- Konu Sahibi Ss_esperanza
-
bu yaslarda yapilan evlilikler gercekten saglikli degil. onune gelen universite mezunu olmusken liseyi açıktan bitirmid bir cocuk annesi 18 yasinda bir kiz mi olacaksin?hayat senin hayatin iyi dusun derim.bir bakmissin ask geçmis ne yaptım ben diye kalmissin.boyle olcak diye bir sey yok ama olasi senaryo bu maalesef.mantikli karar vermeni dilerimHerkese iyi aksamlar diliyorum
Ben 17 yasimi yeni doldurdum ve 18i dolduruyorum 5 yıllık bi iliskim var ve ben suanda hamileyim .Lise son sinifi okuyacaktim bu sene.Evlenmek istiyoruz lise sonu aciktan okuyacagim.Anneme bu durumu nasil acacagim asla izin vermeyecek biliyorum,erkek arkadasimin ailesi kabul etti (hamilelikten haberleri yok)
Ben bu durumu aileme anlatmadan nasil kabul ettirebilirim lutfen akil verin.
uslupta hep aynı yani işine gelmeyen yorum olunca. gerçekleri söyledim yani senin ilk mesaja yazdıklarını :) hadi bay :)
bu yaslarda yapilan evlilikler gercekten saglikli degil. onune gelen universite mezunu olmusken liseyi açıktan bitirmid bir cocuk annesi 18 yasinda bir kiz mi olacaksin?hayat senin hayatin iyi dusun derim.bir bakmissin ask geçmis ne yaptım ben diye kalmissin.boyle olcak diye bir sey yok ama olasi senaryo bu maalesef.mantikli karar vermeni dilerim
Bu benim hayatimsa benim yaptigim birseyse burada size ve sizin gibi 'aaaaa ne ayip ' diyecek kisilere ihtiyacim yok .Suanda sizin gibi tepki verebilecek insanlara kapasitem yok inanin.Lutfen forumda ugrasacak daha iyi konular arastirin iyi aksamlarm.
Ben 12 yasinda cikmanin ne oldugunu bilmiyodum. Bir arkadas anlatmıştı. "Hoslandigin erkekle disari cikip geziyosun." Diye aciklamisti. :)
26 yasinda evlendim. Su an 27yim. Hamile kalmaya hic hazir hissetmiyorum kendimi. Maddi-manevi engel de yok aslinda.
Cok erken yasamissin her seyi. Resit bile degilsin. Ileride kafani taslara vuracaksin.
Yine de ne olursa olsun annene soyle. Zararin neresinden donersen kar. Daha fazla hata yapma. Kacmak gibi...
Universiteyi oku. Meslegini eline al. Artik mantikli dusun! Kendine gel...
tatlim ben seni cok iyi anliyorum ama lutfen iyicr dusun.annene kesinliklr olayi acmalisin.bana neden soylemedin diye uzulmesinden iyidir su an uzulmesi.hem seni en iyi annen anlar.annnene mutlaka anlat birlikte cozum bulun.sundugu çözümlere karsi da kati olmamalisin.unutma anneler en iyisini bilir:)hele ki boyle bir durumda
Tesekkur ederim umarim boyle bi seneryoyla yasamam.Egitimime devam etmeyi dusunuyorum bilmiyorum umarim iyi olur.Tavsiyeleriniz icin tesekkurler
aileden baskasina söyle diyenlrr olmus tum iyi niyetleriyle:) yalnız ben konuyu sadece annene acmandsn yanayim.o uygun gorurse uygun kisilere acar zaten.mutlaka ve mutlaka annene anlatmalisin.Eğitimime devam etmeyi düşünüyorum zaten ,bu sene sinava hazirlanacagim ne olursa olsun..tesekkur ederim
canım erkenden biçok şeyi yaşamışsın evet pişman değilim diyorsun ama biliyorsunki bu bir hata...
önce şunu düşünmelisin..anne olmaya hazırmısın?
evliliğe hazırmısın?
her durumda annene uygun bi dille konuyu açman gerekir.Ne karar alacaksan birlikte alın...
kaçmak gibi yanlış bişey yapma sakın ömür boyu pişmanlığını yaşarsın..
Birde sevdiğin adama gerçekten güvenebiliyor musun?
sevgili olmakla evli olmak çok başka şeyler çünkü.
Bu benim hayatimsa benim yaptigim birseyse burada size ve sizin gibi 'aaaaa ne ayip ' diyecek kisilere ihtiyacim yok .Suanda sizin gibi tepki verebilecek insanlara kapasitem yok inanin.Lutfen forumda ugrasacak daha iyi konular arastirin iyi aksamlarm.
bak eninde sonunda ogrenicek ha simdi ha sonra ama en sagliklisi simdi soylemen.bak hamilesin belki az cok annelik icgudusu gelmiştir sana:) annenin yerine koy kendini ne kadar uzucu hemen soylememen.annen daha cok uzulucek nasıl bana soylemezsin diyeDediginiz gibi annemle paylasacagim ama hamilelik konusunu isler cikmaza girerse paylasacagim
aileden baskasina söyle diyenlrr olmus tum iyi niyetleriyle:) yalnız ben konuyu sadece annene acmandsn yanayim.o uygun gorurse uygun kisilere acar zaten.mutlaka ve mutlaka annene anlatmalisin.
felaket senaryoları yazmak istemiyorm ama bak cocugun varken okuman zor olucak hele ki yasitlarun lay lay lomken bu seni ol
msuz etkileyebilir.dusunsene millet clublarda partilerde sen evde cocuk bakip bi yandsn ders calisiyosn sakin yanlis anlama ama ben cidden senin hayatini düşünüyorum.
sirf cocuk icin evlenmek ne kadar dogrudur ya da cocugu aldir demek?bu senin hayatin sen karar vericeksin.
ama mesela sana soyle bir sey soyleyim.üniversiteye giderken herkes der ki cift anadal yaparım ortalama kasarim yok su uniyi yaziyim yatay gecis yaparım ama cogu bosa gider.cok cok az kisi basarabilir.seninki de o hesap olcak ama basaramazsin diye bi sey yok.sadece cok zor olacağını bil.hatta bir an once bir psikologa kos.daha saglikli olacaktir senin icin.
bak eninde sonunda ogrenicek ha simdi ha sonra ama en sagliklisi simdi soylemen.bak hamilesin belki az cok annelik icgudusu gelmiştir sana:) annenin yerine koy kendini ne kadar uzucu hemen soylememen.annen daha cok uzulucek nasıl bana soylemezsin diyeonunla Paylaşmaman onu dahs cok yaralar.hic bekleme.once anneye sonra psikologa anlat:)
KOÇ
Çocukla çocuk olan, yaratıcı ve 'masalcı' bir annedir. Mükemmel bir oyun arkadaşıdır. Disiplin sağlamak ister ama öfkesini de çabuk unutur.
BOĞA
Çocukları büyüdükçe biraz 'tatlı sert' olsa da bu anneler şefkatli ve koruyucudur. Yıllar içinde çocuklar için iyi bir arkadaş kılacaktır.
İKİZLER
Çocuklarını çok sevmesine rağmen onların kendisini kısıtlamasına izin vermez. Çocukları da onu örnek alıp bağımsızlıklarına düşkün kişiler olur.
YENGEÇ
Fedakar bir anne, çocukları için kabuğundan çıkıp güvenilir bir sığınaktır. Bu da, çocuğun dış dünyaya uyumunu zorlaştırabilir.
ASLAN
Kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmez. İş ve çocuk dengesini kurar. Çocuklarıyla arkadaş olur, oyunlar oynar. Ancak, söz dinlemeyi de öğretir.
BAŞAK
Çok çabuk çocuk sahibi olmaz. Ama, anne olduğunda da disiplinli ve titizdir. Çocuklar ona güvenir ve sevildiğini bilir.
TERAZİ
Onun için çocukları eşinden sonra gelir. Ama, çok sevecen ve şefkatli bir annedir. Gerektiğinde serttir. Çocuklar eşini dinlemezse öfkelenir.
AKREP
Çocuklarını sevmesine rağmen sevgisini gösteremeyebilir. Çocuklarının yüksek hedefleri olmasını ister. Ama, onların kusurlarını da görmez.
YAY
Çocuklar için iyi bir arkadaştır. Önceleri biraz korksa da bu işi iyi yapacaktır. Çocuklarının kendisi gibi dürüst ve neşeli olmalarını sağlar.
OĞLAK
Çocuklarıyla ilgilenir, onları dinlemek isteyecektir, ama öpücükler dağıtmayacaktır. Çocuklar özgürlükleri için mücadele ettiğinde gerginlik olabilir.
KOVA
Kendini o küçük insana adamak zor gelebilir. Sevgi gösterileri yapan bir anne değildir. Ama, ev ödevlerine yardım eden, eğlenceli bir kişidir.
BALIK
Küçüklüğünde mahrum kaldığı her şeye onların sahip olmasını ister. Aşırı hoşgörülü olması, disiplin kurmasını zorlaştırır.
Senle ayni durumda olan yakin bir cocukluk arkadasim var. O da 17sinde yasitlari lise sondayken hamile kaldi ki onunda sevgilisi taa 12 13 yasindan beri vardi. Basta kimseye hamile oldugunu soylemedi annesine ped aldirip bos pedleri cope atti. Cocuk akli ile koltuk kaldirip bebegin dusmesini bekledi. Ve bebek 4 aylik oldu yengesine adet olamiyorum beni hastaneye gotururmusun dedi. Doktor ultrosonda bebegin durumu gayet iyi cinsiyeti de erkek diyince yenge sok oldu napicagini bilemedi ve o gun anneye anlattilar. Anne kiza kimligini verdi ve kac dedi. Ben bir insanin kisa bir zaman icerisindr nasil coktugune sahit oldum zavalli babasi resmen bir gecede bembeyaz saclari oldu. Arkadasim cocuga kacti ki ayni sokakta oturuyolar. Kaynana yaninda zor zamanlar gecirdi konu komsu su kiz varya sokakta doguruyodu gibilerinden daha bugun olmus hala soylerler. Dogum yapti ardindan kocasi askere gitti. Koca askerdeyken baba dayanamadi kizini affetti. Suan oglu ilkokul 2 ye gecti bir de kizi oldu. Ailesi destek vermese perisan olurlar oturdugu evin kirasini babasi oduyo.
Nasil bir ailen var bilmiyorum ama annenle konusup bir yol bulun nikah kiyin. Erkek tarafini da dusun surekli laf etmesinler sana hamile kalmasaydin gibilerinden
4 kez yaptim hpsi pozitif ciktiBir sey daha dicem daha yeni 1 hafta bile olmamis adeti gecikeli cok ufak bir ihtimal degilmi bu test ne kdr dogru olabilirki
4 kez yaptim hpsi pozitif cikti
Test konusunu bilemicem ama erkek tarafida anlicak yani hamile oldugunu saklayamazsinki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?