İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
İstanbulda çoğu insan ev arkadaşıyla yaşıyor. Bu seçeneği değerlendirebilirsiniz bence.

Aksi halde kiralayacağınız ev ya işinize çok uzak ücra bir semtte olacak ya da tekinsiz bir muhitte.

İstanbulda çoğu insan ev arkadaşıyla yaşıyor. Bu seçeneği değerlendirebilirsiniz bence.

Aksi halde kiralayacağınız ev ya işinize çok uzak ücra bir semtte olacak ya da tekinsiz bir muhitte.

of o tekinsiz muhitlere bile zam gelmiştir bence. çok takip etmedim ne zamandır kiraları ama tek başıma adam akıllı bir yerde 1+1de oturayım dersen sadece kira 2000 tl yi aşıyor.

Semt neresi?
Boşanmıştınız ailenizle yaşıyordunuz sanırım bence ucu ucuna geçinecekseniz bile gidin... Başka kapılar, işler açılır. Evde oturmaktan iyidir.
İşleyen demir pas tutmaz.

of o tekinsiz muhitlere bile zam gelmiştir bence. çok takip etmedim ne zamandır kiraları ama tek başıma adam akıllı bir yerde 1+1de oturayım dersen sadece kira 2000 tl yi aşıyor.
Öyledir muhakkak. Kirayı faturaları öder karnını doyurur ancak konu sahibi ev arkadaşı tercih etmezse.

Yaşanir da şartlar baya kötü olur. Kirasi uygun ev gerek bi kere. Uygun fiyatli kiralik evler kotu semtlerde olir anca, oralarda tek basiniza kalmak ne kadar saglikli olur?
Ya da İstanbul olarak geçen ama neredeyse İstanbulun disinda kalan kenar bucK yerlerde ucuz kira vardir.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
İki kişi çalışıyorlar genelde. Ya da kira vermiyorlar.

Bu kadar çalışan insanlar nasıl geçimlerini sağlıyorlar? Yanlış anlamayın meral ettiğim için soruyorum. Yani bir devlet memuru 5-6 bin alıyordur en fazla. Düşünüyorum bu benim için bir fırsat mı diye ama şimdi umutsuzluğa kapıldım.
İki kişi çalışıyoruz tek çalışanların da evi var

kız nazar değmesin benim ev ve iş yakın ama yani benimki tamamen şans.
eski havalimanının o taraftayım ve tuzladan gelen var.
Benimki de yakın şükür. Servis de var. 15 dk evdeyim 😁
ama ondan önce Bağcılar'dan Çekmeköy e gidiyordum

Back
X