Sormuyolar,hesap vermiyolar ben ihtiyaç için kredi çekerken onlar evi tadilat falan yapıyor.Onlar sizin hakkinizi harcarken yalnis anlasilmasindan korkmuyor ki. Sorup almiyorlar. Harciyorlar. Tamamen gitmeden (ve sayili para cabuk.biter) payinizi alip kenara atin. Onlara para lazim olsa yine verirsiniz isterseniz.
Ben anneme kardeşim için yapılan masrafa ortak olacağımı söyledim.Ne sen parasız kalıp ele muhtaç ol ne benim hakkımı yedir dedim.olmaz öyle bişey dedi ama oluyo galiba.Tamam da kardeşinizi siz evlendirmiş oluyorsunuz,onlar hiç yanlış anlayacağınızı düşünmeden ,fikrinizi dahi almadan harcıyorlar sizin hakkınızı. Annenize söyleyin,sizin payınızı ayırsın,kendi kızını kendi payıyla evlendirsin
Niye kardeşinizin masrafına ortaksınız ki,sizi kardeşiniz mi evlendirdi ne münasebet? Herkes kendi evlensin veya anası evlendirsinBen anneme kardeşim için yapılan masrafa ortak olacağımı söyledim.Ne sen parasız kalıp ele muhtaç ol ne benim hakkımı yedir dedim.olmaz öyle bişey dedi ama oluyo galiba.
Ama annesi kendi parasından harcamıyor ki,ortak paradan harcıyor.Peki siz evlenirken harcanan parada kardeşinizin hakkı yok muydu? Babanız ölmüş olabilir ama anneniz sağ.
Sorun kardeşime yapılan değil ben ona fazla fazla yapıyorum zaten.sorun bana hesap vermeden fikir sormadan harcamaları ve bunu ortak olan şeylerden yapıyorlar.Peki siz evlenirken harcanan parada kardeşinizin hakkı yok muydu? Babanız ölmüş olabilir ama anneniz sağ.
SağolunAçık açık paramı istiyorum diyeceksin ama aranız bozulmaz inşallah. Bana da para gerekiyor kendi paramı kullanamadığım için kredi çekiyorum hakkıma giriliyor diyeceksiniz.
Başınız sağolsun bu arada
Güzel dille söyleyin ama açık açık anlatın derdiniziSağolunhaklısınız demem lazım çünkü kalan ne varsa eriyip gidecek
Sormuyolar,hesap vermiyolar ben ihtiyaç için kredi çekerken onlar evi tadilat falan yapıyor.
Ekip biçme işi bitti işte.Siz evlenirken sizexe harcama yaptilar sonucta gelirleri neyse ondan yapildi kardesinizede yapilmasi normal bana gore. Yinede ekip bicme isleri devam edicekse birakin kardesini evlensin sonra geliri bolersniz ama ekme isleri daha olmauacaksa ben payimi alayim diyebilirsiniz
Sorun kardeşime para harcanması değil.Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Siz evlenirken de aileniz sizin için çalışıp kazandığı paradan harcamadılar mı ?
O zaman en başta hakkınızı alıp kenara çekilecektiniz.
Aynen öyle şimdi ananemle konuştum.Yanlislara çok sessiz kalıyosun dediOrda sizin hataniz var iste. Kredi cekmek yerine paranizi isteyecektiniz
Beni alıntıladığınız için yazıyorum. Babası da ortak paradan harcayıp konu sahibini evlendirdi sonuçta.Kardeşi de evlenecek bence burada haksız kazanç ya da konu sahibine yapılan bir haksızlık yok. Biz de miras ana baba ölünce paylaşılır.Allah rahmet eylesin burada baba ölmüş ama anne sağ.Annenin hatası başta kızına kızım kardeşini evlendirelim sonra paylaşılsın dememiş olması benim fikrim böyle.Ama annesi kendi parasından harcamıyor ki,ortak paradan harcıyor.
Ben de onu diyorum işte en basından madem hakkınızı alıp kenara çekilecektiniz.Sorun kardeşime para harcanması değil.
Ayçiçeği satıldı,paralar alındı dimi benim elime tek kuruş dahi geçmedi bunu diyorum ben.
Kardeşime yapılan harcamaların haksızlık olmasın diye ortak olmasini ben istedim zaten.
Ayrıca mesela şöyle de bir durum var ben 20 senedir kiradayim.miras olarak kalan yarım 1 daire var bir de annemlerin oturduğu ev. Kardeşim kendi parasindan evi tamamlayıp içine geçecek.Diger yarısında benim hakkım yok mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?