İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

ben de evde yakalananlardanım. mutfak dolaplarını siliyordum üstelik. şükür ki eşim yanımdaydı çünkü o olmadığında panik atak geçirir gibi oluyorum. eylül ayındaki 5 küsürlük depremde öyle olmuştum, beni tek sakinleştirebilen o oluyor. aynı şekilde dün de o olduğu için sakindim bayağı.

deprem geçti gitti biz gayet rutinimize döndük vallahi. ben bir tık daha alarmda olsam da elden ne gelir...

Ben 6aylik hamileyim eşim emniyet personeli haftada 3 4 gece evde olamiyor dunde yoktu bende evde tektim yattim uyudum. Evet icimde bir tedirginlik vardi ama olacakla ölecekten kacamam ki malesef nereye gidersem gideyim naparsam yapayim Rabbim alnima ne yazmissa bundan kacamayacagimi bildigim icin cok dusunmedim bunlari sizde biraz olsun boyle yapmaya calisin kendinizi rahatlatin dua edin yada size iyi geldigini dusundugunuz baska seyler yapabilirsiniz. Daha once evde tekkende depreme yakalandigim oldu ondanda cok sakin kalmaya calistim. 99 depremi cok siddetli bir depremdi onuda yasadim belki o cok korkunctu benim icin bu olanlar bana onun gibi gelmedigi icin rahatimdir bilemiyorum

Duşa gireceğim
Çıpşak yakalanırım diye giremiyorum
Duş yine beş dakika sürebilir de, beş dakika sürmeyen ve çıplak olunan başka mevzular asıl beni düşündürüyor. En iyi doğum kontrol yöntemi deprem olabilir bu bakış açısıyla aslında.

Bende öyle okudukça duydukça daha çok geriliyorum gökdelende oturanlar daha rahatlar sanırım bende kaygı sorunu var

Evet e5. Bina 2 senelik bizim haklısınız Allaha emnaet artık

Yorgunluk çökünce sızmışım bende uyumamak daha kötü aslnda ertesi gün daha kötü daha dikkatsiz oluyor insan

Benimde eşim sakinleştiriyor birtek o işteyken iyi hissetmiyorum

Ne alaka?

Deprem değil ama sonrasında olacaklar korkutuyor beni. İstanbul’da yaşamıyorum ama ülkenin ekonomisi açısından korkuyorum, gerçek büyük bir depremden sonra (+7) yaşanacakları bu ülkenin kaldırabileceğini düşünmüyorum. Yıkılan binalar, altında kalıp hayatını kaybedenler olacak. Öncelik yaşayanları kurtarmak olacak belki de aylarca cesetlere ulaşılamayacak. Salgın hastalıklar, yangınlar, hırsızlıklar tecavüzler olacak. Kısacası the walking dead tarzı dizileri izlemeye gerek kalmayacak. Açıkçası mültecilerin olası davranışları da korkutmuyor değil beni. Normal şartlarda dahi toplum düzenine uyum sağlayamayanlar ortadan o düzen kalktığında neler yapar diye düşünüyorum.

Valla komiksiniz ya.
İnsanların nasıl eğleneceğine de karışıyorsunuz artık.
Depremlerin küçük küçük olması iyi birşey olabilir ama faylardaki enerjinin bir anda çıkmasına da neden olabilir.

Bende deprem sonrası yağmadan, tecavüzden çok korkuyorum. Ülkenin merkezi olan İstanbul gibi metropolde olası bir 7 üzeri deprem ülkeyi felakete sürükleyebilir. Ekonomi çökebilir, nüfustaki azalmayı söylemek istemiyorum bile. Ama önlemde almıyoruz, almadığımız gibi eski toplanma alanlarına da gökdelen ve avm dikiyoruz.

Evet en kötüsüde önlem alınmadığı gibi dahada fazla bina dikiliyor. Avrupa yakasındaki 50 60 katlı binalar ruhumu daraltmıştı gittiğimde senaryo cidden kötü

Bu küçük depremler Akdeniz’deki fay hattı tarzı için çok iyiymiş mesela. Yaklaşık 8 yıldır ben takip ediyorum Gökova Körfezi’nde küçük küçük 20’den fazla deprem oluyor her gün. Ama İstanbul’dan geçen fay hattı için tam tersi çünkü yıllardır aktif değildi neredeyse bir 70 yıldır uyuyan bir fay hattıydı bu küçük depremler çok daha büyüğünün geleceğinin ayak sesleriymiş maalesef.

Deprem bölgesinde yaşıyoruz, bunu ilkokuldan beri hepimiz biliyoruzdur herhalde. Mutlaka tatbikatlar eğitimler yapılmıştır. Benim bu konuda en çok inandığım söz deprem değil bina öldürür sözü. Maalesef İstanbul’da özellikle de riskin çok yüksek olduğu bölgelerdeki binalar sağlam değil. Birey olarak yapabileceklerimiz alabileceğimiz önlemler kısıtlı. Dediğiniz gibi toplanma alanları ve binaların sağlamlığına yatırım yapılmalıydı yıllardır. Kendi ceplerini doldurarak insanların hayatlarını tehlikeye atmak çok daha cazip geldi birilerine maalesef.

Evet en kötüsüde önlem alınmadığı gibi dahada fazla bina dikiliyor. Avrupa yakasındaki 50 60 katlı binalar ruhumu daraltmıştı gittiğimde senaryo cidden kötü

Yaz sonunda İstanbul sallandığında Eskişehir’deydim. Eskişehir’i baya sağlam salladı, erkek arkadaşım İstanbullu, o da yanımdaydı. Eskişehir’i sallama şeklinden tamam dedik İstanbul yıkıldı ailesine ulaşana kadar canımız çıktı dürüst olmam gerekirse ki o kadar büyük bile değilmiş...

Yani kaçmak konusunda da nerede bulacağı belli olmaz evet. Erkek arkadaşım Doğu’ya atandı yeni işe başladığında 5.1 olmuş gece nereye gitsem buluyo beni diyo o da yazık. Ama daha güvenli bir yere taşınma şansım olsaydı ben değerlendirirdim. Bina olsun semt olsun.

Öyle böyle değil çok korkuyorum. Dün resmen kanım çekildi. Sadece 1 saniye sürdü hissetmem. Koltuk şöyle bir geriye doğru sallandı. Bismillah diyip ayağa kalktım. Gece de ilaç alıp uyudum. Psikiyatriste gitmiştim deprem korkusu yüzünden. İlaç vermişti. Panik atak başlangıcı olduğunu söyledi.
Sorun şu ki ben deprem anında kaygımı kontrol edemiyorum. Adana depremini yaşadım çocukken. Deprem esnasında balkona çıkıp atlamaya kalkışıyordum. Abim tokat atmıştı kendime gelmem için. Soğukkanlı olamıyorum o yüzden de yalnız kalınca diken üstündeyim. Neyse ki şu an oturduğum evde balkon yok. 2.kattayız. 5 katlı çok eski bir bina. Deprem anında direk kapıya yöneliyorum dışarı çıkmak için, doğru mu yapıyorum bilemiyorum. Uzmanlar yere kapaklanıp sarsıntının bitmesini beklememiz gerektiğini söylüyor, büyük depreme yakalanırsak bunu becerebilir miyim emin değilim. Şu an ülkece her konunun ötelenip depreme odaklanılması gerekiyor. Tek gündemin bu olması gerekiyor. Ama kimsenin umrunda değil. Yıllardır uzmanlar bangır bangır bağırıyor. Yaşanacak deprem ne yazık ki doğal afet olmaktan çıkıp göz göre göre işlenen bir cinayet olacak. Bu çok öfkelendiriyor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…