- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Bahsettiğim cengiz topel caddesi değil sivrihisar caddesindeki apartman. Araştırın isterseniz.Hayır apartman boşaltılmıştı. Aylarca o kısımda polis şerifi durdu ve kontrollü yıkıldı. Bizim mahallede olan bir olaydı zaten, biz o evin hemen arkasında ilkokulda yatmıştık korkudan. Benim muhitimdir oralar
Haberi yada linki varsa atabilir misiniz? Yedi ceddim Eskişehirli ve depremde de buradaydık duymadık bile yıkılan ölen bina. Sivrihisar caddesi de burnumuzun dibiBahsettiğim cengiz topel caddesi değil sivrihisar caddesindeki apartman. Araştırın isterseniz.
Haberi yada linki varsa atabilir misiniz? Yedi ceddim Eskişehirli ve depremde de buradaydık duymadık bile yıkılan ölen bina. Sivrihisar caddesi de burnumuzun dibi
Buradan bakabilirsiniz
Ben istanbuldaki depremde burası yıkılır demedim şiddetli bir şekilde hisseder, adapazarı gölcük depreminden de daha büyük olabileceği için hasar olabilir. Ancak eskişehirin altında da fay hattı mevcut. Buranın kendi fayında hareketlenme olursa yıkım olur.Şimdi ekşide buldum. İki kolonu kesilen bir bina elbette yıkılır.
Eskişhir merkezinde yaşanan 55 56 senelerinde olan 6 şiddetindeki depremde de öle büyğk yıkımlar olmamış.
Ama 350 400 km ötede olacak bir deprem için şehir yıkılır altı bakalık demek de bana doğru gelmiyor. Ki gölcükten çok daha uzak bir bölge istanbul marmara denizindeki fay. Eskişehire gelene kadar Bursa, Yalova, Adapazarı gibi daha yakın şehirler var.
Şehir zeminimiz kötü evet ama eskiden beri belli başlı müteahhitler kalitlei binalar yaptılar. Adaların dibindeki evlerimiz bile kaç depremi çatlaksız atlattı.
Benim annemin de benim de evimde 99 depremi sonrasında sıva çatlağı dahi olmadı.
Yani bu kadar da Eskişehiri de gömmemek lazım. Tepebaşında da gayet tepelik araziler var bu arada zemin yönünden nispeten iyi.
Silivridenmisin sende50 küsür mikro deprem sonrası silivride olmasıuzmanlar hiç içaçıcı konuşmuyor korkuyorum yalnızım bu sene beklenen büyüğün yakın olduğunu söylüyorlar uykusuzluktan bayılcam ama uyuyamıyorum insanlar hayatlarına devam ediyor arkadaşlarım eğlenmeye gitti ben korkuyorum
Ben istanbuldaki depremde burası yıkılır demedim şiddetli bir şekilde hisseder, adapazarı gölcük depreminden de daha büyük olabileceği için hasar olabilir. Ancak eskişehirin altında da fay hattı mevcut. Buranın kendi fayında hareketlenme olursa yıkım olur.
Eskişehiri gömdüğüm yok, sadece zemininin kaliteli olmadığını söylüyorum. Ayrıca tepebaşındayım tramvay geçerken sallanıyorum 3 yaşındaki binada. Söyleyeceklerim bu kadar...
Gölcükte olan 7.2 - 7.4 arasındaydı şiddetini tam hatırlayamıyorum ama istanbulda beklenen 7.6 şiddeti gölcükten kat kat daha yüksek olacak hemen hemen. 0,2 çok etkilemez diye düşünmeyin logaritmik hesaplandığı için Gölcükte olandan çok daha şiddetli olacak.Yeni binalar o anlamda daha hissettiriyor. Teyzemin yeni evinde duvara çivi çakamıyoruz alçı gibi dökülüyor. Ama belki de daha sağlamdır bilemiyoruz.
Ben gölcük depremine göre daha az hissedeceğimize inanıyorum çünkü gölcük 200 küsur km iken istanbul 350 km uzakta.
Eskişehirde en son 65 yıl önce 6 şiddetinde ni deprem yaşanmış zaten anneannem hrp anlatırdı.
Biz Zafer mahallesindeydik baya eski kerpiç evlerde de hasar görenler olmuştu, 3 yaşındaydım belki yıkıldı diye abartıp anlatanlar olmuştur onu hatırlıyorumdurYıkılan evler olmadı. Cengiz topel cad üzerinde tek bir apartman yıkıldı. Onun da kolonu kesildiği için depremde hasar aldı, tahliye edildi ve boşaltıldıktan sonra yıkıldı.
Tabiiki korkunçtu yaşadık. Ama yine de o bölge kadar hasar almayacağımızı umuyorum. Ki gölcük ve düzceden mesafe anlamında da daha uzak İstanbul
Dayımlar Adalar’da 50 küsür yıllık apartmanda oturuyorlar otobüs geçse sallanıyor99da Yıkılan tek bina tarhan apartmanı. Oda depremden değil kolonunu iş yeri için kestiklerinden yıkıldı.
Eskişehirin zemini sağlam değil malesef. Şehrin ortadından porsuk geçiyor. Bataklık ve toprak bir bölge. Dümdüz bir arazi ne dağ ne kaya olmayan bir ilde hiç bir yer tam anlamı ile güvenli değil. En azından belediye bu konuda dikkatli. Bende 3 yıllık binadayım ama tramvay geçerken bile deprem oluyor gibi sarsılıyor evim biraz şüpeliyim kendi binamdan yeni olmasına rağmen müteahhit en ucuz malzeme kullanmış.
Bu yüzden evimde deprem çantam ve deprem anı için fener düdük mevcut. Gerisi allaha emanetiz
Ay iyi bari sizin binanız kurtarmış kendini ama 50 yıllık bina beton ömrünü tamamlamış zaten neden hala orada oturuyorlar kiDayımlar Adalar’da 50 küsür yıllık apartmanda oturuyorlar otobüs geçse sallanıyor. Şirintepe’deyim ben de, yakın zamanda denetim yaptırdı apartmandakiler depreme dayanıklılıkta baya iyi puan almış. O güven verdi bana da
Deprem değil ama sonrasında olacaklar korkutuyor beni. İstanbul’da yaşamıyorum ama ülkenin ekonomisi açısından korkuyorum, gerçek büyük bir depremden sonra (+7) yaşanacakları bu ülkenin kaldırabileceğini düşünmüyorum. Yıkılan binalar, altında kalıp hayatını kaybedenler olacak. Öncelik yaşayanları kurtarmak olacak belki de aylarca cesetlere ulaşılamayacak. Salgın hastalıklar, yangınlar, hırsızlıklar tecavüzler olacak. Kısacası the walking dead tarzı dizileri izlemeye gerek kalmayacak. Açıkçası mültecilerin olası davranışları da korkutmuyor değil beni. Normal şartlarda dahi toplum düzenine uyum sağlayamayanlar ortadan o düzen kalktığında neler yapar diye düşünüyorum.
Biraz bencilce olacak ama ben İstanbulda oldugum halde oyle fazla bir sarsinti hissetmedigim icin guvende hissediyorum, oturdugum ev ve zeminin de payi var.
Bizi en cok sallayan deprem 5.8 olandi ama o depremde bile masanin ucunda duran en ufak birsey bile devrilmedi evde ve soylenenden daha kisa hissedildi. O yuzden ayni bolgede olacak daha buyuk depremi karsilariz gibi geliyoro yuzden pek korkmuyorum.
500 lira kira veriyorlar, ev baya güzel büyük, teraslıAy iyi bari sizin binanız kurtarmış kendini ama 50 yıllık bina beton ömrünü tamamlamış zaten neden hala orada oturuyorlar ki
500mü500 lira kira veriyorlar, ev baya güzel büyük, teraslıben onlarda kalmaya korkuyorum açıkçası. Sanırım satın alıp kentsel dönüşüme verecekler.
Ay benim konumda sürekli yorum yapan cutemom vardı o nerede? Acaba ne yaptı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?