- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Duş yine beş dakika sürebilir de, beş dakika sürmeyen ve çıplak olunan başka mevzular asıl beni düşündürüyor. En iyi doğum kontrol yöntemi deprem olabilir bu bakış açısıyla aslında.Duşa gireceğim
Çıpşak yakalanırım diye giremiyorum
Bende öyle okudukça duydukça daha çok geriliyorum gökdelende oturanlar daha rahatlar sanırım bende kaygı sorunu varIstanbul da oturuyorum bugün net hissettim o 4.7 lik depremi. Evde tek başımaydım. Normalde soğuk kanliyimdir bu konularda ama ilk sallantı büyük geldi sonra sanki bir iki saniye durup tekrar sallandı. Bir endiselendim bende. Sonra bitti. Meğerse 20 küsür tane daha olmuş o olana kadar. Böyle şeyleri artık okumak istemiyorum. O yüzden hemen kapattım haber sayfasını. Icinizi ferah tutun. Sizi kotu etkiliyorsa dinlemeyin bence. Evet nereye kadar kaçılacak ama bilmiyorum okumak ve gormek istemiyorum bu aralar.
Kahini dediğin astrolog mu?Deprem kahini yaptığı bir açıklamada 5 yada 10 yıl icersinde 7 buyuklugunde deprem olacagini haber veriyor
Evet e5. Bina 2 senelik bizim haklısınız Allaha emnaet artıkben de tuzlada yaşıyorum.
tuzlanın aşağı yukarı hangi bölgesindesiniz. çünkü zemin tuzlada çok farklılık gösteriyor.
göl bölgesi, marina sahil bölgesi, değirmen dibi bölgesi, yayla bölgesi, mercan bölgesi. hepsi farklı zeminler.
zeminin geneli sulak. yayla ve mercan bölgesi daha sağlam. 8 katlı dediğinize göre sanırım e-5 üzerisiniz, oralar da sağlam zemin.
Allah'a emanetiz.
99 depreminde tuzladaydım ve denize sıfırdım. gerçekten çok sallandık. çok şükür buralarda yıkım olmamıştı ki o zaman daha dayanıksız binalar vardı.
Bilinçaltına işliyor o yüzden korkanlarda daha çokBenim bazen ruyalarima giriyor deprem olduğu
Yorgunluk çökünce sızmışım bende uyumamak daha kötü aslnda ertesi gün daha kötü daha dikkatsiz oluyor insanUyuyamayacağım derken iki kızım da uyandı. Büyüğü ballı süt istedi, geri yattı. Küçüğü öksürüyor, emzirdim, pışpışladım bana mısın demedi. Bizim yatağa aldım götürdüm. Onun tekmeleriyle savaşırken uyumuşum ya, tekme lazımmış bana. demek.
Benimde eşim sakinleştiriyor birtek o işteyken iyi hissetmiyorumben de evde yakalananlardanım. mutfak dolaplarını siliyordum üstelik. şükür ki eşim yanımdaydı çünkü o olmadığında panik atak geçirir gibi oluyorum. eylül ayındaki 5 küsürlük depremde öyle olmuştum, beni tek sakinleştirebilen o oluyor. aynı şekilde dün de o olduğu için sakindim bayağı.
deprem geçti gitti biz gayet rutinimize döndük vallahi. ben bir tık daha alarmda olsam da elden ne gelir...
Duş yine beş dakika sürebilir de, beş dakika sürmeyen ve çıplak olunan başka mevzular asıl beni düşündürüyor. En iyi doğum kontrol yöntemi deprem olabilir bu bakış açısıyla aslında.
Ne alaka?Depremlerin küçük küçük olması çok iyi bir şey o enerji büyük bi sarsıntı şeklinde de çıkabilir ama böyle az az çıkıyor Allah a şükür etmemiz lazım ne eğlenmeye gitmesi o yollar yol değil mutluluğu yanlış yerde arıyorlar
Valla komiksiniz ya.Depremlerin küçük küçük olması çok iyi bir şey o enerji büyük bi sarsıntı şeklinde de çıkabilir ama böyle az az çıkıyor Allah a şükür etmemiz lazım ne eğlenmeye gitmesi o yollar yol değil mutluluğu yanlış yerde arıyorlar
Bende deprem sonrası yağmadan, tecavüzden çok korkuyorum. Ülkenin merkezi olan İstanbul gibi metropolde olası bir 7 üzeri deprem ülkeyi felakete sürükleyebilir. Ekonomi çökebilir, nüfustaki azalmayı söylemek istemiyorum bile. Ama önlemde almıyoruz, almadığımız gibi eski toplanma alanlarına da gökdelen ve avm dikiyoruz.Deprem değil ama sonrasında olacaklar korkutuyor beni. İstanbul’da yaşamıyorum ama ülkenin ekonomisi açısından korkuyorum, gerçek büyük bir depremden sonra (+7) yaşanacakları bu ülkenin kaldırabileceğini düşünmüyorum. Yıkılan binalar, altında kalıp hayatını kaybedenler olacak. Öncelik yaşayanları kurtarmak olacak belki de aylarca cesetlere ulaşılamayacak. Salgın hastalıklar, yangınlar, hırsızlıklar tecavüzler olacak. Kısacası the walking dead tarzı dizileri izlemeye gerek kalmayacak. Açıkçası mültecilerin olası davranışları da korkutmuyor değil beni. Normal şartlarda dahi toplum düzenine uyum sağlayamayanlar ortadan o düzen kalktığında neler yapar diye düşünüyorum.
Evet en kötüsüde önlem alınmadığı gibi dahada fazla bina dikiliyor. Avrupa yakasındaki 50 60 katlı binalar ruhumu daraltmıştı gittiğimde senaryo cidden kötüDeprem değil ama sonrasında olacaklar korkutuyor beni. İstanbul’da yaşamıyorum ama ülkenin ekonomisi açısından korkuyorum, gerçek büyük bir depremden sonra (+7) yaşanacakları bu ülkenin kaldırabileceğini düşünmüyorum. Yıkılan binalar, altında kalıp hayatını kaybedenler olacak. Öncelik yaşayanları kurtarmak olacak belki de aylarca cesetlere ulaşılamayacak. Salgın hastalıklar, yangınlar, hırsızlıklar tecavüzler olacak. Kısacası the walking dead tarzı dizileri izlemeye gerek kalmayacak. Açıkçası mültecilerin olası davranışları da korkutmuyor değil beni. Normal şartlarda dahi toplum düzenine uyum sağlayamayanlar ortadan o düzen kalktığında neler yapar diye düşünüyorum.
Valla komiksiniz ya.
İnsanların nasıl eğleneceğine de karışıyorsunuz artık.
Depremlerin küçük küçük olması iyi birşey olabilir ama faylardaki enerjinin bir anda çıkmasına da neden olabilir.
Evet en kötüsüde önlem alınmadığı gibi dahada fazla bina dikiliyor. Avrupa yakasındaki 50 60 katlı binalar ruhumu daraltmıştı gittiğimde senaryo cidden kötü
Avustralyalı gökbilimci Frank HoogerbeetsKahini dediğin astrolog mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?