İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

4000 lira ile ay sonuna doğru rahatınız kaçar ama tek çaresi bağımsızlığını ilan etmek olan biri için bir sonraki zamma kadar idare edebiliceginix bı yaşam. Güzel bina güzel muhit olamiycak olsa da idare edersiniz

Peki o sitelerin aidatlarından haberiniz var mı?
Hiç yok... 400 500 olabilir... bilemiyorum. Sahibinden.com a bakın. Bizim kiracı oturuyordu biz ilk alanlardaniz 1100 tl ye vermistik. Evler çok güzel( 1100 tl ye ve istanbul şartlarına göre tabii ki ) ama aidati hiç bilmiyorum. Benim oturduğum semtte o standartta evler en az 3000-4000 tl

Hiç yok... 400 500 olabilir... bilemiyorum. Sahibinden.com a bakın. Bizim kiracı oturuyordu biz ilk alanlardaniz 1100 tl ye vermistik. Evler çok güzel( 1100 tl ye ve istanbul şartlarına göre tabii ki ) ama aidati hiç bilmiyorum. Benim oturduğum semtte o standartta evler en az 3000-4000 tl
Sitelerdeki evler aidatları yüksek olduğu için ucuza kiralanır. Yüksek aidatlı bir evi 2500 liraya verirseniz kimse tutmaz çünkü.

İzmir şartlarında(ki istanbula göre hayli uygundur burası) merkeze uzak, güvenlikli, havuzlu, kapıcılı bir sitenin aylık aidatı 750 lira. Merkezdekilere yaklaşılmıyor bile. Yani o evi kiralayan insan 1100 lira değil minimum 1800 lira ödemiş olacak.

Ben de ilk eve çıktığımda iş yerime çok uzak ama uygun fiyatlı bir siteden ev bulmuştum. Eşyalarımı da param oldukça aldım. Ilk eve çıktığımda sadece buzdolabı çamaşır makinası 4 lü ocak bir yatak bir çaydanlık bir kaserol ve bir tavam vardı. Annemde biraz eski getirdim. Param oldukça yeniledim. Özgürlük gibisi yok.

Sitelerdeki evler aidatları yüksek olduğu için ucuza kiralanır. Yüksek aidatlı bir evi 2500 liraya verirseniz kimse tutmaz çünkü.

İzmir şartlarında(ki istanbula göre hayli uygundur burası) merkeze uzak, güvenlikli, havuzlu, kapıcılı bir sitenin aylık aidatı 750 lira. Merkezdekilere yaklaşılmıyor bile. Yani o evi kiralayan insan 1100 lira değil minimum 1800 lira ödemiş olacak.
Şimdi baktım 2+1 470 tl imiş. 1+1 daha uygundur herhalde. Bence gayet makul. Konu sahibinin işine tek vasıta ise düşünebilir.

hah işte aynen bunu yazacaktım.
güya çok nezih sitelerde 1+1 lerin kirası 1200 ama aidat 600 :) gözlerim gördü kirasının yarısı kadar aidat vereni..

bir de çoğu sitede doğalgaz ödemeleri problemdir. mesela sen gündüz yokum bilmem ne der yakmazsın ama ay sonunda tüm sitenin kullanım bedelinin ortalaması metrekarene yansıtılır ve o tutarda fatura ödemek zorunda kalırsın tasarruf edicem derken.
erkek arkadaşım a...u'nun sitesinde çekti bu durumu.
site işi öyle sanıldığı gibi olmuyor yani. astarı yüzünden hep pahalı malesef.

hah işte aynen bunu yazacaktım.
güya çok nezih sitelerde 1+1 lerin kirası 1200 ama aidat 600 :) gözlerim gördü kirasının yarısı kadar aidat vereni..
Evet 600 tl aidat veriyorsun ama seni aramadan kimsenin iceri giremediği güvenlikli kimsenin kimseye karışmadığı spor salonu yüzme havuzu olan peyzajı iyi düzenlenmiş gelip gittiğin saati gözetleyen teyzelerin olmadığı kafa rahat bir hayatı tercih ediyorsun. Ben tercih edebilirdim yani...

Şimdi baktım 2+1 470 tl imiş. 1+1 daha uygundur herhalde. Bence gayet makul. Konu sahibinin işine tek vasıta ise düşünebilir.
Eee az mı? O ev 1100 lira değil ki 1600 lira. Bir de ısınma merkezi sistemse yemeyin yanında yatın. Oda sayısı, evin büyüklüğü aidatta çok fark yaratmaz. Aynı asansörü, aynı havuzu, aynı güvenliği, aynı kapıcıyı kullanıyorsunuz sonuçta.

bir de çoğu sitede doğalgaz ödemeleri problemdir. mesela sen gündüz yokum bilmem ne der yakmazsın ama ay sonunda tüm sitenin kullanım bedelinin ortalaması metrekarene yansıtılır ve o tutarda fatura ödemek zorunda kalırsın tasarruf edicem derken.

Kendi evin değilse site akıl karı değil bence. Eşimin ablası sitedeydi, aidata verdiği parayı kiranın üzerine koyunca iki sokak aşağıda müstakil eve geçti.

İzmirde böyle, istanbulu bilmiyorum. 2000 kira+750 aidat vermek yerine 2500 civarı müstakil evler bulunuyor minnak bahçeli.

Benim oturdugum site bu kurallara göre işliyor. Başta dediginiz sebeblerden cok canım sıkılmıştı. Fakat arkadaşlarımla konuştuğumda (kombili olanlar) onlara göre çok daha az fatura ödediğimi farkettim. Çok şaşırdım. Bir kere bu sitelerde ( tabii ki hepsi ayni degildir) malzeme kaliteli kullanılıyor. Yalıtım çok iyi. Mesela ben daha peteklerin derecesini artırmadım. ( bizim en az 2 de durmak zorunda) peteklerin yandığını da hiç görmedim. Kızım da ben de şu anda kısa kollu tişörtle oturuyoruz. Arada üşüyorum tabii ki o zaman da kazak giyiyorum. Kapidan camdan ruzgar girmiyor herhalde o yuzden... demem o ki iyi araştırmak gerek. Inş arkadaşımız kafasına göre bir yer bulur.

Kendi evin değilse site akıl karı değil bence. Eşimin ablası sitedeydi, aidata verdiği parayı kiranın üzerine koyunca iki sokak aşağıda müstakil eve geçti.

İzmirde böyle, istanbulu bilmiyorum. 2000 kira+750 aidat vermek yerine 2500 civarı müstakil evler bulunuyor minnak bahçeli.
Arkadaş müstakil evde kendi güvende hissedebilecek mi acaba?

Ben pendikteyim doğma büyüme buralıyım. Ama biraz daha üst taraflarda sabiha gökçene çok yakın mesafedeyim. Çevrede bir sürü özel devlet hastane, avm, metro var. Eski mahalle neredeyse kalmadı hep yenilendi. Şuan benim çevremde evler 1200-1500 civarı yeni güvenlikli siteler için. (2+1) küçük evler tek kişi için çok daha uygun.
Kurtkoy mu?

Evet 600 tl aidat veriyorsun ama seni aramadan kimsenin iceri giremediği güvenlikli kimsenin kimseye karışmadığı spor salonu yüzme havuzu olan peyzajı iyi düzenlenmiş gelip gittiğin saati gözetleyen teyzelerin olmadığı kafa rahat bir hayatı tercih ediyorsun. Ben tercih edebilirdim yani...

her sitede bu saydıklarınız olsa keşke :) aynısı alıp çok da göze hitap etmeyen peyzajı, temizliği sıkıntılı ortak alanı, güvenliğin ali kıran baş kesen gibi takıldığı sitelerde var.
ben bu tipleri kastettim.

sağlıklı bir beslenme düşünsek yani olması gereken balığı, kırmızı eti, tavuğu, kıyması, sütü, zeytinyağı, tereyağı..
baldan pekmezden söz etmiyorum bile, onlar ekstranın ekstrası olsun.

evet temizlik malzemeleri uzun süre dayanıyor, buna lafım yok. ama zaten bu ürünler herkes için uzun süre kullanılıp fiyatını çıkaran ürünler.

peki hiç mi aksilik olmayacak ? evde tamir masrafı, kombisi, vs si bozulmayacak ? her ay olmasa da yılda en az 3-4 kez gelir başımıza bu tip işler.

geçimse elbette her para ile insanlar kıt kanaat birşeyler yapabilir.

benim tepkim yoksulluk sınırı buyken verilen tutarlara biraz da.
(Konuyu bu yoruma kadar okudum öncelikle)
Astro hayat pahalı tamam da her konuyu kendi içinde değerlendirmek gerekiyor. Burada konu sahibinin önceliği forumdaki meşhur et-tavuk-balıklı sinemalı tiyatrolu tatilli geçim değil kişisel bağımsızlığını kazanmak, kendimi onun yerine koyuyorum 40 yaşımdayım boşanmışım ailemle yaşıyorum. 4 bine istanbulu denerdim, kenara kötü günler için (sağlık-tamir vs) üç beş bişey koyana kadar ihtiyaçlarımdan da feragat ederdim (yeni bir şehre giderken de biraz birikimle gitmek gerek tabi). Bir süre sağlıksız da beslenirdim sosyalleşmezdim de, bir süre kötü beslendim diye ölmezdim. 4binle istanbulda kira ödeyip bir süre dişimi sıkarak kötü gün birikimi de yapardım, yapamazsın diyecekler olacaktır kendimi biliyorum her şeyden feragat eder yine yapardım. Ki n.ş.a da (küfürlü tabirim için özür kızlar) sefa pez...gi dedikleri türdenim ama mecbur kalırsam çoğu ihtiyacımdan vazgeçerdim. Çünkü benim için özgürlük, kendi hayatımı çizebilmek her şeyden değerli, bu uğurda bir süre zorluklara geçim sıkıntısına katlanırdım. Şartları daha iyi başka işler arardım bi yandan. En kötü beceremem dönerdim. Tabi bu benim tercihim olurdu, bilmiyorum konu sahibi neyi tercih eder. Mesleğini bilmiyorum ama daha küçük şehirlerde de iş aranabilir elbet.

benim sitelere ön yargım daha ziyade kim kime dum duma olayının olmasından. istanbulda pek çok sitenin bu konuda maşallahı var. kastettiğim tabi ki koca bir kasaba büyüklüğündeki sitede herkesi tanımak değil bu arada.
elbette içinde her türlü insan da olur.
mahalle ortamı bana yakın geliyor.

Back
X