İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Asgari ücretle geçinenler var derken direk bildikleriniz var mı? Kulaktan dolma mı yazıyorsunuz? Benim dayım bir dönem geçiniyordu da anadolunun bir şehrinde. Kirası yoktu anneden kalma ev. Evlerimzi çok yakındı, menüleri hamur kızartması,makarna, bulgur pilavı ertesi gün kalan bugur pilavından çorba, patates yemeği şeklinde giderdi. Yengem asla bir yere çıkmaz 10 kuruş ucuz diye üç market dolaşır öyle toplardı erzağını. Bulaşığı bize yıkatmazdı ki çok deterjan su harcarız diye. Geçiniyordu evet ama nasıl geçiniyordu bir bakmak lazım.
Bende buna sinir oluyorum geçiniyorlar zihniyeti ne geçinmesi allah aşkına açlık sınırının bile altında ölmemek için savaşıyorlar diyelim biz ona

İşiniz hangi semtte olacaksa o semtteki kiralık dairelere bir göz atın. En azından yol parası vermezsiniz. Bazı evlere 2 kira kadar depozit istiyorlar bunu da göz önünde bulundurun. Taşınma masrafları ve yeni eşyalar için birikiminiz var mı? 1500-2000 arası kira verseniz, 300-500 arası fatura, geriye kalan parayla tek kişi geçinebilirsiniz diye düşünüyorum.

İş arkadaşım daha yeni Şişli gibi elit ama mahallesine indin mi varoş bir yerde 1600Tl ye eşyalı kiralık eve çıktı 400e yakın faturalar geliyor. Çalışan biri olduğu için öğle yemeği kahvaltısı hep dışarıdan 500Tl civarı. Ayrıca 500 dolap doldurma masrafı. Yani 3 Milyar garanti masrafı var geriye kalan 1000tl ile yaşanır mı oda sizin lüksiyetinize kalmış. Ben en minimal tarzda yaşamı örneklendirdim sayılır

Ekmeğin aslanın midesinde olduğu maddi kaygıların arttığı böyle bir dönemde kendine şans vermeni tavsiye ederim. Eğer benzer bir işi küçük bir yerde bulabiliyorsan ne ala. Ama eğer böyle bir imkan yoksa en azından kendine şans tanımış olursun kaldı ki İstanbulda yaşayanların ortalama maaşı hesaplansa ancak 4000 i bulur

Yorumlari okuyunca bir an kendim haric herkesin" sakin ol champ" yalilarinda yasadigini dusundum.

Gecinilir. Biz kirada ve arac kredisi oderken bir sekilde geciniyoruz. Tabi sen dersen disardan yemek yerim, dusunmeden alisveris yaparim vs. o zaman yasanmayabilir. Benim bu sehirde yasama istegimi öldüren deprem sadece. 99 sonrasi binalarda da 99-2005 arasi yapilanlar disinda yine tereddutle bakin diyorlar ve bundan hic emin olamiyoruz, yapilirken sahit olmak lazim yoksa ne bileyim zemin etutu, betonu demiri nedir diye.
Her neyse 4 bine yasanir kardesim, herkes burada yazanlar gibi yalılarda yasamak zorunda degil.

muhitine göre değişir. Bence yeterli. max. 1500 tl kira vereceğiniz bir ev tutsanız, 2.000 tl de faturalar+ pazar alışverişine gitse 3.500 eder. 500 tl kalır geriye. yani kılı kılına yeter. harcamalarınıza bağlı. tek olacağınız için kışlık 400 tl Max doğalgaz olsa, su elektirk telefon hepsi 600-650 yi bulur bence. e işte temizlik malzemesi kişisel harcamalar vs. diyelim toplam 1000. 1500 de kira 2.500 1000 tl de aylık pazar harcaması, (haftada 250 tl harcasan ; kahvaltılık, meyve sebze et v.s. 250X4=1000). Ben olsam daha da kısabilirdim. Genelde patatesi soğanı çayı şekeri yağıydı hepsini toptan alınca daha ucuza geliyor. Biraz birikiminiz olsaydı da evi barkı onunla açıp ilk ay için gıda ve temizlik alışverişinizi toptan yapsaydınız, daha rahat ederdiniz.
İmkansız değil, ama zor. 1500 ten aşağı kiralık daireler de yok değil ama muhite göre değişir. Evet.

Bunlara ek olarak, giyim kuşam kredi kartı ödemelerini eklersek.. Bu kadın hiç mi dışarı çıkıp gezmeyecek onlar da ayrı bir maliyet.
Valla bacım ben İstanbul'da ailemle kalıyorum. Annem babam memlekette abimle yaşıyoruz. 4.500 TL benim maaşım abim kendi işi. Zar zor yetiniyoruz.
Kiraya 1.900 TL ödüyoruz sırf.

Nasıl ya? Bizim faturalar toplamda 500 gelse göbek atarız. 1000 lirayı geçiyor çoğu zaman, hele ki evden çalışırken.

Kud Bursa da oturuyorum

130-140 bandında elektrik geliyor

78 son su faturası

28,50 da doğalgaz

telefonlardan biri 50 civarı diğeri 60 sınırsız internet 88 TL galiba

evde aralıksız çamaşır makinası, kurutma makinası çalışır nerede ise her gün hatta iki kere

bu süreçte günde iki bulaşık makinası çalıştı

iki bilgisayar tablet telefon vs cabası

hatta annem dalga geçiyor bu kadar fırın yemeğine senin faturalar nasıl az diye zira haftada 2-3 hatta 5 kere fırında uzun süreli yemek pişer sonra ısıtılır vs

saç kurutma makinasını vs de hesaplamıyorum ki her gün iki kere dahi kullandı tek kişi korona deyip duş alıp

3 kişiyiz

Ev tutma ( ilk kirayı ve depozitoyu alırlar) , emlakçı komisyonu (1 kira), eşya alma veya taşıma, abonelikler, evin eksiği gediği usta çağırma vs...

2bin tl kira desek sırf ev tutma 6bin

Zaten başlangıçta bunlar için belli para lazım.
Gidergitmez para verilmeyeceğine göre...

4bintl ile yaşarsın ama bildiğin fakir hayatı...

Kud Bursa da oturuyorum

130-140 bandında elektrik geliyor

78 son su faturası

28,50 da doğalgaz

telefonlardan biri 50 civarı diğeri 60 sınırsız internet 88 TL galiba

evde aralıksız çamaşır makinası, kurutma makinası çalışır nerede ise her gün hatta iki kere

bu süreçte günde iki bulaşık makinası çalıştı

iki bilgisayar tablet telefon vs cabası

hatta annem dalga geçiyor bu kadar fırın yemeğine senin faturalar nasıl az diye zira haftada 2-3 hatta 5 kere fırında uzun süreli yemek pişer sonra ısıtılır vs

saç kurutma makinasını vs de hesaplamıyorum ki her gün iki kere dahi kullandı tek kişi korona deyip duş alıp

3 kişiyiz
Aslında hemen hemen aynı. Elektrik 130 gelmiş en son kışın o da artar, su geçen ay 198’di bu ay 113. Belediye bizimle uğraşıyor bu ara. Su konusunda çok dertliyim.

Doğalgaz kışın 300 civarı olur. Bi ekstra bizde tv var 60 lira bir de telefonların biri 50 diğeri 200 😂 Başka bişi var mı diye düşünüyorum. Ha aidat var 100 bi de. Geçen gün hesapladık 700 civarıydı doğalgaz da eklenince bini görürüz dedik.

Konu sahibi lüks icinde,hesap kitap yapmadan yaşar mıyım dememiş ki, geçinebilir miyim demiş.Pekala da geçinir.
Elbette semtlere göre değişmekle birlikte 1500 bandında eli yüzü düzgün de pek çok daire var.Aile gecindirmeyecek,tek başına.Faturalari da,mutfak masrafı da,ilave masraflar da ona göre olacak.

Eğer iş ve maaş garanti ise bence mutlaka değerlendir.Kaybedecek bir şey var mı? Yapamadin,bunaldin, sıkıldın,en fazla şimdi olduğun noktaya geri dönersin.

Bence geçinilmez.
Dağın başı denilecek bir yerde kiralık evlere baktım, 1800ün altında oturulabilecek bir ev dahi yok. Ulaşım pahalı, yeme içme pahalı. Nefes alabilir miyim dersen yaşarsın nefes alırsın ama geçinmek ve yaşamak olmuyor o.

Yorumlari okuyunca bir an kendim haric herkesin" sakin ol champ" yalilarinda yasadigini dusundum.

Gecinilir. Biz kirada ve arac kredisi oderken bir sekilde geciniyoruz. Tabi sen dersen disardan yemek yerim, dusunmeden alisveris yaparim vs. o zaman yasanmayabilir. Benim bu sehirde yasama istegimi öldüren deprem sadece. 99 sonrasi binalarda da 99-2005 arasi yapilanlar disinda yine tereddutle bakin diyorlar ve bundan hic emin olamiyoruz, yapilirken sahit olmak lazim yoksa ne bileyim zemin etutu, betonu demiri nedir diye.
Her neyse 4 bine yasanir kardesim, herkes burada yazanlar gibi yalılarda yasamak zorunda degil.
Buraya yazanlar yalılarda falan mı oturuyor:KK53: Doğalgaz + elektrik + su+ kira + mutfak masrafı + araç kredisi + araç yakıtı bunların hepsini 4 bin lira ile mi yapıyorsunuz.

Buraya yazanlar yalılarda falan mı oturuyor:KK53: Doğalgaz + elektrik + su+ kira + mutfak masrafı + araç kredisi + araç yakıtı bunların hepsini 4 bin lira ile mi yapıyorsunuz.

bu geçinmek denen krediyi, faturaları, kirayı ödemek ve özendiğin başka hiçbir şeyi yapamamak oluyor. insanların bu parayla zor demesi benzer her topic'te bunlar zengin mevzusuna nasıl geliyor ben anlamıyorum.. bahsedilen para yoksulluk sınırının altında bir rakam ama buna tepki göstermek yalıcılık :) şaka gibi..
ha bundan da bizler değil bizi bu kadarına razı olmak zorunda bırakanlar utanmalı ama o konulara girsek kesin banlanırız :)

Yalı mı? Siz ucuza oturucam diye isinizden falan kaç km uzakta oturuyorsunuz? Hadi ucuz bir yer buldunuz hiç mi deprem durmuna bakmıyorsunuz? Ucuz semtler nasil cokucek binalarla dolu? Ucuza oturucam diye insan canından para yetistirecem diye psskolojisinden mi olsun?

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Kesinlikle yaşanmaz en kötü ev kirası bile 1.800liradan başlıyor.

bu geçinmek denen kirayı, faturaları, kirayı ödemek ve özendiğin başka hiçbir şeyi yapamamak oluyor. insanların bu parayla zor demesi benzer her topic'te bunlar zengin mevzusuna nasıl geliyor ben anlamıyorum.. bahsedilen para yoksulluk sınırının altında bir rakam ama buna tepki göstermek yalıcılık :) şaka gibi..
ha bundan da bizler değil bizi bu kadarına razı olmak zorunda bırakanlar utanmalı ama o konulara girsek kesin banlanırız :)
Aynen öyle. Bu para normal kosullarda yeterken istanbulda neden yetmediğini sorgulamaj gerek

Back
X