- 20 Ocak 2016
- 2.341
- 4.742
- 133
Bakın örnek fiziksel olduğu için o örneği verdim, yoksa elbette sadece fiziksel güç olarak bahsedilmediğinin farkındayım. Damacana örneği veren hanımefendi için bu şekilde bir açıklama yaptım bak fiziksel olarak böyle demişsin ama dünyanın farklı yerlerinde de böyle örnek var fiziksel olarak erkek her zaman daha güçlü değil bunu demekstedim. bu kadar mı okuduğunu anlamaz bir insan.Nasil ya:)) sirf kafasinda 40 kilo tasiyo diye mi erkekle ayni gucte kadin:))) belki ayni yerde yasayan erkeklerde 100 kilo tasiyodur. Bu durumda gene esit olmazlar. Ki verdigin ornek baya komik:))
Hanımlar, sırf kadın olduğunuz için size farklı davranılması işinize geldiğinde nezaket olurken işinize gelmediğinde ayrımcılık oluyor. Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum. Eşit olmayı istemeyen sizlersiniz. Bu ataerkil düzenden ölesiye nefret ediyorum ama görüyorum ki bunu sürdüren sizlersiniz. Öfkem dinmiyor. Yaşlı, hamile veya engelli olmadığım halde sırf kadın olduğum icin bana yer verilmesini istemiyorum. Yiyip içtiğimi erkeklerin ödemesini istemiyorum. Kadın olduğum için korunup kollanmak istemiyorum. İnsan olmak istiyorum sadece. Ayrımcılık sadece düşmanca oldugu zaman sesiniz çıkıyor. Koruma bahanesiyle sizi arkaya ittiklerinde hoşunuza bile gidiyor. Nolur artık kendinize güveniniz tam olsun ya. Yapmayın. Eşitlik neden istemiyorsunuz neden bu ikiyüzlülük? Kendi sorumluluğunuzu dahi almaktan çekinip işinize gelen yerde eşit oluyorsunuz gelmeyen yerde erkek şöyle yapmalı böyle olmalı diye kınıyorsunuz.
Hanımefendi örnek damacana örneği olduğu için yani fiziksel bir ölçütten bahsedildiği için yazdım onu. Elbette farkındayım. Lütfen ya. Gerçekten.Siz basinizda 40 kg tasiyabilir misiniz? Ben tasiyamam. Bu platformda basiyla 40 kg tasiyacak bir kadina rastlamakta cok zor. Ben damacana suda tasiyamam gucum yetmez, kaldiramam. O nedenle ya erkek kardesim ya babam kaldirir. Ne diyeyim bu durumda hayir biz esitiz ölsemde kaldiricam esitligimize leke surduremem mi demeliyim? Ben esitlikten ziyade adaleti savunanlardanim gece 12 bir erkegin elini kolunu sallayarak gezip tozma hakki varsa o hakka bende sahip olmak isterim. Toplu tasimalarda belli bir saatten sonra tek kadin olarak kaldigimda korku duymak istemem. Erkek sortunu giyip rahatca geziyorsa bende gezmek isterim. Sirf sort giydim diye tecavuz edilmeyi haketmem. Oncelikle bu haklarimiza sahip olmak icin ugrasiyoruz, konusuyoruz. Bence hesabi kim odedi yada kim kime yer verdiden ziyade sorunlarimiz bunlar.
Gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum tekrar tekrar. Yahu fiziksel bir durumdan bahsedilmiş diyorum siz kalkıp ben adaleti savunurum bilmem ne. Ben pes ediyorum ya gerçekten.Siz basinizda 40 kg tasiyabilir misiniz? Ben tasiyamam. Bu platformda basiyla 40 kg tasiyacak bir kadina rastlamakta cok zor. Ben damacana suda tasiyamam gucum yetmez, kaldiramam. O nedenle ya erkek kardesim ya babam kaldirir. Ne diyeyim bu durumda hayir biz esitiz ölsemde kaldiricam esitligimize leke surduremem mi demeliyim? Ben esitlikten ziyade adaleti savunanlardanim gece 12 bir erkegin elini kolunu sallayarak gezip tozma hakki varsa o hakka bende sahip olmak isterim. Toplu tasimalarda belli bir saatten sonra tek kadin olarak kaldigimda korku duymak istemem. Erkek sortunu giyip rahatca geziyorsa bende gezmek isterim. Sirf sort giydim diye tecavuz edilmeyi haketmem. Oncelikle bu haklarimiza sahip olmak icin ugrasiyoruz, konusuyoruz. Bence hesabi kim odedi yada kim kime yer verdiden ziyade sorunlarimiz bunlar.
Bana mi bu laflar:)) yeteri kadar egitim aldigimi dusunuyorum oysa:))Bakın örnek fiziksel olduğu için o örneği verdim, yoksa elbette sadece fiziksel güç olarak bahsedilmediğinin farkındayım. Damacana örneği veren hanımefendi için bu şekilde bir açıklama yaptım bak fiziksel olarak böyle demişsin ama dünyanın farklı yerlerinde de böyle örnek var. Gerçekten sizin yerinize ben utandım ya bu kadar mı okuduğunu anlamaz bir insan.
Ben pes ediyorum ya. Siz eğitilmezsiniz.
Hiç sanmıyorum ben nedense. Okuduğunuzu dahi anlamıyorsunuz. Ve muhtemelen bu eğitim durumunuzla ilgili değil. İyi akşamlar :)Bana mi bu laflar:)) yeteri kadar egitim aldigimi dusunuyorum oysa:))
Hic ben anlatabiliyo muyum acaba diye dusunmek yok:) tipik turk kadini:))Hiç sanmıyorum ben nedense. Okuduğunuzu dahi anlamıyorsunuz. Ve muhtemelen bu eğitim durumunuzla ilgili değil. İyi akşamlar :)
Bakın kaç defa açıklamışım örneği bu yüzden vermişim şöyle böyle nasıl anlatamamış olabilir im acaba?? hala örneğiniz çok komikmiş bilmem ne.Hic ben anlatabiliyo muyum acaba diye dusunmek yok:) tipik turk kadini:))
Bir öğretmen olarak sizinle aynı fikirde olmayan birine nasıl rezil dersiniz???? üstelikbir kadın bir kadına sadece kendisi ile aynı fikirde olmadığı İçin rezil diyor??? Vahim bir durumBakın kaç defa açıklamışım örneği bu yüzden vermişim şöyle böyle nasıl anlatamamış olabilir im acaba?? hala örneğiniz çok komikmiş bilmem ne.
Hanımefendi ben öğretmenim öğrencilerim konuyu anlamazsa sabırla 10 defa daha anlatabilecek kapasitede olanlardan hani. Ama üzgünüm ki size yetemedim.
Rezilsiniz. Gerçekten. Tipik Türk kadını olmaktan gurur duyuyorum. Sizin hakaret için kullandığınız tipik Türk kadını deyiminin özelliklerini taşımaktan gurur duyuyorum. Anlatamadığımı değil, anlamadığımızı düşünüyorum. Ben Bloom değilim:) anlamayan öğrenci yoktur, anlatamayan öğretmen vardıra inanmıyorum. Anlamayan öğrenci ve anlatamayan öğretmen de vardır. Ama siz neyse :)))))
Teşekkür ederim.
Hanımlar, sırf kadın olduğunuz için size farklı davranılması işinize geldiğinde nezaket olurken işinize gelmediğinde ayrımcılık oluyor. Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum. Eşit olmayı istemeyen sizlersiniz. Bu ataerkil düzenden ölesiye nefret ediyorum ama görüyorum ki bunu sürdüren sizlersiniz. Öfkem dinmiyor. Yaşlı, hamile veya engelli olmadığım halde sırf kadın olduğum icin bana yer verilmesini istemiyorum. Yiyip içtiğimi erkeklerin ödemesini istemiyorum. Kadın olduğum için korunup kollanmak istemiyorum. İnsan olmak istiyorum sadece. Ayrımcılık sadece düşmanca oldugu zaman sesiniz çıkıyor. Koruma bahanesiyle sizi arkaya ittiklerinde hoşunuza bile gidiyor. Nolur artık kendinize güveniniz tam olsun ya. Yapmayın. Eşitlik neden istemiyorsunuz neden bu ikiyüzlülük? Kendi sorumluluğunuzu dahi almaktan çekinip işinize gelen yerde eşit oluyorsunuz gelmeyen yerde erkek şöyle yapmalı böyle olmalı diye kınıyorsunuz.
Aynı fikirde olmadığımız için mi rezil dedim? :) Tipik Türk kadını işte şeklinde başlayan cümlesi için dedim.Bir öğretmen olarak sizinle aynı fikirde olmayan birine nasıl rezil dersiniz???? üstelikbir kadın bir kadına sadece kendisi ile aynı fikirde olmadığı İçin rezil diyor??? Vahim bir durum
Tekrar tekrar okumaya gerek yok. Pes diyeceginiz bir durumda yok. Afrikayi ornek verdiniz bende aciklama yaptim. Fiziksel olarak esit degiliz net.Gerçekten şaşkınlık içinde okuyorum tekrar tekrar. Yahu fiziksel bir durumdan bahsedilmiş diyorum siz kalkıp ben adaleti savunurum bilmem ne. Ben pes ediyorum ya gerçekten.
Haklısınız. Kendinizden bu kadar emin olmanız çok hoş. Net :)Tekrar tekrar okumaya gerek yok. Pes diyeceginiz bir durumda yok. Afrikayi ornek verdiniz bende aciklama yaptim. Fiziksel olarak esit degiliz net.
Ben cevap vermiyorum kendisine:) umarim ogrencilerinide ayni sekilde asaglamiyodurBir öğretmen olarak sizinle aynı fikirde olmayan birine nasıl rezil dersiniz???? üstelikbir kadın bir kadına sadece kendisi ile aynı fikirde olmadığı İçin rezil diyor??? Vahim bir durum
Tabiki de kendimden eminim bosuna sallamaya gerek yok. Basinda 40 kg tasiyan bir kadin ciksin karsima su platformda ozurumu diler yanlis dile getirdigimi soylerim. Daha onceki mesajimda erkegin bile diger erkeklerle fiziksel olarak ayni gucte olamadigini soylemistim. Ben suculuk yapan kadin gormedim siz gordunuz mu? Ben tekstilde 50 kglik kumas topu tasiyan kadin hammalda gormedim. Siz gordunuz mu? Fiziki olarak tabiki daha hassasiz ve bunu eziklik olarakta gormuyorum. Neyse ortak bir paydada bulusamayacagiz. Daha fazla zamam harcamaya gerek yok.Haklısınız. Kendinizden bu kadar emin olmanız çok hoş. Net :)
:) ya kahkaha attım çok yaşayın emin neden buradan biri kafasına 40 kg bir şeyi alıp taşısın :)))) fiziksel olarak erkekler güçlüymüş gibi görünebilir fakat bilimsel olarak öyle değil. Mesela aynı ortamda bulunan kadın ve erkekten erkek daha çok üşür, erkek aslında daha güçsüzdür, hastalıklara daha yatkındır hormonlar fizyolojisi vs vs...Tabiki de kendimden eminim bosuna sallamaya gerek yok. Basinda 40 kg tasiyan bir kadin ciksin karsima su platformda ozurumu diler yanlis dile getirdigimi soylerim. Daha onceki mesajimda erkegin bile diger erkeklerle fiziksel olarak ayni gucte olamadigini soylemistim. Ben suculuk yapan kadin gormedim siz gordunuz mu? Ben tekstilde 50 kglik kumas topu tasiyan kadin hammalda gormedim. Siz gordunuz mu? Fiziki olarak tabiki daha hassasiz ve bunu eziklik olarakta gormuyorum. Neyse ortak bir paydada bulusamayacagiz. Daha fazla zamam harcamaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?