İşine gelince eşit olan kadınlar

Ozellikle kalabalik sehirlerdeki toplu tasimalarda maalesef esitligi savunmak pek mumkun degil. Eger kadinsaniz ve tika basa dolu bir otobuste ya da dolmustaysaniz basiniza neler gelebilecegi az cok ortada. Ne yazik ki her zaman her yerde esitlik diyebilmek icin ulkemizde degismesi gereken cok zihniyet var. Bu yuzden ozellikle dolu bir aracta bana yer veren olursa reddetmem,tesekkurumu eder otururum.

Eşitlik diye çok farklı şeyler olmaya başladı erkeksi davranışlar içinde olan bir sürü kadın var erkeklere çıkma teklif eden argo konuşan delikanlı gibi davranan vs bence çok çirkin

Seni çok iyi anlıyorum. Bende bu konuda hemcinslerime içten içe kızıyorum bazen. Lafa gelince "eşitlik olacak, eşitiz tabi vb" diyen arkadaş mekan çıkışı "bırak ya erkek değil mi ödesin" diyebiliyor.

Bunun insan doğası gereği olduğu düşünüyorum. Rahat ve kolay olan çekici geliyor. Bir de beynimize bu durum öyle bir kodlanmış ki küçüklükten itibaren, tamamen silinmesi için çok çabalamamız lazım ve hatta bir iki kuşak geçmesi lazım maalesef

Hani nerede pozitif ayrımcılık. Önce bir toplum kadına gerçekten pozitif ayrımcılık yapsın. Sonra biz kadınlar eşitleriz onu da. Zor biraz.

hah tam konu sahibesinin gıcık olduğu cevabı verdin:))
@Milana22 nin profil fotosu ile arttırıyorum, seni doğurabiliyorum ne eşitliği
Doğa kanunlarına göre dişi secicidir. Erkek cinsi dişiye kavuşmak için bedel ödemeli kendini ispat etmeli. Eh insanda da var. Toplumsal roller gereği tamamen eşit olamıyoruz. Eşit olalım düşüncesi kadını daha da sıkıştıran bir mengene gibi. Bu arada kadınım diye bana yer veren olmadı. Bir iki kez tutunamayip otobüs ahalisi için risk oluşturunca acıyıp yer veren oldu. Nerede bu anlayışlı adamlar

Evet bu esitlik mevzusu baya degismis o kadar esitiz ki adam kiza herseyi aldiriyor baska birsey istermisin hayatim diyor adam da dusunuyor ne istesem diye esitiz cok esitiz.
Erkek beni koruyup kollamayacaksa ne isi var yanimda benim cantam var zaten iki cantayla dolasmak gereksiz.

Mesela ben tuğla un çuvalı vs taşıyacak güçte değilim

hadi fizikseli de gecelim

benim oglum emiyo sabaha kadar da hic deliksiz uyumaz
ben daha on aydir araliksizi birak toplam bes saat uyumadim

ise giderken bi erkek bana yer verse tesekkur eder otururum

zira erkekler bebek emziremiyo, bebek aglasa cogunun kaidesinde sinek ucuyo

ama kadin gece bebege bakip sabah da uyumus gibi hayatina devam etmek zorunda

uykuyu esitlesinler once sonra ben yer veriyim erkeklere

siz hic otobuste taciz edilen erkek gordunuz mu. bunlar oldugu zaman gercek esitlikten bahsedersiniz. o yer vermeler sen kadinsin ayakta duramazsin gel otur demek degildir illa. cogu kisi (ki zaten su zamanda hamile ve yaşlıya hatta ayakta duramayacak kadar engelliye bile yer verilmiyor da hadi diyelim verildi) gel ayakta bu kalabalikta tacizden uzak rahat rahat git diye yer veriyordur.

hesap odemekle de alakasi yok. erkek erkegin kiz kizin hesabini oder yeri gelir. bu nezakettendir. sen benden az kazaniyorsun benden asagisin diye odenmezki.

elmayla armutu karistirmayalim bence. her ne kadar insan olsak da dogalarimiz yaratilisimiz farkli. esitlik olsun diye balikla ata ayni kosu ysrisinda yarıştırmak ne kadar esit ve adilse kadinla erkegin de birebir her alanda ayni seyi beklemek yanlis olur. erkek doguruyor mu. eve anne baba ayni geldiginde emzikli bebe once anaya mi kosuyor babaya mi. kadini 1 0 onde baslatsaniz bile zaten toplamda her anlamda yenik basliyor olaya.

hiç oyle birebir esitlik cigirtkanligi yapmayin. zaten hali hazirda pek çok acidan kadin hala zor durumda. birde sığ derinliksiz cigirtkanlik yapmayin.

Eşit degiliz cunku bazi erkekler buna engel olur..çünkü işlerine gelmez dusununsene ev işlerini kim yapack ? Bizden tek farkları fiziksel güçleri ..kadını tehdit etmek susturmak ..o da bana gore zavallilikları ...eşit olmak gibi bir düşüncem yok ..agır işleri kim yapacak :) kadin akilli olsa o gücü kullanir :)

Sacmalamissiniz. Siz, size verilen yere oturmak isyemiyorsaniz oturmayin, biri sizi geriye itip korumasin istiyorsaniz, gozunuz kapali dalin kavgaya, yaralanin ya da ölün. Ama aksinden memnun olan kadinlara da laf soyleme hakkiniz yok. Esitligi de baya yanlis anlamissiniz. Biz esit haklara sahip olmak istiyoruz. Hatta kanunlar kadinin magdur olmamasi icin bazi durumlarda kadinlara daha fazla hak verebiliyor. Neden kanunlarin bize verdigi haklardan yararlanmayalim ki? Neyse konu baska yerlere kaydi. Erkekler kadinlara yer veriyorsa toplu tasimada, biz de onlara yer veriyoruz zaman zaman. Yaşli ve kucaginda cocugu olan erkeklere her zaman yer vermisimdir ben. Hatta bir erkegin hasta falan oldugunu hissedersem de yer veririm. Insanlik hali. Her iki cinsin de yardima ihtiyac duydugu zamanlar oluyor. Gecen gun de markette manav reyonundaki yasli bir çalisana kadinin biri cirliyordu yine. Adam da sessiz sakin, muhtemelen emekli ek is yapiyor. Adam sesini etmedi. Hic sucu olmadigi halde. Ben de mudahale edip kadina haddini bildirdim. Iyi de yaptim. Yani korunmaya muhtac olan her zaman kadinlar olmuyor. Erkekler de korunmaya muhtac olabiliyor. Ben insan olarak bakiyorum, kadin ya da erkek olarak degil.

Üsluplara dikkat ederek birbirinizle kavga eğmeden tartışın konuyu, ben de mesela kurallara uyulmasını, her akla gelen konunun bdvye açılmamasını istiyorum ama olmuyor, neden olmuyor acaba?
Biraz oldursanız olurdu halbuki.

artık erkek aileleri resmen kizdan baslik parasi isteyecek hale geldi ya oyle bi esitlik var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…