- Konu Sahibi gunduzgece123
-
Nasil coxuk okutmaya para verilmiyor. Heleki bu devirde. ArkDasimin oglu devlet okulunda okuyor. Haftada en az 200 lira masrafi oluyor diyor. Yemesi icmesi aktivitesi. Kalemi kitabi bildiginiz para bunlarin hepsi.Çocuk okutmaya para verilmiyor bahane etmesin kimse. Canım oturdugum semte gore degisiyor. Ayrıca iste havaalanina metrobuse yakin olunca fiyat artiyor. Hangi sehirden geliyorsun oturdugun ev ne standartlarda bilemiyorum. Ama normal bir 3+1 ev kirasi 1300tl ve üzeri. O kirayi verecegine evini al parasini ode heray. Ama 3+1 ev olup standartlardan dusuk bir evde olursa senin icin 600tlye bile var. Senin yasam standardına bagli
Haftada 200tl demek ayda 800tl demek canım?? Kalemiydi defteriydi okul baslayinca aliniyo toplasan 100tl masraf olmuyor yapmayin allah askina okul kiyafetlerinede esofmanindan lakosuna toplasan 100tl oda anca tutar. Helede devlet okulu diyorsunuz. Bizde gectik bu yollardan, kardesim var daha yeni okula basladi ne masrafi oluyor? Özel okul kolej olsa tamam diycem. Ama dediginize kesinlikle katilmiyorum, yok 3cocugum var okul masraflatini nasil öderim vsvs. Gibi konular oluyor. Kesinlikle bahane. Devlet okulunda okuyan çocuğa masraf falan yapilmiyor, hergun eline verdiginiz harçlık fazla geliyorsa bilemem, onuda beslenme goturuyorlar ilk okulda. Konuyu acan hanfendinin yasam standartlarina bagli gecinip gecinememelri. Çocukları bahane etmeyin.Nasil coxuk okutmaya para verilmiyor. Heleki bu devirde. ArkDasimin oglu devlet okulunda okuyor. Haftada en az 200 lira masrafi oluyor diyor. Yemesi icmesi aktivitesi. Kalemi kitabi bildiginiz para bunlarin hepsi.
Arkadaşlar biz çok zenginiz mi demiş
Standart diye bir şey var ,enflasyon diye bir gerçekte var malum ..
Siz maliye bakanı mısınız ,malum sadece onlara göre geçinilebiliyor ..[/ Burada mübalağa var arkadaşım, herkes fikrini söylüyorsa ben de söylerim bu seni bağlamaz, yaşamadan söylemezdim herhalde, ben öğretmenim o kadar maaş zar zor alıyorum öleyim mi yani, hangi standartlarda yaşarım dememiş arkadaş yaşanır mı demiş ve evet yaşanır, bunu söylemek için maliye Bakanı olmaya gerek yok etrafına bak biraz anlarsın, sanki istanbulda yaşayan herkes 3000 liranın üstünde maaş alıyor ya ne kadar saçma sapan konuşuyorsunuz!!!!! Yok öyle bir dünya!!!!
Ayda 200 lira yemek parasi,250 lira servise veriyor arkadasim. Haftada 50 lira satranc dersi. Bunlarin icine tek bir kirtasiye urunu yok. Harclikta dahil degil.Odevler icin bile ne kadar masraflari oluyor. Hadi ilk okul icin neyse liseye universiteye giden cocuklar.İnanin tek kalemi bile abartmiyorum.siz senede 100 liraya cocujk okutabilmisseniz ne ala. Ama bence gercekten zor cok zorHaf
Haftada 200tl demek ayda 800tl demek canım?? Kalemiydi defteriydi okul baslayinca aliniyo toplasan 100tl masraf olmuyor yapmayin allah askina okul kiyafetlerinede esofmanindan lakosuna toplasan 100tl oda anca tutar. Helede devlet okulu diyorsunuz. Bizde gectik bu yollardan, kardesim var daha yeni okula basladi ne masrafi oluyor? Özel okul kolej olsa tamam diycem. Ama dediginize kesinlikle katilmiyorum, yok 3cocugum var okul masraflatini nasil öderim vsvs. Gibi konular oluyor. Kesinlikle bahane. Devlet okulunda okuyan çocuğa masraf falan yapilmiyor, hergun eline verdiginiz harçlık fazla geliyorsa bilemem, onuda beslenme goturuyorlar ilk okulda. Konuyu acan hanfendinin yasam standartlarina bagli gecinip gecinememelri. Çocukları bahane etmeyin.
Zaten anormal olan sen değilsin arkadaşım çoğu kişi geçinebiliyor senin benim gibi, ama dediğim gibi arkadaşlar zengin sanırım veyahut senin dediğin gibi çok lüks yaşamak istiyorlarEşimle ikimizin maaşı 3500 tl. Kiradayız Avcılarda 700 tl ye bir evde oturuyoruz. Çocuğumuz yok ama 2 kedım var.
Benım maaşım 1500 tl ve nerdeyse full bitiyor. Eşimin maaşını direk bankaya atıyoruz ve hiç sıkıntı yaşamıyoruz.
Nasıl yaşadığına bağlı.
Eğer çok lüks geçinen biriysen yetmez. Ama bizim gibi hedeflerın varsa geçinilebilir :))
Olabilir kayınvalidemle oturdum 1 sene ve daha sonra esyasız bir şekilde ayrıldım.Zaten anormal olan sen değilsin arkadaşım çoğu kişi geçinebiliyor senin benim gibi, ama dediğim gibi arkadaşlar zengin sanırım veyahut senin dediğin gibi çok lüks yaşamak istiyorlar
Zaten anormal olan sen değilsin arkadaşım çoğu kişi geçinebiliyor senin benim gibi, ama dediğim gibi arkadaşlar zengin sanırım veyahut senin dediğin gibi çok lüks yaşamak istiyorlar
Anladım önemli değil ama arkadaş ilk evlendiği zamanlardan, kirasının 250 lira olduğu vakitlerden bahsetmiş şimdiden değil:)Istanbul da değilim ama cidden 800 tl ile nasıl geçiniliyor merak ettim
Zira 700 kira demiş eşimin maaşını biriktiriyoruz benimkini harcıyoruz demiş
Ikisi de işe gidiyor yol parası vermiyor mu acaba servis mi var öğlen yemek işyerinden diyelim hadi
800 ün en az 200 ü fatura olur apartman aidatı ve ısınma bilmiyorum ne tutar
Sigara vs yoksa belki akşam da hafif yemekler günde 2o tl masraf ile olabilirmiş
Ama bir litre süt bile 3 tl üstü
H E senden alıntılayacaktım arkadaştan olmuş ikiniz de kusura bakmayın
Anlatayım canım :))Istanbul da değilim ama cidden 800 tl ile nasıl geçiniliyor merak ettim
Zira 700 kira demiş eşimin maaşını biriktiriyoruz benimkini harcıyoruz demiş
Ikisi de işe gidiyor yol parası vermiyor mu acaba servis mi var öğlen yemek işyerinden diyelim hadi
800 ün en az 200 ü fatura olur apartman aidatı ve ısınma bilmiyorum ne tutar
Sigara vs yoksa belki akşam da hafif yemekler günde 2o tl masraf ile olabilirmiş
Ama bir litre süt bile 3 tl üstü
Anlatayım canım :))
kira 700 tl
İş yerım mahallemde yol parası vermıyorum . Eşimde işyerının arabasıyla gidiyor . Motorla gittiği zamanlarda yol masrafını verıyorlar.
akşamları evde eşim yemek yemıyor genellikle yiyip geliyor. yemeden gelse bile abaratif şeyler yiyoruz.
Mutfak masrafımız 300 tl desek
Elektrik 30-40 arası sen 40 de
Su 25-30 arası sen 30 de
doğalgaz 80-90 arası sen 90 de
internet 60 tl
kedilerin masrafları 150 desek (her ay olmuyor bazende fazla oluyor 150 dedim)
Ettimi sana 1370 :)
Gerisinide artık biryerle harcıyozdur
Her pazar gezmeye gideriz orda kesın yıyozdur
Apt. Aidatı yok. Sigaramız alkolumun gereksız ahlakımız yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?