- 20 Ocak 2010
- 48.867
- 189.308
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi bensibelim2
-
Daha farklı kelimelerle aynı kapıya çıkabilirizYanlis kelimeler kullaniyorsunuz
Daha farklı kelimelerle aynı kapıya çıkabiliriz
insanlar kendilerine sunulanı sorgusuz sualsiz kabulleniyorsa (popüler düşüncedir bu genelde) gene sürü ve çobana döneriz
inşallah adil bir düzen gelir bir gün dua etmekten başka çare yok arkadaşım,hiç bir partiden hayır görmedim bu güne dek
Baskasi size dese demediginiz kalmaz
Azicik saygi koyun suru davar miyiz biz hayvan miyiz ters laflarinsani incitmeden yorum yapalim
38 yaşımdayım başım açık diye benide el üstünde tutmadılar,berbat eğtim sisteminde bende okumak zorunda kaldım,sıradan türk gencinin yaşadığı tüm sorunları yaşadım orta direk bir ailenin evladı olarakben de inanmıyorum ben de kapalıyım ünv mezunuyum ama kimse de kapalıyım diye gel seni hemen şu işe koyalım demiyorlar ne haber çıkartacaklarını şaşırttılar
bu gerçek kim değil derse desineskiden aç diyorlardı şimdi kapat ikisinede inanıyorum.
ikiside özel hayata müdahale ve artık illallah dedirtiyor insana
is konusunda cok rahat degil maalesefBen bu haberlere inanmiyorum ortaligi bulandirmak amacli sanane onun basinin acigjndan kapalisindan eger varsada memurun disiplin cezasi almasi sart.
Evet cok haklisin onceden ac kafani mevsuzu vardi askeriye kapilarinda annem zorla acmisti.isyerlerine turbanli eleman alinmazdi.ne kotu avrupada ne rahat geziyor kapali insan sakalli dede
Geçmişte türbanlı insanların türbanının açıldığına inanıyorsunuz da buna niye inanmıyorsunuz ?
Çünkü onları biz yaşadık, çevremizde biz gördük. İnanmamız için geçmişte bu yaşananlardan daha kuvvetli bir neden yok galiba değil mi.
Şimdi ise yaşayan görmedim. Bir gazete haberiyle de galeyana gelmem kendi adıma.
Yapılıyorsa ona da karşı olduğumuzu belirttik ayrıca bir çoğumuz yazdıklarımızla.
Ama şöyle bir şey var ki; o zamanlarda kamu kurumunda 1 tane bile tesettürlü, başörtülü kadın çalıştırılmazdı. Çünkü YASAKTI. ama şu an başı açık kadınlar çalışamaz diye bir kural yok değil mi? Her yerde hem başörtülü hem açık kadınları görebiliyoruz değil mi?
Farkın bu olduğunu düşünüyorum.
ay çok üzüldüm kadıncağızayasaktı çünkü birileri türban takanlara fazla maaş okullarda bol not gibi ayrıcalıklar talep ediyordu ayrıca okullarda türban takmayan öğrencileri sıkıştırıp böyle giyinimezsin diyen islamcı çeteler palazlanmıştı bunları engellenmenin tek yolu da türban denen şeyi kamuda yasaklamaktı ki sokakta insanlar istedikleri gibi giyinebiliyordu.
o dönem avrupa insan hakları mahkemesine gidildi hem de 2 kere ve mahkeme 2 kere türkiye şartlarında bu uygulamanın DOĞRU olduğuna kanaat getirdi. demek ki ülkede bir ayrımcılık aracıydı türban ki yasak doğru bulundu.
bakın şimdi şu konu ilgimi çekti kim bilir daha böyle ne konular vardır yani bir baskı aracı olarak kullanılıyorsa bu demek ki giyim kuşam meselesi değil arkasında başka amaçlar var. bakın namaz kıl diye oruç tut diye baskı kuran pek görülmez ama kadının giyimi her zaman sıkıntıdır erkek için.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...mak-zorunda-kalanlar-varmi-arkadaslar.828688/
herkes işine ne geliyorsa ona inanıyorGeçmişte türbanlı insanların türbanının açıldığına inanıyorsunuz da buna niye inanmıyorsunuz ?
'Turban denen seyiiiii'yasaktı çünkü birileri türban takanlara fazla maaş okullarda bol not gibi ayrıcalıklar talep ediyordu ayrıca okullarda türban takmayan öğrencileri sıkıştırıp böyle giyinimezsin diyen islamcı çeteler palazlanmıştı bunları engellenmenin tek yolu da türban denen şeyi kamuda yasaklamaktı ki sokakta insanlar istedikleri gibi giyinebiliyordu.
o dönem avrupa insan hakları mahkemesine gidildi hem de 2 kere ve mahkeme 2 kere türkiye şartlarında bu uygulamanın DOĞRU olduğuna kanaat getirdi. demek ki ülkede bir ayrımcılık aracıydı türban ki yasak doğru bulundu.
bakın şimdi şu konu ilgimi çekti kim bilir daha böyle ne konular vardır yani bir baskı aracı olarak kullanılıyorsa bu demek ki giyim kuşam meselesi değil arkasında başka amaçlar var. bakın namaz kıl diye oruç tut diye baskı kuran pek görülmez ama kadının giyimi her zaman sıkıntıdır erkek için.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...mak-zorunda-kalanlar-varmi-arkadaslar.828688/
yasaktı çünkü birileri türban takanlara fazla maaş okullarda bol not gibi ayrıcalıklar talep ediyordu ayrıca okullarda türban takmayan öğrencileri sıkıştırıp böyle giyinimezsin diyen islamcı çeteler palazlanmıştı bunları engellenmenin tek yolu da türban denen şeyi kamuda yasaklamaktı ki sokakta insanlar istedikleri gibi giyinebiliyordu.
Nerede varmis turbanliya fazla maas fazla not cok komik seyler bunlar yaaaÇünkü onları biz yaşadık, çevremizde biz gördük. İnanmamız için geçmişte bu yaşananlardan daha kuvvetli bir neden yok galiba değil mi.
Şimdi ise yaşayan görmedim. Bir gazete haberiyle de galeyana gelmem kendi adıma.
Yapılıyorsa ona da karşı olduğumuzu belirttik ayrıca bir çoğumuz yazdıklarımızla.
Ama şöyle bir şey var ki; o zamanlarda kamu kurumunda 1 tane bile tesettürlü, başörtülü kadın çalıştırılmazdı. Çünkü YASAKTI. ama şu an başı açık kadınlar çalışamaz diye bir kural yok değil mi? Her yerde hem başörtülü hem açık kadınları görebiliyoruz değil mi?
Farkın bu olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?