İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

Ben 1 senedir buradayım, son 2 hafta çok sık oldu, hissedilecek kadar ama hızlı biten
Egenin neresinde olduğunuz da önemli aslında. Kuzay anadolu fayının dağıldığı segmentlerden mi bahsediyorsunuz yoksa normal ege içerisindeki bir day hattı mı?
Türkiye zaten genel anlamda sismik olarak biraz hareketli zaman içerisinde

Istanbul da oturuyorum bugün net hissettim o 4.7 lik depremi. Evde tek başımaydım. Normalde soğuk kanliyimdir bu konularda ama ilk sallantı büyük geldi sonra sanki bir iki saniye durup tekrar sallandı. Bir endiselendim bende. Sonra bitti. Meğerse 20 küsür tane daha olmuş o olana kadar. Böyle şeyleri artık okumak istemiyorum. O yüzden hemen kapattım haber sayfasını. Icinizi ferah tutun. Sizi kotu etkiliyorsa dinlemeyin bence. Evet nereye kadar kaçılacak ama bilmiyorum okumak ve gormek istemiyorum bu aralar.

istanbul tarihini incelerseniz. istanbulda her 500 yılda 2 büyük deprem oluyor. birincisi 99 yılında oldu. ikincisi 10 sene içinde olacak. 99 depremindede olduğu gibi tüm istanbul dümdüz olmadı, herkes ölmedi. sadece evi çürük olanlar öldü. eviniz yeni veya sağlamsa düşünmenin anlamı yok. çürük bi evde oturuyorsan başka eve taşın.

Yarın İstanbul’a gideceğim kızlar bu konuyu kapatıp uyuyalım lütfen

4.8’den sonra 2 tane gittikçe küçülen deprem olmuş kandilliye göre. Depremlere pek hakim değilim ama iyiye işaret gibi duruyor bence.

Haberleri takip etmedim tamamen popomdan sallıyorum ama tekirdağ yakınlarında olan deprem fırtınası yüzünden 4.8’lik deprem tetiklendi belki. Şimdi de küçük küçük artçıları oluyor. İyi şeyler düşünelim. Hem İstanbul’da arada böyle depremlerin olması yetkilileri harekete geçiriyor. Geçen depremde hasarlı binalar boşaltıldı mesela bu da bir adım. Böylece İstanbul için deprem anlamında iyi adımlar atılabilir.

Yalnız unuttuğunuz bişey var 99da istanbulda olmadı deprem. Gölcükteydi bu yüzden yıkım olmadı.

Deprem kahini yaptığı bir açıklamada 5 yada 10 yıl icersinde 7 buyuklugunde deprem olacagini haber veriyor

Yani şöyle yüksek katlar daha şiddetli hissediyor mesela eylüldekini kimisi sürahideki su oynadı diyor biz bariz beşik gibiydik

ben de tuzlada yaşıyorum.
tuzlanın aşağı yukarı hangi bölgesindesiniz. çünkü zemin tuzlada çok farklılık gösteriyor.
göl bölgesi, marina sahil bölgesi, değirmen dibi bölgesi, yayla bölgesi, mercan bölgesi. hepsi farklı zeminler.
zeminin geneli sulak. yayla ve mercan bölgesi daha sağlam. 8 katlı dediğinize göre sanırım e-5 üzerisiniz, oralar da sağlam zemin.
Allah'a emanetiz.
99 depreminde tuzladaydım ve denize sıfırdım. gerçekten çok sallandık. çok şükür buralarda yıkım olmamıştı ki o zaman daha dayanıksız binalar vardı.

Son düzenleme:
İstanbul’da değilim ama depremi ben de hissettim. Bu sene hissettiğim 3. deprem sanırım. Yattım gayet de güzel uyudum. İnsan git gide alışıyor demek ki.

Uyuyamayacağım derken iki kızım da uyandı. Büyüğü ballı süt istedi, geri yattı. Küçüğü öksürüyor, emzirdim, pışpışladım bana mısın demedi. Bizim yatağa aldım götürdüm. Onun tekmeleriyle savaşırken uyumuşum ya, tekme lazımmış bana. demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…