İstediği bilgiyi vermeli miyim ? Nişanlım benden liste istiyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tam tersi borcun bir şekilde dönüyor olması kredi alma sebebi, hiç kart kullanmamak yada kredi çekmemek puanı düşürüyor
Tabi şu an çekemez secim öncesi için boyleydi

Borç yiğidin kampıçısı kocacım diyip göster.
Yigitligini de siz görmüş olursunuz
Bir de o markadan ne aldınız,kırmızı mor iç giyim mi?

Tam tersi borcun bir şekilde dönüyor olması kredi alma sebebi, hiç kart kullanmamak yada kredi çekmemek puanı düşürüyor
Tabi şu an çekemez secim öncesi için boyleydii

Bunu demek istemiştim ben de aslında.

Seçim diye öyle yapmışlardır. Son yıllarda iyice kıstılar. Üç dört sene önce bir evin %100 ünü kredi ile alabiliyorken şimdi %10a bile kredi çıkmıyor (devlet bankalarında). Kredi puanım da yüksektir ama gene de vermiyor bankalar. Öyle sınırsız kredi, oradan al oraya yatır yok yani. Maaşın da belli bir miktarına haciz konabiliyor sadece. Öyle olunca da öyle sınırsız kredi vermiyorlar.

En az bir senedir kredi vermiyorlar hatta nakit avanslar bile sınırlı.

Hayır var benim çektiğim krediler var şu an bile haftada bir kredini yenile ihtiyaclarini gider su kdr on onayli kredin hazir msji geliyor limit çok yüksek ve kredi notum çok iyi
Ev konusu ayrı şu an kısıtlı ama yinede kredi çekenler daha kolay alır evin yüzde 10una kredi çıkma sebebi sadece o değil eskiden vergi kaçırma yoktu şu an ev fiyatının çok azı resmi ve faturalı. Birazda toplum izin verdiği için böyle kimse itiraz etmeden parayı veriyor ama ispatı yok.

En az bir senedir kredi vermiyorlar hatta nakit avanslar bile sınırlı.

Hayır arkadaşlar bunu nereden çıkardınız ya para döngüsü varsa banka kapında kuyruk olur
Seçimden sonra kısıldı ayrı, ama 1 yıl önce gayet rahattı ihtiyaç kredisi çekmek
Hele banka kullanılıyor ise.

BOrç listeni ver veya verme demeyeceğim sadece bir örnek vereceğim. Yakın bir akrabam kendisi hemşire bekarken mesleğe yeni başladığında sıfır bir araba almış bunun için de kredi çekmiş. Bu süreçte kendi gibi hemşire biri ile evlilik yoluna girdiler kızın ailesi asla birşey yapmadı kız kendi parasiyla yaptı. Kızın ailesi oğlan tarafından ne istediyse yapıldı herşeyi kabul ettiler. Düğüne çok az bir zaman kala kız oğlanın araba borcu olduğunu öğrendi ve kıyametler koptu benden borcunu sakladın vs diye hatta nişan atıldı süreç baya zorlu geçti şimdi evlendiler 3 sene falan oldu ama o zamanlar oğlan için bayağı zorlu bir süreçti ki çok az borcu kalmıştı ama bu bayağı sorun olmuştu.

Biz evlendiğimizde eşimin bazı borçları çıktı. Bana söylememiş ya da söyleme gereği duymamış ama bilmek isterdim doğrusu, hatta eşime rica ettim, ne borcun varsa söyle liste yapalım diye. Çünkü ben borç sevmem, bir borcum varsa önce borcumu öder sonra hayatıma bakarım. Bu bağlamda bence isteği makul ama tüm hesaplarınızı açmak zorunda değilsiniz tabi ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…