- Konu Sahibi printemps-
-
elbette alt degistirme, tansiyon, igne vb yok bunlar,
kulagi duymuyor, yurmesinde dizinde sorun var illa ki koluna biri girecek ki rahat yurusun,
daha az sabır istemesinin yanında, şunları da düşününİnsanların işsizlik acizlik seviyesi 2000 tlye annenize bakmamakla mı ölçülüyor ? Ağır konuşmak istemiyorum ama demek ki 80 tlye kivi toplamak daha az sabır isteyen bir şey biraz insancıl olun bulursunuz birini
Çok üzüldümhani çalışanı işten çıkarmalar yasaktı?
Yok, cevap vermeye gerek görmüyormuş.Konu sahibi neden bol isveren olan ulkemizde yasamadiginin cevabini verdimi sinirden butun sayfalari okuyamadimda
Yok, cevap vermeye gerek görmüyormuş.
Çünkü işine gelmiyorYok, cevap vermeye gerek görmüyormuş.
Yazdıklarınızı okudukça inanın çok üzüldüm. Bizim şirket hamileleri veya şeker, kalp gibi ciddi kronik hastalıklari olanları pandemi basindan beri home ofise döndürdü, işten çıkartma olmadı. ( Benim bölümümden 1 kişi anlaşarak ayrıldı sadece.)az bir cezası var gerçekten çıkarırsan. Yasak değil.
Ama şu an benim çalıştığım yerde de uygulanan şey her ay toplu kıyımla insanlar ücretsiz izne gönderiliyor pandemi bahanesiyle. Önce 55 yaş üstü. Sonra kalp tansiyon şeker astım alerji kronik hastalar gebeler vs gönderildi. İşler çığrından çıktı demir eksikliği olan bile gönderildi. Yersen işte güya sni düşünüyoruz.
İşlerde azalma yok daha az elemanla daha çok iş yapılıyor çalışanlar stres içinde zaten herkes saç baş yoluyor. Ben de bu süreçte bu strese dayanamadım her ay çıkarılıcam mı korkusu benim de kroniğim vardı zaten üstüme geldiler. Ben de gebe kalıp ayrıldım artık ücretsize.
Bu süreçte işten çıkarmadıkları için tazminat yok.
Başka işte de çalışamıyorsun yani. Hala orada çalışıyor gözüküyorum. Süreç bittiğinde de işe dönüp dönmeyeceğimin garantisi yok. 1 sene sonra tazminatımı ödeyip güle güle diyebilir. Ben 1 sene işsiz ve tazminatsız kaldığımla olurum.
Çalışanı işten çıkarma yasağı çalışanı değil işvereni koruyor yani.
Yazdıklarınızı okudukça inanın çok üzüldüm. Bizim şirket hamileleri veya şeker, kalp gibi ciddi kronik hastalıklari olanları pandemi basindan beri home ofise döndürdü, işten çıkartma olmadı. ( Benim bölümümden 1 kişi anlaşarak ayrıldı sadece.)
Dediğiniz gibi çalışanın değil parası olanın korunduğu lanet bir sistemde yaşıyoruz... Şirketlerin insafına kaldık.
Çalıştığım firma fon şirketi. Karlılık üzerine kurulu olduğundan ve biz bu dönemde ciddi anlamda büyüdüğümüzden dolayı sorun olmadı sanırım. Zarar etsek bir şekilde bizden de gönderilenler olurdu.benim eşimin şirketi de küçük bir patron şirketi. Patronları iyi niyetli bir insan. İsteyen home office. Gelmek isteyen de gelsin evde müsaitliği olmayan kafasında adam. Maaşlarda düşüş bir şey de olmadı. İş var çünkğ görüyor çalışan.
ben de mühendisim. Sektör olarak etkilenmedik. Şirketim bayağı büyük ölçekli bir yer ama kurumsalla patron kafasına sıkışmış kötü niyetli insanların yönettiği bir yer. Bize daha ihtiyaç duyulan durumdayız. Ama maaşlarda pandemi bitimine kadar düşül yaptılar. 3 ayda bir kağıt imzalatıyırlar 3 ay boyunca şu maaşı almayı kabul ediyorum diye. Nereye kadar gidecek belli değil. Bunun dışında da ihtiyacı var mı yok mu dinlemeden gönderiyorlar işte.
benim işim hep eşimden daha garanti duruyordu bize bir şey olmaz krizde diyorduk. Bunu hesap edememiştik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?