İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Sonuçta yıllarca 4bin olarak kalmayacak o rakam artacak. Bence kabul edin, hem önümüz pandemi bakarsınız evden çalışmaya falan geçiverirler siz gitmeden. Rahatça düzeninizi kurarsınız, hem de evden çalışırsanız masrafınız az olur.
Bir yere ilk taşınınca hep zor oluyor masraf bakımından. Nerden alışveriş yapılır, nerde gezilir yemek yenebilir vs öğrenmek epey zaman alıyor. Ama siz pandemi zamanı gideceğiniz için gezme tozma keşfetme işi tamamen sıfırda kalıyor. Market alışverişi, faturalar ve kira kalıyor sadece.
İnternetten işyerine yakın olan evlerin kiralarına bakın, karar vermek kolaylaşır.

Herkes direkt İstanbulda yaşam üzerine yoğunlanmış ama Konuya şu açıdan bakmak lazım 40 yaşında boşanmış bir insanın 4 bin lira maaşı kabul edip kıt kanaat bile geçinecek olsa çalışıp, kendi düzenini kurması mı yoksa belki daha iyisi hiç olmucak bir iş için ailesinin yanında oturup beklemesi mi?
Bana kalırsa işi kabul etmelisin.
Atalarımız boşa dememiş Korkanın çocuğu olmaz diye işi kabul et 👍
O zaman konu sahibinin daha fazla Bilgi vermesi lazımdı. Kimse konu sahibinin tüm konularını bilmek zorunda değil benim düşünceme göre. Kendisi ayrıntı vermiyorsa ben de onun söylemine göre yorum yapabilirim siye düşünüyorum ki cidden konu sahibinin geçmişini bilmeden cvp yazdım.

O zaman konu sahibinin daha fazla Bilgi vermesi lazımdı. Kimse konu sahibinin tüm konularını bilmek zorunda değil benim düşünceme göre. Kendisi ayrıntı vermiyorsa ben de onun söylemine göre yorum yapabilirim siye düşünüyorum ki cidden konu sahibinin geçmişini bilmeden cvp yazdım.
Öyle tabii çok yakın zamanda denk gelmiştim bir konusuna o yüzden aklımda kalmış nicki hatta yanlış bile kalmış olabilir ama boşanmış ve ailesinin yanında olduğunu anımsıyorum haliyle ben bunun üzerinden yorumladım.

İş yeri neredeyse o bölgede kiralara baksan biraz çözersin aslında. Kira 1500 ve altıysa bence gayet rahat yaşarsın tek kişi ne olacak. İşe yakın ev bakarsan hem ulaşım masrafın da çok olmaz. Biraz da birikimin varsa, borçsuz başlarsan miss. Kendi ayaklarının üzerinde durmak gibisi yok arkadaşım. Bence herkes yalnız yaşamayı tatmalı 💜

Yaşarsın lüks değil ama orta ve düşük semtler de kiralar 1+1 1000 den başlıyor. Yukarıda arkadaş demiş Bahçelievler iyidir. Illa bulursun bir yer. Hatta Kadıköy ün bazı yerlerinde kiralar uygun. Siteli bir evde yaşamazsın ama ev bulursun.
Sıkıntı o trafik ve cümbüş. Trafikte işine yakın bir yerden ev tutsan çözülürde. Kalabalık... korona .. Bir yere varmanin 1 2 saat sürmesi yorgun gelip o kalabalıkta birsey yapamayacak hale geliyorsun.

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
cok zor yasanir. ama eger baska is ihtimali yoksa issiz kalmak yerine ben kabul ederdim sanirim. (zamaninda 800 liraya calismis insanim :) kiram da 800liraydi ama o zaman babam bakardi bana) 4000liraya istanbulda gercekten cok zorlanirsiniz ama bu sizin icin bir sicrama tahtasi olabilir, hayatinizi değiştirmek icin bir fırsat olabilir. yani bence eger baska alternatif yoksa deneyin derim

Başka şehirden mi geliyorsunuz yani sıfırdan mi başlayacaksınız istanbulun hangi semtinde kiralık daire bakıyorsunuz bunlari belirtirseniz yardımcı oluruz hep beraber
Umarım hersey gönlünüzce olur Allah bir kolaylık verir

Kimseyi korkutmak istemem ancak en iyi senaryo ile uc bes yila, yikici gucu yuksek bir depremin olacagi bir sehre, ben 40 bin maas verseler bile gitmezdim. 4 k maas ile tutacaginiz ev, depreme dayanikli bir ev olamaz.Hadi 2 k kira verdiniz diyelim yine 2000 sonrasi yapilan bir ev bulamayabilirsiniz.Istanbuldaki evler deniz kumu ile yapildi diye muteahhit soyledi.Ben olsam gitmezdim.

Yaşanıp yaşanmayacagı sizin hayat standartlarınıza baglı . Öncelikle çalışacagınız yer belli ise nerede oldugu oraya yakın yerlerin yada ulaşımı tek vesait olan yerlerin kiralarına bakın .1+1 yeter . Tek kisinin de faturaları o kadar cok gelmez diye umut ediyorum .he mukemmel bi geçinme beklemeyin fakat denemeden de bilemezsiniz cesaret de lazım . Ailem hep geçim bir sırdır bereketi olan evder .. ben 2 cocukla kirada olup asgari ucretle tek başına calışıp evi geçindiren gördüm . Yaparsınız bence

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Yaşanır da çalışacağınız bölgeye göre değişir durum. Mesela 4 ay kadar önce benim oturduğum yerde çok güzel evlerin kirası 1000 tl idi. Ki güzel bir semtte oturuyorum. Ama şuan 1000e ev yok. İlk ay baya sıkıntı olur depozito vs ama zamanla düzene girer. Bence denemeye değer belki yükselirsiniz kapı kapıyı açar.

Yaşanir ya nasil yaşanmaz? Yaşam sadece lüks sitelerde oturup her gun dışarıdan yemek yemek mi?
Site içi oturmuyorum, kiralarin pahali olduğu bir semtte eli yüzü düzgün, full esyali, tramvaya 1 2 dk mesafe olan bir evde 1900 e oturuyorum ( 1+1 )(arkadaşlarım hep daha ucuza (merkeze uzak vs) oturuyor benimki görece een pahalisi )

Yukselebileceginiz önü açık bir iş ise kesinlikle gelin. 4.000 tl bir kişi için yeter hatta birazcik tutumlu bi insansaniz artar da.

Kimseyi korkutmak istemem ancak en iyi senaryo ile uc bes yila, yikici gucu yuksek bir depremin olacagi bir sehre, ben 40 bin maas verseler bile gitmezdim. 4 k maas ile tutacaginiz ev, depreme dayanikli bir ev olamaz.Hadi 2 k kira verdiniz diyelim yine 2000 sonrasi yapilan bir ev bulamayabilirsiniz.Istanbuldaki evler deniz kumu ile yapildi diye muteahhit soyledi.Ben olsam gitmezdim.
Ben 2017 de yapılan bir binada 1000 tl kira ile oturuyorum.2+1
Annem 2006 da yapılan bir binada 800 tl ile kalıyor2+1
Kız kardeşim 2019 da yapılan bir binada dubleks dairede 1000 tl ile duruyor 3+1
Annemle ben Beylikdüzünde kardeşim gebzede yaşıyor

muhitine göre değişir. Bence yeterli. max. 1500 tl kira vereceğiniz bir ev tutsanız, 2.000 tl de faturalar+ pazar alışverişine gitse 3.500 eder. 500 tl kalır geriye. yani kılı kılına yeter. harcamalarınıza bağlı. tek olacağınız için kışlık 400 tl Max doğalgaz olsa, su elektirk telefon hepsi 600-650 yi bulur bence. e işte temizlik malzemesi kişisel harcamalar vs. diyelim toplam 1000. 1500 de kira 2.500 1000 tl de aylık pazar harcaması, (haftada 250 tl harcasan ; kahvaltılık, meyve sebze et v.s. 250X4=1000). Ben olsam daha da kısabilirdim. Genelde patatesi soğanı çayı şekeri yağıydı hepsini toptan alınca daha ucuza geliyor. Biraz birikiminiz olsaydı da evi barkı onunla açıp ilk ay için gıda ve temizlik alışverişinizi toptan yapsaydınız, daha rahat ederdiniz.
İmkansız değil, ama zor. 1500 ten aşağı kiralık daireler de yok değil ama muhite göre değişir. Evet.

Neden yasanmasin ki?
Eger yeni bir hayat kuruyorsaniz ve cok yuksek beklentileriniz yoksa elbette yaşanır, bu biraz isyerinizin nerde olduguna da bağlı, örneğin maslakta, leventte calisacaksaniz isyerinize yakin uygun fiyatli bir ev bulmaniz cok zor, ancak Ümraniye'de, Pendik'te, Sancaktepe de olursaniz isyerinize yakin uygun kiralı bir ev bulabilirsiniz. Biraz alisip duzeninizi oturttuktan sonra da ucret artisi ister ya da is değişikliği yaparsiniz, ömür boyu bu maasla geçinmek zorunda kalmazsiniz ki.

Ben kucuk sehırde yasıyorum 6 bınlıra aylık masrafım oluyor oda tutumlu halım gecınılmıyor bu devırde cok zor ıstanbulda o parayla grcınmek

Back
X