İşine gelince eşit olan kadınlar

Eşitlik erkekler de çocuk doğurmaya başlayınca dokuz ay karnında bebek taşıyınca falan biraz daha yaklaşmış olabilir. Yani sizin bahsettiğiniz elitlik. Fiziki güç olarak eşit yaratılmamışken sen diyorsun ki korunup kollanmayın. Napalım bi ayı bize saldırınca müdahale etmeye çalışan adama dur ya ben eşitim dayağımı yer otururum mu diyelim. Saçmalamayın allasen

Nasil ya:)) sirf kafasinda 40 kilo tasiyo diye mi erkekle ayni gucte kadin:))) belki ayni yerde yasayan erkeklerde 100 kilo tasiyodur. Bu durumda gene esit olmazlar. Ki verdigin ornek baya komik:))
Bakın örnek fiziksel olduğu için o örneği verdim, yoksa elbette sadece fiziksel güç olarak bahsedilmediğinin farkındayım. Damacana örneği veren hanımefendi için bu şekilde bir açıklama yaptım bak fiziksel olarak böyle demişsin ama dünyanın farklı yerlerinde de böyle örnek var fiziksel olarak erkek her zaman daha güçlü değil bunu demekstedim. bu kadar mı okuduğunu anlamaz bir insan.
Ben pes ediyorum ya.

Son düzenleme:

Hak ve ozgürlükler yönünden esitlik, çalışma şartları yönunden eşitlik, siyasi esitlik, toplumsal statü olarak eştilik... Bunlar üzerine hala tartısılabiliyo olması beni zaten fazlaca üzüyo, o yüzden bu konuya hic girmek istemiyorum.

Kadın ve erkeğin fiziksel özelliklerine gelince, bu bakımından cinsiyetler arası denklik olmadığı bir gerçek.

Eşitlik ise ancak denkler arasında uygulandığı zaman adil bi sonuca götürür bizi, "adalet=eşitler arası eşitlik" dediğimiz mevzu yani.

Teoride bi sıkıntı yok gibi görünüyo mesela şu yazdıklarımda. Ama pratiğe döktüğünüzde bi sürü sapkın düsünceyi yine bu yazdıklarımla temellendirebilirsiniz ki sıkıntı tam olarak o noktada başlıyor.

Yani biri çıkıp "erkek fizyolojik yapı itibariyle daha dayanıklı oldugundan uzun bi otobüs yolculugunda kadına yer vermesi kadın lehine ayrımcılık olarak nitelendirilemez, adil olan budur" diyebilir mesela. Çok sıkıntılı bi fikir mi, çogunluk için değil.

Sonra aynı kişi çıkıp atıyorum " akşam vakti bi gasp tehlikesi karşısında erkek fizyolojik olarak güclü ve kendini savunmaya yetkin oldugu icin saldırganı kendinden uzaklastırabilir, aynı durumda kadın ise istisnalar dısında kendini ssavunamayacaktır, zarar görme ihtimali yüksektir. Hatta saldırgan onun fiziksel zayıflıgından faydalanıp hırsızlık amacını daha ileri bi noktaya tasıyabilir. Mutlak asayişin saglanması da bi utopya oldugundan koruma tedbiri olarak kadınlar akşamları yalnız başına sokağa çıkmamalıdır." diyebilir.

Ya da "kadınların mekanik becerileri ve refleksleri erkekler kadar kuvvetli olmadigından trafik guvenligi açısından kadınlar tek baslarına araba kullanmamalıdır" diyebilir.

Temellendirmenin yukarıdakinden hiçbir farkı yok, tamamen fiziksel özellikler üzerine ama bu seferkiler bi içinize sinmedi di mi?

Çünkü bu sefer adalet zayıfa bi hak vererek değil ondan bir hakkını alarak sağlanmaya çalışıldı.

Pozitif ayrımcılık dedigimiz sey iste tam olarak budur, bi alanda "güçlü" olan "zayıf" olan karşısında bi fedakarlık yapar, sonuç asla eşit değildir ama daha adildir. Ya da degildir, tartısmaya acık bi konu en nihayetinde.

Mesela hesap ya da nafaka ödeme mevzusu, maddi anlamda güçlü olanın zayıf olana destek olmasını öngören biri toplumsal biri hukuki iki kural. Her iki örnek için de "zayıf" yerine kadın "güclü" yerine erkek sözcüklerini koyanların cokluğu ise toplumsal yapı ve cinsiyetlere yüklenen rollerle tartısılabilir ancak. Sosyoloji lazım, psikoloji lazım.

Neyse yorum 50 paragraf olmadan ben kacayım. Konu hoş ama, dert degilmis gibi gorunse de aile trajedilerinin ya da bireysel cıkmazların yanında boyle konular okuyunca bi mutlu oluyorum ben, havam degisiyo.

Hanımefendi örnek damacana örneği olduğu için yani fiziksel bir ölçütten bahsedildiği için yazdım onu. Elbette farkındayım. Lütfen ya. Gerçekten.

Ee bunu kk ya yazınca ne değişecek keşke unisex bir forumda yazsaydınız da erkekler he bacım hakısın bacım deseydin. burdan gaz mı verelim ne yapalım

Gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum tekrar tekrar. Yahu fiziksel bir durumdan bahsedilmiş diyorum siz kalkıp ben adaleti savunurum bilmem ne. Ben pes ediyorum ya gerçekten.

Bana mi bu laflar:)) yeteri kadar egitim aldigimi dusunuyorum oysa:))

Hic ben anlatabiliyo muyum acaba diye dusunmek yok:) tipik turk kadini:))
Bakın kaç defa açıklamışım örneği bu yüzden vermişim şöyle böyle nasıl anlatamamış olabilir im acaba?? hala örneğiniz çok komikmiş bilmem ne.

Hanımefendi ben öğretmenim öğrencilerim konuyu anlamazsa sabırla 10 defa daha anlatabilecek kapasitede olanlardan hani. Ama üzgünüm ki size yetemedim.

Rezilsiniz. Gerçekten. Tipik Türk kadını olmaktan gurur duyuyorum. Sizin hakaret için kullandığınız tipik Türk kadını deyiminin özelliklerini taşımaktan gurur duyuyorum. Anlatamadığımı değil, anlamadığımızı düşünüyorum. Ben Bloom değilim:) anlamayan öğrenci yoktur, anlatamayan öğretmen vardıra inanmıyorum. Anlamayan öğrenci ve anlatamayan öğretmen de vardır. Ama siz neyse :)))))

Teşekkür ederim.

Bir öğretmen olarak sizinle aynı fikirde olmayan birine nasıl rezil dersiniz???? üstelikbir kadın bir kadına sadece kendisi ile aynı fikirde olmadığı İçin rezil diyor??? Vahim bir durum

Sevgilin ile dışarı çıktığında sen öde, sana yer verdiklerinde oturma ve sen de bazen sıkışık dar otobüslerde genç ve yakışıklı çocuklara yer ver.

Ben de neye uyuz oluyorum. Eşit işe eşit para al(a)mamamıza. LinkedIn de özellikle 8 mart dünya kadınlar gununde mesela mağazalar zinciri olan bir firmanın personelimizin %50 si kadın demesine. Mesela bu magazalar da gratis falan. Ama mesela yönetici kadın ve erkek sayılını açıklasalar veya erkeklerin maaş ortalaması ile kadınların ortalaması arasındaki farkı açıklasalar anlayalım eşitlikçi mi değil mi Bir gün fena bozacağım birilerinı.

Bir öğretmen olarak sizinle aynı fikirde olmayan birine nasıl rezil dersiniz???? üstelikbir kadın bir kadına sadece kendisi ile aynı fikirde olmadığı İçin rezil diyor??? Vahim bir durum
Aynı fikirde olmadığımız için mi rezil dedim? :) Tipik Türk kadını işte şeklinde başlayan cümlesi için dedim.

Tipik Türk kadını deyimini hakaret olarak kullanamaz. Durum vahim diyorsunuz ama hanımefendi gayet amannnn sizzz Türk kadınlarııı iştee tipik gibisinden cümle kuruyor. Ve benim rezil demem sorun oluyor öyle mi.

Haklısınız rezil dediğim için özür dilerim ilgili şahıstan. Hakaretvari konuşsa bile benim dememem gerekirdi. Gerçekten iletişim problemi yaşadığımızı düşünüyorum. Ayrıca kendisinin yazmaya cesareti olmayıp yazdıklarınızı beğenenler çok komik görünüyor:))

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum tekrar tekrar. Yahu fiziksel bir durumdan bahsedilmiş diyorum siz kalkıp ben adaleti savunurum bilmem ne. Ben pes ediyorum ya gerçekten.
Tekrar tekrar okumaya gerek yok. Pes diyeceginiz bir durumda yok. Afrikayi ornek verdiniz bende aciklama yaptim. Fiziksel olarak esit degiliz net.

Ben cevap vermiyorum kendisine:) umarim ogrencilerinide ayni sekilde asaglamiyodur

Tesekkurler

:)

De ayrı :) yüksek lisans mezunu olup de da ekinin nasıl yazıldığının bilinmemesi çok hoş :)

Kimseyi aşağılamıyorum. Onu yapan sizdiniz :) ben de size yazmıyorum :)

Haklısınız. Kendinizden bu kadar emin olmanız çok hoş. Net :)
Tabiki de kendimden eminim bosuna sallamaya gerek yok. Basinda 40 kg tasiyan bir kadin ciksin karsima su platformda ozurumu diler yanlis dile getirdigimi soylerim. Daha onceki mesajimda erkegin bile diger erkeklerle fiziksel olarak ayni gucte olamadigini soylemistim. Ben suculuk yapan kadin gormedim siz gordunuz mu? Ben tekstilde 50 kglik kumas topu tasiyan kadin hammalda gormedim. Siz gordunuz mu? Fiziki olarak tabiki daha hassasiz ve bunu eziklik olarakta gormuyorum. Neyse ortak bir paydada bulusamayacagiz. Daha fazla zamam harcamaya gerek yok.

:) ya kahkaha attım çok yaşayın emin neden buradan biri kafasına 40 kg bir şeyi alıp taşısın :)))) fiziksel olarak erkekler güçlüymüş gibi görünebilir fakat bilimsel olarak öyle değil. Mesela aynı ortamda bulunan kadın ve erkekten erkek daha çok üşür, erkek aslında daha güçsüzdür, hastalıklara daha yatkındır hormonlar fizyolojisi vs vs...
Ben fiziki olarak hassaslığı eziklik olarak görmüyorum ki? Sadece dünyanın farklı yerlerinde kadın ve erkek gücünün farklı olduğu örnekler vardır, olabilir diyorum. Afrika örneğini veriyorum siz net şekilde erkekler fiziksel olarak güçlü diyip kapatıyorsunuz :))) bilimsel bir temele dayandırmadan herkes öyle düşünüyor ama diyorsunuz.
Sizin fikrinizdir elbette saygı duyuyorum benim fikrime gelecek olursak kadın erkek eşit değildir kadın harika bir şeydir:)))

bu konuları aşmış, her kadına bir birey gibi davranıldığı bi yerde yaşamak çok iyi olurdu. ama kadınlar önümüzü kestikçe zor. bir işe giriyorsunuz kadınlar tarafından tacize ugruyosunuz, kilo alıyosunuz laf, zayıflıyorsunuz laf, erkeklerle eşit olabilmemiz için önce özgür olmamız lazım, önce kadınların birbirlerine saygılı olması lazım, birbirimize destek olmamız lazım ki erkekler de biz kadınlara bir birey olarak eşit davransın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…