İsteme öncesi babamın tereddütleri

Aynen ben de yormayım insanları diye düşündüm ama babamın halini görünce gelsinler bence de babamın içi rahat etsin
aslında evet istemeden önce tanışma olur yani bu böyledir
kararlaştırmadan önce annenizle konuşmadınız mi
babanız pat diye istemeye geleceklerini duyunca da tereddüt etmiştir
Annem pek yardımcı olmuyor maalesef o gelsinler dedi ben de pek anlamam abime kız istemeye gittiğimizde uzak yol diye (14 saat) istemeye gitmiştik direkt öyle tanışma olmadı o yüzden ben de öyle olur diye düşündüm

Ne güzel baba keşke benim olsa

Babanızın kızını emanet edeceği aileyi tanımak istemesi çok güzel birşey. Bence sevgilinizin iş durumunu siz sıkıntı etmeyin kendisi çözsün. Evlilik içinde ne sıkıntılar çözmesi gerekecek antreman olur
Birde 5 yıllık ilişki demişsin ama hiç senin onun ailesiyle onun senin ailenle tanışmaması açıkçası soru işareti ? Yani saklanılan birşey mi var diye hafif işgillendim.
Ailen bir görsün önce. Onların yorumlarına da kulak ver emi. Göz ardı etme.

İyi bari direk nikah yapmiyorsunuz.

Bu ne acele yahu ? Mesele babanızın gönlü olsun değil,aileler birbirini tanisin.Sorup soruşturulsun,az çok fikir sahibi olunsun.
Babanızın hiç tanımadığı görmediği birine pat diye evladını vermek istememesi çok çok normal değil mi ? Bu babanin çıkardığı arıza değil,olması gereken doğal bir şey zaten.

Kaç yaşındasıniz merak ettim,yaşlar küçük sanirim.

Kesinlikle önce tanışma iste. Biraz taşın altına elini soksunlar gitsinler gelsinler bişi olmaz sen dert etme o kadarını. Kız alıyolar kolay mı:) ve babanı çok iyi dinle, kafasına yatmazsa içine sinmezse acele etme. Ben babamı dinlemedim çok pişmanım. Dost tavsiyesi olsun sana

Adama daha yeni söylemişsin bi de pat diye isteme olmaz tabii.5 senedir en azından tanıştırmış olsaydın keşke. Ailesini almadan gelsin, tanışsınlar. Baban şöyle bir araştırma da yapar notunu verir illaki. Sonra isteme olur. Acele etmeyin azıcık zahmete de giriversin.

Bence önce tanışmalısınız bir araştırır babanız da aceleniz yoktur herhalde 5 yıl flört etmişsiniz

Önce tanışsınlar tabiki. Hatta önce siz gidin bir tanışın ailesi nedir ne değildir görün de babanızın sorgulaması gayet doğal. Siz de tanımıyorsunuz sonuçta size sorduğu sorulara da altı sağlam cevap verememişseniz tereddütleri artmıştır. Ben olsam önce bi kendim tanışırdım sonra da onlar gelsin tanışsınlar pazardan elma almıyorsunuz sonuçta kendinizi babanızın yerine koyun direkt damdan düşer gibi kız istenmez. Bi sindirilsin sonra olur isteme. İyice tanısınlar ki birbirlerini, sonra gel git sorun olmasın diye isteme söz nişanı bir yaparsınız ama öncesi sağlam olsun.

Bizde eşimle farklı şehirlerdeydik 6 saat mesafe vardı, ilk tanışmaya geldiler yemek yedik ailecek, daha sonra isteme, sonra nişanı evde yaptım sonra düğün

Nasıl olması gerektiğini yazmışlar arkadaşlar ama sonra neler olduğunu yazmayı unutmayın sizde merak ettim ben

Tanışma olmalı. Gerekirse 3-4 defa gidip gelsinler. Hem babanızın içi rahat eder, hem de ailelerin birbirini biraz da olsa tanıması önemli. Evlilik gibi ciddi bir mevzuya, hele ki ailelerin evililiğe ciddi etkisi olan bir toplumda, ağar topar başlamamak lazım.

Baba bu sonuçta o kadar emekle büyütüyor haklı kendince ama bu sorunun muhattabı da baban koca kızsın al karşına konuş senin görüşün nedir diye

Tanışmaya gelsinler bence de ama ben başka bir şey söyleyeceğim, naz yapmayı unutma, ben ne isterim diye düşün, sen gelin oluyorsun güzelim..
Seni de kendim gibi ( en son kendini düşünen) hissettim de hatırlatayım dedim

Bizde önce tanışma olmaz, isteme de olmaz. Önce sevgilinin anasın babasının ismi kız ailesine verilir. Kız ailesi de (bütün sülale yani) Sherlock Holmes titizliğinde, ailenin 7 ceddini mercek altına alır, inceler. Sonuç temiz çıkarsa istemeye gelebilirler. Ama kafaya yatmayan bir şeyler varsa yollarına taş koyulur. Bu kadar abartmaya gerek olmamakla birlikte, daha ilk seferde hobaaa biz istemeye geldik diye kapıda belirmeleri, ailenizi tuhaf hissettirebilir. Seçiminize güveniyor olsalar dahi, önce bir tanışma merasimi olması daha hoş olur. (daha hoş olan bu "isteme" mevzusunun tedavülden kalkması ama o başka konunun şeysi)

Böyle aileyi tanımadan etmeden isteme mi olur sizi o yaşa getiren ana babanın bir inceleme bir söz hakkı olmasın mi? Tabi ki de sadece tanışma olmali sonrasında siz de onlara gitmelisiniz, benim arkadaşım da sevgilisinin memleketine gitmeden evlenecekti ailesi karşı çıkıp gittiklerinde çocuğun babasının iki karısı oldugunu 10 kardes olduklarını ve kültür yönünden tamamen zıt olduklarını o zaman öğrenmişti çocuk bunlardan hiç bahsetmemis zamanında filan.
Ayrıca aradaki mesafe 5 saat hiçbir şey, sevgiliniz de gerekirse işinden izin alacak. Bunlar zor aman aman olmasi imkansız şeyler değil yani

Önce babama söyledim "baba benimle evlenmek isteyen biri var"... Canım babam biraz afalladı... Sonra kendine gelip, sizin babanızın sorduğu gibi peşpeşe sorular sordu. "iyi tanımak lazım" dedi. "Nasıl tanıyacağım? Gelsin sen tanımak ister misin?" dedim. Olur dedi. Eşimi ailemle tanıştırmak üzere evimize davet ettim. Yalnız geldi. Babam, annem, ablam ve ablamın ailesi ile tanıştı. Sonrasına ben hiç karışmadım. Babam eşimi çok sevdi. Düzgün bir insan olduğunu düşündü. Eşime "ailen nerede oğlum, gelsinler" dedi. Bir hafta sonra eşim ailesiyle birlikte geldi.

Not: Eşimin ailesi 12 yıldır beni halen sevemedi Evlenirken onlara hiçbirşey sorulmamış, beni beğenip beğenmedikleri sorulmamış diye

Tabiki tanışma olmali 2 defa gel git olacak diye gelip isteyecek mi, hafta sonu çalışmıyorsa gelsinler sonra bakarsanız. Ama babanda hakli damdan düşer gibi olmasi pek uygun degl

Bizim de hem tanisma hem isteme olmustu ikinci defa bir daha geldiler ve soz taktik ikinci gelislerinde çok şükür ki benim bir sorunum olM.adi ailesi ile

He basında bir de babam gitti onların yaşadığı şehre ailesini gördü yaşadıkları yeri vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…