İşin zor

Ayy en sinir bozucusu da bu bence. Çocuk isteyen, bebek bekleyen çifte söylediler hadi biz şu an çocuk falan düşünmüyoruz, istemiyoruz. Bize de bir geziden tatilden döndüğümüz zaman gezin gezin çocuk olunca geçemeyeceksiniz diyor çocuklu arkadaşlar. Ben de işte o yüzden yapmıyoruz diyorum. Sinir oluyorum. Sanki her evli çift çocuk yapmak zorundaymış veya çocuğu olunca zorlanacakmış gibi. Kıskançlık olduğunu düşünüyorum artık.
[/QUOTE]
yani... Zaten kıskançlık yoksa niye olacak ben de çocuk yapmiyorum düşünmüyorum 35 yaşımdayım haaaalaa çocuk olunca görürsün, e allah akıl vermiş işte göreceğimi biliyorum da yapmıyorum yaparsan olur yapmazsan olmaz görmek istemiyorsan sen de yapmasaydin dimi yani desen anlamayacak ... Bakıcı tutcam deyip geçiyorum.

Şimdi ben iyi duygular mı hissedeyim kötü mü hissedeyim bilemedim ama Allah sağlık versin inşallah onlar iyi olsun da yeter
Zaten öyle bir durum, bazen çıldırmaca bazen kahkahalara boğulmaca
Benim çocuklarım aşırı zor çocuklar teker teker bile bir ailenin belini bükerler, öyle diyeyim.
Araları 14 ay, küçüğü doğduğunda büyüğü emekliyordu daha.
Ondan diyorum ben bile neler çektim ki 31 yaşımda gerçekten vücudumda olmayan hastalık yok artık ve hala güzel anabiliyor, çevreme mutlaka kardeş yapın onların sarılmasını görmek cennetin suretidir diyorsam, herkes yapar yani:)
Yapılamayacak bir şey değil.

Şimdi size ne anlatsam boş çünkü yaşamadığınız bir şeyi sadece hayal edebiliyorsunuz.
Ama iki bebekli bir anne(çocukları genetik olarak uslu değil ise) çocuklarla keşiften çok, öz bakım ve sürekli öncelik sıralamasıyla yaşar.
Bir yanda büyüğün yaşı itibariyle keşfetmesi gereken oyun dururken öbür yanda küçüğün ek gıdası hazırlanmalıdır.
İkisi de gereklidir ama hangisi temel ihtiyaç diye kafada kar zarar hesabıyla yaşar daima.
Büyüğün oyuncağı, boya kalemi vs küçük için tehlikelidir ama küçüğün oyuncaklarıyla da büyüğün gelişimini destekleyemezsiniz vs vs.
O sebeple hayaller ve hayatlar çok farklı, tek çocukla da yaşadığım için biliyorum.
Zor mu, imkansıza yakın bir zorluk ama paha biçilemez bir duygu.

Benim 2 senede bedenim çöktü.
Her anlamda çöktü.
Atak baş ağrılarım, sabah kusmalarım, bacaklarımda kireçlenme, menisküs, ellerimde sinir sıkışması, belimde fıtık ve boynumda düzleşme ve dahası da var da neyse
Bunlar iki bebeği kucaklayıp gezmekten var olan şeyler.
Birini kucağımda öbürünü ayağımda salladığımdan oldu hep.
Ama kardeş kıskançlığının önüne bir tek bu şekilde set çekiyorum, tek bedende aynı anda aynı ilgi.
Kucağımdakiyle yemek yaparım, o sırada büyük tezgahta tencere karıştırıyordur mesela
Çok güzel ama ya, gerçekten evin neşesi bir başka.

Benmde çökmeme ramak kaldı çok şükür bugünlerimize

İnsanlar çıldırmış cidden. 39 haftalıkken avm’de asansörde bi kadın bana baktı “3 senedir uyku uyumadım bakalım siz ne yapacaksınız” dedi gözlerini devire devire Yani ne mânâ ve ne cüret? Doğumum sezaryendi, ilk hafta çok zordu, ikinci hafta biraz daha kolay, sonra biraz daha.. Bebekle de ilk ay daha zordu, ikinci ay daha kolay.. Biliyorum gene zor olacak, dişi çıkacak, yürüyecek, düşeceğiz ama sonra kalkacağız ve çok güzel şeyler de olacak. Millete konuşacak laf olsun anca. Hiç takmayın, elinizden geleni yapın yeter

Ya ben ne yapayım canım bebe 5aylık sımdı tekrar hamıleyım. Bunu ben bıle kendıme soruyorum loveıtred nasıl yapacaksın dıgerı 14aylık olacak otekı yenıdogan olacak. Ben ne yapayım?????? Boyle dıyenler de bır öğün yemekle gelıp dur sen ıkı saat yat ben bebelere bakayım bı evını sılıp supureyım demıyor ancak konusuyor. Kulak asma bırdaha sorarsa öğünümü sen vermıyorsun ben herseyı goze aldım yaparken dersınhadsiz insanoğlu işte. Ya ben ne yapıcam şuan dehşet bir panik halindeyim. ahaa ben I inessa armand ya söylemeyi unuttum ya la. Hamileyim diye

OMG
Bu ne cesaret yiğidim seni tanımak isterim diyesim geldi
Valla ne diyebilirim, sağlıkla doğsun büyüsün canım benim kolaylıklar dilerim şimdiden :)

OMG
Bu ne cesaret yiğidim seni tanımak isterim diyesim geldi
Valla ne diyebilirim, sağlıkla doğsun büyüsün canım benim kolaylıklar dilerim şimdiden :)
Kız ne cesareti allahi sen. Ben bu bebeden sonra sevmelık bebek bıle ıstemıyodum. Kaza kursunu, teknık arıza, planlama hata hangını demek ıstersın

Kız ne cesareti allahi sen. Ben bu bebeden sonra sevmelık bebek bıle ıstemıyodum. Kaza kursunu, teknık arıza, planlama hata hangını demek ıstersın

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler
Benim için çok hassas bir konu olduğu için yorum yapamam, sadece kolaylıklar diliyorum kuzum. Şu an kızım tam 14 aylık, ben daha buna yetemiyorum

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler
Benim için çok hassas bir konu olduğu için yorum yapamam, sadece kolaylıklar diliyorum kuzum. Şu an kızım tam 14 aylık, ben daha buna yetemiyorum
Ayyy dunden berı şoktayım bende. Bende sımdıkıne yetemıyorum o zaman kardes payı yapacaz napalımyarın tekrar kan verıcem. Duzenlı artıs olursa welcome to kusmuk, kaka, sütlü bezler

Zamansız çökenlerde bugün allahım bende de cıkar kesın. Ikı bebe kucaklamaktan

Ayyy dunden berı şoktayım bende. Bende sımdıkıne yetemıyorum o zaman kardes payı yapacaz napalımyarın tekrar kan verıcem. Duzenlı artıs olursa welcome to kusmuk, kaka, sütlü bezler

Konuyu sabote etmeyelim ama hafta sonu bir tanıdığın küçük kızı geldi, kızımdan 4 5 ay küçük. Nasıl özlemişim biliyor musun Kızımın o minik minik hallerini :)) inşallah güzel olur herşey senin için

Allah özleyene versin ben ikinciden sonra double korunmayı dusunuyorum. Prz +dkh+spıral falan yaparım herhalde

Biraz ara versen bu seferde birlikte oyun oynamayacaklar niye ara verdin olacak. Ben 4 yıl ara verdim iş güç kariyer vs için hem de arada biraz zaman geçsin diye, sonuç iki yıl üst üste kayıp yaşadım, tekrar hamileyim oğlum 6,5 yaşında. Aralarında 7 yaş olacak. Yakın yaş iyidir, ikisi oyun oynar, birbirlerine arkadaş olurlar.

Hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun inşallah.
Benimkiler gibi 14 ay olacak okuduğum kadarıyla.
Hunili annelere hoşgeldiniz
Tavsiyem, küçük doğmadan büyüğü yürütmeye çabalayın, en azından çevreyi keşfedeyim derken bebiş kucağınızda emerken peşinde koşabilirsiniz.
Yoksa benim gibi her kola bir bebek düşer ama ne yazık ki biri 4 diğeri 10 kilo olur

Allah özleyene versin ben ikinciden sonra double korunmayı dusunuyorum. Prz +dkh+spıral falan yaparım herhalde
Böyle aralıklarla çocukları olanların 3. çok zor.
Çünkü en garanti korunma yöntemi uygulanıyor, sevişmeye zaman yok
Bi küçük uyanır bir büyük derken ohoo, olmuşsun el ense asker arkadaşı

Ben bile özledim, ikiden sonra bağımlılık yapıyor.
Yakın zamanda bir bebek mevlidine katıldım, sanırsınız annesi benim, kucağımdan indiremedim meleği
Hamilelik ve küçük bebek sahibi olmak bağımlılık yapıyor kesinlikle.
Meslek gibi bir şey
Allah isteyen herkese tez zamanda sağlıkla nasip etsin inşallah.

Amin aminnn isteyen herkese :))
Yaa bende hiç bağımlılık yapmadı aslında, hatta diz çöktüm tövbe ettim diyebilirim
Sadece kucağımda daha hafif bir bebek taşımayı özlemişim diyelim. :)))
Allah yardımcısı olsun 2 3 tane çocuğu olanların diyorum sadece, bana 1 tane yetti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…