istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Ben Bursalıyım da Kayserideyim eşimin ailesi burda

İnşallah nasip olur bir gün gidip gezmek..teşekkürler

Bende kış cıvıltısından ve insansızlıktan sesizlikten bıkıyorum , bir simit, düzgün lokanta dahi yok burda kışın kent yaşamını özlüyorum açıkça, şehre indiğimde kasabadan geldiğim herhalde belli oluyor ,insanlara çok bakıyorum ne giymişler ne moda diye
her sabah gözümü açtığımda lanet olsun yine buradayım diye uyanıyorum.. kavga, gürültü, trafik, saygısızlık, anlayışsızlık, hayvanlık, pislik her şey bu şehirde..

Ya hanımlar o şehir bu şehir olaylarını bırakın, ben hem küçük bir şehirde üniversite öğrencisiyim hem de yurtta kalıyorum yani bi odada 4 kişi. Yalnız kalabildiğim tek yer tuvalet ve banyo. Yemin ediyorum her gün yüzlerce kız görmekten bıktım usandım. Gecenin bir yarısı çığlık çığlığa bağıranı, tuvalet banyo kullanmayı bilmeyeni, aptal oda arkadaşları falan filan derken insanlardan o kadar bıktım usandım ki vallahi mezun olduktan sonra bir süre (1 hafta ile 1 ay arasında değişebilir) insan görmek istemiyorum, o derece. Neyse ki son senem. Gün sayıyorum valla bitsin diye. Hani askerler şafak hesaplarlar ya... Kendi düzeninizin olduğu bir çatı altında kimsenin kahrını çekmeden yaşıyorsanız lütfen şimdilik şükredin.

Benimde sirf trafik yüzünden başka bir şehirde yaşasim var. Geçen hafta aöf sinavina 15 dk lik yolu trafik yüzünden tam 2 saatte insanlara yapişmiş bir halde gittim! Ve sinava kapi kapanirken yalvar yakar girdim.

Ne garip benimde tek hayalim İstanbuldan kurtulmak. Sabahları işe/okula gitmek zulüm gibi. Hele bir de ilçe değiştirmen lazımsa mübarek il gibi. Git git bitmiyor. Bıktım bu şehirden. fotoğraflarda göründüğü gibi yaşanmıyor içinde. O özenilen manzaralara tarihi yerlere belkide içinde yaşayanlar yaşamayanlara göre daha az gidiyordur :) İnsanız işte hep elimizde olmayana özlem.

Benimde tası tarağı toplayıp gidesim var buralardan. ama malesef gidemiyorum çocukların eğitim durumlarından .. Eşim ve benim dahil bütün akrabalarımız arkadaş çevremiz burda.

İstanbuldan başka yerde yaşayamam Dogma büyüme buraliyim. Küçük şehirlere gidince sıkılıyorum. Aradığım bi şeyi bulamıyorum .1 Eczane 1 sinema vs.. Burda hersey elimin altında. Tiyatrosu sinemasi hastanesi ..Yıllarca anadolu yakasından avrupaya gittim. Şimdi işe yakın ev tuttuk 5 dk gitmek.. Metrobüs de yakın..

paranız varsa istanbul cennet.
ama maddi durum kısıtlıysa kötü olur.
yaşanmaz. yaşasanız da iyi bir semtte olamazsınız.
istanbul'un kötü semtleri feci olur.
istanbul temiz semtlerinden birinde bir düzen kurabilecekseniz eşsiz bir şehir.
ben de görev nedeniyle küçücük bir şehirdeyim ve istanbul'a dönmek için sabırsızlanıyorum.
hiçbir yer orası gibi değil ülkemizde. istanbul başka.

maddi durumu iyi olmayan insanlar nasıl yaşar nilüferde kiralar en ucuz 1000 tl o da bulabilirsen..satılık desen 350 binden başlıyor..bende küçük bir şehirden yeni taşındım buraya..iyi hoş güzel muhit ama fiyatları görünce duvara çarpmış gibi oldum..

Istanbuldan uzak durun aman aman . Ben 6 senedır yasıyorum ve burdan gıtmenın yollarını arıyorum. Iznır daha yaşanılır bır sehır eger oraya gıtme ımkanınız varsa

Biliyor musunuz bende anlayamıyorum nasıl yaşıyorlar bide bi iki kişi değil orda yaşayan çoğu tanıdığım böyle gerçi söyle birsey var tasindiktan sonra bitmiyor sonuçta kira faturalar vs var orda yaşasalar bile fatura vs odemekten rahat rahat gezebildiklerini düşünmüyorum bu arada yeni gelmişsiniz hayırlı olsun :))

12 yıl Ankara'da yaşamış biri olarak o hengame kalabalık ve gürültü (ki İstanbul bunun 3 katı) beni öylesine eve kapatmıştı ki, o koca şehirde aktivite yapmak zulüm gibi geliyordu. En sonunda şimdi küçük bir şehirdeyim ve hayatımda hiç olmadığı kadar dışarı çıkıp, kendime sosyal aktiviteler buluyorum. Dışarı çıkmayı sadece AVM'de gezme olarak görmüyorsanız yapaca bir sürü şey var. Arabanız varsa, gerisi bence kolay, bir sürü doğal güzellik, spor aktiviteleri, yürüyüş, küçük kurslar, ya da yakın şehir ve ilçelere geziler.

Laf söz olur diye de asla gezmekten vazgeçmeyin, bu sizin hayatınız onlara ne...

çok teşekkür ederim.

ankaraya laf yok 8 yılım gectı , ankarada yapılacak cok sey var avm gezmek dısında... tıyatro-sınema-bestekar da barlar sokagında akşam buluşmaları-tunalı gezmelerı- golbası mogan ve eryaman goletınde haftasonu kahvaltıları, beypazarı ayaş gezmeleri, kızılayda magazaları gezmek bıle ayrı keyıf Ankara baskadır...

İstanbul'da doğdum, İstanbul'da büyüdüm... Evlenince şehir değiştirdim... ailem halen orada... İstanbul'a yakın illerde yaşanılabilir belki ama artık İstanbul çok yoruyor insanı...

İstanbulda hayat dizilerdeki gibi değil maalesef. İnsanlar birbirine selam bile vermiyor. Yolda düşüp bayılsan biri sana yardım etmez, etmeye korkar çünkü. İstanbulda her çeşit insan vardır. Bir apartmanda zencisi de oturur travestisi de doktoru da( özellikle merkeze yakın eski semtler için).. Haftasonu gezecek doğru düzgün bir alan kalmaz çünkü her yer aşırı kalabalıktır. Metroya, metrobüse binmek istersen et et üstüne seyahati göze alacaksın. Kiralar aşırı pahalıdır. Sen oturduğun şehirde 1000 liraya belki saray gibi evi tutabilirsin ama İstanbulda kırık dökük nezih olmayan bir semtte bir artı bir evi zor kiralarsınız. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bence insanın çevresi meşgul olabileceği şeyler olduktan sonra küçük şehirler daha yaşanılabilir geliyor ayrıca maddi durumunuz orta ya da ortanın üstünde olmalı ki bu gibi İstanbulda yaşamak gibi hayalleriniz var. Eğer paranız varsa her yerde gezebilirsiniz bence bu sizin elinizde...

Mesela beşevler civarında pahalı yerlere nazaran düşük kiralı gelişmemiş mahalleleri var. Fiyatlar gerçekten çok pahalı haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…