İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Ev degilde aparta oda tutarsaniz olur ,maddi olarak kolay olyr

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
İş yerinin nerede olduğuna bağlı.İs yerine yakın yerlerde kiralar kaçtan başlıyor bunu bilmek lazım.Uzak bir yerde kiraya gidecek olursanız kira uygun bile olsa bu sefer bir iki vesait yok parasi gerekir ki o zaman zor olur.Ben Bağcılar'da oturdum kiram uygundu semtine göre değişir

L ladymera 4 bin liraya gayet güzel geçinirsiniz hiç dert etmeyin. 1+0 veya 1+1 ev tutarsınız. Zaten akşamdan akşama eve geleceğiniz için elektriği suyu doğalgazı da evde olduğunuz vakitlerde kullanacaksınız. Kışın bu üçünün faturası 250 yi geçmez, yazın 100e düşer..
Aylık akbil 275 tl. Açıktan okuyorsanız 50 ye düşer, miss
Çalışanların çoğu sabahın 6 sında kalkıp serpme kahvaltı yapmıyor, küçük bir tost makinasıyla kahvaltınız hazır olur. Veya iş yerinde buzdolabı varsa peynir, domates, tost ekmeği vs alır koyarsınız.
Ben bir bütün tavuk alıyorum marketten 15 TL'ye, bana 3 gün yetiyor. Burada yazılanlara, yetiştiremezsin, geçinemezsin diyenlere bakmayın. Millet hem kirada hem asgari ücretle çocuk büyütüyor, kimse babadan zengin değil.
Ev arkadaşına da çok gerekmedikçe sıcak bakmayın, masraf azalır gibi görünür, karşınızdaki kişi sorumsuzun teki çıkar ve masraf daha da artar.
Adım atmaktan korkmayın, çekinmeyin, tereddüt etmeyin.
Yapabilirsiniz.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
İş hangi semtte?

yaşanır gözünüz korkmasın
arkadaşım sizden daha düşük maaşla 1300 lira kira veriyor İstanbul Alibeyköy'de yaşıyor. Hayat standartınızı siz bilirsiniz tabi ama zor değil

İstanbulda çoğu insan ev arkadaşıyla yaşıyor. Bu seçeneği değerlendirebilirsiniz bence.

Aksi halde kiralayacağınız ev ya işinize çok uzak ücra bir semtte olacak ya da tekinsiz bir muhitte.
Kız Kudra sende mi İstanbuldasın yoksa seninle aynı havayı solumak istemiyoruuuuuummm :D

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Tek başınıza çok zor zaten kira 2.000 civarı olucak en kötü bir yer bile. Faturasıydı özellikle yol parasıydı yemesi içmesi? Sosyallik için paran kalır mı bak daha onu katmadım.

Kız Kudra sende mi İstanbuldasın yoksa seninle aynı havayı solumak istemiyoruuuuuummm :KK70:
Allah korusun bebeyim. İzmirliyim ben sapına kadar.

Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem derim.
Sabah kahvaltıda boyoz yumurta yerim.
Sahilde bira midye yaparkene
Sevgilimi ağzından öperim 😂

Tek kişisiniz yaşarsınız. Belki ilk aylar evdi eşyadı derken zorlanabilirsiniz ama 4000 az değil asgari ücretle ev geçindirenler var. Tabi burda iş size düşüyor nasıl geçineceğinizi siz daha iyi bilirsiniz. 1+1 daireler size yetecek kadar eşyalarla idare edebilirsiniz zaten zamanla gerisi gelir.

Pardon 5 -6 bin derken🤣
Hiç memur tanıdığınız yok herhalde
13 yıllık memurum 4400 alırım şimdi de vergi dilimine girdim 4200lere dustu.
Öğretmenlerde bu maaşın üzerine branşa gore 1000-2000 arası ek ders alirlar. Şu an pandemi nedeniyle çoğu ekders bile alamıyor resim müzik beden öğretmenleri mesela
Memurdan memura fark var. 3 küsurdan başlayıp yaklaşık 10 bine kadar çıkıyor memur maaşları. (Memurum)

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
İsin hangi semtte . Pahalı olmayan bı semtte tabiki gecinebilirsin . Beylikdüzü Esenyurt ucuzdur ama deprem bölgesi. Sultangazi fiyatlar daha makul binbesyuz civarı iyi daire bulunur.

Ev arkadasi olayına sıcak bakmamanızı öneririm . Yeni boşanmışsınız şimdi de elalemin derdini çekmeyin. Isiniz nerede bilmiyorum ama tual bahcekent'te 1+1 1200 tl ye ev ( 5 6 ay oncesi fiyatlar simdi bilmiyorum) bulabilirsiniz . Hem site hem yüzme havuzu spor salonu vs var. Hem daireler gayet temiz ve güvenli. Servis falan olursa süper olur. 4000 tl ile baslatip isinizde zamanla yükselirsiniz . Belki devlete gecme sansınız vs olyr. Bir yerden baslayin olmadı o zaman dönersiniz memleketinize. Ben olsam her aksam tarhana çorbası ekmek yerim ama özgür olmak isterim.

İstanbul'un neresi yazmamışsınız yorumları da okumadım ama memur olup tek başına geçinen birçok insan var. 4000 lira da hiç kötü bir para değil. En kötü ihtimalle oturacağınız yer çok lüks bir semt olmazsa 1500 liraya çok rahat 1+1 ev bulursunuz. Ben karamsar olmayın derim ve ayaklarınız üzerinde durmak için bir yerden başlayın. Evet belki gezip tozacak lüks giyinecek bir yaşamınız olmaz ama bunu sadece siz bilirsiniz. Belli yaştan sonra anne baba yanında kalmak gerçekten zor olabiliyor.

Ev arkadasi olayına sıcak bakmamanızı öneririm . Yeni boşanmışsınız şimdi de elalemin derdini çekmeyin. Isiniz nerede bilmiyorum ama tual bahcekent'te 1+1 1200 tl ye ev ( 5 6 ay oncesi fiyatlar simdi bilmiyorum) bulabilirsiniz . Hem site hem yüzme havuzu spor salonu vs var. Hem daireler gayet temiz ve güvenli. Servis falan olursa süper olur. 4000 tl ile baslatip isinizde zamanla yükselirsiniz . Belki devlete gecme sansınız vs olyr. Bir yerden baslayin olmadı o zaman dönersiniz memleketinize. Ben olsam her aksam tarhana çorbası ekmek yerim ama özgür olmak isterim.
Peki o sitelerin aidatlarından haberiniz var mı?

Asgari ücretle geçinenler var derken direk bildikleriniz var mı? Kulaktan dolma mı yazıyorsunuz? Benim dayım bir dönem geçiniyordu da anadolunun bir şehrinde. Kirası yoktu anneden kalma ev. Evlerimzi çok yakındı, menüleri hamur kızartması,makarna, bulgur pilavı ertesi gün kalan bugur pilavından çorba, patates yemeği şeklinde giderdi. Yengem asla bir yere çıkmaz 10 kuruş ucuz diye üç market dolaşır öyle toplardı erzağını. Bulaşığı bize yıkatmazdı ki çok deterjan su harcarız diye. Geçiniyordu evet ama nasıl geçiniyordu bir bakmak lazım.

Back
X