İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Uygun fiyatlı bir ev bulabilirseniz neden olmasın.Sizin alacağınız maaştan biraz fazla kazanıyor eşim ve 1.900 TL kira ve servis ile okula giden iki evlat,geçiniyoruz elhamdulillah.

Reactions: Z P

herkesin tercihine kimse karışamaz tabi :) ben sıradan bir mahallede, aile apartmanı olmayan bi apartmanda oturuyorum. komşuluk iyi ki var diyorum. çünkü yakınlarım genelde uzak mesafede ve onlar bana ulaşana kadar acil durum anında, sağolsun komşular yetişiyor herşeye.

ya mall of'ta ilk yerleşimler başladığında bu derece değildi. bir anda artıverdi.

600 -700 tl verip daha nezih semte geçebilirim mesela

İstanbul da yaşayan milyonlarca insan var. Forum üyelerinin çoğu da İstanbulda. Kimse oraya bir kişi daha yerleşsin istemiyor ve böyle bir konu açıldığında olmaz olmaz diye tutturuyorlar.
Asgari ücret her yerde aynı değil mi? İstanbulda bir gelir kotası mı var , hayat pahalı diye maaşlar 10 binden falan mı başlıyor? Her şehrin her bütçeye göre yeri vardır, öyle ya da böyle yaşanılır. Konu sahibi ( yorumlarda gördüm) boşanmış, ailesiyle sıkıntı içinde yaşayan bir kadınmış.Bu şekilde çok daha rahat edeceği kesin. Asla olmaz, değmez, açlıktan geberirsin diye yorum yazıp moral bozmanın alemi yok. Bunca asgari ücretli insan nerde yaşıyor?
Boşandım, ailemden bıktım yurt dışında yaşamak istiyorum deseydi hobaaaa koş koş bir şekilde halledersin gerekirse garsonluk yaparsın mesajları havada uçuşurdu.

Boşandım yazmamış ki konusunda. Ben ailesiyle yaşayan bir sıkıntısı olmayan, iş arayan bir kadın olarak yorum yaptım.

Boşandım yazmamış ki konusunda. Ben ailesiyle yaşayan bir sıkıntısı olmayan, iş arayan bir kadın olarak yorum yaptım.
Konusunu görmedim, aralarda yorumlarda geçmiş sanki öyle anladım ben.
Boşanmamış da olsa yorumum aynı. Hatta o durumda bence çok daha kolay bir yıpranmışlığı yorulmuşluğu yoktur. Çok da güzel kendi ayakları üstünde durur eğer istiyorsa.

Imkansiz degil. Benim ailem istanbulda. babam emekli (isci emeklisi).Baska geliri yok.Sadece kendi evleri, kira ödemiyorlar.Gayette iyi yasiyorlar, ancak tabii genel olarak disarda yemek yemeyi sevmedikleri icin sadece normal market- pazar alisverisleri ve faturalari var.
Isinize Yakin Uygun bi ev bulursaniz ya da kafaniza göre bir ev arkadasi bal gibide yasarsiniz.
Bu arad kardesimde istanbulda, kendi evi, aylik belki 10 bin geliri var, yine de bazen yetiremeyip babamdan borc aliyor.

Eğer kalacak yeriniz yoksa yani tek başınıza kira verecekseniz çok zor.Maaşınızın yarısı kiraya gider.Birde ev masrafı,yemek ve kişisel masraflar eklenince siz düşünün.

Katılıyorum ama istanbulda ucu ucuna yaşayan bile yok artık herkes ekside. Kaymak tabaka hariç. Ayrıca sağlık harcamaları devlet pandemi dolayısı ile yoğun diğer türlü estetiğe kadar yapıyor. He çok acil şeylerde ailesi üç beş destek çıkar herhalde.

:))) bizim aile apartmanında 1.1 ev var hemde 0 ayarında ama aile apartmanı iste ananem sigara icilsin istemez 1 :)) cok arkadasın gelsin istemez 2 camları ac der ev havalansın 3 :)))
o yuzden 2 senedir bos öyle herkeze vermiyolar bide kirasıda düsük 600 ya istanbulda 600 lirara bi ev camlar sıdır yer parke daha ne olsun ben diyorum etraf üniverste dolu ver 2 kıza ama yok

Asgari ücretle geçinen var evli çocuklu tutumlu olursanız niye olmasın

Maalesef, özel yurt gibi apart bayanlara özel yerler oluyor. Oda kiralama gibi düşün. Belki öyle...

Annenin çok doğru olanı yapıyor. Eskişehirde merkez taraflarda ev bakarken kız erkek farketmez öğrenci evlerinin durumu çok kötüydü yaşanacak gibi değil. Öğrenciler malesef evlere iyi bakamıyor sıfır yaptırdığı güzel dairesini ucuza ama eve iyi bakacak birine vermek çok daha mantıklı. Yüksek fiyat verip öğrencilere verseniz bu sefer bakım olmayacak eve ve çıktıklarında da zararı tam anlamı ile karşılamıyorlar.

Gecinilir neden gecinilmesin. Tek kişisiniz. Faturanız düşük olur. Kirayı da 1+1 uygun bir ev bulursanız ve çok gezmez en azından ilk bir kaç ay birikim yaparsanız gecinirsiniz.

bu konunun çerçeveletip duvara asılması gereken yorumu bu bence :) evet zor ama çok lüks zevkleriniz yoksa gayet de yaşanabilir. yalnız istanbullu olarak istanbuldan kaçma derdindeyim ben de şahsen çünkü gittikçe artan nüfus başta kirlilik ve trafik olmak üzere güzelim şehri yaşanmaz hale getiriyor. hele ki vakaların yarıdan fazlasının burda olduğunu düşününce iyice sıkıntı geliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…