İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Yanı makul bir semtte 1 1 kucuk bir kira tutarsanız biraz dikkat ederseniz yaşarsınız

Ben yasardim. İşle ev yakın olursa iyi olur. Hangi ilce olduğunu yazdınız mi bilmiyorum ama burda yazılan kiralar gibi değil her yer. Biz yeni tasindik bizim site 3+1 yeni bina guney cephe 1300 tl. Ev butun gun gunes aliyor daha dogalgaz acmadik, evde kisa kolluyla geziyorum. Amcamlar cekmekoyde dubleks yeni evlerini kiraya verdi 1400 tl. Tek kişisin aylık mutfak masrafın cok olmaz. Istanbulda sadece durumu iyi olanlar yaşamıyor. Hem napican küçük şehirde. 2 sene zor dayandım Istanbuldan uzakta.

Siz hala türk işin açıkladığı sayılara inanıyormusunuz aylık 750 lira diyorsunuz vu insan hiçmi et balık yemeyecek ? Biraz önce marketten geldim 2tavuk bir kaç tane temizlik malzemesi aldım 150lira tuttu ? Bi hafta için para gitmek 100lira zaten hergün herşeye zamn geliyor. Bir şampuanı aylarca kullanıyorum demişsiniz sanırım hiç saçınız yok aylarca yetiyor ? Ben daha hiç bir şampuanı 1ay bile kullandığımı bilmiyorum. 500lira fatura parası dediğiniz sadece kış ayında 500liraya yakın doğalgaz faturası geliyor zaten evde mum ışığında oturup kuyudan su mu çeksin insanlar ? Evet böyle yaparsa sadece 500lira fatura olur. Ayrıca telefon internet faturaları da var. Yazdığınızı bir daha okuyun ben bu yazdıklarınızı gerçekten inanıp yazdığınıza inanmıyorum. Yol parası hiçmi vermeyecek. Ev iş yerine yürüme mesafesi değilse 3 araç değiştirip işe giden insanlar var nerden baksan ayılık 300lira yapar bu ?

Faturaları tek tek yazdım 3 kişilik aile için

Tabii ki her şeyin en iyisi olunca fiyatlar artsa da tek kişi hesaplayacağız

Bizim evde yarım kg dan köfte bir öğün gidiyor 25 tl tek yaşasam 4 gün eder

Evet bir kg elma 8-9 tl ama bir kg elma konu sahibine bir hafta gider hatta yanında bir kg da mandalina olsa iki hafta gider

360 gr koyu kıvamlı şampuanım iki ay geçti bitmedi saçım da kürek kemiğim boyundaydı yeni kestirdim vs

Bakın geçen Perşembe saçımı kestirdim boyattım vs 350 tl verdim

Ama aylık gelirim 4000 ile sınırlı olsaydı asla o kuaföre gidip o parayı vermezdim

Anlatmak istediğim bu sadece her şeyi en pahalıdan değil ortalamadan hesaplayalım diyorum

Her gün çamaşır yıkanan kurutulan bulaşık makinası çalışan fırını kullanılan 3 kişinin yaşadığı evime 130-140 tl elektrik faturası geliyor yalnız olsam yarısından az gelir diyorum

Arkadaşlar o kadar çok geçinemezsin diyen kişi var ki. Gözüm nasıl korktu anlatamam. Bir daha oturup düşüneceğim.

Hayat şartlarınızı iyi tartmanız lazım, yaşadığınız yerden daha huzurlu bir hayatınız olacaksa 4 binle yaşanır. İstanbul'da ortalama bir maaşla tek başıma yaşadım, ilk yıl zorlandım eşya borcu vs. Ama sonra rayına oturdu. Nerede olursanız olun bir hayat kurarken belli zorluklar çekiliyor. Şu kadar mutfak, bu kadar fatura hesabı ile bu işi çözemezsiniz. Başlayınca Rabbim bir kolaylığını veriyor, mesela ilk oturduğum evi eşya borcum olduğu için kötü bir muhitten ve kötü bir binadan tuttum ama öyle iyi komşularım vardı ki o evde gram huzursuz olmadım. Hayatta herşey hesaplanmıyor, planlanmıyor. O yüzden önce bir başlayın, gerisi gelir. O zaman bana da ev arkadaşın olsun dedi herkes ama yapım gereği sıcak bakmadım, tanımadığım insanla aynı çatı altında gözümü kapatıp uyumam ben, yapım böyle, sonrası çözüldü sırayla

Ben yasardim. İşle ev yakın olursa iyi olur. Hangi ilce olduğunu yazdınız mi bilmiyorum ama burda yazılan kiralar gibi değil her yer. Biz yeni tasindik bizim site 3+1 yeni bina guney cephe 1300 tl. Ev butun gun gunes aliyor daha dogalgaz acmadik, evde kisa kolluyla geziyorum. Amcamlar cekmekoyde dubleks yeni evlerini kiraya verdi 1400 tl. Tek kişisin aylık mutfak masrafın cok olmaz. Istanbulda sadece durumu iyi olanlar yaşamıyor. Hem napican küçük şehirde. 2 sene zor dayandım Istanbuldan uzakta.
nereye taşındınız ayıptır sorması

Avrupa yakası hem iğrenç bir kalabalıkla dolu hem çok pahalı. Ben Anadolu yakasındayım. Kiram 1200 yeni bina 90 metrekare. Üstelik nezih bir semt. Anadolu yakasında gayet rahat yaşarsınız.
Merakımdan soruyorum, acaba kirası 1200 lira olan yaşadığınız nezih semt neresi?

Şimdi geçmişi de okudum biraz

Birikmişin hala var mı

İş hangi semtte içeriği ne yani bir ay sonra kapının önüne koyarlar mı önemli

Biraz yaşam standardını anlat

Zira herkes kendisine göre yazdı yorumladı

Ben yaşanır dedim hiç mi giymesin gezmesin dediler

Akranız şimdi bakınca bizim çocukluğumuzda gençliğimizde ne bu kadar kıyafet ne bu kadar dışarıda yeme içme yoktu

Ben elinde olanlarla bir yıl giyim vs gerekmeden yaşayabileceğini düzenini kurabileceğini düşünüyorum

Mesela arkadaşlar demiş ya sağlıklı beslenmek lazım et süt yumurta vs

Tabii ki sağlıklı beslenmek önemli 15 li yumurta bir ay sana yeter örneğin

Bir kg kıyma bir tavuk bir balık sana aylık yeter vs

Ne bileyim tek yaşayan yeri gelir akşam da ekmek arası yer makarna yer

Yalnız yaşarken kilolarca nohut yiyecek değilsin tabii ki ama üç beş köfte yeter
Bir de hep iyi şartlarda bir yaşam standartı baz alınmış ama konu sahibi şu an ailesiyle yaşıyor. Herşey adım adım ilerleyerek elde edilir. Şimdi eti, pirzolayı, ayda 5 yeni kıyafeti hesap etmesine ne gerek var? Çocuk olsa diyeceğim evet belli şartların altına inilmemesi gerekir ama yalnız bir insan için 4 binle yaşanmaz demek gerçek dışı.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
Apart tarzı bir yerde de yasayabilirsiniz.şu an universiteler uzaktan egitim oldugu icin apartlar ve yurtlarda fazlasıyla kalacak yer var Istanbulda

Bunlara ek olarak, giyim kuşam kredi kartı ödemelerini eklersek.. Bu kadın hiç mi dışarı çıkıp gezmeyecek onlar da ayrı bir maliyet.
Valla bacım ben İstanbul'da ailemle kalıyorum. Annem babam memlekette abimle yaşıyoruz. 4.500 TL benim maaşım abim kendi işi. Zar zor yetiniyoruz.
Kiraya 1.900 TL ödüyoruz sırf.
Haklısınız. Tabiki gezecek tozacak, kıyafet alacak, İstanbul şartları zor. İşte bu gezme tozma kıyafet işlerine 500 tl kalıyor bu hesaba göre. Napim anca böyle hesaplayabildim.

Anadolu yakasında evle iş arası yakın olursa mis gibi yaşanır ama Avrupa yakası hakkında hiçbir fikrim yok.

Anadolu yakasında evle iş arası yakın olursa mis gibi yaşanır ama Avrupa yakası hakkında hiçbir fikrim yok.
Beylikdüzü esenyurt avcılarda anca yaşanır. Yada elit gibi bilinen ama bazı mahalleri çok tehlikeli olan yerlerde anca.
Anadolu yakasında çekmeköy sultangazi dışında 1-2 yer önerebilir misiniz arkadaşım ev bakıyorda ona önericem bende

Beylikdüzü esenyurt avcılarda anca yaşanır. Yada elit gibi bilinen ama bazı mahalleri çok tehlikeli olan yerlerde anca.
Anadolu yakasında çekmeköy sultangazi dışında 1-2 yer önerebilir misiniz arkadaşım ev bakıyorda ona önericem bende
Ben pendikteyim doğma büyüme buralıyım. Ama biraz daha üst taraflarda sabiha gökçene çok yakın mesafedeyim. Çevrede bir sürü özel devlet hastane, avm, metro var. Eski mahalle neredeyse kalmadı hep yenilendi. Şuan benim çevremde evler 1200-1500 civarı yeni güvenlikli siteler için. (2+1) küçük evler tek kişi için çok daha uygun.

Ben pendikteyim doğma büyüme buralıyım. Ama biraz daha üst taraflarda sabiha gökçene çok yakın mesafedeyim. Çevrede bir sürü özel devlet hastane, avm, metro var. Eski mahalle neredeyse kalmadı hep yenilendi. Şuan benim çevremde evler 1200-1500 civarı yeni güvenlikli siteler için. (2+1) küçük evler tek kişi için çok daha uygun.
Teşekkür ederim :)

Back
X