İŞTEN AYRILINCA PİŞMAN OLUR MUYUM??

Günde kac saat calisiyorsun ve ne kadar ücret aliyorsun?

Gecen sene 18 yillik calisma sonrasi isten cikarildim , zaten cikarilmasam birkac ay icerisinde ben istifa edecektim yurtdisina yerlesecegimiz icin

İlk 1 ay sudan cikmis baliga dondum , calisirken insan pek cok hayal kuruyor , ay avde olsam balkonumda oturur kahve keyfi yapardim , battaniye altinda kitap okur cayimi yudumlardim , su saatte deniz kenarina iner yuruyus yapardim vs vs
Hicbirini yapamadim ilm ay , bos bos mal mal oturdum , resmen beceriksizce nasil olacak ne olacak diye dusunup durdum

1 ay sonra ise vay anasini disarda hayat sahaneymis deyip istedigim herseyi yaptim , tam 1 sene oldu isten cikali , simdi kendi isimin patronuyum , cok keyif aldigim bir is yapiyorum , calisma saatleri tamamen bana bagli , mesela su anda actim laptopu elimde kahvem takiliyorum

Gercekten artik yeter noktasindaysaniz istifa edein , ilk ay zor gececek ama sonrasi sahane
Bir de uretmeye alisik kadin zaten evde bos bos oturamiyor , mutlaka kendinize bir is yaratacaksinizdir

18 senedir aynı şirketteyim benimde primimin dolmasına 2 yıl var . 7.000 günü doldurup tazminata hak kazanıp işten ayrılmak istiyorum. Bende bazen bunalıyorum ama planlarımı buna göre yaptım hayırlısı bakalım.

birde 3 sene daha calisirsaniz tazminatinizida alirsiniz sanirim sizi baya bir sure idare eder

2002 girişli maalesef bu hakkı bulunmuyor ama belki anlaşarak çıkar o zaman işsizlik maaşı da alabilir. benim işyerim bu konuda yardımcı oluyor.
2001 yılında girdim. "15 yıl çalışınca kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan" yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım için

hayır asgari ücretten

O kadar guvenme canim benm patron ev evlilik gibi sebeplerden dolayi tazminat isteyenleri cikis giris yapti ihbar haric diger hakkini odedi fazlasiyla. Bende evlenirken borc var diye istedim bana zehra bu para ziyan olur ev falan alirsan verim dedi bende kabul ettim iyi niyetine guvendim babalik yapio sandim. Birevime yazildik adamlar onden odeme yaparsaniz kolaylik saglariz dedi bizde az vardi isyerine gittim durumu izah ettim ama turlu bahanelerle o parayi vermedi resmen adam secmis oldu ki isyerinde herseyi yapiorm caycisinin isine kadar ama kimseye guvenmiceksin is hayatinda. Ben evde cok rahatim kafam rahat param olmasn ama huzurum olsun. Isten sinirle gelip herkese satasan esiyle kavga eden hirsini ondan cikaran ben gitti sakin biri geldi

Bence o kadar emim olmayın.
Senelik iznimizi vermeyen , SGK nızı asgari ücretten yatıran işverene güvenmeyin. Öyleleri herseyi yapar.

2 Yıl sonra prim günüm doluyor. Ama şu an o tarih o kadar uzak geliyor ki bana. Nasıl olsa 58 yaşında emekli olacağım o zamana kadar Öderim bir şekilde acelesi mi var diyorum .
Bence prim gününüzü doldurun. Aynı şekilde ben de ayrılmak istiyorum ama en azından primlerimi doldurayım diye bekliyorum. Özel sektörde iseniz sürenizi doldurunca emeklilik ikramiyesi de alırsınız. Yalnız primler 19.5 sene de doluyor 25 yıl çalışma şartı da var o konuda nasıl davranmak gerekiyor bilmiyorum

Bence o kadar emim olmayın.
Senelik iznimizi vermeyen , SGK nızı asgari ücretten yatıran işverene güvenmeyin. Öyleleri herseyi yapar.
Şöyle anlatayım.. geçen sene çalıştığım şirketten çıkış yapıldı. Herhangi bir tazminat almadım. Diğer grup şirkete girişim yapıldı ..Çıkış yapılan şirket kapandı işveren tarafından çıkış yapıldı yani.. eğer patronum kendi isteğiyle vermezse tazminatımı son 1 yılımı yok sayarım dava açar çıkarıldığım şirketten tazminatımı alırım.

Ve maasin dusuk ben 2012 girisliyim 2500 aliodm ve 3 kisilik hatta ayak isiyle 4 kisilik is yapiodm sade muhasebe ya da telefona bakanlar bile 3 3500 den asagi almiolrdi ayni sitede. Siz 17 senedir oradasiniz ve hakkinizi almiosnz
ve bölüm sorumlusu konumundayım yani...kesinlikle bu kadar yılımı başka yerde çalışsaydım çok daha iyi maaşlar alıyor olurdum. zaten hep kendi işim gibi çalıştım

Aynı işverene ait grup şirket miydi ?
Işveren ve şirket adresi aynı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…