Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

aynen:)) kadın istediğini yapsın :)) ister tuzlusunu içirttirirrim ister tatlısını tırt istediği kadar karışsın aynı eve girince oradan çok karışabilecek sanki

Nasıl kıyıyosunuz ya benim içim el vermez tuz koymaya.

Annesi seni kırmadan çaktırmadan nasıl oğlumu kurtarırım diye çabalamış. O kadar dikkatli inceleyip kendi kahvesi değil de oğlunun kahvesi olduğunu görmeseydiniz böyle bi problem olmayacaktı.

Konu sahibi farketmemis annesi söylemiş oğlunun kahvesini kendi fincanına boşaltıp getirdi diye

siz tuzlu kahve adetini çok yanlış anlamışsınız.
kız çocuğu istemiyorsa tuzlu istiyorsa normal şekerli kahve yapılır.
adetin aslı budur.

Kayın validenin yaptığı çok ayıp olmuş en iyisi uyar sen gene de insanlık sende kalsın ama sen kayın validene karşı da dikkatli ol bence

Bir arkadaşım da isteme günü tuzlu kahve yapmış eşine adam gecenin sonunda soluğu acilde almıştı(adam 40 yaşındaydi tansiyonu çıkmış) yani saçma bulduğum adetlerden biri

Açıkcası böyle bir adetimiz yok son zamanlarda çıktı bu gelenek (!) benim annem tuz atmaya bile izin vermemişti. Annenizin çok abarttığını düşünüyorum. Bence mesafe konusunu biraz da anneniz için düşünmelisiniz. Bi kahveden bu yorumu yapan yarın çok müdahil olur herşeye

kahveleri yaparken benimkinin kahvesine bastım tuzu o icerken baya zorlandi

annem dedi ki oğlanın kahvesini annesi kendi bitmis bardağına boşalttı arkandan yanına geldi yaptığı ayıp benim karşımda birde nasıl yapabilir bu hareketi kadınla arana mesafeni koy dedi haklıda çok moralim bozuldu sinirlendim benimkine de çaktırmadım ama ona da bunu dile getirmeli miyim sizce görmezden mi geleyim ne yapayım ?

sizin anneniz "kadınla arana mesafe koy" diye akıl verirken; oğlanın annesi neden "adettendir" diye içirmeye çalıştıınız saçma sapan zehir gibi kahveye müdahale edemicek acaba?
"benimkine de çaktırmadım görmezden mi geleyim" demişsiniz ya; lütuf gösterip affedin, sonra buldumcukluğunuza zeval falan gelir mazallah. yapan siz sinirlenen siz.

siz tuzlu kahve adetini çok yanlış anlamışsınız.
kız çocuğu istemiyorsa tuzlu istiyorsa normal şekerli kahve yapılır.
adetin aslı budur.

‘Çok yanlış’ bir durum yok benim ve çevremdekilerin anladığı haliyle erkek kahveyi içiyorsa evliliğe hazırdır. Aşağıdaki linkte görebileceğiniz üzere tuzlu kahve ademitizi tanıtırken de böyle anlatıyoruz. ‘Bazı bölgelerde’ sizin dediğiniz amaçla da kullanıldıgından bahsediyor linkte.
http://www.geziseli.com/turkish-coffee-in-turkish-culture/

Annenizi iyi niyetli bulmadim acikcasi, kiz annelerinin bu gibi durumlarda sizin sorun ettiginiz seyleri bile “onda birsey yok yahu takma kafana” diyerek kucultmesi gerekirken tam tersini yapmis, daha ilk geceden boyleyse, dugun hazirliklarini ve evlilik asamanizi dusunemiyorum...

Ben takmadım bu durumu kafama orası ayri ama annem biraz fazla detaycidir o bana boyle deyince kafamda boyle bi dusunce olustu annemin gazina geldim belkide bilmiyorum

Hanimlar haklisiniz bende hatamin farkinda vardim simdi zamani geriye donzerebilseydik bende tuz koymaz normal kahve verirdim tum yorumlarinizi tek tek okudum ve fikrim degisti tuzlu vermeseydim keske diger konuya gelecek olursam annem biraz beni doldurdu yersiz sacmaydi dedigi haklisiniz bu konuda da

Söz yapmışsınız ağzınız kulaklarınızda olmalı. Biraz mutlu olun. Mesafe falan ne gereksiz hesaplar. Sadece sözlünüze çok mu kötüydü annene verdin adetten yaptım miden iyi mi diye sorun. Şimdiden hesaplar sonu hayır olsun. Tebrik ederim bu arada. Mutluluklar dilerim.

buradaki sert yorumlara da pek takılma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…