İsteme öncesi babamın tereddütleri

madem büyük bildin bizi fikir almak için konu açtın ,
ozaman lütfen önce tanışmaya gelsinler , sonra siz gidin ,

ondan sonra isteme olsun ,

bunu sakın unutma allah yazdıysa dağ ardında olsa gene gelir bulur seni kısmetin ,

Bence ilk önce tanışma olmalı.Siz bile tanımıyorsunuz.İyi cesaret sizdeki direkt isteme

E pat diye istemeye gelinmez zaten.
Bizim önce anneler tanıştı, sonra babalar tanıştı, sonra onlar bize geldi, sonra biz gittik,sonra onlar bir daha geldi gün istedi
sonra babam oturduğu yere kadar araştırdı muhtara esnafa aileyi sordu falan

Babam FBI gibi adammış valla
Öyle pat diye isteme olmaz zaten, pazardan meyve mi alıyoruz yahu

Kızlar
Babama söyledim isteme değil de tanışma yapalım dedim önce. Çok tepkisiz davranıyor. Anlamadım ben bu işi. Hiç bişey demiyor yönlendirmesini bekliyorum şöyle yapalım böyle yapalım diye yok tepkisiz çok moralim bozuldu

Kızlar
Babama söyledim isteme değil de tanışma yapalım dedim önce. Çok tepkisiz davranıyor. Anlamadım ben bu işi. Hiç bişey demiyor yönlendirmesini bekliyorum şöyle yapalım böyle yapalım diye yok tepkisiz çok moralim bozuldu

5 yıllık bir ilişkide ailelerin tanışmamış olması ya da en azından sizin onun ailesi ile onun da sizin ailenizle tanışmamış olması çok enteresan geldi. babanız haklı. emrivaki olmuş.adam tanımadıkları kişilere ne desin şimdi

moralın bozulmasın çok normal boyle davranması ,
o duyguyu çocugun olunca nalayacaksın
babana biraz zaman tanı

Babalar böyledir,sonuçta kız evladı evden ayrılacak onlar için.

Bizde aileler önceden tanışıyorken, yine de önce bir kaç sefer yemeğe falan aldılar birbirlerini, en son konuşuldu, ondan sonra istemeye karar verildi.
Acele etmeyin derim.

Sen babanla direkt konuşma da annen sizin aranızda köprü olsun bence. Bizimkiler de tanışmıyordu direkt isteme nişan oldu. Ama birbirlerini araştırabilecek bir pozisyondalardı.

5 sene az bir zaman değil bu zamana kadar hiç mi bahsetmediniz ailenize, benim ablamın da iki senelik ilişkisi var erkek arkadaşının annesi ve ablalaları ile sürekli konuşur aileler de tanıştı yani bu şekilde daha uygun yoksa pat diye tanımadığı kişilere karşı tabii tereddütde kalır aileniz.

Babanızın onları sorabileceği ortak bir tanıdık yoksa tanışma olsun önce sonra siz gidin görün. İçine sinsin hem sizin hem ailenizin. Çok ince düşünmeyin yoğun çalışıyor iki kez gelme olacak falan diye.

Benim arkadaşımda da öyle oldu önce tanışıldı ilk isteme olursa ailenize karşı ayıp olur bence onlar da 6 senelik ilişkiydi ama tanışma ve isteme arası yaklaşık 1 yıl sürdü çocuk askere gideceği için şimdi evliler gayet mutlular

Babanızın böyle olması normal..Benim için de önce normal gibi geldiler..Tanışma gibi yani..Sonra babam çocuğu ve ailesini sorusturdu..Tustan sonra da isteme olacak inşallah

İşler ciddileşince karşılıklı tanışmak, aileleri tanışmak önemli bence.
Bunu da 2 güne değil en az 1-2 aya yapmak 2 ailenin de biraz daha sıkı kaynaşması için iyi olabilir.
Tanıştınız oldu bitti olmaz en azından.
Baban iyi niyetli gibi gözüküyor. Bu devirde kimse kimseye güvenemiyor, kızını veremiyor.
Hak vermek lazım onun penceresinden düşününce...

Alla alla ondanmi gelmemisler esin tanismaya geldiginde

Bizimkiler çook eskiden birazda olsa tanışıyor olmalarına rağmen yinede direk isteme yerine 4 saatlik yoldan tanışmaya gelmişlerdi babanada hak ver sen tanıyorsun ama gözünden sakındığı evladını evlendirecek, tanımak istemesi hatta durgun olması çok normal

Ağırdan alın biraz,pişman olmazsınız.
Bırakın zorlansınlar,emin ol kıymetin artar.
Tanışma olsun önce.
Baban sonuna kadar haklı tereddüt etmekte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…