İşler çok karışık

Anneniz daha hayattayken mal paylaşılmasını doğru bulmuyorum. En baştan öyle bir hesap açılmamalıydı bile para annenizde kalmalıydı.
Bizde böyle anne hayattayken mal davası edilmez.
Sizde nasil olduğunun bir onemi yok,yasa var.Anne 4/1 alır,geri kalan çocuklar arasında bölüşülür. Konu sahibinin yasal hakkı var, hakkini hibe etmek zorunda degil. Karar onun..Aile konutu (annenin halihazırda oturduğu ev) anne sağken satilamaz diye biliyorum.

Size mi sordum konu sahibi misiniz? Hayır benim fikrimden size ne?? Konu sahibi sormuş fikrini yazıyor herkes, aynı fikirde olmak zorunda olmadığımıza göre aklınızı konu sahibine iletin.

Sizin düşünceniz tüm mallar anneye kalmalı sağ olduğu müddetçe. Siz onu uygulayın. Ama kanun ölüm hak miras helal diyor.
Aynen oyle,yasal hakki zaten konu sahibinin hakkını istemesi çok normal. Ben böyle yapıyorum demekle olmuyor,isteyen hakkını hibe eder ama konu sahibi etmek istemiyor.Buna kimse laf edemez

Babadan kalan mallar paralar vs anne sağken de bölünür kanunen böyle. Kanun eşe hatta daha az veriyor.
Hangi kanun o yahu. Anne 4 te 1 alir herzaman. Yani cocuk sayisi etkili burda genelleme yapmak doğru degil. 5 cocugu olunca da 4 te 1 alir. 2 cocuk 1 anne varsa anne %50 aliyor. Cocuklar 25 e 25.

Yani yanlis bisey soylemek istemiyorum ama babaniz yasasaydi o para size gececekmiydi ? yani evde olanlarla harcanacakti kardesinizin nisanina ve dugunune babaniz kendisi harcayacakti size vermeyecekti eger anladigim dogruysa Eger ekstra bi mal tarla ev arsa araba vs gibi bisey birakmis olsaydi miras olarak bunu paylasirdiniz ama ekilen bicilen seylerden evdekiler kendini dönderiyor zaten . Ben olsam istemezdim. Bende babami kaybettim ve hicbisey istemedim.

Aynen oyle,yasal hakki zaten konu sahibinin hakkını istemesi çok normal. Ben böyle yapıyorum demekle olmuyor,isteyen hakkını hibe eder ama konu sahibi etmek istemiyor.Buna kimse laf edemez
O zaman yasal hakki madem evlendiği zaman yapilan masrafin aynisi kardeşe de yapılsın sonra kanuni bolusum yapilsin. Yasal deyip duruyorsunuz dalga gecer gibi.

Kanunlar yaziya gecirilmeden once ahlaki olmasi da göz onunde bulundurulmustu. Daha onceden ailenin parasından fayda saglayan bir evlat var ve yillar geciyor bir anda baba ölür ölmez herseye ortak olması ne kadar ahlaki.

Art niyet var ortada. Kanunlar bazen herseyi kontrol edemeyebiliyor. Insan kardeşimdir zorlanmasin ben evlendim oda aradan ciksin sonra herseyi kalem kalem hesaplarız der.

.

Arkadaşlar anlatamadigim tek şey babam öldükten sonra ortak ektik ekilen şeyleri sadece arpalari babam ekmisti.

Birine yüklü miktar para verdim diyelim,karşı taraf soz veriyorum parani şu tarihte ödeyeceğim dedi.Ne senet yaptim ne bir sey.Ahlaklı olan da o tarihte ödemesi ama yasa buna bakmaz. Yasa neyse odur.Paranin ustune 1 bardak su icmekle kalirsiniz.Ebeveynler çocuklarının düğün masrafını karşılamak zorunda da değil,bireyler evlenirken kimseye güvenmesin. Kaldı ki konu sahibi kardeşinin düğününe yardim etmek istediğini,yorumlarında yazmış.Yardim etmek zorunda da degil.En başta payına düşeni alıp,çekilmesi daha mantikli

Yanlış anladığıniz su babam oldukten sonra biz ektik o mahsulü 3 umuz ortak para harcadık

Arkadaşlar anlatamadigim tek şey babam öldükten sonra ortak ektik ekilen şeyleri sadece arpalari babam ekmisti.
Yanlış anladığıniz su babam oldukten sonra biz ektik o mahsulü 3 umuz ortak para harcadık
Simdi daha iyi anladım. Evet beraber bi ise girisip kârınıda beklemeniz normal o zaman. Burda miras paylasir gibi bir konu anlaşılmış. Bunu annenizle konusabilirsiniz. Anne bende masraf yaptim benim kârım ne olacak diye. Yada eger ailenizle araniz iyiyse ve degerliyse sizin icin soyle dusunun babaniz ölmeden sizin dugununuzu yapti ama kardesinize yetisemedi sizde ona bu sekilde destek olayım diyebilirsiniz.

Kardes ya bu hani biri filan degil ya hani bilmem anlatabildim mi. O zaman aileden destek almadan evlenseymis konu sahibi. Bugun istediği sekilde konusurdu. Cekiniyorsa demek ki onun da vicdani rahat degil.

Beni anlamadınız sanırım.ben kardeşime düğün için harcama yetkisi verdim zaten ayrıca kendi cebimden de alıyorum.Benim kirildigim babam öldükten sonra ortak ektigimiz hasılattan para koyduğum halde bana verilmemesi.

Iyide konuya yazmayip sonra soyluyorsunuz. Tepkilerden çekindiğinizi dusunmeye başladım artik. Ha birde eşiniz ne diyor bu durumlara cok merak ettim cevap verirseniz cok sevinirim

Siz hasılata parayi baba varken de koyuyormuydunuz ?

Konu sahibi hicte siz odemissiniz diye yazmamissiniz. Ortak hesaptan giderleri odemissiniz.

Eşim ailemle olan konulara asla karışmaz.

Babam sağken tarla tarla ekerdi.şu tarla senin bu kardeşinin diye.cikan hasılatı bize verirdi.

Koydugunuz para zaten baba oldukten sonra hesapta toplanan para cebinizden vermemissiniz. Baba yasasaydi muhtemelen kardesinizin bu süreçleri bitene kadar size de kizim idare et derdi

Konu sahibi hicte siz odemissiniz diye yazmamissiniz. Ortak hesaptan giderleri odemissiniz.
Ortak olan hesaptan çekilen paradan karşıladık.150 bin lira gibi bir para çekip ödeme yaptık bu para annemin kardeşimin ve benim

Kardes ya bu hani biri filan degil ya hani bilmem anlatabildim mi. O zaman aileden destek almadan evlenseymis konu sahibi. Bugun istediği sekilde konusurdu. Cekiniyorsa demek ki onun da vicdani rahat degil.
Haklisiniz ama kardeşler arasında daha nelerini duyuyoruz. Konu sahibi ortak ekilen ekinden payıni istiyor,anladigim kadariyla. Payı kendisine verilir daha sonra kardeşine düğün yardımı için istenebilir. Yardim edip,etmemek kendi kararı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…