Doğuma Hazırlık işte dogum cantamın icindekiler.. eksiklerim var mi kızlar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

beauty84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2009
73
63
103
2 takim hastane çıkışı
2 takim ayakli pijama
bebek bezi
pisik kremi
agiz mendili 10 tane
bakim örtüsü
Kalin battaniye
bebek sampuani
2 cift bebek corabi
Yenidogan ıslak mendil
nazar boncuğu

kendim icin uzun gecelik
2 takim pijama
lohusa taci
terlik
hirka
hijyenik ped
kirliler icin poset
islak mendil
kağit havlu
tarak
emzirme camasiri
Bol bol camasir
makyaj malzemesi
birkac tane havlu

Merhaba ben 35 haftalık erkek bebeğe hamileyim :) henüz çantamı hazırlamadım ama yıkadım ütüledim çantaya yerleştirmesi kaldı. Bu akşam en geç yarın yerleştiricem.
Bebek için Bi eksiğiniz yok gibi bana göre. Kalın battaniye koymuşsunuz Bi tane de yedek ince koyun isterseniz.
Kendiniz için de diş fırçası,macunu koyabilirsiniz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin inşallah :)

ben de tam araştırmadım daha ama bebeğe emzik biberon falan gerekir diye düşünüyorum. allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin

Ince battaniye hastane cikisi takimlarinin icinde var cnm. Biberon ve emzik de koydm yazmayi unutmusum cok heyecanlym cooookkk.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

bende hazırladım kendine çorap koydun mu peki ben ne olur olmaz koydum.

Bende hazirladim her seyimi :) allah yardmcimiz olsu. Yaz bebgi olacaklar hava cok soguk olmayacak ama yonede almak lazm tabi her ihtimale karsi. Abartili bisi de koymamissiniz benc3 bazi insanlar abartiyo tatile gitmiyoruz sonucta eksik bisi olursa gidilir alinir telafi edilir yanii yetelri bencee :))

Bende bebek icin
Hastane cikisi 2 adet
2 tanede normal takim
Ic yelek koydum bide takimlarn icne tek tek bnmkilerde yoktuda
Bebek mendili
Islak mendil yenidogan
Bez
Emzik ve biberon duruma gore lamz olursa diye
Kalin battaniye
Yelek koymustum yelegi cikarttim lazm olmaz diye sonradan nasilsa sarcaz bebegi
Patik koydum corap koydum

Kendim icn
Uzun elbise normal dogum yapacagim icn
Iki adet pijama
Corap ve patik
Yelek
Hasta bezi ve normal ped
Bide ozel hastanede olmayacagm icn her ihtimalr karsi catal kasik tabak bardak
Emzirme sutyenide almistm ama koymadm takmazsn zaten dediler

Ayy çok heyecanlı, bende inşallah sağ selamet hazırlarım bugünlere ulaşırım.. sizin çok az kalmış Allah hayırlı sağlıklı kolay doğumlar versin inşallah, sağlıkla hayırlısı ile kucaklarınıza alırsınız.

o günlere erişiriz inşallah sağ salim ne güzel

Sağol canım bende senin haftalarındayken sürekli kusuyordum bugünleri hayal ediyordum hep.Zaman azaldı ama bana çok uzun geliyor sabırsızlaştım iyice :) Şükür geldik bugünlere darısı başına inşallah

aaay ne mutlu Allahım sağsağlim kucaklarınıza almayı nasip etsin inşallah....ne heyecan ne mutluluk...maşallah...

bebek şampuanı ya da pişik kremi falan böyle şeyleri doğum çantasına koymaya gerek var mı ?
devlette doğum yapıcam ben ama. biliyosanız bi yardımcı olsanız ?

çok şükür ben iki üç hafta gibi ikinci ayın içinde yaşadım sabah kusmalarını, şimdilik geçti gibi bakalım, burada yazılan eşya listesi kısa ve öz bence, ihtiyaçları gayet güzel karşılar diye tahmin ediyorum, arada doğuma hazırlık bölümüne giriyorum, bazı topiklerde tam iki sayfa ihtiyaç listesi çıkarıyorlar, inşallah bi sıkıntı olmadıktan sonra zaten hastanede en fazla iki gün kalınıyor. tabiki diğer ihtiyaçlarıda araştırıyorum :) iki tane ablam var evli çocuklu ama ben pek nasihat dinlemekten hoşlanmam, burada öğrendim çoğu şeyi, güzelce hamileliğimi takip edebiliyorum :)

bebek şampuanı ya da pişik kremi falan böyle şeyleri doğum çantasına koymaya gerek var mı ?
pişik kremı gereklı olabılırde bence şampuana hıc gerek yok cunku şampuan lazım olmuyor devlette doğum yaptırttım doğum hanede çalışırken normal doğum sonrası bebek alınıp sadece ılık suyun altına tutuluyor sonra gıydırılıyor yanı şampuana gerek yok

tamam teşekkürler

bebekleri ilk doğdukları zaman yıkamıyorlar, sadece siliyorlar... üzerlerindeki beyaz tabakanın 24 saat kalması gerekiyormuş ciltlerinde... benim doğum yapacağım hastane yıkamıyor... bence yine de hastaneye gittiğinizde bir sorun... devlet hastaneleri ne yapıyor bilmiorum..
pişik kremi koyacağım ben... altını temizledikten sonra kullanırım.. çünkü ilk gün 7-8 defa alt kirletiyorlarmış

Kızlar ben avent göğüs kalkanımıda koydum göğüs uçları hassas oluyormuş ve yara olmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…