İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

hayata devam etmezsek aklımızı kaçırırız. yada bilemiyorum çok da şeeetmemek lazım bakış açısını pek çok konuda benimsediğim için takmıyor olabilirim.
en nihayetinde hepimiz bir gün ölücez. ve ne zaman nerede ne şekilde bilmiyoruz.

merdiven evde olmaktan daha tehlikeli.
üzerinize birşey yıkılmayacak şekilde cenin pozisyonunda yere çömelmeniz en mantıklısı

O zaman ben istanbuldaydım eşim eskişehirde. Deprem bitmeden eşim söyledi sallanıyoruz diye sanmış ki depremin merkezi eskişehir yakınları filan. Dedim ne Eskişehiri burası yıkılacak neredeyse. Olası istanbul depremini Eskişehirde yaşayacak.

Kızlar o an depremde ölmesek başka bir şehirde kalp krizi ya da ne bileyim bir şekilde bir şey sebep olacak ölümümüze eğer vakit geldiyse.. Ben bu şekilde düşünüp rahatlatıyorum kendimi..

Diyecek birşey yok. Kelimelerim tükendi açıkçası. Allah sonumuzu hayır etsin.
Son açıklama buymuş sanırım. Uzmanların çoğu büyük depremin alıştırması olduğunu düşünüyor.

Kızlar o an depremde ölmesek başka bir şehirde kalp krizi ya da ne bileyim bir şekilde bir şey sebep olacak ölümümüze eğer vakit geldiyse.. Ben bu şekilde düşünüp rahatlatıyorum kendimi..

Herkes bir gün elbette ölecek, evet. Ama yıkılan binanın altında belki haftalarca aç susuz kalmak gördüğünüz en ufak bir ışıkta “oh tamam buldular beni, kurtuldum” derken hiç bir şey olmaması vs çok daha fazla korkutuyor beni. Yani anında ölenler olursa şanslı görülür bu durumda, ancak dediğim gibi acı çekerek ölmek...

99 depreminj de yasadim.o zaman da korkmamisrim hala korkmuyorum.cok yuksek bir binanjn en ust katindayim.saglam oldugu soyleniyor yeni bir bina.99 depreminde hep binalar bulundugu yere cokmustu.ust katlarda bir sey yoktu tabi bu sarsintinin yonuyle de alakali ama ben niyeyse en ust katta olmaya guveniyorum.uzerime cokecek bir cati vs de yok.korkmuyorum ben.

Ben de Ankara çevresinde oldu sanmıştım gerçekten. Erkek arkadaşım bir süre önce de İstanbul’da deprem olduğunda oradaydı o yüzden saniyesinde anladı orada olduğunu.

99 depreminde de Eskişehir’de yıkılan evler olmuştu. Maalesef olası büyük bir deprem belki de Afyon’a kadar etkileyecek. Kendi adıma sağlam 6-7 yıllık binada oturuyorum, zemini de sağlam bölgenin, yıkılmaz ama sallanıyor işte.

bu aslında kimsenin kimseye laf edebileceği birşey değil. sonuçta bu sizin hisleriniz, kim ne diyebilir. yazdıklarınız elbette doğru sadece sürekli korku ile yaşamak yıpratıcı.

bu aslında kimsenin kimseye laf edebileceği birşey değil. sonuçta bu sizin hisleriniz, kim ne diyebilir. yazdıklarınız elbette doğru sadece sürekli korku ile yaşamak yıpratıcı.

Çok haklısınız, ancak depremden korkanların büyük bir çoğunluğu dediklerimi yaşamaktan korkuyor ölmekten değil. Hepimiz öleceğiz zaten diyerek kovalanamıyor bu korku maalesef onu demek istedim sadece.

Biraz bencilce olacak ama ben İstanbulda oldugum halde oyle fazla bir sarsinti hissetmedigim icin guvende hissediyorum, oturdugum ev ve zeminin de payi var.

Bizi en cok sallayan deprem 5.8 olandi ama o depremde bile masanin ucunda duran en ufak birsey bile devrilmedi evde ve soylenenden daha kisa hissedildi. O yuzden ayni bolgede olacak daha buyuk depremi karsilariz gibi geliyor o yuzden pek korkmuyorum.

Yıkılan evler olmadı. Cengiz topel cad üzerinde tek bir apartman yıkıldı. Onun da kolonu kesildiği için depremde hasar aldı, tahliye edildi ve boşaltıldıktan sonra yıkıldı.
Tabiiki korkunçtu yaşadık. Ama yine de o bölge kadar hasar almayacağımızı umuyorum. Ki gölcük ve düzceden mesafe anlamında da daha uzak İstanbul

99da Yıkılan tek bina tarhan apartmanı. Oda depremden değil kolonunu iş yeri için kestiklerinden yıkıldı.
Eskişehirin zemini sağlam değil malesef. Şehrin ortadından porsuk geçiyor. Bataklık ve toprak bir bölge. Dümdüz bir arazi ne dağ ne kaya olmayan bir ilde hiç bir yer tam anlamı ile güvenli değil. En azından belediye bu konuda dikkatli. Bende 3 yıllık binadayım ama tramvay geçerken bile deprem oluyor gibi sarsılıyor evim biraz şüpeliyim kendi binamdan yeni olmasına rağmen müteahhit en ucuz malzeme kullanmış.
Bu yüzden evimde deprem çantam ve deprem anı için fener düdük mevcut. Gerisi allaha emanetiz

Tek apartmandı doğru ama içerisinde ölen de var malesef.
Bu arada benim bahsettiğim cengiz topel caddesindeki değil, sivrihisar caddesinde olan apartman. 33 kişiye mezar olmuş ne acı....

Tek apartmandı doğru ama içerisinde ölen de var malesef

Hayır apartman boşaltılmıştı. Aylarca o kısımda polis şerifi durdu ve kontrollü yıkıldı. Bizim mahallede olan bir olaydı zaten, biz o evin hemen arkasında ilkokulda yatmıştık korkudan. Benim muhitimdir oralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…