- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Benim de 1 öyleydi, hala öyle.Amin aminnn isteyen herkese :))
Yaa bende hiç bağımlılık yapmadı aslında, hatta diz çöktüm tövbe ettim diyebilirim
Sadece kucağımda daha hafif bir bebek taşımayı özlemişim diyelim. :)))
Allah yardımcısı olsun 2 3 tane çocuğu olanların diyorum sadece, bana 1 tane yetti
Benim de 1 öyleydi, hala öyle.
İlk çocuğum o kadar zor ki, küçük ne yapıyor farkında değiliz.
Ancak diğer çocuk kreşteyken ‘vay anasını canım çıktı sen neymişsin’ derken buluyorum kendimi.
Hatta karnım burnumda büyüğe bir başıma süsüm püsüm gezmem tozmamla baktım da, küçüğüm neymiş arkadaş, tam bir facia.
Ama yalnız kalana kadar haberimiz yoktu, arada kaynıyordu demek
Aynı eforla 2,3 hatta 4 bakılır yani.
Benimki işin kolayına kaçıyo gibi geliyo yatakta kendını sağa sola atacaksa üç kere düşünüyor biraz hımbıl döt malesefHayırlı olsun, sağlıkla kavuşun inşallah.
Benimkiler gibi 14 ay olacak okuduğum kadarıyla.
Hunili annelere hoşgeldiniz
Tavsiyem, küçük doğmadan büyüğü yürütmeye çabalayın, en azından çevreyi keşfedeyim derken bebiş kucağınızda emerken peşinde koşabilirsiniz.
Yoksa benim gibi her kola bir bebek düşer ama ne yazık ki biri 4 diğeri 10 kilo olur
Tamm negatif etkilenmis olabilirsinz ama insanlari bu kadar kinamayin sanki canavar yetistirmis falan cok cirkin bir itham hele baska birinin anneligini sorgulamak cok yanlis, simdiki annelerde de sanki bir yaris var annelik yarisi siz sakin olun kendinizi kimseye hele ki o sekilde soyleyenlere karsi ispatlamak zorunda degilsiniz, emekleriniz de cope gitmez merak etmeyin...kiziniz ilk basta hic alisik olmadiginz,ondan beklemediginjz tepkiler verecektir kiskancligin etkisiyle sizn panik yapmadan sakince durumu idare etmeniz lazim, birakin evin isi kalsin bazi gunler disardan ya da atistrmali yensin siz onceliklerjnz olan kizlarinjzla ilgilenin...bir sure daginik evde yasayin birsey olmaz zamani gelince toplanir kalpler kirlmasin yeterBuna bende katılıyorum mesela hep bir zorluk çocuk onlar için hep yani insanlar bu kadar mı rahatına düşkün. En basit geçen hafta bir arkadaş grubunda oturduk bir anne gördüm karşımda birde anne denen bir kadın birisinde 2 çocuk var ama tek çocukken de durum aynıydı canavar yetişmiş sanki diğer arkadaşım öyle anlatıyor ki oğluna her şeyi mükemmel yetişmiş bir çocuk mükemmel yani derdini konuşarak anlatan 30 aylık bir bebek o an dedim kız kızım doğru yoldasın. Kızıma her şeyi konuşarak anlattım 19 aydır hiç kırmadım onu şimdi bunca şey yok olacak öyle mi aklım almıyor.
Birqz daha rahatım aslında zaten biliyorum az çok durumu ne olduğumu inşallah halledeceğim zamanla da.Biz anneyiz canım benim allah bize o gücü zaten doğuştan verdiçok ta iyi bakarız cokta iyi annelik ederiz sen dertlenip doğum üstü sitres yapma
Şimdi kendimi daha iyi hissettim.Zaten öyle bir durum, bazen çıldırmaca bazen kahkahalara boğulmaca
Benim çocuklarım aşırı zor çocuklar teker teker bile bir ailenin belini bükerler, öyle diyeyim.
Araları 14 ay, küçüğü doğduğunda büyüğü emekliyordu daha.
Ondan diyorum ben bile neler çektim ki 31 yaşımda gerçekten vücudumda olmayan hastalık yok artık ve hala güzel anabiliyor, çevreme mutlaka kardeş yapın onların sarılmasını görmek cennetin suretidir diyorsam, herkes yapar yani:)
Yapılamayacak bir şey değil.
Millet nasılda pis ya kötülüğe geçiyorlar insanı ne alaka yani o uyumadıysa sende mi uyumayacaksın hem belki sen uykuyu sevmiyorsun uykucu değilsin ne değişiklerİnsanlar çıldırmış cidden. 39 haftalıkken avm’de asansörde bi kadın bana baktı “3 senedir uyku uyumadım bakalım siz ne yapacaksınız” dedi gözlerini devire devireYani ne mânâ ve ne cüret? Doğumum sezaryendi, ilk hafta çok zordu, ikinci hafta biraz daha kolay, sonra biraz daha.. Bebekle de ilk ay daha zordu, ikinci ay daha kolay.. Biliyorum gene zor olacak, dişi çıkacak, yürüyecek, düşeceğiz ama sonra kalkacağız ve çok güzel şeyler de olacak. Millete konuşacak laf olsun anca. Hiç takmayın, elinizden geleni yapın yeter
Fakat şu yanlış anlaşılmış canavar yetiştirmiş diye bahseden ben değilim. Arkadaşım oğlu için öyle ifadeler kullanıyor ki sanki canavarmıl gibi davranıyor çocuğa dedim. Yoksa onun bebeğini eleştirmek benim ne haddime ki anneliğini de asla eleştirmem benim eleştirim aslında ikinci oğlum olmasa da olurdu diyen anne yapısı ne yaşanmış olursa olsun ne kadar zor olursa olsun bu söylememeli bana göre doğru veya yanlış eleştiri bilmiyorum fakat ben canavar yetiştirmiş asla demem zaten bunu diyen arkadaşımTamm negatif etkilenmis olabilirsinz ama insanlari bu kadar kinamayin sanki canavar yetistirmis falan cok cirkin bir itham hele baska birinin anneligini sorgulamak cok yanlis, simdiki annelerde de sanki bir yaris var annelik yarisi siz sakin olun kendinizi kimseye hele ki o sekilde soyleyenlere karsi ispatlamak zorunda degilsiniz, emekleriniz de cope gitmez merak etmeyin...kiziniz ilk basta hic alisik olmadiginz,ondan beklemediginjz tepkiler verecektir kiskancligin etkisiyle sizn panik yapmadan sakince durumu idare etmeniz lazim, birakin evin isi kalsin bazi gunler disardan ya da atistrmali yensin siz onceliklerjnz olan kizlarinjzla ilgilenin...bir sure daginik evde yasayin birsey olmaz zamani gelince toplanir kalpler kirlmasin yeter
Allah yardımcısı olsun. Yaşlarda bizim gibi yakın peki eşi yardım etmeden her şeyi nasıl başarıyor bir rutini mi var yani ne yapmak lazım rahat olması için bir şeylerin kiBenim ablam tek başına 3 çocuk bakıyor 2 erkek 1 kız 6, 5, 2 hiç kimsede yardımcı olmuyor eşi de dahil. Korkmana gerek yok başarırsın..
Amin inşallah. Peki şuan ne kadarlık oldular. Ayrıca bir şey sorabilir miyim? Bebek doğduğunda kızınızın tepkisi ne oldu nasıl alıştı özel bir şey yaptınız mı?Benimde kızlarımın arası 19 ay :) Evet biraz zorlanicaksin ama hic kafana takma, sonradan iyi ki böyle nasip olmuş diceksin. Doğumunu sağlıkla geçirip bebeğini sağlıkla kucağına alırsın umarım :)
O kismi yanlis anladim demek, ama ikinci cocuk mevzusuda kisinin ozelidir yani size gore zorunludur mutlaka olmalidir kimisine gore degildir, maddi olarak yeterli gelse de manevi olarak ya da daha farkli sebeplerden bakamayacaktir, yani cocuga bakmak sadece fiziksel ihtiyaclarini karsilamak degil bence bir insan bakamayacagini yetemeyecegin dusunuyorsa istemeyebilir hii asil mesele dediginz gibi 2. Olmasada olurdu demek o bana da asiri ters madem istemeyecektin neden yaptin, madem yeterince bakamayacak gucteydin pisman oldun neden yaptin...siz bence oyle insanlarla iletisimi minimuma indirin ya da kesin cunku ben calisan bir insanm tek cocugum var suan kucuk ve 2. Yi 5 yil kadar dusunmuyorum ama 2 yil arayla yapan arkadasim da var herkesin ailr planlamasi kendine, ama hic bir arkadasin ne kadar zorlansada asla dememistr 2. Olmasa da olurdu diye...ne bileyim bir de ev hanimlari boyle yapinca insan yok artik diyor, herhalde calisan anne kadar zor degildr evde anne olmakFakat şu yanlış anlaşılmış canavar yetiştirmiş diye bahseden ben değilim. Arkadaşım oğlu için öyle ifadeler kullanıyor ki sanki canavarmıl gibi davranıyor çocuğa dedim. Yoksa onun bebeğini eleştirmek benim ne haddime ki anneliğini de asla eleştirmem benim eleştirim aslında ikinci oğlum olmasa da olurdu diyen anne yapısı ne yaşanmış olursa olsun ne kadar zor olursa olsun bu söylememeli bana göre doğru veya yanlış eleştiri bilmiyorum fakat ben canavar yetiştirmiş asla demem zaten bunu diyen arkadaşım
Mesela büyük olana hangi konuda haksızlık ettiğinizi hissediyorsunuz?
Zaten kolay birşey olsa annelik kutsal olmazdı öyle düşün tabiki zorlanabiliriz sabrimizin kalmadığı zamanlar olabilir ama dışarıdan gelen kötü yorumlar ile kendimizi modumuzu düşürmemek gerek sonuçta her annenin çocuk yetiştirme tarzı farklıBirqz daha rahatım aslında zaten biliyorum az çok durumu ne olduğumu inşallah halledeceğim zamanla da.
Birinciye hamileyim. Yorumları okurken sırayla düşüncelerim;
-evet evet hemen ikinciyi yapmalıyız
-a doğru arada en az 4 yaş olmalı
-yok yok beraber büyüsünler
-olmaz büyük en azından kendini kayırabilmeli
kendimle savaş verdim ben gidiyorum
Bakalım birincisi gelsin zor bir bebiş olmaz ise düşünürm belki :) kendimi tahammülsüz bilirim ama evlilikle huyum biraz yumuşadı. Belki anne olunca iyice yumuşar sabır abidesi olurumBen 2. çocuk hayali olan biri olsam peşpeşe yapardım açıkçası ne kadar zor olsa da asıl kardeşliğin tadı öyle çıkıyor.. Bizimki sürpriz yumurta olunca 5,5 yaş fark olacak çok bence..2-2,5 yaş ideal sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?