istanbulda 2800 lira ile gecinmek

ne olur kizma arkadasim acele yazdim amac esimi guzellikle ikna etmek icin
Esinizin istanbula gitmek isteme nedeni ne?İzmirde 5 bin lira gelirle kira olmayan bi evde otururken yyaşam standartlarını dusurmeyi neden göze aliyor? Demek ki buna değecek bi getirisi olduğunu düşünüyor. Mesleki gelisimi, kariyeri filan anlamında uzun vadeli bi faydası mi olacak?

5 binlira geliri olan konu sahibi değil. Başka bir üye.

İstanbul'dan taşınalı 3 sene olacak ve hayatımda verdiğim en doğru karar. Güzel İzmir bırakılmaz inanın bana hem maddi hem de manevi olarak zor olur diye düşünüyorum. İlerde çocuğunuz olursa İzmir gibi bir şehirde yetişmesi daha iyi olur. İstanbul'un karmaşası,fiyatları,kiraları vb insanı canından bezdirir. Haa maaşı 10 bin tl ve üstü olan insanları ayrı tutuyorum tabi onlara her yer güzeldir belki

aynen size katiliyorum

esime istanbulda 2800 lira ile is teklifi gelmis ben istemiyorum bana orda bu para ile biraz zor gecinilir gibi geliyo
Bilemiyorum ki. Gerçekten çok zor gibi. Ben öğrenciyim. Geçen sene annem ben ve abim avcılarda kalıyorduk. Abim ve ben üniversite okuyoruz. Annemde öğretmen. Annemin hemen hemen 2500 civarında geliri oluyordu. O parayla biz geçinemiyorduk. Babam bize 1.000 tl daha gönderiyordu.
Bu seneyse annem gitti ve ben 3 arkadaşımla daha eve çıktım. Aylık elime geçen para 1.250/1.300 ama geçinilmiyor. Yani eve giden para ortalama 3.000 tl olur. En azından öğrenci olarak bunları söyleyebilirim

siz de çalışmazsanız 2800 tl ye istanbulda geçinmek zor. Ya merkeze çok uzakta oturacaksınız Beylikdüzü, Tuzla vs gibi yerlerde oralarda bile aylık 1000 tl den fazla kira, yakacak vs ye gider. Burada yol masrafları daha cok.

Ya da şehir merkezine yakın ama eski ve sobalı evlerde ve biraz da kotu muhitlerde kalacaksanız. Kotu muhitle kastım dip dibe güneş görmeyen evler, daracık sokaklar kalabalık vs. O zamanda yine 1000 tl civarı kira ve yakacaga gider. Size geriye 1500 - 1800 tl para kalır. Uzak bir yerde oturursanız ulaşım masrafları da cok olacaktır. Aylık 150 - 200 tl bir maliyeti olur sanırım. Bir de zaman maliyeti var tabi. Yani beylikdüzünde oturup eğer mecideyköy de çalışacaksa eşiniz günde 2.5 saat trafik ve metobüsler de geçecektir.

Eşiniz mevcut maasından 1000 - 1300 tl fazlasına bir maaş teklifi almış ise izmirdeki evinizden belki daha kötü bir eve gideceksiniz ve aslında gelirinizin artış oranında gideriniz artacak gibi. Tabi izmirden istanbula taşınma masrafı da var.

Istanbulda evet kirayla gercekten zor orada eviniz varken orada kalin derim. Hem bu sehir gercekten yoruyor, guzel okey ama gecimi ayri dert, pahaliligi ayri dert, trafigi, kalabalikligi, karisikligi, her an bi belanin gelebilme olasiliginin yuksek olusu gercekten bende bu yasimda buradan kurtulma pesindeyim

başakşehir'de yaşayan biri olarak düzgün evlerin kirası 900-1500 arası, kenar mahalle dediğimiz yerlerde ise 500-700 arası ve çoğu sobalı evler.

Herkes ne kadar zengin maşallah.. Geçinilir arkadaşım nokta.........

Arkadaşlar biz çok zenginiz mi demiş
Standart diye bir şey var ,enflasyon diye bir gerçekte var malum ..
Siz maliye bakanı mısınız ,malum sadece onlara göre geçinilebiliyor ..

Gecinilmez, yani gecinilir de ancak karin tokluguna.
Gelirimiz bahsettiginizden biraz daha fazla, daha ay basinda yarisindan fazlasi kirayla faturalara gidiyor, ek gelirlerimiz olmasa ay sonunu goremeyiz. Ustelik okula gitmeyen tek cocuklu alkolu gece hayati hicbir ekstra harcamasi vs olmayan bir aileyiz.

Herkes ne kadar zengin maşallah.. Geçinilir arkadaşım nokta.........
zengın mı? 100 lırayla marketet gıdıyorum aldıgım seylere bakıyorum ve soka gırıyorum. Para pul artık, hersey o kadar pahalı kı Bır kere dogdu duzgun bır evın kırası 1000tl den asagı degıl. Bunun faturası, dogal gazı bılmemnesı var.

Arkadaşım yerinden hiç oynama valla 2500 lira maaş alan biri olarak söylüyorum. 800 lira kira +doğalgaz elektrik su ve telefon kış için 500 lira +günlük 30 ile 40 lira arası mutfak harcaması 900 ile 1000 lira=2300 eder en alt limit birde iki çocuk bez kıyafet bizim kıyafet içinde yok zaten alamıyorum. Kuaför masrafı gezme dışarıda yeme vb sosyallik yok ona göre düşün

esimle aksam konustum esim benim soylediklerimden sonra suan boyle bir sey dusunmedigini soyledi sadece bana danismak istedigini soyledi yani konu kapandi

5000 alıyorsanız neden gidiyorsunuz izmir güzel şehir istanbul gezmeye güzel ama yaşanılır mı bilemiyorum
Ancak lüks yasamazsanz ucuucuna yetebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…