- 11 Mart 2013
- 9.618
- 13.001
- 498
- Konu Sahibi bensibelim2
-
Bu sorun siz ve sizin gibiler yüzünden sürekli gündeme gelecek. Ben diyorum ki tesettürlü bir kadın olarak yeter artık uğraşmayın kimsenin kıyafetiyle. Ama siz gibiler gelmiş diyorsunuz ki zamanında yasaklandı "türban denen şey" iyi ki de yasaklandı anlamına gelen cümleler kuruyorsunuz. Kendinizce var olduğuna inandığınız bazı nedenler sunarak bir de. Nefret söyleminizi gelmiş bu platformda kusuyorsunuz.
Neymiş sokakta istediğimiz gibi gezebiliyormuşuz. Sokakta bile "burası Arabistan mı" tarzında konuşan insanlar oluyordu. Hadi demiyorlardı diyelim. Kamuda çalışama, okulunda okuyama, cahil kal ama ne güzel sokakta gezebiliyorum yaa diye sevin. Var mı böyle bir şey ya. Düşüncelerinizi tarttınız mı hiç?
Ne yani birilerinin eşi hanımına zorla başını zorla kapattırıyor diye isteğiyle kapananlar zorla açılsın mı? Bu nasıl bir mantık peki?
Kadının giyimi her zaman sıkıntı erkekler için demişsiniz. Peki sizin yaptığınız nedir? Kadın olduğunuz halde başörtüsüne karşı olduğunuzu belirtmişsiniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz?
Söylediklerinizi nereden tutsak elimizde kalıyor.
İnsan hakları mahkemesi öyle karar aldı evet haklısınız o konuda. Ne kadar tarafsızdı peki? Bundan daha yüce mahkemeler de var. O zaman hakkımı alacağımı biliyorum.
Daha fazla bu konuyu tartışmak da istemiyorum. Burası yeri değil çünkü. Bunlar yaşandı ve oldu. Atlattık da hepsini. Biliyorum sizin gibi düşünenlerle bir olup daha güzel yarınlara ulaşamayız ama azınlıktasınız diye seviniyorum. Artık daha bilinçli insanlar var ve kimse kimsenin kıyafetine karışmıyor. Ne açık kapalısına, ne kapalısı açık olanına.
artık ayrımcılık yapılmasa kim başa gelse oyunu almayan kesim mağdur oluyor bu gerçek değilmiYaa ben kapali olmadigim halde turbanlinin sikintilatilarini gordum goruyorum
Kor mu bu insanlar bunu nasil savunurlar
Gecenlerde bir haber programinda sunucu demistiki
Darbeden oncede hep islami muslumani turbani kur-an kurslarini karalama kampanyalari baslatilmisti.Pesinden darbe geldi.Bunlar danisikli doguz kim ne takar sananeeeee kimeneee bananeee
Simdide o tarz gundemler yaratilmaya calisiyor ama halk o uyanin diyenlere inat gozunu acti
O cahil diye asagiladiklari koylu kesimi anadolu insaninin secimiyle artik Turkiye yonetiliyorrr
örtülü arkadaşta örtüsüz olanda yakını yoksa iş bulamaz o tarz bir ortam varsa,ha partisi başta olan daha ön planda olabilir,ama iş bulma garantisi tanıdıkla olurBu sorun siz ve sizin gibiler yüzünden sürekli gündeme gelecek. Ben diyorum ki tesettürlü bir kadın olarak yeter artık uğraşmayın kimsenin kıyafetiyle. Ama siz gibiler gelmiş diyorsunuz ki zamanında yasaklandı "türban denen şey" iyi ki de yasaklandı anlamına gelen cümleler kuruyorsunuz. Kendinizce var olduğuna inandığınız bazı nedenler sunarak bir de. Nefret söyleminizi gelmiş bu platformda kusuyorsunuz.
Neymiş sokakta istediğimiz gibi gezebiliyormuşuz. Sokakta bile "burası Arabistan mı" tarzında konuşan insanlar oluyordu. Hadi demiyorlardı diyelim. Kamuda çalışama, okulunda okuyama, cahil kal ama ne güzel sokakta gezebiliyorum yaa diye sevin. Var mı böyle bir şey ya. Düşüncelerinizi tarttınız mı hiç?
Ne yani birilerinin eşi hanımına zorla başını zorla kapattırıyor diye isteğiyle kapananlar zorla açılsın mı? Bu nasıl bir mantık peki?
Kadının giyimi her zaman sıkıntı erkekler için demişsiniz. Peki sizin yaptığınız nedir? Kadın olduğunuz halde başörtüsüne karşı olduğunuzu belirtmişsiniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz?
Söylediklerinizi nereden tutsak elimizde kalıyor.
İnsan hakları mahkemesi öyle karar aldı evet haklısınız o konuda. Ne kadar tarafsızdı peki? Bundan daha yüce mahkemeler de var. O zaman hakkımı alacağımı biliyorum.
Daha fazla bu konuyu tartışmak da istemiyorum. Burası yeri değil çünkü. Bunlar yaşandı ve oldu. Atlattık da hepsini. Biliyorum sizin gibi düşünenlerle bir olup daha güzel yarınlara ulaşamayız ama azınlıktasınız diye seviniyorum. Artık daha bilinçli insanlar var ve kimse kimsenin kıyafetine karışmıyor. Ne açık kapalısına, ne kapalısı açık olanına.
Yaa ben kapali olmadigim halde turbanlinin sikintilatilarini gordum goruyorum
Kor mu bu insanlar bunu nasil savunurlar
Gecenlerde bir haber programinda sunucu demistiki
Darbeden oncede hep islami muslumani turbani kur-an kurslarini karalama kampanyalari baslatilmisti.Pesinden darbe geldi.Bunlar danisikli doguz kim ne takar sananeeeee kimeneee bananeee
Simdide o tarz gundemler yaratilmaya calisiyor ama halk o uyanin diyenlere inat gozunu acti
O cahil diye asagiladiklari koylu kesimi anadolu insaninin secimiyle artik Turkiye yonetiliyorrr
Zaten kimse mağdur olmasın halk kazansın diyoruz.
bakın ben facede kendim sahit oldum benim yanımda çalışan elaman akp den başka partiye oy veremez diyeniInsallah canmm
bakın ben facede kendim sahit oldum benim yanımda çalışan elaman akp den başka partiye oy veremez diyeni
türbanlı olup olmamakla değil sadeceYahu ne alaka! Konumuz ne siz ne diyorsunuz.
neden bu tepkiniz kuran ekmek çarpsın sadece bir defa şahit olmadım defalarca şahit oldum bu olayaYahu ne alaka! Konumuz ne siz ne diyorsunuz.
gerçekler ortaya dökülsün diyoruz,türbana gerek yok alenen bir gerçek var ki akpliysen 1-0 öndesin, önceden kurumlar cemaatcilerle doluyordu şimdi de iktidar yanlısıyla. Okuldan mezun olunca vekil çocuğu arkadaşlarım kpsssiz kurumlara uzman yrd. olarak yerleşti, veya katılım bankalarına müfetttiş oluverdiler hemen. Bense sarı saçlarından sen suçlusun denilerek çoğu yerden red yemiştim o dönemde
ispanakliborek doğru demiş, artık kurumlarda ramazan dönemi yemeğe çıkıyorsan mimleniyorsun. Oruç tutmak istemeyenler hastayım vs. diye yalan söylemeye itiliyor. Namaza gitmezsen de gözler üzerinde cumaları. Vs...
iki taraf da mağdur olmasın isterim ne başı açık ne de kapalının, ama 'adalet' ismini taşıyan partinin adaleti de ortada çevremdeki torpillileri görünce başımı vurasım geliyor taşlara duvarlara.
neden bu tepkiniz kuran ekmek çarpsın sadece bir defa şahit olmadım defalarca şahit oldum bu olaya
türban,başörtüsü farketmez örtülü kardeşlerimiz mağdur oldu,bu dönemde ne oldu,kpss yi kazanmadan tanıdığı olanlar memuriyete atandı,yüksek puanla kazanan öğretmenler vs atanamadı,burada markette kasiyer kaç tanesi,bu arkadaşların geleceği ne oldu,sizlere ne olduysa aynısı olduTepkim bizim konuştuklarımızla ilgisi olmaması ile alakalıydı.
Yemin etmenize hiç gerek yok. Görmüşsünüzdür aynı ülkede yaşıyoruz sonuçta biz de görüyoruz bazı şeyler. Yalan söylediniz demedim ben.
Ama ben asla siyaset konuşmadım en başından beri. Neden başörtüsünü (bir de üstüne basa basa türban diyorsunuz) hemen siyasete çekiyorsunuz. Bunlar farklı şeyler.
aynen sana katılıyorum bütün hepsi aynı, benim yaşadığım ilde başka parti var, kendi adamlarına iş veriyorlar hepsi aynı hepsiben inanıyorum inanmıyorum dersem türbanlaı arkadaşların yaşadığı sıkıntıyada inanmıyorum provakasyon derdim,bana akp li türbanlı arkadaşım anlattı iş için akp kadın kollarında iş bulabilmek için gönüllü çalıştığını ama bulamamış çünki en yakınlarını işe alıyorlarmış,dünya böyle düzen böyle neden garipsiyorsun yada yalanlıyorsunki
inşallah bir gün farklı bir düzen gelir arkadaşım ben hiç bir partiden hayır görmedim bu güne dek,aynen sana katılıyorum bütün hepsi aynı, benim yaşadığım ilde başka parti var, kendi adamlarına iş veriyorlar hepsi aynı hepsi
türban,başörtüsü farketmez örtülü kardeşlerimiz mağdur oldu,bu dönemde ne oldu,kpss yi kazanmadan tanıdığı olanlar memuriyete atandı,yüksek puanla kazanan öğretmenler vs atanamadı,burada markette kasiyer kaç tanesi,bu arkadaşların geleceği ne oldu,sizlere ne olduysa aynısı oldu
inşallah ama hiç umudum yokinşallah bir gün farklı bir düzen gelir arkadaşım ben hiç bir partiden hayır görmedim bu güne dek,
ben tv den duyduklarımızı söylüyorum,sınavsız girenler olduğu için girmeyenlerin hakkı yenmiş bende sizin gibi bir ev hanımıyı ha iftira dış güçlerin işi diyorsanız bir şey diyememFarklı ülkelerde mi yaşıyoruz bilmiyorum siz nerede gördünüz bunları :)
Ben diyetisyenim. Geçen sene kpssye girdim. Yanlış hatırlamıyorsam en fazla 20 kişi atandı bizden. Açıkta kaldım. Özele girdim. Tutunamadım. Şimdi tekrar atama bekliyorum. Bakın 1 sene olmuş ve hala atama bekliyorum ve tek değilim. Çevremde benim gibi bir sürü insan var atanamayan ve hem başörtülü hem açık.
Ama konuyu lütfen siyasete çekmeyin. Bakın hiç bir siyasi partinin propagandasını yapmıyorum. Yazdıklarınızla zan altında bırakıyorsunuz.
benim taraf olduğum partimi gördünüz pardon gördüyseniz alıntılayınFarklı ülkelerde mi yaşıyoruz bilmiyorum siz nerede gördünüz bunları :)
Ben diyetisyenim. Geçen sene kpssye girdim. Yanlış hatırlamıyorsam en fazla 20 kişi atandı bizden. Açıkta kaldım. Özele girdim. Tutunamadım. Şimdi tekrar atama bekliyorum. Bakın 1 sene olmuş ve hala atama bekliyorum ve tek değilim. Çevremde benim gibi bir sürü insan var atanamayan ve hem başörtülü hem açık.
Ama konuyu lütfen siyasete çekmeyin. Bakın hiç bir siyasi partinin propagandasını yapmıyorum. Yazdıklarınızla zan altında bırakıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?