İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

Bahsettiğim cengiz topel caddesi değil sivrihisar caddesindeki apartman. Araştırın isterseniz.

Buradan bakabilirsiniz

Şimdi ekşide buldum. İki kolonu kesilen bir bina elbette yıkılır.
Eskişhir merkezinde yaşanan 55 56 senelerinde olan 6 şiddetindeki depremde de öle büyğk yıkımlar olmamış.
Ama 350 400 km ötede olacak bir deprem için şehir yıkılır altı bakalık demek de bana doğru gelmiyor. Ki gölcükten çok daha uzak bir bölge istanbul marmara denizindeki fay. Eskişehire gelene kadar Bursa, Yalova, Adapazarı gibi daha yakın şehirler var.
Şehir zeminimiz kötü evet ama eskiden beri belli başlı müteahhitler kalitlei binalar yaptılar. Adaların dibindeki evlerimiz bile kaç depremi çatlaksız atlattı.
Benim annemin de benim de evimde 99 depremi sonrasında sıva çatlağı dahi olmadı.
Yani bu kadar da Eskişehiri de gömmemek lazım. Tepebaşında da gayet tepelik araziler var bu arada zemin yönünden nispeten iyi.

Ben istanbuldaki depremde burası yıkılır demedim şiddetli bir şekilde hisseder, adapazarı gölcük depreminden de daha büyük olabileceği için hasar olabilir. Ancak eskişehirin altında da fay hattı mevcut. Buranın kendi fayında hareketlenme olursa yıkım olur.
Eskişehiri gömdüğüm yok, sadece zemininin kaliteli olmadığını söylüyorum. Ayrıca tepebaşındayım tramvay geçerken sallanıyorum 3 yaşındaki binada. Söyleyeceklerim bu kadar...

Silivridenmisin sende

Yeni binalar o anlamda daha hissettiriyor. Teyzemin yeni evinde duvara çivi çakamıyoruz alçı gibi dökülüyor. Ama belki de daha sağlamdır bilemiyoruz.
Ben gölcük depremine göre daha az hissedeceğimize inanıyorum çünkü gölcük 200 küsur km iken istanbul 350 km uzakta.
Eskişehirde en son 65 yıl önce 6 şiddetinde ni deprem yaşanmış zaten anneannem hrp anlatırdı.

Gölcükte olan 7.2 - 7.4 arasındaydı şiddetini tam hatırlayamıyorum ama istanbulda beklenen 7.6 şiddeti gölcükten kat kat daha yüksek olacak hemen hemen. 0,2 çok etkilemez diye düşünmeyin logaritmik hesaplandığı için Gölcükte olandan çok daha şiddetli olacak.
Kesinlikle öyle raf monte edelim derken matkap diğer odadan çıktı. O yüzden ben güvenemiyorum kendi binama hem kalite hem zemin anlamında. Ancak deprem olmadan bilemeyiz tabi kim ayakta kalıcak kim yıkılacak.
Allah yaşatmasın tek temennimiz bu.

Biz Zafer mahallesindeydik baya eski kerpiç evlerde de hasar görenler olmuştu, 3 yaşındaydım belki yıkıldı diye abartıp anlatanlar olmuştur onu hatırlıyorumdur

Dayımlar Adalar’da 50 küsür yıllık apartmanda oturuyorlar otobüs geçse sallanıyor . Şirintepe’deyim ben de, yakın zamanda denetim yaptırdı apartmandakiler depreme dayanıklılıkta baya iyi puan almış. O güven verdi bana da

Ay iyi bari sizin binanız kurtarmış kendini ama 50 yıllık bina beton ömrünü tamamlamış zaten neden hala orada oturuyorlar ki

Katılıyorum.
Kaderci bir insanım.
Ecel geldiyse depreme gerek yok.
Beni korkutan enkaz altında günlerce beklemek. Karanlıkta kalmak.
AFAD değil de enkaza organ mafyalarınun, yağmacıların ilk ulaşacak grup olması.

Veya iş yerinde yakalansam ailemle ve eşimde farklı kıtada olacağız.
Köprü, marmaray iptal olsa nasıl kavuşacağız?
Tecavüzcülerden, kötü niyetli insanlarsan nasıl korunacağım?

Beni korkutan bu.

Çok basit mantık ama kadınlar külübü bile mezara dönecek
Belki polemiğe girdiğimiz veya sürekli yorumlarını takip ettiğimiz kişilerden bir daha yorum alamayacağız.
Tanıdığımız veya ismine aşina olduklarımız bir daha çevrimiçi olmayacak.

Bunların hepsi beni asıl endişelendiren konular.

Hangi bölgedesiniz acaba

500 lira kira veriyorlar, ev baya güzel büyük, teraslı ben onlarda kalmaya korkuyorum açıkçası. Sanırım satın alıp kentsel dönüşüme verecekler.
500mü
Ben bile tırt mahalleye aidat kira toplam 800lira veriyorum ve Eskişehirin en berbat mahallelerinden biri. Şuan dizlerimi dövücem

Bu kadar abartmaya felaket tellallığı yapıp büyük deprem olacakmış falan demeye uyku uyuyamayacak duruma gelmeye sanki az bi sallanınca hayatın durması lazım gibi insanlar eğleniyor diye garipsemeye hiç gerek yok. Depremi çoğu insan hissetmemiş bile ve ülkemiz bir fay hattı üzerinde bunu kabullenmek lazım her depremde böyle panik olamayız ki aslında doğal bir durum bu depremler pek zarar vermez küçük küçük olması daha iyi büyük depremden korusun Allah ama kendimizce evimizde önlem alabiliriz ama hep korkuyla da yaşanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…