Bebek Beslenmesi İştahsız bebek yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dursuneeee

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
338
82
18
Merhaba 12aylık kızım var yaşına yeni girdi çok iştahsız şuan tam 10kg önceden tavuk et vs çok güzel yerdi artık yemiyor çıkarıveriyor ağzından yedirmek için neler yapıyorum yoğurdu çok seviyor süt ürünlerini yani peyniri falan yer yemekleri yoğurt ile yedirmeye çalışıyorum yoğurdu yiyor gerisini çıkarıyor,meyveyi çok seviyor sabah akşam meyve ver yer, ne yapmam lazım? Zayıflıycak diye korkuyorum önceden sevdiği yemekleri yapıyorum onu bile istemiyor sadece sütle olcak işte değil varmı bu durumu yaşayan?

Son düzenleme:
Yemeyen çocuk yemiyor arkadaşım, ne yaparsan yap. Kızım dort yaşında hala aynı..belki ek birşeyler verebilirsin, vitaminsiz kalmasin diye..balık yağı, keciboynuzu pekmezi gibi..

Benimki 4 yaşında hala yemiyor o yuzden tek bir sey onerebilirim yemiyorsa kendinizi yipratmayin. Ben o hatayi yaptim, doktor doktor gezdim ikna olmadim yedigini cikarirdi yaptirmadigim test tahlil ultrason kalmadi. Sonunda ikna oldum hasta degil istahsiz olduguna :)

Çocuklar yaşından sonra yeme hızını azaltır

Eskiden yediğinin yarısını vs yer

Kamufle etme yemeği

sevdiğini hep verme zira o zaman hep yoğurt yer damak zevkine göre takılır diğerlerini yemez

Ara ara dene değişik şeyler yap tavuğu haşlama ızgara yap olmadı sote yap vs tarz değiştir

Bîr de bazı çocuklar ekmek banılan yemek sever öyle dene kaşık çatal ile değil suyuna ekmek banarak elle

Zayıflıycak vitaminsiz kalcak diye korkuyorumm

Kızım zaten ilk başta kabul etmesi kaşığı ek gıdaya başlarken ekmekle suya banarak yedik, ama şimdi alıştı kaşığa kendi yemek için çabalıyor falan, herşeyini yapıyorum tavuğun çorbayı çok sever çorba yapıyorum onu bile bıraktı kahvaltı türünü daha çok seviyor kaymak reçel vs

Zayıflıycak vitaminsiz kalcak diye korkuyorumm

kilosunun düşük olması vitaminsiz ya da sağlıksız olacağı anlamına gelmiyor aslında.
mesela benim kızım 4 yaşında 14 küsür kilolarda ve bütün kış bir kez bile grip olmadı, vitamin ve kan değerleri şu an mükemmel seviyede.
yedikleri, süt, yoğurt, peynir, et, tavuk, balık, domates ve mercimek çorbası (bunlara çaktırmadan sebzeler koyup blanderlıyorum)
ekmek, hiçbir çeşit hamurişi, hiçbir bakliyat, sebze yemeği, yumurta, zeytin, bal, reçel v.s ve en tuhafı kolay kolay meyve yemez.
bütün çocukların ayıla bayıla yediği makarna, pilav, börek, patates (kızartma da dahil) kraker, kek, kurabiye hiçbirini yemez. dolayısıyla zayıf bir çocuk ama bunlar zaten sağlıklı gıdalar değil ki. siz sadece az ama öz yemesi için elinizden geleni yapın, geriri ona kalmış.

KıZınız ağzının tadını biliyor beni de bıraksanız üç öğün kahvaltıyla doyarım

Benim oğlum da bir yoğurt sever olarak büyüdü. Sebze leri bol yoğurt a karıştırarak verdim hep. 5 yaşına geliyor ilginç olan yoğurt ve ayranı çok seven çocuk yayla çorbası sevmiyor hala. Meyve yoğurt yiyormuş annesi. Kilo problemi olmaz. Dogerlerini az az ver. Ben karışık çorba yapardım o yaşlarda. Sebze mercimek irmik bulgur birazda kıyma ile. İçine birde bebek ekmeği katardım. Ama etrafınızda varsa ihe organik ekmeği de kullanabilirsiniz. Yalnız bu ekmeği surekli dolapta muhafaza edin.

Ayrıca kilosu çok iyi. Öyle çok yemek yemesini de beklemeyin.

Reçel yerine doğal pekmez verin. Daha ne olsun annesi. Bak bizimki de bunları hiç yemedi. 2 yaşına kadar tek yediği yumurta oldu. Peynir yemedi diye sorun etmedim sonuçta yoğurt süt alıyordu.

Anlattığına bakıyorumda seninki yine birşeyler yiyor bukadar dert etme kendine. Ben kızım 1yaşındayken senin anlattığın kadar yediğinde havalara uçuyordum bugün iyi yedi diye. Kilo alımının yavaşlaması normal zaten onu takma kafaya. Dr kontrolünde bu aylarda çok detaylı testler yapılıyordu hatırladığım kadarıyla. Bişey çıkarsa dr takviyesini verir zaten

bence sevdikleri çok çok güzel yiyecekler ne yemek istiyorsa onu yesin ...
merak etmeyin digerlerinide yer...
zamanla insanoğlu herşeyi yiyorr

Bende sağlıksız ürünler yedirmem daha tatlı yememiştir hiç, herşeyini kendim yaparımm ama işte yemeyince insanın morali bozuluyor

Reçel yerine doğal pekmez verin. Daha ne olsun annesi. Bak bizimki de bunları hiç yemedi. 2 yaşına kadar tek yediği yumurta oldu. Peynir yemedi diye sorun etmedim sonuçta yoğurt süt alıyordu.
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…