Arkadaslar olumlu dusun her sey olumlu olsun diye bir sey yok. Burası fal topiği ama biraz yazmak istiyorum konusu geçtiği için uzun bir yazı olacak cunku ben de son dönemde çok araştırıyorum bu konuları okuyorum ve uygulamalara da başladım devam ediyorum şu an. Falcı önerisi için bakanlar okumasın bu yüzden, ne diyor bu diyebilir
Bilincalti ve bilinc dusuncesi var once bu kisini ayırt etmemiz lazım. Sürekli dusuncelerimiz bilinç dusunceleri oluyor. Buzdagi gibi dusunun. Üst kismi bilinc dusunceleriyse alt kismi farkinda bile olmadığımız bilincalti dusunceleri oluyor. Hayata olumluyu olumsuzu ceken de bilincaltindan yani bilmeden yaydiginiz dusunce ve enerji. Dişarıdan 24 saat ben kendimi seviyorum, askta mutlu olacagima inaniyorum falan diye dusunun, bilincaltin cok baska ve tam tersi dusunuyor olabilir. Günlük dusuncelerini olumluya cevirmenin bilinçaltına etkisi va. En onemli etkisi de daha fazla negatif yuklemenizi durdurmak ve bilinaçaltını temizlemeyi daha kolaylaştırmak ama biri %90 guclu (bilincalti) ise gunluk aktif dusuncelerimiz (bilinç) %10 etkilidir maksimum. Bu tılsım tarzı şeylerin bazen etkili olmasının en önemli sebebi boyle mucizevi sayılan şeylerin insanın inancını yukseltmesi. Yani tılsımı satan kişi size bunun hayatınızı değiştireceğine inandırıyor. Plasebo etkisi deniyor buna. İnanç da gunluk bilinç dusuncesinin daha kolay bilincaltına inmesini saglıyor yani günlük soylediğin veya olmasını istediğin seyler bilinçaltına inince sen de buna göre enerji yayıyorsun ve o şeyi olumlu olarak çekiyorsun. Plasebo etkisi kotu bir şey degil yani bu size iyi geliyorsa yapabilirsiniz. Mesela o tılsımı alıp, aldım ama işe yarayacagını sanmıyorum dersen yine etkisini gormezsin cünkü tılsım mucizevi bir sey degil. Bir kolye yani bir eşya nasıl mucize yaratsın? Ancak fantastik filmlerde olur bu. Bilinç ve bilinçaltında %100 inanman lazım işe yaraması için. Onu mucizevi yapan senin ona satıcı tarafından inandırılman. Fal baktırmak duruma gore plasebo duruma gore tam tersi nosebo oluyor. Falcı size olumsuz bir sey soylerse inancınızı yıkıyor tam tersi olacak bir şeyi erteliyorsunuz veya olmuyor.
Bilinçaltı dusunce kalıpları genelde çocuklukta yukleniyormus ve bunları değiştirmek daha zor ama bu yaşımıza kadar da her düşüncemiz yüklenebiliyor yani her an her saniye yüklüyorsunuz. Bazı düşünceler eğer o an size travma yaşatmışsa, korkutmuşsa beyin daha net olarak ve zor silinecenek şekilde yüklüyor. Çocukken de beyin yeni geliştiği için o zamanki düşünceler çok zor siliniyor. Tamamen hayatta kalma içgüdüsü, ileride buna benzer bir şey olursa vakit kaybetmeden bundan uzaklaş veya savaş diye kodluyor zaten hayatta kalma “savaşarak” veya “kaçarak” oluyor. Bir de aileden gelen kadersel karmalar var, doğumda yine enerji ile anneden geçiyor. ben buna da inanıyorum kötü bir karma varsa geçmiş atalarınızdan gelen o da negatif enerji yüklüyor üstümüze. Bu da bilinçaltımızda düşünce kalıbı gibi işliyor Bağ kesme çalışmaları falan var meditasyonlar, bunlar da aslında üzerimizde kalmış bu negatif enerjiden kurtulmamızı sağlıyor.
Bilincaltında bu kendi kalıplaşmış düşüncelerimizden bilimsel terapilerle kurtulabiliriz veya evde siz bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Nlp ve Eft vuruş ve telkin yontemleri var youtube’ta araştırabilirsiniz bir de meditasyon. Meditasyonun da bilimsel olarak bilinçatını etkilediği kanıtlanmış. Yazmak da etkili, aynaya bakıp tekrar etmek de baska bir yontem. Anahtar nokta devamlılık ve tekrar, yoksa bir iki gun yapıp etkisini goremezsiniz. Sadece gunluk olumlu dusunmekle olmuyor yani. Bir de sadece bir bilinçaltı düşünceyi değiştirmek icin planlı ve her gun en az 21 gun devam etmek gerekiyor.
Bir de kader var ve bireysel kararlar var bir şeyin olup olmamasını saglayan. Ben kaderin belli başlı konularda olduguna ama bireysel karar (bilinçatlı dusuncesinin etkisiyle) eşit etkide olduguna inanıyorum. Şöyle;
Örneğin yolda yürürken çok etkilendiğiniz biriyle karşılaştınız ve hoşlandınız. Bu hoşlanacağımız tarzda kişinin sizin karşınıza çıkması kaderdir yani 24 saat yürüyün kaderinizde karşılaşmak yoksa karşılaşmazsınız. Ama bundan sonrası bireysel karara kalmış, her iki kişinin kararı etkili ustelik. Karşınızdaki erkek de çok etkilendi ama adım atmıyorsa bu onun kararından dolayı oluyor. Yani kader karşılaştırıyor ama devamını getirmek iki kişiye kalmış oluyor. Belki birlikte olsanız çok mutlu olup evleneceksiniz ama bir şey olmuyor. O da belki bilinç altınca aşk yaşamak tutsaklıktır vb inanmış biri korkuyor ve size adım atmıyor. Ya da siz beni aşk ve ciddi düşünen biri bulmaz ki diye bilinçaltında inanmışsanız bilmeden sabote ediyorsunuz. Çünkü bilinçaltı düşüncesi enerji yayıyor siz itiyorsunuz bu kişiyi enerjiyle. Enerji de biliyorsunuz kanıtlanmış bir şey nasıl akışta olduğu nasıl tıkandığı onu da internette bulabilirsiniz. Mesela beklentili, sabırsız düşünceleriniz enerji akışınızı tıkıyor, daha çok ertelenmesine sebep oluyor ama inanarak olumlu düşünüp üzerinde durmadığınızda enerji su gibi akışta oluyor. İsteyin, olacagına koşulsuz inanın ve unutun. Çoğu zaman bir an çok isteyip unuttugunuz bir şey gerçek olur, bana çok oluyor mesela ama genelde küçük şeylerde oluyor. Çok istediğimiz birşeyde daha zor çünkü çok istediğimiz zaman onu unutmadan 24 saat düşünüp istiyoruz.
Bir şeyi ne kadar uzerine duserek isterseniz o kadar elinizden gider. Mesela bir avuç deniz kumu aldıgınızı dusunun, onu daha cok sahip olmak ve korumak için avcunuzu kapatıp sıkarsanız yani kaybetme korkusuyla daha çok sarılırsanız bu kum parmak aralarınızdan fışkırarak aşağı dökülür, ama elinizi dümdüz ve serbest şekilde tutarsanız kum avcunuzda kalır, dokulmez. İstediğiniz şeye de deniz kumu gibiymiş gibi bakın çünkü o istek kum gibi akan bir şey yani enerji.
Sonuc olarak olumlu dusunmeye devam edin ama bu her şey duzeltecek bir şey degil. Fal baktırırken de dikkat edin olumsuz bir falcıyda olacak şeyi otelemenize sebep olur nosebo etkisiyle. Eft, Nlp (vuruş teknikleri, vucutta belli başlı noktalara parmak ucuyla vururken duşunceyi sesli tekrarlayıp bilinçaltını inandırıyorsunuz) meditasyon yontemlerini araştırın ve bilinçaltı dusunceleri değiştirmeye çalışın.
Yukarıda yazdıklarım neredeyse bütün kişisel gelişim ve secret kitaplarinin ozeti aslinda, çok okudum hepsi farklı cümlelerle aynı seyi uzatarak soyluyor. Bu son zamanlarda artan şifacılar, tılsımlı kitap, sabun cart curt satanlar aslında plasebo etkisini kullanıp para kazanan köylü kurnazı insanlar. Sizde bitiyor yani, inanç çok onemli evde herhangi bir şeyi inanarak kendi tılsımınız haline getirebilirsiniz bu yarayacaksa bunu yapın. Boyle falcılara tılsımcılara para vermeyin. Parayı mesela yardıma muhtac birine sadaka olarak verin sadaka enerjiyi çok açan bir şeydir ozellikle para enerjisini. Parayı ne kadar iyi şeylerde israf etmeden harcarsanız enerjisi o kadar iyi ve akışta olur, daha çok gelir. Zenginlerin kurduğu Firmalar daha başarılı olur çünkü onların para kaybetme korkusu yoktur, oyle olunca daha çok akar. Ama az miktar parasını kaybetme korkusuyla bir firma kuran biri sıktığı kadar enerjiyi sıkar ve para kazanamaz ve başarısız olur.
Çok uzattım ama belki bu yazıyı okuması gereken biri vardır ona gider ve faydası olur. İyi pazarlar herkese