- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
2 sene primi dolacakmış ya 2 senesini beklesin hiç dayanamıyorsa demek istedim.tazminat alma hakkı var. gününü doldurmasını beklemesine gerek yok
tazminat alma hakkı var. gününü doldurmasını beklemesine gerek yok
Eğer 3600 gün primi varsa ve 99 dan önce ilk kez Sigortalı olmuşsa alabiliyor.nasıl hakkı var acaba işten çıkarılmadığı durumlarda alamaz diye biliyorum yanlış mıyım?
Eğer 3600 gün primi varsa ve 99 dan önce ilk kez Sigortalı olmuşsa alabiliyor.
yaşı küçük gerçi 99 öncesi girdi mi acabaEğer 3600 gün primi varsa ve 99 dan önce ilk kez Sigortalı olmuşsa alabiliyor.
Maaşın az 17 yıllık çalısana göre hoş bende 25 senedir çalışıyorum benim maaş az ama primlerim var bu yüzden sesimi çıkarmıyorum. Bana yaş vurdu maalesef 38 de emekli olacaktım 52 yaşı bekliyorum. 2 çocuğum var ikisi de küçük ama çalışmak zorundayım büyüdükçe artıyor masraflar hele ki şu sıralar her şey pahalı beğenmediğin 2 3 yaş takım 60 tlsabah 8 akşam 6 ve haftanın 6 günü çalışıyorum.
resmi tatillerde de çalışıyorum.
yıllık izin 1 hafta kullanabiliyorum ( 26 gün hakkım var olmasına rağmen)
maaş 3400 tl
3600 gün 10 yıllık çalışmadırama 2 sene var diyor dolmasına primin
emeklilik primi daha mı fazla oluyor acaba 3600 günden kafam karıştı
Bana nedense gecici bi durum gibi geldi. Izin alip bi süre uzak kalsaniz sanki iyi gelicek gibi size. Ben olsam empati yapiyorum onca yil calismisim ayni yerde bi düzen oturtmusum cikmazdim. Ama tabiki dayanamiyorum diyosaniz cikmak da dünyanin sonu degil17 Yıldır bir şirkette çalışıyorum.
Çalışan bayanlar bilirler . Hem evli hemde çocuklu olup bir de çalışma şartları zor bir yerde çalışmak yeterince depresyon sebebidir.
Ama maddi sebeplerden dolayı çalışmak zorunda kaldım hep. Çok şükür şimdi artık maddi sıkıntılarımızı atlattık. Çocuklarımızı büyüttük.
Ama artık o kadar yoruldum ki çalışmak istemiyorum. Çık o zaman işten diyeceksiniz. Bende bunu düşünüyorum uzun süredir. Ama o kadar kolay değil buna karar vermek. Kendimi bildim bileli aynı yerde çalışıyorum. Hayat düzenim hep buna uygun. Sanki işe bırakınca çok pişman olacakmışım gibi geliyor. Kendi kendime diyorum " evde artık çocuklarınla ilgilen evinin hanımı ol :) " Kafam o kadar karışık ki..
İşyerine karşı da kendimi sorumlu hissediyorum. İyi kötü günlerimiz oldu . İşten çıkmak istediğimi söylediğimde tepki alacağım. Duygusal düşünüyorum . zaten hep hayatım boyunca kendimden çok ödün verdim başkalarını düşünmekten. Yine aynı şeyi yapıyorum. İşten ayrıldığımda üzerimden bir yük gidecek sanki. Anlatabildim mi bilmiyorum tam olarak ..
2002 girişli maalesef bu hakkı bulunmuyor ama belki anlaşarak çıkar o zaman işsizlik maaşı da alabilir. benim işyerim bu konuda yardımcı oluyor.3600 gün 10 yıllık çalışmadır
arkadaş zaten 17 yıl çalışmış ve 2 yılı daha var emeklilik hakkı kazanmasına. sonra yaş bekleyecek o ayrı
yıllık iznini bile 1 hafta veriyormuş17 yildir ayni sirkette iseniz, ucretsiz izin alsaniz, biraz kafanizi dinleseniz dinlenseniz, soyle kendinize zaman ayirsaniz.
Halden anlamazlarsa istifa edersiniz.
Ama bence size ufak bir izin soyle bir kac aylik yeter, sonra kendiniz ozlersiniz calisma hayatini.
2 sene sanırım emeklilik priminin dolmasına varama 2 sene var diyor dolmasına primin
emeklilik primi daha mı fazla oluyor acaba 3600 günden kafam karıştı
99 öncesi herhangi biryerde ilk defa SGK lı olmuşsa alıyor. 35 yaşındaymışyaşı küçük gerçi 99 öncesi girdi mi acaba
Ben onun yerinde olsam 1 hafta rapor alırdım hastayım derdim. Ne diyebilirler ki 17 senelik elemana.yıllık iznini bile 1 hafta veriyormuş
ücretsiz izin zor sanki
yıllık iznini bile 1 hafta veriyormuş
ücretsiz izin zor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?