• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten ayrıldım.

Syhprd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
115
319
33
29
Merhaba arkadaşlar, az önce patronumla tartışarak işten ayrıldım. Çok sinirliyim, paylaşmaya ihtiyacım var. -Ayrıntılı ve uzun bir yazı olacak.-

Ben 3 hafta önce okul açılana kadar çalışmak için bir çikolatacıda işe başladım. Küçük bir yer ama kalabalık olduğu için yorucu. Tüm elemanlar çıktı bu süreçte, birden en kıdemli ben oldum. Yeni birileri girdi, ben öğrettim. Tüm sorumluluk bende yani. Yoruldum tabii.

Dün dükkanda bir ben vardım, bir de dün giren bir kız. Her şeyi öğretmeye çalıştım. Sonra kalabalık olunca mecburen mutfakta o durdu, ben hem kasa hem servis hem de siparişlere baktım. Çıkmam gereken saat 20.00'dı, patron saat sekizi geçince gelmeyince aradım çünkü kahvaltı bile yapamamıştım ve açlıktan tansiyonum düştü. Patron gelince gözlerimin yorgunluktan baygınlaştığını gördü ve çok yorulmuşsun sen çık artık dokunma mutfağa biz hallederiz, istersen yarın da izin kullan sorun değil cidden dedi ben de no thanks dedim çıktım.

Bugün sabah gidip açtım kafeyi, yeni birisi daha geldi, ona her şeyi öğretme faslı vs derken bir kadın geldi, "BÜTÜN EKSİKLERİ TAMAMLADIN MI? BU NEDEN BÖYLE? NİYE HALA YAPILMADI? X BEY- patron- Mİ YAPSIN? SİZİ O ŞIMARTMIŞ HEP" vs minvalinde şeyler söyledi. Ben de "siz kimsiniz, tanıtmadınız kendinizi" dedim, BURANIN SAHİBİYİM dedi. "Hmmm, sahibinin eşi yani:)" dedim ben de. Sonra da patronu aradım, eşiniz çok saygısız ben böyle bir muamele kabul edemem dedim, o da saydırmaya başladı yok sen şöylesin böylesin kötü çalışıyorsun, dün de gözlerini bilerek baygın yaptın ben çık dedim o yüzden vsvs. Çirkinleşti yani. Nasıl kötü olur bir insan bu kadar?

Çok üzgün hissediyorum kendimi böyle saçma bir duruma dahil olduğum için, paylaşmak istedim.

aslında eşi gelene herşey ne kadarda güzelmiş...
doğru olanı yapmışsın aferin kız sana..otursun karısı çalışsın şimdi...

böyle karısı olan esnaflar neden eleman alır ki karısı çalışsın madem.bence çıkman daha iyi olmuş.daha ilerde kocasını senden de kıskanırdı utanmadan.

Sürekli birileri giriyor çıkıyor ..demek ki iş yerinde de bir sıkıntı var ..gerçi sıkıntının adı = patronun karısı ama neyse ..

Patrona söyle boşuna eleman aramasın ..karısından iyi eleman olmaz ona ..

Ve ben kim olduğunu sorduğumda BURANIN SAHİBİYİM cevabı buram buram densizlik kokuyor. X'in eşiyim demesi gerekirdi.
En iyisini etmişsin benim babamında kendi iş yeri iş yerine gidince buranın sahibiyim gibi cümle kurmadım annem de kurmaz .

Patron sandıgın kadar memnun degilmiş demekki senden.

Her zaman değil ama gerekli görürsem aynı şekilde olmasa bile cevap veririm. İş hayatı tanımım yüzüme birisi tükürünce yarabbi şükür demek değil.

biri yüzünüze mi tükürdü? hayır. bence yanlış davranmışsınız.

bir kadın geldi, "BÜTÜN EKSİKLERİ TAMAMLADIN MI? BU NEDEN BÖYLE? NİYE HALA YAPILMADI? X BEY- patron- Mİ YAPSIN? SİZİ O ŞIMARTMIŞ HEP" vs minvalinde şeyler söyledi.

Bazılarını tenzih ediyorum ama bir çok patron eşinde bu var maalesef.
Bayılıyorlar patronculuk oynamaya.

Bu girişe ne gerek var.
Çok mu zor kolay gelsin deyip iki tebessüm etmek.

İyi yapmışsın sen, zaten iş geçiciymiş.. resmen hak etmiş.

Kocasının işiyle artisleniyor kadın.şimdi karısı çalışsın .aman canim boşver herkes ettiğini bulur

Bazılarını tenzih ediyorum ama bir çok patron eşinde bu var maalesef.
Bayılıyorlar patronculuk oynamaya.

Bu girişe ne gerek var.
Çok mu zor kolay gelsin deyip iki tebessüm etmek.

İyi yapmışsın sen, zaten iş geçiciymiş.. resmen hak etmiş.
Ben tüm gülümsememle hoşgeldiniz dedim, bu saygısız girişle şoka girdim. Benim görgü kurallarımın asla kabul etmeyeceği bir durumdu.

Çıkacaktım ama böyle bir çıkış olsun istemezdim, sinirlerim çok bozuldu.

Back
X