- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Aslında dediğiniz gibi anne ve baba olmak böyle bir şey güzel yanları olmasa zaten insan gerçekten delirebilir. İnsanları çok dinlemiyorum aslında ben fakat üst üste gelince kızıyorum mesela çok rahatsız oluyorum. He ki ben zaten zor olacağının farkındayım yani pembe hayaller kurmuyorum bu konuda buna rağmen etkiliyor insanı keşke insanlar böyle yapmasalar. Onları en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum belki 2 3 yıl zorluk çekerim ama sonrası güzel olacak buna inanıyorum ben. Bu 2 3 yılda da onları çok güzel yetiştireceğim. Güç gelecek bir anda şuan hamile olduğum için evdeki birçok şeye karşı isteksizlik var kızım hariç doğumdan sonra inşallah o da düzelecek ve her şey güzel olacakBaşkalarının olumlu ya da olumsuz hikayelerinin size bir katkısı olacak mı? Hayır. O zaman dinlemeyin, kulak asmayın.
Her çocuğun mizacı farklı. Her annenin hikayesi farklı. Yaşayıp göreceksiniz, kendi yöntemlerinizi bulacak ve hayatta kalacaksınız; tıpkı sizden önceki iki çocuklu milyonlarca anne gibi. Onlar da iki çocuğu idare etmeyi bilerek var olmadılar, zamanla piştiler. Evet, zor, bazen çok zor ve yorucu, bazen çığlığı basıp kaçasınız geliyor. Ama geçiyor. Evlat sahibi olmanın güzel tarafları, zor yanlarına ağır basmasa, anne&babalar olarak topluca delirmiştik. Delirmediğimize göre, tutunulacak bir tarafı var demek ki. =)) Benim kızlar arası 3 yaş. Size göre bir nebze daha şanslıyım; büyüğün tuvalet eğitimi tamam, yeme içme sorunu yok, uyku düzeni oturmuş falan filan. Bana göre bazı konularda daha çok zorlanacaksınız belki. Ama bir de ikizi, üçüzü olan insanlar var, düşünün ve hala hayattalar. =)) Kısaca, takmayın kafanıza. Battı balık yan gider diye bir laf var. En kötü bir süre öyle gider, sonra düzelirsiniz.Bebişiniz sağlıkla gelsin, Allah evlatlarınıza uzun, mutlu ömürler versin.
Tuhaf insanlarYa birde şey var seni kendi kirli düşüncelerine çekiyorlar psikolojik bir alt yapı oluşuyor sorgulamasan çıldırırsın yani. Mesela diyorki bazıları seni de korkutmak istemem ama yahu zaten en başta diyorsun aslında amacım seni korkutmak
Rabbim yardımcınız olsun tüm annelere ve anne adaylarına daNe mutlu ona inşallah bende başarabilirim. Yapım sakin bir yapı. Her şeyi bırakıp çocuğum ile ilgileniyorum benim için dahası yok normalde üşengeç birisiyim ama konu kızım olunca değişiyorum ikinci ile tabi zor olacak biliyorum ama onların psikolojisi herkesten ve her şeyden önemli çünkü biliyorum ki benim yapacağım tek bir şey hayatlarında iz bırakır o yüzden yorulmak yok
Benm bebeğim kucak bagımlısı oglum oyun istiyor oynayamıyorum, cocukta hayal kırıklığı oluyor bende vicdan azabı.. Her seferinde annem bekle demek zor geliyor. Evim küçük, bebek uyuyunca ogluma ses yapma diye kızdığım oluyor çünkü dinlenmem lazım. Ya bilmiyorum çokta eğlenceli kızımı anakucagına alıp evin içinde deli gibide koşuyorm aynı zamanda elim sende oynuyorumMesela en çok ney zor geliyor
Dediğiniz gibi bunun farkındayım. Yani en az 3 3 yıla dair pembe güzel hayallerim yok biliyorum zor geçecek belki uykusuz yorgun bitkin ama ben kendime söz verdim benden eşimle bizden çok şey gitse de onlara iyi bir anne olacağım. He evet birde şey var seni korkutmak istemem ama şey gibi amacım bu zaten hayal kurma diye giriyorlar çok gerek var gibiilk cocukta da benzer seyleri duymus olmaniz lazimdi, sen dogunca gorursun, o isler oyle olmuyo, seni de gorucez, simdi uyu uyu sonra zor uyursun vs
siz simdi ikinci levele gecmissiniz. aslinda ilk cocuktan farkli birsey yok, insanlar memnun oluyor sanki zevk aliyor iki cocuk buyutup zorlananlari gordukce...
anneligin saninda var diyorum ben. ne laf edecegini bilemeyenler hemen burdan giriyor lafa. takilmayin...
tabiki kolay degil, ama siz zaten bunu biliyorsunuzdur. icinizi iyice karartmayin duymazdan gelin
hic de birsey olmaz sen kendi sagligina dikkat edip sakin ve sabirli oldugun surece hersey hallolur bende oyleydim aksine cok egleniyordum bos vaktin az aliyor ama benin hosuma gidiyor bos kalip canin sikilmaktansaKızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
Evet komplike kabul ediyorum ama bir kabusun içerisine girilecekmiş gibi lanse eden insanlardan hoşlanmıyorum. Allah nasip ederse ben de ikinci çocuğu istiyorum çok arayı açmadan ve zorluklara değil çocuklarımla yapacağım paylaşımlara odaklanıyorum. Onlarla hayatı yeniden keşfetmek duygusu beni mutlu ediyor.Tek çocukla iki ayrı dönemdeki bebek karşılaştıralamaz örnekler.
Biri bisiklet, diğeri uçak sürmek gibi komplike bir eylem:)
Kızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
cocuklugımdan beri içimde bir annelik duygusu vardır. Komşu cocukları, akrabaların cocuklarına çok baktım, çok ilgilendim. Evcilik oyunlarımda bir sürü bebegim, cocugum olurdu. Evlenmeden önce de hep anne olmak istedim. Evlendim ve çok kısa sürede hamile oldugumu öğrendim, çok isteyerek oldu. Suan altı aylık hamileyim.
ancak hamilelik boyunca bir insan bile mi olumlu konuşmaz arkadaş. Hayatım bitmiş, neden yatırım yapmadan pat diye hamile kalmışım, bugünleri arayacakmışım... Say say bitmez.
Ben zaten cabuk etkilenen biriyim. Evladımı çok seviyorum şimdiden ama öyle bir korku var ki içimde... Sanki şimdiden bıkacağım kesin gibi, şimdiden o yoğunluğu, bezmişliği hissediyor gibiyim. Sanki "anne" olmak hayattaki en saçma ve en agır yük gibi konuşuyor herkes. Bu durum beni o kadar yordu ki şimdiden. Ben de konu açacaktım, gerek kalmadı, takipteyim :)
Ben 33 haftalık ikiz gebesiyim ve ilk hamileliğimbu tarz cümleler o kadar çok duyuyorum ki ben de"ay ikizmi" "eyvah nasil.bakicaksin " "ay çok zor allah yardım etsin" "iki tane ciyak ciyak çok kötü çok zor" onlara söyle cevap veriyorum ben anneyim herşeyin üstesinden gelirim allah yeterki sağlık versin güç versin siz bunları benim adıma düşünmeyin diyorum sesler kesiliyor insallah saglicakla dogsun bebeginiz anneler herseyi halleder allah insanlara kaldiramayacagi yük yuklemezKızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
Ben insanların söylemelerine kadar en agır yük olarak hele ki yük olarak görmüyordumen saçma değil Ama en ağır yük tabiki yanlış değil. hayatta alınabilecek en büyük sorumluluk, üstelik süresiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?