İşine gelince eşit olan kadınlar

Siz erkeklerle fiziksel olarak aynı güçte olduğumuzu mu düşünüyorsunuz ?

Ornegin; damacana su istiyorum 3 tane. Sucu 3 damacanayida aynı anda getiriyor. Ben bir tanesini zor kaldırıyorum. Eşit miyiz ?
Hayat sizin apartman dairenizden ibaret değil:)

Afrika kabileleriyle ilgili makaleleri araştırıp belgesel izleyebilirsiniz:)

Afrikalı kadınlar kafaları üstünde 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabilirler:))

Demek ki neymiş bütün kadınlar bütün erkeklerden fiziksel olarak güçsüz değilmiş :)

2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 332 kadın cinsel istismara uğradı.
2017'de 88 kadın kendi hayatına dair karar almak, 30 kadın boşanmak istediği için öldürüldü.

Eşit miyiz? Eşitlik konusunu konu yaparken haksızlığa uğrayıp suçlanan yine kadın, eşit olmak istiyor muyuz yoksa eşitlik isteğimiz zorla mı elimizden alınıyor iyi ölçüp tartmak lazım çünkü hayat kadınlar için tozpembe değil.

Iyi kadin ve erkek fiziksel olarak esit degildir. Erkek bile baska erkeklerle fiziksel olarak esit degildir. Herkesin gucu ayni mi? Ben sirf kadin erkek esit diye bir erkekle kavgaya gireyim olur mu sizce? Tabi ki oyle bir durumda yanimda bir erkek varsa fiziksel guc olarak mudahele edecektir. Buna neden tepkim olsun. Onun disinda toplu tasimalarda yer verilmesini istiyorum. Cunku malesef ayakta tacize ugrama ihtimalini onlemek icin boyle bir hakkim olmali. Ben bur bayanin toplu tasimada erkegi taciz ettigine rastlamadim. Ama onun tersi hayli mevcut. Kendimce onlemimi bu sekilde almak isterim. Onun disinda bir bayanin calismasi gerektigini savunanlardanim. Ama is konusunda bile fiziksel farkliliklar vardir. Bir bayanin hammallik yapmasi fiziksel acidan guctur. Bu nedenle her isi bayan yapamaz. Yani isimize geldigi gibi demeyelim de fiziksel gucumuze gore olusan farkliliklarimiz var.

Ben onu sadece örnek olarak verdim.
Hayat sadece Afrikadan da ibaret değil :)

Genele baktığınız da böyle . Kadınlar fiziksel olarak erkeklerden daha güçsüz.

Genelden mi bahsediyordunuz hanımefendi ?? Rahat rahat damacana örneği vermiş ve teziniz çürütülünce ama genelden bahsettim ama genelde böyle diyorsunuz.

Madem genelden bahsedeceğiz bilimsel olarak kadınlar erkeklerden güçlüdür bir sürü çalışma yapılmış bu konu bir araştırın:)

Ama çok güldüm hayat afrikadan ibaret değil demenize Afrika örneğin verme sebebim sınırlarınızı biraz olsun genişletmek içindi ama siz şey diyorsunuz hayat Afrikadan mı ibaret :))

Lütfen ya :) lütfen lütfen lütfen :)))))

Polemik yaratmaya calismayin. Bir çok kadın aynı şeyi düşünüyor . Neden sadece beni alintiliyorsunuz ?

Düşüncenizi istediğiniz gibi yazabilirsiniz elbette. Beni alıntılamayın .

Polemik yaratmaya calismayin. Bir çok kadın aynı şeyi düşünüyor . Neden sadece beni alintiliyorsunuz ?
Sizi tanımıyorum nasıl bir kast nasıl bir polemik olabilir?

Sizin yazdığınız dikkatimi çekti alıntıladım.

Bu da yeni çıktı herhalde beni alıntılamayım size mi yazmışım?? Farkında mısınız ama bir paylaşım platformundasınız?

Sosyal bir platform ve bütün üye kadınlar bilgi paylaşımı yapıyor.

Tekrar alıntılamam. Merak etmeyin.

Gülüm seni alıntıladım ama genel bir yorum yazacağım, biz eşitliği galiba yanlış anlıyoruz, eşitlik fiziksel güçlerin denk olmasıyla alakalı birşey değil, kaldı ki erkekler arasında bile fiziksel güçler aynı değil, 10 torba çimentoyu bir seferde taşıyan erkek de var, 5 kilo yükü taşıyamayan erkek de var, inşaatlarda çalışıp sırtında kilolarca odun taşıyan kadınlar da var.

Eşitlik başka birşey, aynı haklara sahip olmak, haklarımızın gaspa uğramaması, bu kadın, bu eksik etek, eteği uzun aklı kısa, kadın ne anlar, evinin kadını çocuklarının anası olsun, elinin hamuruyla karışmasın zihniyetine karşı çıkıyor aslında eşitlik istiyoruz diyen kadınlar, yoksa fiziksel farklılıklarımız olduğu ortada, he doğurmak, aynı beden gücüne sahip olmak gibi şeyler ilerleyen yüzyılllarda insan eliyle değişecek, bilim adamları bu yönde uğraşıp duruyor ama mesele beden eşitliği değil.

Bir seyi 40 defa söylersen olur demisler.Bu iş 40 degil 40 bin defa söylesen iii iihh yine olmaz! Öz eleştiri yapalim.Git gide kadinin adının,değerinin düşürüldüğü
Bu ülkede o-l-m-a-z!

Ama Afrikalı kadınlar başlarının üstünde bile 35-40 kg ağırlıktaki sepetleri taşıyabiliyor?
Siz basinizda 40 kg tasiyabilir misiniz? Ben tasiyamam. Bu platformda basiyla 40 kg tasiyacak bir kadina rastlamakta cok zor. Ben damacana suda tasiyamam gucum yetmez, kaldiramam. O nedenle ya erkek kardesim ya babam kaldirir. Ne diyeyim bu durumda hayir biz esitiz ölsemde kaldiricam esitligimize leke surduremem mi demeliyim? Ben esitlikten ziyade adaleti savunanlardanim gece 12 bir erkegin elini kolunu sallayarak gezip tozma hakki varsa o hakka bende sahip olmak isterim. Toplu tasimalarda belli bir saatten sonra tek kadin olarak kaldigimda korku duymak istemem. Erkek sortunu giyip rahatca geziyorsa bende gezmek isterim. Sirf sort giydim diye tecavuz edilmeyi haketmem. Oncelikle bu haklarimiza sahip olmak icin ugrasiyoruz, konusuyoruz. Bence hesabi kim odedi yada kim kime yer verdiden ziyade sorunlarimiz bunlar.

Pozitif ayrimcilik diyollarrr:))) kesinlikle hakli oldugun yerler var, ama kadin ve erkegin farkli olmamasi gerekseydi ortak bi cinsiyette yaratirdi yaradan.

Nasil ya:)) sirf kafasinda 40 kilo tasiyo diye mi erkekle ayni gucte kadin:))) belki ayni yerde yasayan erkeklerde 100 kilo tasiyodur. Bu durumda gene esit olmazlar. Ki verdigin ornek baya komik:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…