istanbulda 2800 lira ile gecinmek

yasam standartlariniza bagli tabiki. benim standartlarima gore gecinilebilir ornegin. bizim aylik 3 4 bini buluyor gelirimiz kenara atabiliyormuyum hayir ama harciyorum bol keseden yoksa azicik tutumlu olsam 2.5 gayet guzel gecindirir beni ornegin. kaldiki ev kredisi oduyorum 1300 lira. kendi standartlariniz ve esinizin bulacagi is, semt vb hepsi etkiler bu durumu. ayrica siz calismiyor musunuz? sizde calisarak eve katkida bulunabilirsiniz. ben istanbulda oturmayi herzmaan avantaj olarak goruyorum burda bir eminonu var tum turkiyeye bedel:)

Bence zor geçinirain. Ben öğrenciyken babam bana 1 asgari ücretlinin maaşı kadar para gönderiyordu üstüne bir de burs alıyordum. Aile zor valla..

Valla İstanbulun yasanacak hali kalmadi. Degil 2800 ayda 10 binlira verselerde izmir birakilipta bu kokusmus sehire gelinmez. Ustelik İzmirdeki sartlarinizda oldukca iyiymis. Degmez yoksa insan mecbur gecunir

Çocuk okutmaya para verilmiyor bahane etmesin kimse. Canım oturdugum semte gore degisiyor. Ayrıca iste havaalanina metrobuse yakin olunca fiyat artiyor. Hangi sehirden geliyorsun oturdugun ev ne standartlarda bilemiyorum. Ama normal bir 3+1 ev kirasi 1300tl ve üzeri. O kirayi verecegine evini al parasini ode heray. Ama 3+1 ev olup standartlardan dusuk bir evde olursa senin icin 600tlye bile var. Senin yasam standardına bagli

Nasil coxuk okutmaya para verilmiyor. Heleki bu devirde. ArkDasimin oglu devlet okulunda okuyor. Haftada en az 200 lira masrafi oluyor diyor. Yemesi icmesi aktivitesi. Kalemi kitabi bildiginiz para bunlarin hepsi.

bol keseden harcamayınca geçinilir. 2800 alamayanlar napsın savurganlık yapmıyorlar paralarını bilinçli harcıyorlar bütçe planı yapıyorlar geçiniyorlar. Etrafımda eşi bu miktar maaş alamayıpta ahlayan vahlayan hiç görmedim.

Haf
Nasil coxuk okutmaya para verilmiyor. Heleki bu devirde. ArkDasimin oglu devlet okulunda okuyor. Haftada en az 200 lira masrafi oluyor diyor. Yemesi icmesi aktivitesi. Kalemi kitabi bildiginiz para bunlarin hepsi.
Haftada 200tl demek ayda 800tl demek canım?? Kalemiydi defteriydi okul baslayinca aliniyo toplasan 100tl masraf olmuyor yapmayin allah askina okul kiyafetlerinede esofmanindan lakosuna toplasan 100tl oda anca tutar. Helede devlet okulu diyorsunuz. Bizde gectik bu yollardan, kardesim var daha yeni okula basladi ne masrafi oluyor? Özel okul kolej olsa tamam diycem. Ama dediginize kesinlikle katilmiyorum, yok 3cocugum var okul masraflatini nasil öderim vsvs. Gibi konular oluyor. Kesinlikle bahane. Devlet okulunda okuyan çocuğa masraf falan yapilmiyor, hergun eline verdiginiz harçlık fazla geliyorsa bilemem, onuda beslenme goturuyorlar ilk okulda. Konuyu acan hanfendinin yasam standartlarina bagli gecinip gecinememelri. Çocukları bahane etmeyin.

Asgari ücretle geçinip bide üstüne kaç cocuk okutan var ama ev var ev var e sımdı merkez yerlerden uzak bıyerlere tasınsanız kırası uygun yarı paranızda yol parasına gıdecek bunun elektrgı suyu alısverısı dogalgaz yada ısınması vb var ızmır tabı ıstanbula gore daha uygun bende ızmırlıyım ama yanınıza artı bı para kalmayacak ucu ucuna yetıstırıp gecınecksenız burada bedava ev varken kendınızı zora sokup duzenınızı bozmak nıye?

Eşimle ikimizin maaşı 3500 tl. Kiradayız Avcılarda 700 tl ye bir evde oturuyoruz. Çocuğumuz yok ama 2 kedım var.
Benım maaşım 1500 tl ve nerdeyse full bitiyor. Eşimin maaşını direk bankaya atıyoruz ve hiç sıkıntı yaşamıyoruz.
Nasıl yaşadığına bağlı.
Eğer çok lüks geçinen biriysen yetmez. Ama bizim gibi hedeflerın varsa geçinilebilir :))

Ayda 200 lira yemek parasi,250 lira servise veriyor arkadasim. Haftada 50 lira satranc dersi. Bunlarin icine tek bir kirtasiye urunu yok. Harclikta dahil degil.Odevler icin bile ne kadar masraflari oluyor. Hadi ilk okul icin neyse liseye universiteye giden cocuklar.İnanin tek kalemi bile abartmiyorum.siz senede 100 liraya cocujk okutabilmisseniz ne ala. Ama bence gercekten zor cok zor

Zaten anormal olan sen değilsin arkadaşım çoğu kişi geçinebiliyor senin benim gibi, ama dediğim gibi arkadaşlar zengin sanırım veyahut senin dediğin gibi çok lüks yaşamak istiyorlar

Zaten anormal olan sen değilsin arkadaşım çoğu kişi geçinebiliyor senin benim gibi, ama dediğim gibi arkadaşlar zengin sanırım veyahut senin dediğin gibi çok lüks yaşamak istiyorlar
Olabilir kayınvalidemle oturdum 1 sene ve daha sonra esyasız bir şekilde ayrıldım.
Ozaman birtek ben çalışıyordum eşim okuyordu 800 tl alıyordum :)) Onunla bile geçiniyorduk ama ozaman kiramız 250 ydı :)) Durum düzeldikce evi guzelleştirdik :)

Istanbul da değilim ama cidden 800 tl ile nasıl geçiniliyor merak ettim

Zira 700 kira demiş eşimin maaşını biriktiriyoruz benimkini harcıyoruz demiş

Ikisi de işe gidiyor yol parası vermiyor mu acaba servis mi var öğlen yemek işyerinden diyelim hadi

800 ün en az 200 ü fatura olur apartman aidatı ve ısınma bilmiyorum ne tutar

Sigara vs yoksa belki akşam da hafif yemekler günde 2o tl masraf ile olabilirmiş

Ama bir litre süt bile 3 tl üstü

H E senden alıntılayacaktım arkadaştan olmuş ikiniz de kusura bakmayın

Anladım önemli değil ama arkadaş ilk evlendiği zamanlardan, kirasının 250 lira olduğu vakitlerden bahsetmiş şimdiden değil:)

Anlatayım canım :))

kira 700 tl
İş yerım mahallemde yol parası vermıyorum . Eşimde işyerının arabasıyla gidiyor . Motorla gittiği zamanlarda yol masrafını verıyorlar.
akşamları evde eşim yemek yemıyor genellikle yiyip geliyor. yemeden gelse bile abaratif şeyler yiyoruz.
Mutfak masrafımız 300 tl desek
Elektrik 30-40 arası sen 40 de
Su 25-30 arası sen 30 de
doğalgaz 80-90 arası sen 90 de
internet 60 tl
kedilerin masrafları 150 desek (her ay olmuyor bazende fazla oluyor 150 dedim)
Ettimi sana 1370 :)
Gerisinide artık biryerle harcıyozdur
Her pazar gezmeye gideriz orda kesın yıyozdur
Apt. Aidatı yok. Sigaramız alkolumun gereksız ahlakımız yok :)

Özeniyorum bazen böyle tutumlu insanlara

Ben de tutumluyumdur esasen üzerimde 10 yıllık kaban vardı dün mesela ama biz parayı yiyoruz markete gidip dünya masraf yapıyoruz

Abur cubur vs almayız aldığımızı atmayız hepsini yeriz vs ama et süt peynir vs pahalı alıyoruz galiba

Bir de çocuk var çalışıyoruz kaliteli yesin içsin deyince böyle oluyor işte

Amacınıza en kısa sürede ulaşmanızı dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…