Isimi meslegimi birakip yasamadigim hayati yasamak

5 yıldır öğretmenlik yapıyorum meslektaşız iş ile ilgili sıkıntılarınıza çözüm var biliyorsunuz değil mi, il ici tayin dönemi başka okula geçiş yapabilirsiniz ya da amaç hayatta bir değişkenlik ise hiç bilmediğiniz bir şehire il dışı tayin isteyebilirsiniz. Iki çocukla çalışan bir eşle nereye kadar gezebilirsiniz ki. Benim doğum iznim bitti ücretsiz izin aldım ama geçen daha eşimle konuştuk okulu sevmememe rağmen geri dönmeyi düşünüyorum.oturmak sürekli aynı döngüde yaşamak daha saçma geldi bana, cidden üretmeye çalışmaya alışmış bizler için oturmak bile sıkıcı geliyor. Komşu edindim arkadaş çevrem arttı filan ama kendimi 5 saatlerinde kısır yiyip dedikodu dinlerken görünce bu ben değilim dedim. Siz de ücretsiz izinde bana hak vereceksiniz denemekten zarar gelmez

Eşinizin maddi gücünün çok yüksek standartta olması gerek bu devirde iki çocukla gezebilmek için. Şuan çocukla dışarı çıkmak günlük aktivite olarak söylüyorum ciddi bir masraf. Bir bayanın çalışması taraftarıyım. Bu konuda öğretmen olan bayanların çok şanslı olduğunu düşünenlerdenim. Her işin bir stresi var. Uzun zamandır kendi paranızı kazanırken birden sıfıra inmek sizi nasıl etkiler?? Eşiniz para mevzusu eden birimidir?? Sonra pişman olur musunuz??
İzne çıkmak en iyi karar şu aşamada. Bir kendinizi dinleyin sonra en iyi kararı yine siz verirsiniz

Ki çoğu meslektaşım da söylemiş gezmeye vaktimiz epey oluyor, 15 saat ders alır pazartesiyi boş bırakırsanız her hafta cuma akşamından pazartesi akşamına kadar dolu dolu gezebileceğiniz vakit kalıyor. Benim kardeşim, arkadaşım gezmedik yer bırakmadı türkiye içinde. Yurtdışı derseniz de 2 ay yaz tatili gayet geniş bir zaman. Kardeşim almanyaya arkadaşım da rusyaya gidecek mesela.yapmak isteyene imkan da var vakit de. Mesleği bırakmak bana cok cesurca bir karar gibi geldi "yürek mi yedin evladım" diyesim var size

Aaaa en sevdiğim konu açılmış.

Ya ben sizi çok iyi anlıyorum. Asla "evde olsam depresyona girerdim" insanlarından olmadım, çünkü ben evde olduğum zamanlarda hiç boş boş oturmadım. Gün boyu tv'de gündüz programları izlerseniz tabi ki sıkıntıdan patlarsınız. Üretmek illa bir meslekle olmuyor bence. Bir ebru kursunda hem bir şeyler üretip hem terapi görüyor gibi rahatlayabiliyorsunuz. Bir yardım derneğinde gönüllü çalışıp manen doyabiliyorsunuz. Bir spor dalına gönlünüzce vakit ayırıp bedenen rahatlayabiliyorsunuz. Ve bunları çalışırken yapmak -evli ve çocukluysanız- kimse kusura bakmasın ama imkansız. Koştur koştur eve gel, yemekti, çamaşırdı, ütüydü, eşti, çocuktu... Bir bakıyorsun gece 1 olmuş ve sabah 7'de yine inleye inleye uyanacaksın. Tamam bu da çok şükür mutlu bir hayat, Allah ihtiyacı olan kimseye iş aratmasın; ama maddi imkanlarım bir gün elverdiğinde aniden iş yerime adios diyeceğim kimse kusura bakmasın ve gerçekten günümün işe ayırdığım kısmını kendime ayıracağım. Spor yapacağım, resim yapacağım, domates ekeceğim, parkın çimlerinde kitap okuyacağım. Belki sadece evde reçel yapacağım ama kesinlikle mutlu olacağım.

Şöyle güneşli, güzel bir günde, saat 15.00 sularında iş yerindeki pencereden dışarı bakıyorum ve geçip giden günlere inanılmaz üzülüyorum. Senede parça parça alabildiğim 15 günlük izni memlekete mi gitsem, tatile mi gitsem, evi badana mı yapsam, şunun düğününe mi, bunun cenazesine mi kullansam diye düşüne düşüne kullanmak için sene boyu haftanın heeeer günü, sabahtan akşama kadar böylesine çalışmak zorunda olmamız bana hiç adil gelmiyor. Bu da benim naçizane görüşüm.

Siz de ücretsiz izinde kendinizi dinleyin, bakın bakalım nasıl mutlu oluyorsunuz. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Bence çok güzel düşünüyorsunuz. Belli şeyler düşünüyorum bende. Şu anda evdeyim ve bir çok seyi sorgular oldum. Bende hayatımı hep baskalarin beklentisi altında yaşadım. Kendimi keşfetmek adına pek fırsatım olmadı. Hep bastırıldım. Anne olduktan sonra bunu daha çok fark ettim. Tüm travmalar, keşkeler bi güzel yüzüme çarptı. Düşündümde: ben çocuklarım için böyle birşey istemiyorum. Yani kendimi kesfederken şimdi onlarada rehber olmaya çalışıyorum. Bence siz kararınızı vermişsiniz zaten. Mesleğinize ara verin. Bir bakarsınız tekrar dönmek istersiniz. Istemezseniz başka birşey yaparsınız. Sahsen eski iş yerime dönmeyecegimi karar verdim çoktan. Hakkınızda hayırlısı inşallah

Bu ogretmenlerin hepsi sikayetci neden?

Cocuklarinla kocanla huzurluysan ve paranda varsa istifa et.. saatlerini azaltabiliyosan onu yap once.. ne olcamiz belli degilde.. bazen yarinlari dusunmekten bugunumuz heder olmakta..

Merhaba, ben de doğum sonrası ücretsiz izni de tamamladıktan sonra işe dönmemeyi düşünüyorum, yalnız değilsiniz. Sizin gibi ben de hep okul, iş, çalışma kavramlarına körü körüne bağlı bir ailede büyüdüm. Şimdi dönüp sorduğumda aldığım cevap ama senin geleceğin içindi oluyor, sanki giden çocukluk ve gençliği geri getirmeye yetermiş gibi. Biz de insanız ve hayatımızın sonuna kadar çalışacağız diye bir zorunluluğumuz da yok, kaldı ki çocuğumuzun en güzel zamanlarını kaçırmanın da telafisi var mıdır bilemiyorum. Biraz da kafamızı dinleyelim.

Çalışırken hayatı dolu dolu yaşayan çok kişi var bu tamamen sizin enerjisizliğinizle alakalı ama eş de destek olmuyorsa zor oluyor doğru.
Çalışıyorken yapamadığın neyi yapacaksın ki örnek ver ?
Hele ki öğretmenler çok şanslı.
Bence hayata bakışını değiştir. Bu ekonomik krizde yarının ne olacağını bilemezsin. Baban vefat eder Allah korusun eşin vefat eder. Sen bilirsin tabi. Babanın eşinin durumu çok iyiyse çalışma tabi.

Bende kızımın doğumuyla beraber işten ayrıldım, sonrasinda ikinci bebeğim oldu, tekrar çalışmayı da düşünmüyorum. Kendime yaptığım en büyük iyilikti sanırım işten ayrılmak ama bu tamamen bireysel bir durum. Çocuktan sonra çalışan, hayatı belli bir rutine binmiş, hayatını dolu dolu yaşayan bir sürü kadın da tanıyorum.

Kendinizi doğum izni sürecinde iyice tartıp ölçün, işten ayrılırsanız maddi olarak ne kadar etkileneceksiniz, emeklilik için dışardan sigorta ödeyebilecek misiniz benim için bu önemli bir ayrıntı mesela, hayat gezmekten ibaret olmadığı için ev odaklı bir hayat yaşayabilecek yapıda mısınız? Hepsinin cevabı sizde, hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşimin durumu çok iyi bile olsa buna güvenmem,hayatta her şey bizim için.
Anlaşmazlık olur,ayrılık olur.
Böyle bir durumda ailenizin size ve çocuklarınıza sahip çıkabilecek maddi
gücü varsa işten ayrılın.

Ben kişisel olarak çalışmayı,faydalı olmayı,
kendi paramı kazanıp harcamayı,
anneme harçlık vermeyi,
yakınlarıma gönlümce hediye almayı,
oğlumun makul isteklerini düşünmeden alabilmeyi,
markette ince ince hesap yapmadan
alışveriş yapabilme lüksünü ve arabamı seviyorum.
Çalışmasam geçiniriz ama yukarda saydığım bazı şeyler yapamam.
Bir kısmını kısıtlı yapabilirim.
Çalışıp çalışmama kararı,
son derece kişisel ve ailevi bir karar.
Kimimiz çalışarak kendini gerçekleştirir,
kimimiz evde reçel-turşu yaparak,
kimimiz gönüllü sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak.

Ben asıl sorunun iş hayatı-çalışma durumu olduğunu düşünmüyorum sizde.
O sadece sorunun görünen yüzü.
İşten ayrılınca her şeyin tozpembe olacağını düşünmek de çok sağlıklı gelmiyor bana.
Yine de sizin hayatınız,sizin kararınız.
Her şey gönlünüzce olsun.

Bence bir ucretsiz izin yapin bakin
Belli ki calismaktan yorulmussunuz ama hic calismamak da cogu insana sIkIcI gelebiliyor. Bir bakin. Calismayi ozlerseniz donersiniz.
Ote yandan gayet guzel bir hayat bicimi destekliyorum tamamen

Yapamadiginizi dusundugunuz seyleri yapmak icin isi birakmaya ihtiyaciniz yokki .Heleki ogretmenligi ha meslegi sevmiyorsunuzdur size uygun degildir anlarim ama bu ulkede hic bir meslek dali 8de gittigi isten 1de cikmiyor hic kimsenin bukadar cok zamani kendine kalmiyor.Evet ogretmenlik okuldaki ders saatleriyle sinirli bir meslek degil ama buda hayati planlamakla alakali
Dip Not. Ogretmenim

Hayatı hep koşmakla geçen biri olarak aynı duyguları yaşıyorum. Şu an tek hayalim çocuk doğurup ücretsize çekilmek. Gerçekten yorgunum hem de çok. Herkese, her şeye yetmekten.
Ama asla istifa etmeyin. Her ne olursa olsun çalışmak çok güzel. En çok da çoluk çocuk gidince evde eşle kalınca. Dışarıya açılan kapımız çalışmak. Yeni dostlar, arkadaşlar edinmenin de yolu aynı zamanda.
Biraz dinlenin. Eminim 1 senenin sonunda diyeceksiniz ki ben işimi özledim.
Alan arkadaşlarımdan biliyorum.
6-7 ay sonra çalışma hayatının eksikliğini hissediyorlar.

Biraz abartmışsınız ama tabi bu sizin kişiliğiniz ve size göre doğru olabilir.

Şu ortamda öğretmenlik gerçekten en esnek mesleklerden birisi. Maksimum 30 saat derse girseniz günde 5 saat yapar. Boş zamanınız çok kalır yani bu da farklı şeyler yapmak için yetecek bir zaman. Sonuçta insanlar sizin maaşınızın yarısına haftanın 6 günü sabat 8 akşam 6-7 ye kadar çalışıyor. Muhakkak öğretmenliğin de zorlukları var ama hangi mesleğin yok ki?

Siz biraz daralmışsınız ama eminim bıraktıktan sonra pişman olursunuz. Mesleğinizi bırakınca her gün arkadaşlarınızla takılıp, gezmeler yapabilecekseniz hayat güzel olur tabi. Ara sıra yapacaksanız zaten mesleğinizin çalışma saatleri çok esnek bunu şimdide yapabilirsiniz.

Ücretsiz izin olayıyla bunu biraz deneyin bakalım nasıl olacak? Daha mutlu olursanız neden olmasın bırakın mesleği. Sonuçta mutlu bir hayatımız olsun diye yaşıyoruz.

Başarılar...

Calismaya aliskin bir insanken (isten memnun olmasaniz bile) nereye kadar ev ortaminda duracaksiniz? 2 cocukla ozgurce gezilmiyor malesef es kisisi de calisiyor. Ben bir donem sonra sıkılıp isi ozleyeceginizi dusunuyorum. Ders saatlerini azaltin veya baska mutlu olacaginizi dusundugunuz bir ile,okula tayin isteyin gezme imkani fazla olan bir sehir olur mesela daha iyi olmazmi? Eminim sizin gibi ogretmen olup zorda olsa calismak,oyle guzel ise sahip olmak isteyen cook ev hanimi vardir (bende dahil) nekadar gezilsede evde keyif yapilsada calismanin ve kendi parani kazanmanin verdiği huzuru hicbirsey vermez. Calistigim yillari cok ozluyorum. Geziyorum,etrafimda az olsada oz arkadaslarim mevcut ama yinede sıkıcı. Eve,cocuklara duzenli bir yardimci bularak ev isi dertlerini en aza indirerek yinede tatillerde veyahafta sonlari bile minicik geziler ayarlaya bilirsiniz. Hemen karar vermek zorundada degilsiniz izin bitene kadar fikriniz degisir bence.

Çalıştığınızda en azından emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Öbür türlü akşama kadar evdesin sanki ne yapıyorsun oluyor. O yüzden çalışıyorum ve çok memnunum öğretmen olmaktan. Çocuğumun istediklerini de rahatça alabiliyor olmam da önemli.

Canım sen öğretmensin nasıl zaman bulamadın hayret. 20 gün yıllık izinle çalışanlar ne yapsın? Kış tatiliniz sırf 15 gün.. Gezmek görmek içinde sıcak hava gerek. Yaz zaten sizin. Aslında gezmek istiyorsan çocuk yapmayacaktın. Sanırım bir karışıklık olmuş yoksa meslek çok uygun gezmeye tozmaya. Ayrıca eşin ne iş yapıyor ki her isteğinde günlerce izin alabilecekse mantıklı olabilir.

Elalem ne der felsefesini hayatinin tam merkezine almis,kizlarini psikolojik baskiyla buyutmus,evlenince "kocanla gezersin",evlenip coluk cocuga karisinca da "nereye gezeceksin,cocugun var" diyen bir aileye sahibim
Bu cümleler beni benden aldı. Çoğumuzun hayattan anlayış tarzı bu..
Sen bu konuyu açarsan ailene " ahirette dinlenirsin " cevabını alırsın bence.

bende sorgular oldum çalışmak için mi geldim bu dünya ya diye,
işim çok ama çok stresli acaba bugün ne yaşıcam şeklinde geçiyor günlerim, aynı meslekte 11. yılım,
doğum iznim harici ara vermedim hiç, yıllık izinlerimi bile yıl içerisinde bitiremiyorum, 5 gün izin bile burnumdan geliyor sorunlar birikiyor, ki 5 istesem 3 güne izin verildiğinde minnet eder hale geldim maalesef...
daha bugün hayalini kurdum, tüm borçlarım bitmiş, bahçesini ekip keyfinin sürebileceğim bir evim var birikimim var, bir taraftan da bir şeyler üretip işe yarıyorum yok ya diyorum rahat bir işimde olsun diyorum, işsizliği de düşünemiyorum ama bu çalışma hayatı beni çok yordu,
ücretsiz izin gibi bir şansınız var ve bu süreçte kendinizi iyi dinlemelisiniz,
hayatta mutluluklar diliyorum,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…