istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Istanbul'u İstanbul'da ikamet edenler yaşamıyor, gezmeye gelenler yaşıyor. Ha bide boğazda yaşayanlar. Geride kalanlara şehir zehir oluyor. Doğma büyüme İstanbul'dan bu sene taşındım, iyi ki yapmışım. Şimdi tatil zamanı gidip tadını çıkarmayı planlıyorum, bu süreçte de kafamı dinliyorum

yorumlardan sonra fikrim büyük ölçüde değişti gibi, izmir daha mantıklı geliyor artık :)

Tacizi dusunun,trafigi,kalabaligi,okul onundeki torbacilari,acilin yeni nesil geliyooor diye edepsizligin dibine vurmus bir kesimi ,laf atmalari,takip edilmeleri,mel mel bakmalari dusunun ve rahatlayin

KESİNLİKLE KATILIYORUM.Nerde çokluk orda b*kluk zaten.İstanbul berbat.Yaşamadığım dönemlerde tatile gidince çok isterdim orda yaşamayı.Sonra 1 yıl yaşadım kazandığım okulu bırakıp kaçtım resmen.Çok zordu hayat. Allah kurtarsın geride kalanları :))))

Günlük iki saatim yolda geçiyor tikis tikis toplu tasimada hep.kavga gürültü. Ayakta duracak yer buldugum sukrediyorum. Hafta sonu disarisi o.kadar kalabalık ki nereye gitsen burnundan geliyor. Ev fiyatları kiralar çok pahalı verdiğim paranın yarisina küçük bi şehirde lux bir evde oturabilirim.
Hava pis nefes yok sanki tehlike kol geziyor her an başına birsey gelebilir. Hırsız uğursuz dolu. Her an ormandaki ceylan gibi tetikte olmalisin kendine çantada dikkat etmelisin. Kimseye guvenmemelisin. Bu durumda arkadaş ta edinemiyorsun. Çocuğumu devlet okuluna veremedim cok kalabalik ve her tür çocuk var diye. Artı kolej parası oduyorum.
Ailem burda değil ve yalnizim tek başıma calisarak çocuk büyütmek istanbulda çok zor. Bence hiç Istanbul düşünmeyin Izmir olabilir

Istanbul harika bir yer onca eziyete rağmen hayatta vazgeçmem bir kere boğaz yeter zaten gerisi kuru gürültü...Istanbul mega kent tarih kokan endamin yeter ıstanbul..
Istanbul tarih hiç pişman olmassin yazı ayrı kişi ayrı guzeeelll çok seviyorum ıstanbullu..

Keşke biz de tası tarağı toplayıp küçük bi şehirde yaşasak ama kocam ölür de gitmez

ccooooooooooooooooooook hata yaparsın buyuk sehrın sıkıntısıda buyuk olur

İstanbulda yaşanılmaz, gezilir. Ulaşım, kalabalık, kirli hava, trafik falan neyse de geçim sıkıntısı daha fazla gibi. İzmir daha yaşanılabilecek bir yer gibi geliyor bana da.
Önceden İstanbuldan gitmek isteyenleri anlayamazdım ama bu şehir gerçekten yoruyor insanı

Eşimle metrobüs durağında beklerken izdihamdan binemezdik öyle melül melül bakardık

Eğer insanları itekleyebilirim,yaparım diyorsan yaşa

İstanbul'u gözünüzde büyütmeyin. İnsan kaynıyor burası. Benim fırsatım olsa yaşamam burada.

53 yaşındayım.doğma büyüme İstanbulluyum.istanbul,kalabalık,İstanbul pahalı,istanbul kozmopolit,istanbul ikiyüzlü,yani bir filmlerde,medyada gösterilen,ışıltılı,güzel evlerin,yalıların olduğu muhitler,bir de köy hayatının daha altında yaşam şartları sunan muhitler.
olumlu yönleri ve olumsuz yönleri bence yarıyarıya.
ama istanbula alışan bir insan için de,diğer şehirler çok sıkıcı,çok tekdüze.yakınları ziyaret etmek için birkaç günlüğüne şehir dışına çıksam,döndüğümde cennete gelmiş gibi hissediyorum kendimi.klişe olacak ama" İstanbul anlatılmaz,yaşanır"

Anneme gitmek icin 2 saat trafikte kaliyorum. Yol bos olsa maksimum 20 dakikalik mesafe oysa ki.

Pazarları hadi gezelim desek trafik arap saçı.

It kopuk yuvası her pisligin merkezi İstanbul. Havası kirli sokaklari pis araba ve ev yığını Istanbul.

Keske bir fırsatım olsa gitsem buradan.

zaten bursada bi nilüfer yaşanacak güzel bir yer ama orası daha yeni geliştiği için bu kadar dikkat çekici bence bikaç yıl sonra nilüferin bu kadar populer olacağını düşünmüyorum

zaten bursada bi nilüfer yaşanacak güzel bir yer ama orası daha yeni geliştiği için bu kadar dikkat çekici bence bikaç yıl sonra nilüferin bu kadar populer olacağını düşünmüyorum
Nilüfer daimi popüler olur ya sürekli gelişme var,sürekli de oraya taşınma var yükselen değer olarak devam ediyor:)

Nilüfer daimi popüler olur ya sürekli gelişme var,sürekli de oraya taşınma var yükselen değer olarak devam ediyor:)
ben birazda bundan kaybeder diyordum çünkü daha yeni kurulan biyer olduğu için çok fazla göç var elit kesim diyorlar ama maddi durumu çok iyi olmayan insanların bile taşındığı biyer olmaya başladı artık fsm podyum falanda belli bi müddet sonra sıkar bence aman neyse en iyisi izmir

Evet biraz nezihliğini kaybetti,haklısınız..

İzmir mi,hiç görmedim:-( içimde ukte kaldı:-(

İstanbul'da yaşayıp çocuğumu orda buyutuyor olsam..hergun ölüp ölüp dırılırım kocam veya cocugum eve sağ salim gelebilecek mi dıye.

Evet biraz nezihliğini kaybetti,haklısınız..

İzmir mi,hiç görmedim:-( içimde ukte kaldı:-(
daha yeni kurulan bi şehrin şimdiden nezihliğini kaybetmeye başlaması kötü.. sizde bursadasınız galiba baya iyi biliyorsunuz burları
izmir anlatılmaz yaşanır o kadar mükemmel bir şehir kordonda sadece en pahalı 3 liraya boyoz çay keyfi yapma şansınız var bursaya göre daha ucuz daha rahat yaşanan ve daha güzel biyer herkes bence ömründe 1 kere gitmeli oraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…