İşin zor

Aslında dediğiniz gibi anne ve baba olmak böyle bir şey güzel yanları olmasa zaten insan gerçekten delirebilir. İnsanları çok dinlemiyorum aslında ben fakat üst üste gelince kızıyorum mesela çok rahatsız oluyorum. He ki ben zaten zor olacağının farkındayım yani pembe hayaller kurmuyorum bu konuda buna rağmen etkiliyor insanı keşke insanlar böyle yapmasalar. Onları en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum belki 2 3 yıl zorluk çekerim ama sonrası güzel olacak buna inanıyorum ben. Bu 2 3 yılda da onları çok güzel yetiştireceğim. Güç gelecek bir anda şuan hamile olduğum için evdeki birçok şeye karşı isteksizlik var kızım hariç doğumdan sonra inşallah o da düzelecek ve her şey güzel olacak

Tuhaf insanlar
Sanki bilinçli üzmek için yapıyorlar.

Rabbim yardımcınız olsun tüm annelere ve anne adaylarına da

Mesela en çok ney zor geliyor
Benm bebeğim kucak bagımlısı oglum oyun istiyor oynayamıyorum, cocukta hayal kırıklığı oluyor bende vicdan azabı.. Her seferinde annem bekle demek zor geliyor. Evim küçük, bebek uyuyunca ogluma ses yapma diye kızdığım oluyor çünkü dinlenmem lazım. Ya bilmiyorum çokta eğlenceli kızımı anakucagına alıp evin içinde deli gibide koşuyorm aynı zamanda elim sende oynuyorum yani zor kısımlarıda aslında okadar zor değil ama vicdan çok zorluyor. Ne diyorum ben ya

Dediğiniz gibi bunun farkındayım. Yani en az 3 3 yıla dair pembe güzel hayallerim yok biliyorum zor geçecek belki uykusuz yorgun bitkin ama ben kendime söz verdim benden eşimle bizden çok şey gitse de onlara iyi bir anne olacağım. He evet birde şey var seni korkutmak istemem ama şey gibi amacım bu zaten hayal kurma diye giriyorlar çok gerek var gibi

hadi sorsan da soyleseler, durust olmuslar deriz de,
sormadan boyle felaket tellalligi yapanlara ayrica gicik oluyorum,
siz de inadina pozitif olun bu kisilere karsi,
kendi mutsuzluklarini size yansitmalarina izin vermeyin.

evet cocuk zordur, tek cocuk da zordur, iki cocuk da, yaslari yakinsa daha zordur dogru,
ama bu demek degil ki sizin caresiz bir derdiniz var,
sagliginiz sihhatiniz yerinde olsun, geri kalan her sey cozulur.

18 ay var benimkilerin arasında, belli bir yaşa kadar gerçekten çok zor ikisi de bebek çünkü. İkizler gibi değiller yaş farklı gereksinimleri farklı. Şuan büyüdüler ilk okula gidiyorlar. Arkadaş gibi oldular ama kavgalar da son sürat devam ediyor. Büyüğe biraz haksızlık yapmışım gibi hissediyorum ama çoğu yönden de iyi ki diyorum...

Benim büyük oğlum daha yeni 22 aylıkti kardeşi geldiğinde. Evet bazen uykusuzluk insanı çok zorluyor. Lakin insan üstesinden geliyor. Küçük şimdi bir buçuk yaşında ve ikisi birbirini cok seviyor. Annem hep der "ikisi fazla cabuk oldu" diye, ama bu başkasının derdi degil. Sonuçta kendim bakıyorum, kendim büyütüyorum. Lafı başkasına düşmüyor

Benimkilerin arasında 2,5 yaş olacak. Bana da tam tersine herkes “Çok iyi yaptın. Ne güzel bir arada büyürler. Öbür türlü ara verince daha zor, en güzeli yaşlarının yakın olması, hem arkadaş da olurlar.” Gibi olumlu şeyler söylüyorlar. Ama sanırım genel insan tablosu felaket tellallığı... Halbuki zaten bu yola girilmiş, olumsuz söylemlerle moral bozmaya ne gerek var.

Siz de moralinizi yüksek tutun. Kendinize inandığınız sürece yapamayacağınız şey yok. Eğer birden fazla çocuk düşünüyorsanız zaten her şekilde bu işin içine gireceksiniz. Yaşlarının yakın olması olmamasından daha avantajlı. Biraz sabır ve zamanla aşamayacağınız engel yok. Keyifle büyütün çocuklarınızı ☺

Her şeyde bir hayır vardır canım ne güzel bir arada büyüyüp giderler..Bizlerde kardeşlerimizle öyle büyüdük arada hep bir yaş olurdu önceden çocuklar arasında.Benim çocuklar arasında 7 yaş olacak ...

hic de birsey olmaz sen kendi sagligina dikkat edip sakin ve sabirli oldugun surece hersey hallolur bende oyleydim aksine cok egleniyordum bos vaktin az aliyor ama benin hosuma gidiyor bos kalip canin sikilmaktansa
ev isleri icin yardimci al ayda bir falan bol bol vakit ayir bebeklerine
Allah yardimcin olsun bebegini de saglicakla kucagina alirsin insallah

Tek çocukla iki ayrı dönemdeki bebek karşılaştıralamaz örnekler.
Biri bisiklet, diğeri uçak sürmek gibi komplike bir eylem:)
Evet komplike kabul ediyorum ama bir kabusun içerisine girilecekmiş gibi lanse eden insanlardan hoşlanmıyorum. Allah nasip ederse ben de ikinci çocuğu istiyorum çok arayı açmadan ve zorluklara değil çocuklarımla yapacağım paylaşımlara odaklanıyorum. Onlarla hayatı yeniden keşfetmek duygusu beni mutlu ediyor.

Canim bunlara kulak asma bence dyas araligi gayet guzel ikiside kiz oldugu icin ayrica sanslisin bence kizlar daha az haraketli oluyor senin doguma az bi zaman kaldigi icin bunlari dert etmen de gayet normal sadece ikisi arasinda adaletli olmaya calis zorlanacagini dusunursen grip olunca nasil doktora gidiyorsak bunun icinde bi uzmandan yardim alabilirsin cocuklari yetistiriken neye dikkat edilmesi gerekiyo neler yapilmasi gerekiyo ogrenirsin isin daha kolay olur. ALLAH HAYIRLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN

Yapacak bir sey yok elinizden geleni yaparsiniz. Benim cevremde de oglumun okulunda da benzer ornekler var,maalesef annelerin buyuk cogunlugu 2.cocuktan sonra ilk cocuklari ile yeterince ilgilenemiyorlar. Kizmayin size soylenenlere cogu dogru. Siz de yasadikca anlayacaksiniz. Allah hepinize saglikli mutlu omurler versin

en saçma değil Ama en ağır yük tabiki yanlış değil. hayatta alınabilecek en büyük sorumluluk, üstelik süresiz

Hamilelik süresinde aldığım en mantıklı ve arkasında durduğum karar, bana yapılanları etrafıma yapmamaktı. İnanın size has değil, peşpeşe doğurmasanız da etraf felaket tellallarıyla dolu. Bulantım oluyor, aaa bu daha ne ki miden yanacak, midem yanıyor, ooo bu daha ne ki karnın kocaman olacak kıpırdayamayacaksın, karnım kocaman oluyor, ooo bu daha ne ki doğunca görürsün vs. Şu an bebeğim iki aylık mesela, doğumdan önce bana “Ooo doğunca bittin sen” diyenler doğunca bitmediğimi görünce “Tabi şimdi en kolay zamanı” demeye başladılar. Onlar zorlandı ya, onlar hayata sövdü ya, sen de söv istiyorlar, isyan et, şimdiden bunalıma gir! İnadına girmeyeceksin ve her şey çok güzel olacak. Sakın seni bu moda sokmalarına izin verme. Üstesinden geleceksin! ♥

Edit: Buradaki yorumlar da tabi ki şaşırtmadı. Kadınlar kadınları ruhen çökertmeye bayılıyorlar şekilde görüldüğü üzre.

Benimle erkek kardeşimin arasında 22 ay vardı. Çok yaramaz çocuklar da değildik ama annemi hep sinirli hatırlarım çocukluk anılarımda... hepimiz büyüdük de ancak sevgi görmeye başladık... sizde kızmamaya vs dikkatli olursanız sıkıntısız atlatırsınız bir de insanlar onu demesin bunu demesin ne konuşsunlar... yalan mı söylesinler çok kolay olacak diye yani burada yeni tanıştığım biri nerelisin diye sordu normal midiye bile konu açıldı... günlük muhabbetlere hiç takılmam babane ne dediyse dedi...

Ben de 2.ye korunarak hamile kaldım kızım 5,5 yaşında olacak doğum zamanında olursa erken doğumda olabilir çünkü ve insanlar benide olumlu yönde motive etmeye çalıştı hep... hiç zor olacak diyen çıkmadı, tam zamanı iyiki olmuş vs vs... tabiki benim kendi düşüncelerim değişmedi ama elden de birşeygelmiyor.

Ben 33 haftalık ikiz gebesiyim ve ilk hamileliğimbu tarz cümleler o kadar çok duyuyorum ki ben de"ay ikizmi" "eyvah nasil.bakicaksin " "ay çok zor allah yardım etsin" "iki tane ciyak ciyak çok kötü çok zor" onlara söyle cevap veriyorum ben anneyim herşeyin üstesinden gelirim allah yeterki sağlık versin güç versin siz bunları benim adıma düşünmeyin diyorum sesler kesiliyor insallah saglicakla dogsun bebeginiz anneler herseyi halleder allah insanlara kaldiramayacagi yük yuklemez

Benim ve abimin arasinda 16 ay var annem zorlandi mi evet biraz ama gayet saglikli mutlu buyuduk gittik. Simdi ilk kizin iyice buyudukten sonra rahata erince tekrar ikinci icin o zorluga girmek daha zor bence sadece biraz daha yorulacaksiniz ama onlarin bir gulusu hepsini silip goturecektir hem soyle dusun sen tecrubeli bir annesin artik en ufak seyde pimpiriklenmeyeceksin 2. De daha rahat edeceksin bir yolunu bulup ikisinide cok iyi idare edersin bence saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…