- Konu Sahibi gunduzgece123
-
bencede hatta bence cok mecbur olmadikca gitmemek lazim istanbul a2.800 TL almak için kurulu düzen bozulup başka şehirden İstanbul'a gelinmez bence.
Gayet yerinde buluyorum hanımefendi.. Nasıl yaklaşırsanız öyle karşılık alırsınız iyi gecelerBir öğretmen olarak hitap tarzınızı nasıl buluyorsunuz ?
ya hic elektrik su kullanmiyorsunuz yada sen faturalari yanlis biliyorsun. hele nasıl 90 tl isiniyorsunuz anlamadim. hele hele buyuk şehirde 700 tl kirayi aklim almadi.Anlatayım canım :))
kira 700 tl
İş yerım mahallemde yol parası vermıyorum . Eşimde işyerının arabasıyla gidiyor . Motorla gittiği zamanlarda yol masrafını verıyorlar.
akşamları evde eşim yemek yemıyor genellikle yiyip geliyor. yemeden gelse bile abaratif şeyler yiyoruz.
Mutfak masrafımız 300 tl desek
Elektrik 30-40 arası sen 40 de
Su 25-30 arası sen 30 de
doğalgaz 80-90 arası sen 90 de
internet 60 tl
kedilerin masrafları 150 desek (her ay olmuyor bazende fazla oluyor 150 dedim)
Ettimi sana 1370 :)
Gerisinide artık biryerle harcıyozdur
Her pazar gezmeye gideriz orda kesın yıyozdur
Apt. Aidatı yok. Sigaramız alkolumun gereksız ahlakımız yok :)
Gayet yerinde buluyorum hanımefendi.. Nasıl yaklaşırsanız öyle karşılık alırsınız iyi geceler
Neden durduk yere yalan soylim ?ya hic elektrik su kullanmiyorsunuz yada sen faturalari yanlis biliyorsun. hele nasıl 90 tl isiniyorsunuz anlamadim. hele hele buyuk şehirde 700 tl kirayi aklim almadi.
Haf
Haftada 200tl demek ayda 800tl demek canım?? Kalemiydi defteriydi okul baslayinca aliniyo toplasan 100tl masraf olmuyor yapmayin allah askina okul kiyafetlerinede esofmanindan lakosuna toplasan 100tl oda anca tutar. Helede devlet okulu diyorsunuz. Bizde gectik bu yollardan, kardesim var daha yeni okula basladi ne masrafi oluyor? Özel okul kolej olsa tamam diycem. Ama dediginize kesinlikle katilmiyorum, yok 3cocugum var okul masraflatini nasil öderim vsvs. Gibi konular oluyor. Kesinlikle bahane. Devlet okulunda okuyan çocuğa masraf falan yapilmiyor, hergun eline verdiginiz harçlık fazla geliyorsa bilemem, onuda beslenme goturuyorlar ilk okulda. Konuyu acan hanfendinin yasam standartlarina bagli gecinip gecinememelri. Çocukları bahane etmeyin.
niye bu kadar sertsinki yalan soyluyorsun demedim. tatmin olmak icinde sormadim. benim faturalarimin seninkilerle alakasi yok. cevremden duyduklarimda boyle degil. belki sehirden sehre degisiyordur. arkadasim yeni istanbula tasindi 1200 e zar zor evin yarisinin duvara baktigi küçücük bir eve tasinmak zorunda kaldi. bu kadar stress yapmana gerek yok. sakin ol.Neden durduk yere yalan soylim ?
2 kisiyiz ve ikimizde calisiyoruz . Avcilarda oturuyorum 700 tl kiram . Gayette faturalari biliyorum cunku benim kartimdan yatiriyoruz . Tatmin oldun mu ?
Ben soyleyeyımIstanbul da değilim ama cidden 800 tl ile nasıl geçiniliyor merak ettim
Zira 700 kira demiş eşimin maaşını biriktiriyoruz benimkini harcıyoruz demiş
Ikisi de işe gidiyor yol parası vermiyor mu acaba servis mi var öğlen yemek işyerinden diyelim hadi
800 ün en az 200 ü fatura olur apartman aidatı ve ısınma bilmiyorum ne tutar
Sigara vs yoksa belki akşam da hafif yemekler günde 2o tl masraf ile olabilirmiş
Ama bir litre süt bile 3 tl üstü
H E senden alıntılayacaktım arkadaştan olmuş ikiniz de kusura bakmayın
Evet ben de oralarda oturuyorum. Beylikdüzü civarında 700 800 e gayet güzel ev bulunur. Uzaklık da neye göre uzak. Işine yakınsa sorun yok. Her akşam bogaza mi çıkacaksınız? Faturalar da hiç çok yüksek gelmedi benim de istanbul da yasadigima hiç pişman değilim. Hem sakin bir semtinde güzel bir evde oturuyorsun, hem de kafana estikce merkeze gidebilirsin ki o merkezlerde trafiği sebebiyle yaşamak da istemezdimNeden durduk yere yalan soylim ?
2 kisiyiz ve ikimizde calisiyoruz . Avcilarda oturuyorum 700 tl kiram . Gayette faturalari biliyorum cunku benim kartimdan yatiriyoruz . Tatmin oldun mu ?
tamam istanbulu bilmiyorum kira normal diyelim ama 90 tl ile nasil isinilir. elektrik faturam 80 gelmis bu ay.Evet ben de oralarda oturuyorum. Beylikdüzü civarında 700 800 e gayet güzel ev bulunur. Uzaklık da neye göre uzak. Işine yakınsa sorun yok. Her akşam bogaza mi çıkacaksınız? Faturalar da hiç çok yüksek gelmedi benim de istanbul da yasadigima hiç pişman değilim. Hem sakin bir semtinde güzel bir evde oturuyorsun, hem de kafana estikce merkeze gidebilirsin ki o merkezlerde trafiği sebebiyle yaşamak da istemezdim
Yaniliyorsunuz . Biz gayette her pazar geziyoruz sadece evde pek yemek yenmiyor. Esimle ikimizde dsarda yiyip geliyoruz . Allaha sukr hastalanmiyoruz. Hastalansak bile esim ozel bir hastanede calistigi icin her ay 20 tl oduyoruz ve ucretsiz muayene oluyoruz. Benim aylik 300 tl mutfak masrafimda hersey dahil deterjan falan cunki evde yemek yenmiyor.Ben soyleyeyım
sosyal aktıvıte yok belkı de yok denecek kadar az
gıyım kusama para harcanmıyor
market alısverısı bım, a101den felan yapılıyor
pek hasta olunmuyor, olunsa da doktora gıtmeden halledılmeye calısılıyor
benım aklıma baska bırsey gelmıyor, bugun 100tl ıle markete gıttım ve aldıklarım anca bır hafta ya yeter ya yetmez, bunun ıcınde deterjan yok bıle
Benim elektrigim bu ay 40 gelmis. Cunku sabahtan aksama kadar evde degiliz. Dogalgazimda 85 gelmis. Neden yalan soylim ki durduk yerde . Sizin sartlarinizla sartlarimiz bir degil demek ki. Ayrica mahallemde askeri ucretle gecinenler var. Isteyen insan gecinebilir sadece birikim yapamazlar okadar. Suan biz rahatiz cunku cocugumuz yok , evde yemek yenmiyor vb vb vb .. olmucak diye birsey yok. Zira 3 yilda guzel bir birikim yaptik.tamam istanbulu bilmiyorum kira normal diyelim ama 90 tl ile nasil isinilir. elektrik faturam 80 gelmis bu ay.
Aynen birde motorumuz var trafik sorunumuzda yok :)) eger tutumlu olursan gecinirsin.Evet ben de oralarda oturuyorum. Beylikdüzü civarında 700 800 e gayet güzel ev bulunur. Uzaklık da neye göre uzak. Işine yakınsa sorun yok. Her akşam bogaza mi çıkacaksınız? Faturalar da hiç çok yüksek gelmedi benim de istanbul da yasadigima hiç pişman değilim. Hem sakin bir semtinde güzel bir evde oturuyorsun, hem de kafana estikce merkeze gidebilirsin ki o merkezlerde trafiği sebebiyle yaşamak da istemezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?