tamam iyi niyetli yaklaşıyorsunuz da öyle duayla dilekle iş bulunsaydı ülkede işsizlik diye bir sorun olmazdı o yüzden konu sahibine gerçekçi çözümler üretmek lazım...
ben açık konuşacağım fazla umutlanıp üzülmemeniz için.
40'ından sonra iş bulma ihtimaliniz çok düşük. firma önünde 20li yaşlarda zıpkın gibi delikanlılar varken eşiniz gibi orta yaşlı birini seçmez sonuçta iş hayatında gençlik ve dinamizm önemli.
e ne yapalım açlıktan ölelimmi diye sorarsanız tabii ki hayır küçük bir butik mağaza açarsınız mesela finansmanını da kosgeb gibi devlet kurumlarından sağlayabilirisiniz bunları araştırın şartlarını.. emin olun burada duayla okuyup üflemeyle uğraşmaktan daha yararlı iş yapmış olursunuz...
Güzel kardeşim,
Benim için dua eden herkesten Allah razı olsun.
Akıl,gayret...vb yetmediğinde ne olacak?
Siz benim ve eşimin sadece dua edip boş oturduğumuzu mu düşünüyorsunuz?
Bize burdan dua gönderen kişiler sizce bana destek omuyor mu?
20'li yaşlarındaki zıpkın gibi delikanlıları da gördük iş hayatında.Akılları bir karış havada,ellerinde cep sürekli mesajlaşıyorlar,akşam kimi götürsem derdindeler(Bu şekild olmayanları tenzih ederim)
Bakın gençler her zaman zıpkın gibi oldukları için değil az paraya her işi yaptıkları ve ağızlarını açıp haklarını savunamadıkları içinde tercih ediliyor.
Yaş ile gelen bilgelik,tecrübe,sakinlik,olayları değerlendirebilme yeteneği sizce önemli değil mi?
Genel sizin gibi düşünüyor.Burda zaten bunları konuştuk.
Şimdi sizin önerilerinizi değerlendirelim.Ayrıca bize değer verip görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Kosgeb'den kredi alıp butik açmak.Araştırın diyorsunuz.
Araştırdık geçen senelerde.Kosgeb her alana kredi vermiyor sayfasında kredi verebileceği yatırım alanları var ve bunlar genelde çok yatırım yapılmayan alanlar bizim yapabileceğimiz bir iş bulamadık.
Ayrıca Kosgeb'de önce siz yatırım yapıyorsunuz,fatura alıyorsunuz sonra onlar size ödeme yapıyor yani başta sizin sermayeniz olacak.
Ayrıca diyelim butik açtın ve kazanamadın,battın.Bak yine işsizsin ve pek çok borcun var.Allah korusun.
Bizim ülkemizde sanki iş bulamayan herkes kendi işini yapabilir gibi bir düşünce var galiba.İyi fikir de kendi işini yapmak için gerekli alt yapı sende var mı?Yani sadece iş bulamadım diye iş yeri açmak,kurtuluş mu?İflas diye birşey var?
Ben dua konusuna dönceğim.Ben sadece 3-4 gündür bu formdayım.Yıllarımı burda harcamadım.İzniniz ile biraz rahatlamaya ve genel durumu görüp,akıl almaya çalışıyorum.
Dua konusunda size bir örnek vererek satırlarıma son vermk istiyorum:)))
Üniversite sınavına gece gündüz çalışan ama sınav günü hastalanıp sınava giremeyen bir öğrenci düşünün.
Ama sınava birçok engeller nedeni ile çalışamayan,kalbi çalışma isteği ile dolu olan ve sınav sorularını(üniversite sınavı değil) rüyasında görüp girdiği sınavı geçen birini ben biliyorum.Anlatırken "Bana çok dua etmişlerdi" diye anlatır.
Oturup duranı Allah'ta sevmez.Eğer çaban varsa dua imkansızları mümkün kılar.
Size göre bizim gayretimiz belki yetersiz o zaman sizde bize daha çok gayret edelim diye dua edin lütfen.