- 3 Eylül 2012
- 21.854
- 57.513
- 798
- Konu Sahibi nicksiz123
-
Heh işte tam cevabi vermiş oldunuz yaşamayi bekliyorsunuz o halde buyrun cidden istanbula beklerim sizi cok guzel bir semtte yaşıyorum eşimin maaşı ortalamanin üstünde ama olmuyor olduramadik inanin uzaktan göründüğü gibi değil ki ben istanbul aşığı bir kadınım 8 senedir burdayim ama artik pes ettim insanlarin saldirganligi her an can korkusu yaşamak o kalabalik trafik bir zaman sonra robotlasiyor insan geçen oglumla marmarayla karsiya gectim mecburen inanin eziliyorduk öyle manyakça bir kalabalik ve insanlar birbirini eziyor simdi bende tasinicam 1 ay sonra evet cok ama cok ozlucem gelicem de özledikçe ama yaşamak dersen nomu cokkk zor ve yorucu
Öyle bir es geçiliyor ki. Yaşadıkları muhit değişiyor, muhatap olduğu insan tipi değişiyor. Güngören ile Floryada yaşayanın yaşam kalitesi bir olabilir mi? Arabayla belki o muhitlerden geçerken belgesel izler gibi bakıp geçiyorlardır.Zengin olmak saydığınız şeylerde fark yaratmıyor. Zengin olunca bu insan kitlesi görünmez olmuyor, sokaklar tenhalaşmıyor veya trafik es geçilmiyor.
Ee bırakıyor insanlar ama yerlerine katarlılar suudiler Arap göçmenler evsizler geliyorİstanbul bir kısıma "bırakılarak" rahatlayacaksa zaten şikayet edilen sebepler ortadan kalkmış olur. Nasıl bir bakış açısıdır bu?
İstanbul bir kısıma "bırakılarak" rahatlayacaksa zaten şikayet edilen sebepler ortadan kalkmış olur. Nasıl bir bakış açısıdır bu?
Size göre öyle. Benim gözlemlediğim farklı. Metrobüse çift araçla ulaşan biriyle zengin birinin İstanbuldaki refah seviyesi aynı değil, olamaz.Zengin olmak saydığınız şeylerde fark yaratmıyor. Zengin olunca bu insan kitlesi görünmez olmuyor, sokaklar tenhalaşmıyor veya trafik es geçilmiyor.
Size göre öyle. Benim gözlemlediğim farklı. Metrobüse çift araçla ulaşan biriyle zengin birinin İstanbuldaki refah seviyesi aynı değil, olamaz.
En basiti çalıştığı yerde 2. Ev açan biliyorum bir sürü insan tanıyorum. Gittiği avmde arı kovanı gibi kalabalık bir mağazaya girmekle diğerlerinin belki adını duymadığı mağazaya girmek aynı derece yorucu olabilir mi?
Zengin olmak tamamen o negatifliği azaltmıyor ama hafifletici olduğu kesin. Şahsen o kadar param olsa İstanbul'dan ayrılmam.
Eşiniz gittigi yerde kendi işini kurmak istiyormus peki is kuracak kadar birikimi var mi eger yok ise kendi işini kurmayi bir süre ertelesin derim binbir umutlarla acilip kapanan bir sürü iş yeri var maalesef.Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Ne demek istediğinizi anlıyorum ama zengin biri bunlara kısmi veya hafifletici çözüm bulabiliyor. İş yerinin dibinde 2. Ev açabiliyor gibi. Kar yağdığında gece 12 de eve varacağını bile bile yola düşmektense geceyi lüks bir otelde dinlenerek geçirebiliyor.Söylemek istedğim şuydu: Şehrin temel sıkıntılarını herkes yaşıyor. Metrobüse çift araçla ulaşan A ile son model aracıyla yol alan B köprüyü geçmek için aynı trafiğe maruz kalıyor gibi.
Sonuna kadar katılıyorum :)Bende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.
Yazin sıcağında yaylaya gitmesi var birde canin sıkıldı mi bunaldin mi :) yaylalarinda şehirden bir farki kalmadi artik hersey var ben de mersinliyimBende mersindeyim. İstediğin zaman 25-30 dakika yol yapıp denize girme lüksünü çok seviyorum. Yada canın sıkılıyor, hop deniz kenarına ulaşıyorsun. Ay yok piknik diyorsun, 15 dakika. Biri akşam görüşelim diyor şehrin diğer ucundaysa oraya varman maksimum yarım saat. On numara şehir, canım şehrim ya :) Ayrıca sütçüm var toroslarda, arıyorum ertesi gün süt getiriyor, bebeğe yoğurt için. İstanbulda bildiğin lüks bu.
Haftasonu İstanbul kalabalığından illallah ettim. Bende ilerde evlendiğimde hele de çoçuk olunca asla İstanbulda yaşamama kararı aldım. Ailem işim olmasa 1dk durmam.Yaşam alanı kalmadı daha bi çok şey sayarım da siteden uyarı almak istemem.Dogma büyüme İstanbulluyum,beylikduzunden Gungoren’e evlendim 5 yillik evliyim.2 yasina oglum var ve artik sanirim bu kalabalik yerden,kaldirimda bebek arabasi surememekten,5. Katta olan evime asansörsuz cikmak kucagim da oglum elimde posetlerle,esimin yogun ic temposundan,trafikte kalmasi ayrica deli gibi park sorunundan sanirim inanilmaz sikildim !! Bunun yani sira parklarin sikis tikis olmasi falan fisman say say bitmez istanbulun cilesi..esim gidelim diyor Bursa inegole bir is kurarim diyor kendi ailesi suan izmir de ilerde onlarda oraya tasinmak istiyorlar orada akrabalari da var.
Tabii bunlar evet dogru ama birde İstanbul’u birakmak,sizce dogru mu olur ozler miyim kimi diyor trafigini bile ozlersin acikcasi tasinma fikri bile beni uzuntuye boguyor..Ama iste bir yanda oglumu dusunuyorum 4 duvara tikisip kaliyor piknik alanalri bile tika basa dolu..siz olsaniz ne yaprdiniz??
Insan kesinlikle sevdigi, mutlu oldugu yerde yasamali.Bana sorun en son ne zaman ortakoye gittim,veya ne zaman bogaz turu yaptim istemiyor muyum hemde deli gibi ama ne mumkun gittin hadi bi sans dönüşü dha bir eziyet..bilmiyorum belki de biz cok bıktık cok bunaldik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?