- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Öyle böyle değil çok korkuyorum. Dün resmen kanım çekildi. Sadece 1 saniye sürdü hissetmem. Koltuk şöyle bir geriye doğru sallandı. Bismillah diyip ayağa kalktım. Gece de ilaç alıp uyudum. Psikiyatriste gitmiştim deprem korkusu yüzünden. İlaç vermişti. Panik atak başlangıcı olduğunu söyledi.
Sorun şu ki ben deprem anında kaygımı kontrol edemiyorum. Adana depremini yaşadım çocukken. Deprem esnasında balkona çıkıp atlamaya kalkışıyordum. Abim tokat atmıştı kendime gelmem için. Soğukkanlı olamıyorum o yüzden de yalnız kalınca diken üstündeyim. Neyse ki şu an oturduğum evde balkon yok. 2.kattayız. 5 katlı çok eski bir bina. Deprem anında direk kapıya yöneliyorum dışarı çıkmak için, doğru mu yapıyorum bilemiyorum. Uzmanlar yere kapaklanıp sarsıntının bitmesini beklememiz gerektiğini söylüyor, büyük depreme yakalanırsak bunu becerebilir miyim emin değilim. Şu an ülkece her konunun ötelenip depreme odaklanılması gerekiyor. Tek gündemin bu olması gerekiyor. Ama kimsenin umrunda değil. Yıllardır uzmanlar bangır bangır bağırıyor. Yaşanacak deprem ne yazık ki doğal afet olmaktan çıkıp göz göre göre işlenen bir cinayet olacak. Bu çok öfkelendiriyor beni.
O zaman ben istanbuldaydım eşim eskişehirde. Deprem bitmeden eşim söyledi sallanıyoruz diye sanmış ki depremin merkezi eskişehir yakınları filan. Dedim ne Eskişehiri burası yıkılacak neredeyse. Olası istanbul depremini Eskişehirde yaşayacak.Yaz sonunda İstanbul sallandığında Eskişehir’deydim. Eskişehir’i baya sağlam salladı, erkek arkadaşım İstanbullu, o da yanımdaydı. Eskişehir’i sallama şeklinden tamam dedik İstanbul yıkıldıailesine ulaşana kadar canımız çıktı dürüst olmam gerekirse ki o kadar büyük bile değilmiş...
Yani kaçmak konusunda da nerede bulacağı belli olmaz evet. Erkek arkadaşım Doğu’ya atandı yeni işe başladığında 5.1 olmuş gecenereye gitsem buluyo beni diyo o da yazık. Ama daha güvenli bir yere taşınma şansım olsaydı ben değerlendirirdim. Bina olsun semt olsun.
Diyecek birşey yok. Kelimelerim tükendi açıkçası. Allah sonumuzu hayır etsin.Bu küçük depremler Akdeniz’deki fay hattı tarzı için çok iyiymiş mesela. Yaklaşık 8 yıldır ben takip ediyorum Gökova Körfezi’nde küçük küçük 20’den fazla deprem oluyor her gün. Ama İstanbul’dan geçen fay hattı için tam tersi çünkü yıllardır aktif değildi neredeyse bir 70 yıldır uyuyan bir fay hattıydı bu küçük depremler çok daha büyüğünün geleceğinin ayak sesleriymiş maalesef.
Deprem bölgesinde yaşıyoruz, bunu ilkokuldan beri hepimiz biliyoruzdur herhalde. Mutlaka tatbikatlar eğitimler yapılmıştır. Benim bu konuda en çok inandığım söz deprem değil bina öldürür sözü. Maalesef İstanbul’da özellikle de riskin çok yüksek olduğu bölgelerdeki binalar sağlam değil. Birey olarak yapabileceklerimiz alabileceğimiz önlemler kısıtlı. Dediğiniz gibi toplanma alanları ve binaların sağlamlığına yatırım yapılmalıydı yıllardır. Kendi ceplerini doldurarak insanların hayatlarını tehlikeye atmak çok daha cazip geldi birilerine maalesef.
Kızlar o an depremde ölmesek başka bir şehirde kalp krizi ya da ne bileyim bir şekilde bir şey sebep olacak ölümümüze eğer vakit geldiyse.. Ben bu şekilde düşünüp rahatlatıyorum kendimi..
hayata devam etmezsek aklımızı kaçırırız. yada bilemiyorum çok da şeeetmemek lazım bakış açısını pek çok konuda benimsediğim için takmıyor olabilirim.
en nihayetinde hepimiz bir gün ölücez. ve ne zaman nerede ne şekilde bilmiyoruz.
O zaman ben istanbuldaydım eşim eskişehirde. Deprem bitmeden eşim söyledi sallanıyoruz diye sanmış ki depremin merkezi eskişehir yakınları filan. Dedim ne Eskişehiri burası yıkılacak neredeyse. Olası istanbul depremini Eskişehirde yaşayacak.
Herkes bir gün elbette ölecek, evet. Ama yıkılan binanın altında belki haftalarca aç susuz kalmak gördüğünüz en ufak bir ışıkta “oh tamam buldular beni, kurtuldum” derken hiç bir şey olmaması vs çok daha fazla korkutuyor beni. Yani anında ölenler olursa şanslı görülür bu durumda, ancak dediğim gibi acı çekerek ölmek...
bu aslında kimsenin kimseye laf edebileceği birşey değil. sonuçta bu sizin hisleriniz, kim ne diyebilir. yazdıklarınız elbette doğru sadece sürekli korku ile yaşamak yıpratıcı.
Sağlıkla alın kuzucuğu kucağınıza. Kardeş düşünmüyorsanız, artık onun için kullanırsınız bu yöntemi.süper korunma yolu geç kaldım
Depremlerin küçük küçük olması çok iyi bir şey o enerji büyük bi sarsıntı şeklinde de çıkabilir ama böyle az az çıkıyor Allah a şükür etmemiz lazım ne eğlenmeye gitmesi o yollar yol değil mutluluğu yanlış yerde arıyorlar
Ben de Ankara çevresinde oldu sanmıştım gerçekten. Erkek arkadaşım bir süre önce de İstanbul’da deprem olduğunda oradaydı o yüzden saniyesinde anladı orada olduğunu.
99 depreminde de Eskişehir’de yıkılan evler olmuştu. Maalesef olası büyük bir deprem belki de Afyon’a kadar etkileyecek. Kendi adıma sağlam 6-7 yıllık binada oturuyorum, zemini de sağlam bölgenin, yıkılmaz ama sallanıyor işte.
99da Yıkılan tek bina tarhan apartmanı. Oda depremden değil kolonunu iş yeri için kestiklerinden yıkıldı.Ben de Ankara çevresinde oldu sanmıştım gerçekten. Erkek arkadaşım bir süre önce de İstanbul’da deprem olduğunda oradaydı o yüzden saniyesinde anladı orada olduğunu.
99 depreminde de Eskişehir’de yıkılan evler olmuştu. Maalesef olası büyük bir deprem belki de Afyon’a kadar etkileyecek. Kendi adıma sağlam 6-7 yıllık binada oturuyorum, zemini de sağlam bölgenin, yıkılmaz ama sallanıyor işte.
Tek apartmandı doğru ama içerisinde ölen de var malesef.Yıkılan evler olmadı. Cengiz topel cad üzerinde tek bir apartman yıkıldı. Onun da kolonu kesildiği için depremde hasar aldı, tahliye edildi ve boşaltıldıktan sonra yıkıldı.
Tabiiki korkunçtu yaşadık. Ama yine de o bölge kadar hasar almayacağımızı umuyorum. Ki gölcük ve düzceden mesafe anlamında da daha uzak İstanbul
Tek apartmandı doğru ama içerisinde ölen de var malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?