Bu sorun siz ve sizin gibiler yüzünden sürekli gündeme gelecek. Ben diyorum ki tesettürlü bir kadın olarak yeter artık uğraşmayın kimsenin kıyafetiyle. Ama siz gibiler gelmiş diyorsunuz ki zamanında yasaklandı "türban denen şey" iyi ki de yasaklandı anlamına gelen cümleler kuruyorsunuz. Kendinizce var olduğuna inandığınız bazı nedenler sunarak bir de. Nefret söyleminizi gelmiş bu platformda kusuyorsunuz.
Neymiş sokakta istediğimiz gibi gezebiliyormuşuz. Sokakta bile "burası Arabistan mı" tarzında konuşan insanlar oluyordu. Hadi demiyorlardı diyelim. Kamuda çalışama, okulunda okuyama, cahil kal ama ne güzel sokakta gezebiliyorum yaa diye sevin. Var mı böyle bir şey ya. Düşüncelerinizi tarttınız mı hiç?
Ne yani birilerinin eşi hanımına zorla başını zorla kapattırıyor diye isteğiyle kapananlar zorla açılsın mı? Bu nasıl bir mantık peki?
Kadının giyimi her zaman sıkıntı erkekler için demişsiniz. Peki sizin yaptığınız nedir? Kadın olduğunuz halde başörtüsüne karşı olduğunuzu belirtmişsiniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz?
Söylediklerinizi nereden tutsak elimizde kalıyor.
İnsan hakları mahkemesi öyle karar aldı evet haklısınız o konuda. Ne kadar tarafsızdı peki? Bundan daha yüce mahkemeler de var. O zaman hakkımı alacağımı biliyorum.
Daha fazla bu konuyu tartışmak da istemiyorum. Burası yeri değil çünkü. Bunlar yaşandı ve oldu. Atlattık da hepsini. Biliyorum sizin gibi düşünenlerle bir olup daha güzel yarınlara ulaşamayız ama azınlıktasınız diye seviniyorum. Artık daha bilinçli insanlar var ve kimse kimsenin kıyafetine karışmıyor. Ne açık kapalısına, ne kapalısı açık olanına.