İŞTEN AYRILINCA PİŞMAN OLUR MUYUM??

Çocuklar kac yasında?
Bende sureklı bır sekılde cıkmak ısterken calısıyorum 10 sene oldu. 4 sene sonra primlerim doluyor ve ben gıdıyorum. O donem buyuk oglum 14 kucugu ıse 6 yasında olacak. Tam bana ıhtıyacları varken, bebecıkken bıraktım ıse geldım. Tam kendılerını kurtardılar ben evde oturucam. Karısık dusuncelerım var

sabah 8 akşam 6 ve haftanın 6 günü çalışıyorum.
resmi tatillerde de çalışıyorum.
yıllık izin 1 hafta kullanabiliyorum ( 26 gün hakkım var olmasına rağmen)
maaş 3400 tl
Maaşın az 17 yıllık çalısana göre hoş bende 25 senedir çalışıyorum benim maaş az ama primlerim var bu yüzden sesimi çıkarmıyorum. Bana yaş vurdu maalesef 38 de emekli olacaktım 52 yaşı bekliyorum. 2 çocuğum var ikisi de küçük ama çalışmak zorundayım büyüdükçe artıyor masraflar hele ki şu sıralar her şey pahalı beğenmediğin 2 3 yaş takım 60 tl

Bana nedense gecici bi durum gibi geldi. Izin alip bi süre uzak kalsaniz sanki iyi gelicek gibi size. Ben olsam empati yapiyorum onca yil calismisim ayni yerde bi düzen oturtmusum cikmazdim. Ama tabiki dayanamiyorum diyosaniz cikmak da dünyanin sonu degil

3600 gün 10 yıllık çalışmadır
arkadaş zaten 17 yıl çalışmış ve 2 yılı daha var emeklilik hakkı kazanmasına. sonra yaş bekleyecek o ayrı
2002 girişli maalesef bu hakkı bulunmuyor ama belki anlaşarak çıkar o zaman işsizlik maaşı da alabilir. benim işyerim bu konuda yardımcı oluyor.

17 yildir ayni sirkette iseniz, ucretsiz izin alsaniz, biraz kafanizi dinleseniz dinlenseniz, soyle kendinize zaman ayirsaniz.
Halden anlamazlarsa istifa edersiniz.
Ama bence size ufak bir izin soyle bir kac aylik yeter, sonra kendiniz ozlersiniz calisma hayatini.

Tam işten ayrılmayın pişman olursunuz yazacaktım ki şartlarınızı gördüm. Bu resmen emek sömürüsü. Hem 45 saat üzerinde çalıştırıp hem de yıllık izinlernizi vermiyorlar. Yerinizde olsam ayrılır ve dava açardım şirkete. Sizin beyan ettiğiniz kadar fazla mesai ücretini ödemek zorundalar. Aksini ispatlayamadıkları sürece. Olaya duygusal bakmamanızı rica ediyorum.
Tecrübenizden dolayı da iş bulabileceğinizi düşünüyorum.

Edevletten primlerinize baktınız mı maaşınız üzerinden tam yatırıyorlar mı bari?

yıllık iznini bile 1 hafta veriyormuş
ücretsiz izin zor sanki

ama 2 sene var diyor dolmasına primin
emeklilik primi daha mı fazla oluyor acaba 3600 günden kafam karıştı
2 sene sanırım emeklilik priminin dolmasına var

Bu 3600 gün ve 99 öncesi ilk defa SGK lı olunca tazminat alabilirsiniz Şartı gecen senelerde çıktı evlilik Tazminatı gibi düşünebilirsiniz belli Şartları doldurunca alabiliyorsunuz.

bu tamda benım konum her cuma bu düşüncedeyim
ama pazartesi canımı zor atıyoum işe , çünkü evde ev hanımı olmak hayatta en sevmediğim iş ,
şuan evde yardımcı var yemekler haızr ev temiz , yani tam istediğim yaşam şekli ,
ama gel gör ki iş arkadasım beni benden almaya başladı ,
beni etrafa o kadar iş yapmaz gösteriyorki , herkes boş oturuyorum zannediyor ki ben olmadan nasıl başa çıkar , çok merak ediyorum , izin alacam dedim mi 1 hafta surat yaıyor kapris çekmekten yoruldum anlayacagınız ,
zaten ben bir iş yapmıyorum bu kadar kasmanı anlamıyorum diyorum erkek kafası nedemek isteiğimi anlamıyor ama
herkese her işi ben yapıyorum demeyi çok iyi biliyor ,

bugun işten ayrılsam yarın evde kös kös otururum çünkü yapacak başka birşey bilmiyorum ,
hee yada gün gün gezerim herhaldee

Sakın çıkmayın şu anda kendinize alışveriş yaptığınızda kendi cebinizden ödüyorsunuz ama ayrılınca eşinizin parasına ihtiyacınız olacak erkek milletinin çoğu minnet duygusu olmaz bu zamana kadar ne yaptın ki olur 2 yıl dha dayanın priminizi doldurun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…