Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Neden tuzlu kahveyi içmeyi kabul ederek gelmek zorunda canım
Amaç kız istemek
Tuzlu kahve bir adettir uygulayıp uygulamamak gelin adayına kalmış. Evlenen insanlar bilirki evlilik ritüeli içerisinde bir çok adet vardır kişisine göre saçma ya da değil: kız istemek, kahve sunmak, konvoy yapmak, konvoyun önünü kesen çocuklar, kına gecesinde gelinin elini kapatması gibi ... daha da uzar bu liste. Hangisini mantıgımızla açıklayabiliyoruz. Tuzlu kahve de en bilinen adetlerden biridir. Bu nedenle her damat tuzlu kahvenin önüne geleceğini bilir. Alt tarafı bir tuzlu kahve, ne oldu bizim hatır için çiğ tavuk yenir tarafımıza.

Son düzenleme:
Sonuçta yarisi da olsa içmiş mi içmiş bence anneniz kv.den daha fena gibi ortalığı bulandirmanin bi mantığı yok.seni kırmak istememiş ve o an öyle söylemiş olabilir.

aynen o haberi ben de gördüm aptal kadın reçel yumurta sarısı ne var ne yok atmış kahvenin iiçine
ayrıca gelenek adı altında saçma sapan işlere gerek yok yarısını içmiş işte

O haber, bu saçma sapan geleneği bitirmek isteyen birinin işi gibi gelmişti bana. Kimsenin bu kadar şuursuz olacağına inanmak istemiyorum çünkü. Umarım gerçekten de sahte haberdir.

Buyütecek bise yok ben olsam normal kahve yapardım kolaymı tuz dolu kahve ıcmek. Birde siz deneyin bakalım. Kadın ogluna Kıyamamıs iyide yapmış. Annende arayı bozmayamı calisiyor nedir.

BEnim oğlum olsa bende oğlumu kurtarırım işkence etmenin ben manası var
Eşime tuzlu kahve ikram etmedim zaten stresli bir ortam ne manası var tekrar tekrar zorlamanın
ANne anneliğini yapmış bunun için anneniz de gereksiz bir tavır takınmış üstüne bir de size tavır takınmanız konusunda gereksiz bir temenni de bulunmuş düğüne kadar hayırlısı

Kahvenin tuzlu olması önem arzetmiyor ben olsam bende o tuzlu kahveyi içmem yani bildiğin erkeklere işkence. Oğluma öyle kahve yaparlarsa çiçek dibine falan dökerim herhalde.

İyi yapmış annesi.
Bu nedir böyle erkeklere tuzlu kahve içirmek.
Aynı kahveyi sizde yapın karşılıklı için madem çok adetse.
Böyle bir adet mi var, gelenek mi, görenek mı? Bı kaç yıldır duyuyorum tuzlu kahveyi.

Yanlis yapmis milletin ağzına düşmüş.

Benim de oğlum olsa icirmem ben de. Bastan soylerim olay biter. Oglan kendi icerse keyfi bilir.
Kuzenim kahveye tansiyonu var diye biber katmıştı hala unutamadim.

Adetlere bakış açısı önemli.

Daha isteme başlangıç.

Kadının neye karşı olduğunu gozlemleyin önce .Bi iki falso daha yaparsa tavrinizi belirlersiniz bence.

İnsanlar gelin hanım tarafı iki kikirdeşsin diye adet ayağına o igrenç karışımı içmek zorunda mı?

Adet bile değil, istenmeyen damatlara yapılan bir şey o, istenen damada tuzlu kahve içirmek nedir?

Benim gelinim oğluma böyle bir şey içirmeye kalksa pardon hanım kızım da sen baya kezbanmışsın derim.

Altı üstü bi evlilik yapıp aynı çatı altında yaşayıp yasal seks yapacaksınız ne çok abarttınız ya.

Bir de diyo ki "nasıl yapabilir bunu bana!!!" Evet damat adayının yaşama amacı senin tuzlu kahveni içmekti zaten.

Anne de ayrı bi olay. Tam "kız veriyoruz herhalde!!!" tipi yok mu Aman aranız iyi olsuncu annelerin soyu gittikçe tükeniyor galiba. Mesafe koy diyor bir de Azıcık akılları varsa bunu onlar yapmalı.

Mesafe koy! Niye? Çünkü bunu sana nasıl yapar

Ben biber,tuz,karabiber nebulduysam attım kardeşi ay yazık abime dedi. Bende içecek dedim gittim verdim ben tuzlu kahve severim dedi içti:))) benim kocam tuhaf arkadaş.

Bende aynı sizin gb yaptım ki benim eşim 15 yıl sonra olmuş çook kıymetli onlar için ailesi hopp içme filan dediler eşimde ben tuzlu kahve çok severim senin canın sağolsun dedi içti Kayınvalide iptal devamlı su iç diye tutturdu eşimde inat etti içmedi eve gidincede mesaj attı su içmedim çünkü her türlü sıkıntıda beraberiz senden gelen herşey kabulüm yazmış. Bende oturdum tuzlu kahve yapıp içtim

Ahahah benim de olmadi çocuğum olursa ben de içirmem yanımda bal getiririm sanırım
Üye ben de tuzlu kahve yaptim ama eşim hepsini içememiş kimse görmeden abisininki ile değiştirmiş ben de mesele etmedim şuan bin kahrımı çekiyor kahve nedir

Annen niye ilk gunden sorun çıkarıyor ki, ne var bunda? "Mesafeli ol" diyecek ne var cidden? "Ne var canim içsin" diyerek insanlari zorlamaya, haddini aşmaya kimsenin hakki yok.. Tuzlu kahve nedir ya hem, Türk kahvesini cok sevdiğim halde sadesine katlanamam mesela, adamin icine tuz basilmis zimbirtiyi icememesi cok cok normal..
Şöyle guzel olaylar yasanirken böyle ufacik seylerden sorun çıkarıp tat kaçıran insanlarin şerrinden Allah'a sığınıyorum cidden..

Son düzenleme:
+1

Kahveyi içmemesi sorun değil de sizi kandırır tavırları uygunsuz olmuş. Bir şey diyecek olursanız, kahveyi yarım bıraksan sorun olmazdı ama böyle yapmanız olmadı deyin bence.

Boyle seylerde annelerin biraz daha yapici olmasi gerekiyor diye dusunuyorum. Annenizin hemen mesafe koy demesi cok garip. Ortada buyutulcek bisey goremiyorum ben ve gercekten sakayi dozunda birakmak en guzeli. Haberlerde denk geldinmi bilmiyorum ama damadin kahvesine atmadigini birakmamislardi ve damat mide zehirlenmesinden vefat etti. Allah korusun tuzdan bisey olmaz tabkide ama abartmamak sartiyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…