Onumuzdeki 10 yil icerisinde ben bunun gerceklesecegini dusunuyorum. Hindistan gibi olacagiz.artık erkek aileleri resmen kizdan baslik parasi isteyecek hale geldi ya oyle bi esitlik var
Ama Afrikalı kadınlar başlarının üstünde bile 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabiliyor?Mesela ben tuğla un çuvalı vs taşıyacak güçte değilim
Hayat sizin apartman dairenizden ibaret değil:)Siz erkeklerle fiziksel olarak aynı güçte olduğumuzu mu düşünüyorsunuz ?
Ornegin; damacana su istiyorum 3 tane. Sucu 3 damacanayida aynı anda getiriyor. Ben bir tanesini zor kaldırıyorum. Eşit miyiz ?
Ben onu sadece örnek olarak verdim.Hayat sizin apartman dairenizden ibaret değil:)
Afrika kabileleriyle ilgili makaleleri araştırıp belgesel izleyebilirsiniz:)
Afrikalı kadınlar kafaları üstünde 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabilirler:))
Demek ki neymiş bütün kadınlar bütün erkeklerden fiziksel olarak güçsüz değilmiş :)
Genelden mi bahsediyordunuz hanımefendi ?? Rahat rahat damacana örneği vermiş ve teziniz çürütülünce ama genelden bahsettim ama genelde böyle diyorsunuz.Ben onu sadece örnek olarak verdim.
Hayat sadece Afrikadan da ibaret değil :)
Genele baktığınız da böyle . Kadınlar fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz.
Polemik yaratmaya calismayin. Bir çok kadın aynı şeyi düşünüyor . Neden sadece beni alintiliyorsunuz ?Genelden mi bahsediyordunuz hanımefendi ?? Rahat rahat damacana örneği vermiş ve teziniz çürütülünce ama genelden bahsettim ama genelde böyle diyorsunuz.
Madem genelden bahsedeceğiz bilimsel olarak kadınlar erkeklerden güçlüdür bir sürü çalışma yapılmış bu konu bir araştırın:)
Ama çok güldüm hayat afrikadan ibaret değil demenize Afrika örneğin verme sebebim sınırlarınızı biraz olsun genişletmek içindi ama siz şey diyorsunuz hayat Afrikadan mı ibaret :))
Lütfen ya :) lütfen lütfen lütfen :)))))
Sizi tanımıyorum nasıl bir kast nasıl bir polemik olabilir?Polemik yaratmaya calismayin. Bir çok kadın aynı şeyi düşünüyor . Neden sadece beni alintiliyorsunuz ?
Gülüm seni alıntıladım ama genel bir yorum yazacağım, biz eşitliği galiba yanlış anlıyoruz, eşitlik fiziksel güçlerin denk olmasıyla alakalı birşey değil, kaldı ki erkekler arasında bile fiziksel güçler aynı değil, 10 torba çimentoyu bir seferde taşıyan erkek de var, 5 kilo yükü taşıyamayan erkek de var, inşaatlarda çalışıp sırtında kilolarca odun taşıyan kadınlar da var.Ben onu sadece örnek olarak verdim.
Hayat sadece Afrikadan da ibaret değil :)
Genele baktığınız da böyle . Kadınlar fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz.
Afrikalı da değilimAma Afrikalı kadınlar başlarının üstünde bile 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabiliyor?
Konu bu mu ?Afrikalı da değilim
Siz söylemişsiniz sizin hayatınızda biri var mı merak ettimKonu bu mu ?
Siz basinizda 40 kg tasiyabilir misiniz? Ben tasiyamam. Bu platformda basiyla 40 kg tasiyacak bir kadina rastlamakta cok zor. Ben damacana suda tasiyamam gucum yetmez, kaldiramam. O nedenle ya erkek kardesim ya babam kaldirir. Ne diyeyim bu durumda hayir biz esitiz ölsemde kaldiricam esitligimize leke surduremem mi demeliyim? Ben esitlikten ziyade adaleti savunanlardanim gece 12 bir erkegin elini kolunu sallayarak gezip tozma hakki varsa o hakka bende sahip olmak isterim. Toplu tasimalarda belli bir saatten sonra tek kadin olarak kaldigimda korku duymak istemem. Erkek sortunu giyip rahatca geziyorsa bende gezmek isterim. Sirf sort giydim diye tecavuz edilmeyi haketmem. Oncelikle bu haklarimiza sahip olmak icin ugrasiyoruz, konusuyoruz. Bence hesabi kim odedi yada kim kime yer verdiden ziyade sorunlarimiz bunlar.Ama Afrikalı kadınlar başlarının üstünde bile 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabiliyor?
Nasil ya:)) sirf kafasinda 40 kilo tasiyo diye mi erkekle ayni gucte kadin:))) belki ayni yerde yasayan erkeklerde 100 kilo tasiyodur. Bu durumda gene esit olmazlar. Ki verdigin ornek baya komik:))Hayat sizin apartman dairenizden ibaret değil:)
Afrika kabileleriyle ilgili makaleleri araştırıp belgesel izleyebilirsiniz:)
Afrikalı kadınlar kafaları üstünde 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabilirler:))
Demek ki neymiş bütün kadınlar bütün erkeklerden fiziksel olarak güçsüz değilmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?