İşine gelince eşit olan kadınlar

Ben cevap vermiyorum kendisine:) umarim ogrencilerinide ayni sekilde asaglamiyodur

Tesekkurler

:)
Bende gözardı et butonuna tıklıyorum aslında bu tarz üyelerde. Ancak bir öğretmene hiç yakıştıramadım yazdığı mesajları ve tartışma üslubunu o sebeble yazdım . Üstelik sizin yazdığınız mesajda hiçbirşey yoktu.

Ugrasmaya gerek yok bence:)

Son kez yaziyorum size birdaha alintilamayacagim. Sizin bilimsel temele dayaniyor dediginiz ve benim bildigim biyolojik guc olarak kadinlarin daha guclu oldugunun tespitidir. Buda eski zamanlardaki savas,kitlik, aclik, salgin hastalik vs durumlarda kadinlarin erkeklere gore daha uzun yasadiklari gercegidir. Bu bilimsel arastirma eski tarihlerde farkli cografyalar incelenerek yapilip bu sonuc bulunmus. Neyse gece gece sizi de guldurduysem ne mutlu bana. Yapamayacaginiz seyi ortaya atmazsiniz birdaha oyleyse. Yapamadiginizi kabul etmenizde ayip degil ustelik. Kadinlar su taciz, tecavuz, siddet vs belalarindan kurtulsun, mahalle baskisi olmadan rahatca yasayabilsinde, varsin damacanayi erkekler kaldirsin sorun degil. Size iyi aksamlar dilerim.

Bende kibledim uyeyi. Burda herturlu tartismaya acik olmali insan. Beceremiyorsa kimse tartismasin. Rezilsin nasil bir usluptur. Herkes uslubuyla belli ediyor kendini, mesleginin ne oldugu onemli degil.
Oyle, tartismaninda bi usulu var. Meslegi beni ilgilendrmez benimkide onu ilgilendirmez. Benle ya da senle bi ilgisi yok, arkadasin kendisiyle ilgili bi sorunu vardir diye dusunuyorum.

Hanımlar, sırf kadın olduğunuz için size farklı davranılması işinize geldiğinde nezaket olurken işinize gelmediğinde ayrımcılık oluyor. Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum.

Bende erkeklerle esitiz diye bagirma ihtiyaci hissedenlerin, asagilik kompleksi yasadigini dusunuyorum.

Yaa valla şiir gibi yazıyorsun. Fiziksel güç vs konu ile ilgili değil ki? Eşit haklara sahip olmalıyız. O kavanozu açar ben onu beslerim biri doğurur biri korur bunların ne önemi var. Erkek diye ahlaksızlık serbest olmamalı. Erkek diye istediği saatte gelmemeli, erkek diye ezip hor görmemeli. Dertliyim beeee. Neyse seviyom seni.

Dışarı çıkma konusu güzel bir örnek. Kadın gece sokağa çıkmamalı. X semtte gündüz de tek çıkmamalı vs. Diyenlerin ağzına patlatmak istiyorum ki şiddete özünde çok karşıyım. :)

Sevgili Konu Sahibi,
Dediklerini ben haklı görüyorum. Kimse cinsiyetinden dolayı ayrıcalığa sahip olmamalı. Bir insan sırf kadın diye karşı tarafa hesap ödetmemeli ya da sırf erkek olduğu için aynı anda eve girdiği eşinden iş beklememeli. Evet eşitlik diyen insanların çoğu bana samimiyetsiz geliyor. Neden bir erkek evini geçindirmek için ağır sorumlulukları omuzlamak zorunda? Neden 15 günlük evli kaldığı eski eşine yıllarca nafaka ödemek zorunda? Eşi çalışamaz mı? Ya da bir kadın genç ve sağlıklı olduğu halde neden karşısındaki erkekten yer talep eder? Kibarlıktan dolayı mı? Sanmıyorum. Nezaket cinsiyete bakmaz,bakmamalı. Kadının sokağa çıkarken saldırıya uğramaması lütuf değil haktır,korumaya ihtiyacı yoktur. Kendisini savunmayı öğrenme,savunması için gereken donanımlara rahat ulaşmaya,toplumun eğitime ihtiyacı vardır.

Otobüste taciz edilen erkeği duydum. Birisine de ben şahit oldum bu arada. Sadece kadın tacize uğramıyor. Hayvanlar,çocuklar,erkekler hepsi bundan muzdarip. Bu taciz eylemini gerçekleştiren insanların tedaviye ve toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç var.

konuya cok eskiden yazmisim..ne icin yazmisim hatirlamiyorum tekrar da okumadim ama o hayvani cocugu erkegi taciz eden yine erkek. kadin tacizci yada kadınının sapikligi cok az.

konuya cok eskiden yazmisim..ne icin yazmisim hatirlamiyorum tekrar da okumadim ama o hayvani cocugu erkegi taciz eden yine erkek. kadin tacizci yada kadınının sapikligi cok az.
Bir insanın tacizci olması bir cinsiyete atfedilemez. Medyaya yansıyanların çoğu erkek bile olsa aslında çoğu erkeği kapsamaz. Tacizi kadın yapsa erkek cinsiyetine verilmiş olan ağırlık nedeniyle bunu söyleyemez

Ben size hak verdim ama orneklendirmeleriniz konuyu baska bir yere tasimis. Benim bir kadin olarak rahatsiz oldugum durum, bazi hemcinslerimizin pozitif ayrimciligi kendi cikarina kullanmakta herhangi bir mahsur gormemesi. Ornek olarak esiyle denk maas alan kadinin bosaninca cocuk olmamasina ragmen nafaka istemesi. Veya ayni maasa ragmen hesabi erkek odemeli diye dusunen zihniyet. Bu gibi durumlar karsindakini goz gore gore magdur etmek gibi geliyor bana. Erkeklerde de esitlige , degisime karsi bir hirs olusturuyor. Surekli hesap odettiginiz bir erkek , evlendikten sonra da 'isimi yapacak tabi' gibi ataerkil bir tavra burunebiliyor.
Fiziksel durum uzerinden cok konusulmus. Ama bunun yeni bir sey oldugu da unutuluyor nedense. Anadolu kadininin tarlada dogurup isine devam ettmesinin uzerinden daha 100 sene gecmis degil ama biz saniyoruz ki hep pamuklara sarildik. Kadin erkek esitliginin sosyalist gelenekten dolayi en iyi yasandigi Rus ulkelerinde de kadinlar akliniza gelebilecek her isi yaparlar, ustelik kadinsiliklarindan da hic birsey kaybetmemislerdir. Kadin araba kullandiginda erkek gibi olmuyor da tir kullandiginda neden oluyor?
Aslinda cocuklugumuzda oyuncaklarla, kiyafetlerle, gorevlerle bize bicilen roller dogmalarimizi olusturuyor. Ataerkil yapi kadina once aciz olduguna inandirip, sonra da onu karar verme yetisine varana kadar pasiflestirmeye odaklidir. Goruyoruz ki gayet de basarililar. Bugun gucsuz oldugumuzu soyleyenler, yarin daha yeteneksiz oldugumuzu da soyleyeceklerdir. Sorgulayip cinsiyetci bakis acimizi torpulememiz lazim.

Harika bir topik tam benlik.
Kadının ponçikçe evde yatıp ona çocuk vereceğim kıyafetlerini yıkayacağım diye erkeği sömürmesini aklım almıyor ya.
Bütün gün binbir çeşit insanın kahrını çeken adamın -iki kuruş ekmek parası için- eve gelince Müge Anlı izledi diye siniri bozulan eşine şaklabanlık yapmasına dayanamıyorum ve erkeklere çok üzülüyorum.
Günümüz toplumunda kadın okumuyor, öğrenmiyor, araştırmıyor.
Dizi izliyor, temizlik yapmaktan beli ağrıyor, çocuklarla uğraşıyor. Veeee inanılmaz yorgun.
Evleneceği zaman nedense hep maddi imkanı iyi olan adamlara aşık olup bilmem kaç gram altın, eltimgile alındı bana da alınacak muhabbeti yapıyor.
Üstüne üstlük adamı çevresinden ailesinden uzaklaştırıyor, hafta sonları bunaldığı için kendini AVM ye götürtüyor, hediye bekliyor, ilgi bekliyor.
Araba kullanmayı öğrenmiyor neden çünkü eşi onu zaten her istediği yere götürür.
Kaynıgilleri sevmiyor çünkü kıskanıyor eşinin beynini yiyor.
Maddi imkanları iyi olmayan bir adamla evliyse bunu her fırsatta yüzüne vuruyor ama daha kaliteli bir yaşam için kendisi işe girmeyi nedense(!) hiç akıl edemiyor.
Çünkü kadınlarımızın hepsi piremses.
Gelelim bana, Birçoğunuz bekar olduğumu düşündü tabi ki seni de göreceğiz dedi.
Üç yıllık evliyim. Evli olmak hayatımdaki pek çok şeyi hiç değiştirmedi.
Araba kullanabiliyorum, istediğim her yere istediğim her zaman gidebiliyorum çok şükür. Arabam olmasaydı da istediğim her saatte yine çıkar giderdim çünkü ponçik kızlar akşam dışarı çıkamaz diye bir kural yok. Eşimi her yere afedersiniz süs eşyası gibi sürüklemiyorum. Çünkü istemediği bir yere gitmeyi hiç kimse istemez.
Daha sevgiliyken düğüne dair her eşyayı buna gelinlik falan da dahil birlikte aldık. taksitleri bölüşerek.
8 yıldır çalışıyorum bekarken de çalıştım evliyken de çalışıyorum çünkü eşim çalışıyorsa ben de çalışmak zorundayım adam afedersiniz benim bi tarafımı sildiğim tuvalet kadığının parası için milletin üç kuruşluk kahrını çekmek zorunda değil.
Evi birlikte temizliyoruz, birlikte yemek yapıp yiyoruz, birlikte çamaşır asıyoruz çünkü eşit durumdayız (bu arada ben yazın bir ay yıllık izin kullandığımda ona yaptırmamaya çalışıyorum bu da benim vicdanım çünkü eşimin yıllık izni benden çok çok daha az)
Eşim istediği an istediği yere gidebilir, gece istediği zaman eve gelebilir sadece haber verir ve izin almak zorunda değil. aynı şekilde ben de gece yarısına kadar arkadaşlarımla takılıp o uyuduktan sonra da eve gelebilirim.
Birbirimizin telefonunu karıştırmayız, izinsiz birbirimizin eşyalarına da el sürmeyiz.
Sonuç itibariyle ikimiz de boğulmadık bu evlilikten. İkimiz de kendi hobilerimizi yapıyor, gönlümüzün istediği gibi yaşıyor olduğumuz için huzurluyuz. Hiç kimsenin evliliğiyle kendi evliliğimizi kıyaslamıyoruz sadece kendi ilişkimize, dertlerimize ve hayallerimize bakıyoruz.
Diyeceksiniz ki hiç mi tartışmıyorsunuz? Tabi ki tartışıyoruz ama hiçbiri yukarıdaki nedenlerden değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…