istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Evet hakli oldugunz taraflar var ama kucuk yerde yasamakta insani boguyor genciz eglenmek gezmek istiyoru haksizmiyim

İstanbul ne yaşanacak ne de gezilecek bir yer 35 yıldır buradayım aman derim, davulun sesi uzaktan hoş geliyor hepsi bu, kaçıp gitmenin hayaliyle yaşıyorum. Tüm gençliğimi yedi bu şehrin pisliği, günde 3-3,5 saatten yol hesap et, 21 yıldır çalışıyorum, düşün kaç senem sadece yola gitmiş. Kozmopolitliğinden söz etmiyorum bile.... Tüm gençliğim bu şehirde geçti ne gördük hiç ... İstanbul'da paran varsa gençliğini yaşarsın yoksa sürünmenin dibindesin ne gençliği, boğazda bir yemek bir maaş kadar para tutuyor neredeyse, ışıltılı avm ler millet gidip dolaşıyor boş boş, alamadıktan sonra ne fayda .... Nerden tutsan elinde kalır

Insallah evet kpss icinde rahat kafa lazim cocukla zor oluyor puanlarda yuksek bilmiyorum heralde bunalimdayim:))))

offff imkanım olsada gitsem....
nereye gidiyorum acaba?????
işimiz burda evimiz burda...
bi arkadaşım herseyini satıp ayvalik a yerleşti çocuğunu dogurdu burda kalktı gitti. nasıl ozeniyorum...
resmen birbaska büyüyor sıpa.

İstanbul istanbul......

Biz bir an önce İstanbul'dan kaçmak istiyoruz eşimle. Bir kere hayat daha pahalı burada. Ayrıca sabah akşam işe gelip gitmek için saatlerce yol çilesi çekiyoruz. Köprüyü kullansak trafik zaten hep felç, metro, metrobüs, marmaray desen tıka basa insan dolu, çok afedersiniz ama resmen kıç kıça yolculuk ediyoruz. Bazen neredeyse yanak yanağa Hafta sonu gelince de aman çıkmayalım her yer çok kalabalık, zaten yorgunuz, evde biraz dinlenelim diyoruz :)

İnsanlar genelde kaba ve saygısız. Birine iyi günler desen, bön bön suratına bakar. Dışarıdan da çok fazla göç alıyor. Sokaklardaki insan seline şimdi bir de Suriyeli göçmenler eklendi.

Yani anlayacağınız tam bir kısır döngü. Bana kalırsa yaşamak bu değil.. Ama tabi İzmir'i bilemem.

Sonuç: Aklınız varsa İstanbul'a kesinlikle gelmeyin derim.

Beş yıl Aydında yaşadım öğrencilik sebebiyle ve hayatımın en güzel yıllarıydı. Sabah akşam çıkar gezerdik eşimle. Sakinliği çok hoşuma giderdi o şehrin. Ögrenci halimizle Didime Kuşadasına giderdik haftasonları. Ben şimdi pendikten kartala gidemiyorum trafikten, bi de içimden gelmiyor.

memur olsak ve ailelerimizin hasretine de dayanabileceğimizi bilsek eşim de ben de istanbuldan göçmeyi isterdik, istanbulda yaşayanların hatrı sayılır kısmı da küçük şehirlere özeniyor. gökyüzünü göremediğiniz evlere istenen kiralarla alacağınız maaşı kıyaslayın, evet istanbul gerçekten çok güzel bir şehir ama işten eve dönerken değil, trafik facia, çok fazla insan var...

Arkadaslar sankin sizle konusunca sogudum gibi .demekki gezmeye gelince guzel gorundu yasayinca zormus anlatilanlara gore vallahi bir haftada 4 milyar gitti desem inanirmisiniz yol parasi nbenzin yemek icmek vs.

Aman Istanbul ben dogma buyume istanbuldayim. Gezmeye giderken daha yolda yoruluyor insan.. ben bulundugum semtin disina cikmaya useniyorum... ortalık dilenci anketci tanitimci kaynıyor. . Sokakta yuruken bile bunaliyorsun...

Aynen valla. Biz de eşimle Üsküdar'da oturuyoruz, annemler Kartal'da, kardeşlerimizin biri Ümraniye, biri Pendik'te, iş yerlerimiz Şişli'de. Hayatımız resmen yollarda geçiyor

Evet hakli oldugunz taraflar var ama kucuk yerde yasamakta insani boguyor genciz eglenmek gezmek istiyoru haksizmiyim

bebeginiz kucukse nasil eglenip gezeceksiniz? istanbulda guvenip birakabileceginiz anneniz filan var mi?
cocuk pusette durdugu gibi durmuyor,buyukte olsa sosyal alanlarda sabretme suresi 2 saat filan kaldi ki istanbulda 2 saatte ancak gideceginiz yere varirsiniz.
yasadigim yer kulturel olarak en aktif sehirlerden biri ve ben oglumun aksam uykusuydu hastaligiydi vs. derken bir yere cikamiyorum 2 senedir,sikayetcide degilim acikcasi.
hersey disardan gorundugu gibi degil,icinizi rahat tutun

ıstanbul cok guzel bı yerde bana gezılıp gorulecek sonra gerı memleketıne donulecek bı yer gıbı gelıyor
bence ookadar buyuk ve karısık bı sehırde yasamak kucuk sehırde yasamaktan daha zordur :)

Arkadaslar sankin sizle konusunca sogudum gibi .demekki gezmeye gelince guzel gorundu yasayinca zormus anlatilanlara gore vallahi bir haftada 4 milyar gitti desem inanirmisiniz yol parasi nbenzin yemek icmek vs.

İstanbul pahalı bir şehir
Oturulabilecek, orta karar bir muhitte 2+1 ev kiralamak için aylık en az 800-1000 lira ödemeniz gerek, orta karar diyorum iyi bir muhit değil yani =)))
Faturalar cabası
Küçücük bir örnek ; kaliteli, sert , tam yağlı iyi bir peynirin kilosu 24 liradan başlıyor, gerisini sen düşün
Bir yerden bir yere gitmek için trafiği bırak dünyanın yol parasını ödüyorsun
O gördüğün Taksim - Beyoğlu falan var ya pisliğin ağa babası yerler, 14 yıl çalıştım orada, bırak çoluğu çocuğu akşam 9 dan sonra yolda yürüyemiyorsun. Hırlısı, hırsızı, kapkaçcısı, mültecisi, her yer suriyeli, kenyalı. Velhasıl şikayetim çok bu şehirden, ömrümü çürüttü, emekli olup dağ başında yaşamak istiyorum

Yani o beğendiğiniz istanbul da beğendiğiniz şekli ile bir ay yaşamak yaklaşık 20000 tl

Sizin ve bizlerin çoğunun her ay öyle bir geliri yok

O zaman da Sefa değil cefa oluyor istanbul

Heralde benimki evde oturup duvarlari seyretme bunalimi.birde gezmeye ostanbula gidince ozendim gibi eve gelincede cok zor oldu demekki tecrube sahiplerine kulak asmak gerekirmis.

Biraz anlarsana bir hafta once gezmeye gittikbesimle oraya tamam trafik coktu.arabayla gittik bebek uskudar taksim oralari gezdiz alisveriz merkezleei felan ama super bir yer bizim yasadigimiz yer onun sadece bir semti yahu
Tamam gorsellige laf yok alisverisini yaprsin gezer tozarsin istedigin cogu seyi istedigin saat genelde alirsin bulursun fakaaat disi seni ici beni...trafik surekli calisan icin cekilmez acele isin varsan Allah cc yardimcin olsun,yaninda esin olsa bile.laf atilabilir.basiniz durduk.yere belaya girme ihtimali her.zman var,parmaginda yuzuk.var mi yok mu fark etmiyor yaninda geceken kizli erkekli boyun posun hakkinda konusyor bazen laf atiliyor cocuk bugutmek icin kesinlikle yanlis tercih bozulma ihtimali yuksek ha gelin gezin o ayri

Yani o beğendiğiniz istanbul da beğendiğiniz şekli ile bir ay yaşamak yaklaşık 20000 tl

Sizin ve bizlerin çoğunun her ay öyle bir geliri yok

O zaman da Sefa değil cefa oluyor istanbul
Demekki bir haftada 4 bin gittiyse oyle laylaylom hayat yok dogru haklisiniz sagolun biraz sogudum gibi akil akildan ustundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…