- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
Bende gözardı et butonuna tıklıyorum aslında bu tarz üyelerde. Ancak bir öğretmene hiç yakıştıramadım yazdığı mesajları ve tartışma üslubunu o sebeble yazdım . Üstelik sizin yazdığınız mesajda hiçbirşey yoktu.Ben cevap vermiyorum kendisine:) umarim ogrencilerinide ayni sekilde asaglamiyodur
Tesekkurler
:)
Ugrasmaya gerek yok bence:)Bende gözardı et butonuna tıklıyorum aslında bu tarz üyelerde. Ancak bir öğretmene hiç yakıştıramadım yazdığı mesajları ve tartışma üslubunu o sebeble yazdım . Üstelik sizin yazdığınız mesajda hiçbirşey yoktu.
Son kez yaziyorum size birdaha alintilamayacagim. Sizin bilimsel temele dayaniyor dediginiz ve benim bildigim biyolojik guc olarak kadinlarin daha guclu oldugunun tespitidir. Buda eski zamanlardaki savas,kitlik, aclik, salgin hastalik vs durumlarda kadinlarin erkeklere gore daha uzun yasadiklari gercegidir. Bu bilimsel arastirma eski tarihlerde farkli cografyalar incelenerek yapilip bu sonuc bulunmus. Neyse gece gece sizi de guldurduysem ne mutlu bana. Yapamayacaginiz seyi ortaya atmazsiniz birdaha oyleyse. Yapamadiginizi kabul etmenizde ayip degil ustelik. Kadinlar su taciz, tecavuz, siddet vs belalarindan kurtulsun, mahalle baskisi olmadan rahatca yasayabilsinde, varsin damacanayi erkekler kaldirsin sorun degil. Size iyi aksamlar dilerim.:) ya kahkaha attım çok yaşayın emin neden buradan biri kafasına 40 kg bir şeyi alıp taşısın :)))) fiziksel olarak erkekler güçlüymüş gibi görünebilir fakat bilimsel olarak öyle değil. Mesela aynı ortamda bulunan kadın ve erkekten erkek daha çok üşür, erkek aslında daha güçsüzdür, hastalıklara daha yatkındır hormonlar fizyolojisi vs vs...
Ben fiziki olarak hassaslığı eziklik olarak görmüyorum ki? Sadece dünyanın farklı yerlerinde kadın ve erkek gücünün farklı olduğu örnekler vardır, olabilir diyorum. Afrika örneğini veriyorum siz net şekilde erkekler fiziksel olarak güçlü diyip kapatıyorsunuz :))) bilimsel bir temele dayandırmadan herkes öyle düşünüyor ama diyorsunuz.
Sizin fikrinizdir elbette saygı duyuyorum benim fikrime gelecek olursak kadın erkek eşit değildir kadın harika bir şeydir:)))
Bende kibledim uyeyi. Burda herturlu tartismaya acik olmali insan. Beceremiyorsa kimse tartismasin. Rezilsin nasil bir usluptur. Herkes uslubuyla belli ediyor kendini, mesleginin ne oldugu onemli degil.Ugrasmaya gerek yok bence:)
Oyle, tartismaninda bi usulu var. Meslegi beni ilgilendrmez benimkide onu ilgilendirmez. Benle ya da senle bi ilgisi yok, arkadasin kendisiyle ilgili bi sorunu vardir diye dusunuyorum.Bende kibledim uyeyi. Burda herturlu tartismaya acik olmali insan. Beceremiyorsa kimse tartismasin. Rezilsin nasil bir usluptur. Herkes uslubuyla belli ediyor kendini, mesleginin ne oldugu onemli degil.
Hanımlar, sırf kadın olduğunuz için size farklı davranılması işinize geldiğinde nezaket olurken işinize gelmediğinde ayrımcılık oluyor. Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum.
Yaa valla şiir gibi yazıyorsun. Fiziksel güç vs konu ile ilgili değil ki? Eşit haklara sahip olmalıyız. O kavanozu açar ben onu beslerim biri doğurur biri korur bunların ne önemi var. Erkek diye ahlaksızlık serbest olmamalı. Erkek diye istediği saatte gelmemeli, erkek diye ezip hor görmemeli. Dertliyim beeee. Neyse seviyom seni.Gülüm seni alıntıladım ama genel bir yorum yazacağım, biz eşitliği galiba yanlış anlıyoruz, eşitlik fiziksel güçlerin denk olmasıyla alakalı birşey değil, kaldı ki erkekler arasında bile fiziksel güçler aynı değil, 10 torba çimentoyu bir seferde taşıyan erkek de var, 5 kilo yükü taşıyamayan erkek de var, inşaatlarda çalışıp sırtında kilolarca odun taşıyan kadınlar da var.
Eşitlik başka birşey, aynı haklara sahip olmak, haklarımızın gaspa uğramaması, bu kadın, bu eksik etek, eteği uzun aklı kısa, kadın ne anlar, evinin kadını çocuklarının anası olsun, elinin hamuruyla karışmasın zihniyetine karşı çıkıyor aslında eşitlik istiyoruz diyen kadınlar, yoksa fiziksel farklılıklarımız olduğu ortada, he doğurmak, aynı beden gücüne sahip olmak gibi şeyler ilerleyen yüzyılllarda insan eliyle değişecek, bilim adamları bu yönde uğraşıp duruyor ama mesele beden eşitliği değil.
Ya aslında kötü bir şey demedim :) beni sevmiyor kızlar ya :) biraz kibirliymişim galiba. Teşekkür ederim tatlım. Dışlanmıştım. Desteğini yerim :)H Hayallidya7 ne ettin tatlım herkes kızmış. Ama ben seni tutuyorum. :)
Bana göre yanlışın yok. Tipik Türk Kadınıyım ben de çok şükürYa aslında kötü bir şey demedim :) beni sevmiyor kızlar ya :) biraz kibirliymişim galiba. Teşekkür ederim tatlım. Dışlanmıştım. Desteğini yerim :)
Dışarı çıkma konusu güzel bir örnek. Kadın gece sokağa çıkmamalı. X semtte gündüz de tek çıkmamalı vs. Diyenlerin ağzına patlatmak istiyorum ki şiddete özünde çok karşıyım. :)Hak ve ozgürlükler yönünden esitlik, çalışma şartları yönunden eşitlik, siyasi esitlik, toplumsal statü olarak eştilik... Bunlar üzerine hala tartısılabiliyo olması beni zaten fazlaca üzüyo, o yüzden bu konuya hic girmek istemiyorum.
Kadın ve erkeğin fiziksel özelliklerine gelince, bu bakımından cinsiyetler arası denklik olmadığı bir gerçek.
Eşitlik ise ancak denkler arasında uygulandığı zaman adil bi sonuca götürür bizi, "adalet=eşitler arası eşitlik" dediğimiz mevzu yani.
Teoride bi sıkıntı yok gibi görünüyo mesela şu yazdıklarımda. Ama pratiğe döktüğünüzde bi sürü sapkın düsünceyi yine bu yazdıklarımla temellendirebilirsiniz ki sıkıntı tam olarak o noktada başlıyor.
Yani biri çıkıp "erkek fizyolojik yapı itibariyle daha dayanıklı oldugundan uzun bi otobüs yolculugunda kadına yer vermesi kadın lehine ayrımcılık olarak nitelendirilemez, adil olan budur" diyebilir mesela. Çok sıkıntılı bi fikir mi, çogunluk için değil.
Sonra aynı kişi çıkıp atıyorum " akşam vakti bi gasp tehlikesi karşısında erkek fizyolojik olarak güclü ve kendini savunmaya yetkin oldugu icin saldırganı kendinden uzaklastırabilir, aynı durumda kadın ise istisnalar dısında kendini ssavunamayacaktır, zarar görme ihtimali yüksektir. Hatta saldırgan onun fiziksel zayıflıgından faydalanıp hırsızlık amacını daha ileri bi noktaya tasıyabilir. Mutlak asayişin saglanması da bi utopya oldugundan koruma tedbiri olarak kadınlar akşamları yalnız başına sokağa çıkmamalıdır." diyebilir.
Ya da "kadınların mekanik becerileri ve refleksleri erkekler kadar kuvvetli olmadigından trafik guvenligi açısından kadınlar tek baslarına araba kullanmamalıdır" diyebilir.
Temellendirmenin yukarıdakinden hiçbir farkı yok, tamamen fiziksel özellikler üzerine ama bu seferkiler bi içinize sinmedi di mi?
Çünkü bu sefer adalet zayıfa bi hak vererek değil ondan bir hakkını alarak sağlanmaya çalışıldı.
Pozitif ayrımcılık dedigimiz sey iste tam olarak budur, bi alanda "güçlü" olan "zayıf" olan karşısında bi fedakarlık yapar, sonuç asla eşit değildir ama daha adildir. Ya da degildir, tartısmaya acık bi konu en nihayetinde.
Mesela hesap ya da nafaka ödeme mevzusu, maddi anlamda güçlü olanın zayıf olana destek olmasını öngören biri toplumsal biri hukuki iki kural. Her iki örnek için de "zayıf" yerine kadın "güclü" yerine erkek sözcüklerini koyanların cokluğu ise toplumsal yapı ve cinsiyetlere yüklenen rollerle tartısılabilir ancak. Sosyoloji lazım, psikoloji lazım.
Neyse yorum 50 paragraf olmadan ben kacayım. Konu hoş ama, dert degilmis gibi gorunse de aile trajedilerinin ya da bireysel cıkmazların yanında boyle konular okuyunca bi mutlu oluyorum ben, havam degisiyo.
Sevgili Konu Sahibi,Hanımlar, sırf kadın olduğunuz için size farklı davranılması işinize geldiğinde nezaket olurken işinize gelmediğinde ayrımcılık oluyor. Bu ikiyüzlülüğü anlamıyorum. Eşit olmayı istemeyen sizlersiniz. Bu ataerkil düzenden ölesiye nefret ediyorum ama görüyorum ki bunu sürdüren sizlersiniz. Öfkem dinmiyor. Yaşlı, hamile veya engelli olmadığım halde sırf kadın olduğum icin bana yer verilmesini istemiyorum. Yiyip içtiğimi erkeklerin ödemesini istemiyorum. Kadın olduğum için korunup kollanmak istemiyorum. İnsan olmak istiyorum sadece. Ayrımcılık sadece düşmanca oldugu zaman sesiniz çıkıyor. Koruma bahanesiyle sizi arkaya ittiklerinde hoşunuza bile gidiyor. Nolur artık kendinize güveniniz tam olsun ya. Yapmayın. Eşitlik neden istemiyorsunuz neden bu ikiyüzlülük? Kendi sorumluluğunuzu dahi almaktan çekinip işinize gelen yerde eşit oluyorsunuz gelmeyen yerde erkek şöyle yapmalı böyle olmalı diye kınıyorsunuz.
Otobüste taciz edilen erkeği duydum. Birisine de ben şahit oldum bu arada. Sadece kadın tacize uğramıyor. Hayvanlar,çocuklar,erkekler hepsi bundan muzdarip. Bu taciz eylemini gerçekleştiren insanların tedaviye ve toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç var.siz hic otobuste taciz edilen erkek gordunuz mu. bunlar oldugu zaman gercek esitlikten bahsedersiniz. o yer vermeler sen kadinsin ayakta duramazsin gel otur demek degildir illa. cogu kisi (ki zaten su zamanda hamile ve yaşlıya hatta ayakta duramayacak kadar engelliye bile yer verilmiyor da hadi diyelim verildi) gel ayakta bu kalabalikta tacizden uzak rahat rahat git diye yer veriyordur.
hesap odemekle de alakasi yok. erkek erkegin kiz kizin hesabini oder yeri gelir. bu nezakettendir. sen benden az kazaniyorsun benden asagisin diye odenmezki.
elmayla armutu karistirmayalim bence. her ne kadar insan olsak da dogalarimiz yaratilisimiz farkli. esitlik olsun diye balikla ata ayni kosu ysrisinda yarıştırmak ne kadar esit ve adilse kadinla erkegin de birebir her alanda ayni seyi beklemek yanlis olur. erkek doguruyor mu. eve anne baba ayni geldiginde emzikli bebe once anaya mi kosuyor babaya mi. kadini 1 0 onde baslatsaniz bile zaten toplamda her anlamda yenik basliyor olaya.
hiç oyle birebir esitlik cigirtkanligi yapmayin. zaten hali hazirda pek çok acidan kadin hala zor durumda. birde sığ derinliksiz cigirtkanlik yapmayin.
konuya cok eskiden yazmisim..ne icin yazmisim hatirlamiyorum tekrar da okumadim ama o hayvani cocugu erkegi taciz eden yine erkek. kadin tacizci yada kadınının sapikligi cok az.Otobüste taciz edilen erkeği duydum. Birisine de ben şahit oldum bu arada. Sadece kadın tacize uğramıyor. Hayvanlar,çocuklar,erkekler hepsi bundan muzdarip. Bu taciz eylemini gerçekleştiren insanların tedaviye ve toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç var.
Bir insanın tacizci olması bir cinsiyete atfedilemez. Medyaya yansıyanların çoğu erkek bile olsa aslında çoğu erkeği kapsamaz. Tacizi kadın yapsa erkek cinsiyetine verilmiş olan ağırlık nedeniyle bunu söyleyemezkonuya cok eskiden yazmisim..ne icin yazmisim hatirlamiyorum tekrar da okumadim ama o hayvani cocugu erkegi taciz eden yine erkek. kadin tacizci yada kadınının sapikligi cok az.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?