- Konu Sahibi heartless-
-
Tuzlu kahve bir adettir uygulayıp uygulamamak gelin adayına kalmış. Evlenen insanlar bilirki evlilik ritüeli içerisinde bir çok adet vardır kişisine göre saçma ya da değil: kız istemek, kahve sunmak, konvoy yapmak, konvoyun önünü kesen çocuklar, kına gecesinde gelinin elini kapatması gibi ... daha da uzar bu liste. Hangisini mantıgımızla açıklayabiliyoruz. Tuzlu kahve de en bilinen adetlerden biridir. Bu nedenle her damat tuzlu kahvenin önüne geleceğini bilir. Alt tarafı bir tuzlu kahve, ne oldu bizim hatır için çiğ tavuk yenir tarafımıza.Neden tuzlu kahveyi içmeyi kabul ederek gelmek zorunda canım
Amaç kız istemek
Sonuçta yarisi da olsa içmiş mi içmiş bence anneniz kv.den daha fena gibi ortalığı bulandirmanin bi mantığı yok.seni kırmak istememiş ve o an öyle söylemiş olabilir.Iyi aksamlar herkese dün gece isteme ve sözümüz oldu sorunsuz iyi bir şekilde atlattık.
Biz 5 senedir beraberiz annesiyle de yaklasik 3 senedir tanisikliligim samimiyetim vardı geleyim asıl meseleye ;
Ben dun aksam kahveleri yaparken benimkinin kahvesine bastım tuzu o icerken baya zorlandi doğal olarak ama gene de icmeye calisiyodu annesi de tam yaninda oturuyodu gülerek şaka manasında konuşarak yaktın kız cocugumu dedi bende adettendir yapacak bir şey yok dedim gülerek sonra kahvelerini icmis olanlarin fincanlarini gotururken mutfağa arkamdan annesi geldi ben kahveyi pek sevmem canım diyerek lavodan döktü bende kendi kahvesidir o zannettim tabii.
Akşamın sonunda bana annem dedi ki oğlanın kahvesini annesi kendi bitmis bardağına boşalttı arkandan yanına geldi yaptığı ayıp benim karşımda birde nasıl yapabilir bu hareketi kadınla arana mesafeni koy dedi haklıda çok moralim bozuldu sinirlendim benimkine de çaktırmadım ama ona da bunu dile getirmeli miyim sizce görmezden mi geleyim ne yapayım ?
aynen o haberi ben de gördüm aptal kadın reçel yumurta sarısı ne var ne yok atmış kahvenin iiçine
ayrıca gelenek adı altında saçma sapan işlere gerek yok yarısını içmiş işte
Ben biber,tuz,karabiber nebulduysam attım kardeşi ay yazık abime dedi. Bende içecek dedim gittim verdim ben tuzlu kahve severim dedi içti:))) benim kocam tuhaf arkadaş.
ben eşime tam da sevdiği gibi bir kahve yapmıştım
Ahahah benim de olmadi çocuğum olursa ben de içirmem yanımda bal getiririm sanırımBende aynı sizin gb yaptım ki benim eşim 15 yıl sonra olmuş çook kıymetli onlar için ailesi hopp içme filan dediler eşimde ben tuzlu kahve çok severim senin canın sağolsun dedi içti Kayınvalide iptal devamlı su iç diye tutturdu eşimde inat etti içmedi eve gidincede mesaj attı su içmedim çünkü her türlü sıkıntıda beraberiz senden gelen herşey kabulüm yazmış. Bende oturdum tuzlu kahve yapıp içtim
+1İnsanlar gelin hanım tarafı iki kikirdeşsin diye adet ayağına o igrenç karışımı içmek zorunda mı?
Adet bile değil, istenmeyen damatlara yapılan bir şey o, istenen damada tuzlu kahve içirmek nedir?
Benim gelinim oğluma böyle bir şey içirmeye kalksa pardon hanım kızım da sen baya kezbanmışsın derim.
Altı üstü bi evlilik yapıp aynı çatı altında yaşayıp yasal seks yapacaksınız ne çok abarttınız ya.
Bir de diyo ki "nasıl yapabilir bunu bana!!!" Evet damat adayının yaşama amacı senin tuzlu kahveni içmekti zaten.
Anne de ayrı bi olay. Tam "kız veriyoruz herhalde!!!" tipi yok muAman aranız iyi olsuncu annelerin soyu gittikçe tükeniyor galiba. Mesafe koy diyor bir de Azıcık akılları varsa bunu onlar yapmalı.
Mesafe koy! Niye? Çünkü bunu sana nasıl yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?