- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
17 Yıldır bir şirkette çalışıyorum.
Çalışan bayanlar bilirler . Hem evli hemde çocuklu olup bir de çalışma şartları zor bir yerde çalışmak yeterince depresyon sebebidir.
Ama maddi sebeplerden dolayı çalışmak zorunda kaldım hep. Çok şükür şimdi artık maddi sıkıntılarımızı atlattık. Çocuklarımızı büyüttük.
Ama artık o kadar yoruldum ki çalışmak istemiyorum. Çık o zaman işten diyeceksiniz. Bende bunu düşünüyorum uzun süredir. Ama o kadar kolay değil buna karar vermek. Kendimi bildim bileli aynı yerde çalışıyorum. Hayat düzenim hep buna uygun. Sanki işe bırakınca çok pişman olacakmışım gibi geliyor. Kendi kendime diyorum " evde artık çocuklarınla ilgilen evinin hanımı ol :) " Kafam o kadar karışık ki..
İşyerine karşı da kendimi sorumlu hissediyorum. İyi kötü günlerimiz oldu . İşten çıkmak istediğimi söylediğimde tepki alacağım. Duygusal düşünüyorum . zaten hep hayatım boyunca kendimden çok ödün verdim başkalarını düşünmekten. Yine aynı şeyi yapıyorum. İşten ayrıldığımda üzerimden bir yük gidecek sanki. Anlatabildim mi bilmiyorum tam olarak ..
2001 yılında girdim. 15 yıl sonrası kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım içinyaşı küçük gerçi 99 öncesi girdi mi acaba
2001 yılında girdim. "15 yıl çalışınca kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan" yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım için2002 girişli maalesef bu hakkı bulunmuyor ama belki anlaşarak çıkar o zaman işsizlik maaşı da alabilir. benim işyerim bu konuda yardımcı oluyor.
hayır asgari ücrettenTam işten ayrılmayın pişman olursunuz yazacaktım ki şartlarınızı gördüm. Bu resmen emek sömürüsü. Hem 45 saat üzerinde çalıştırıp hem de yıllık izinlernizi vermiyorlar. Yerinizde olsam ayrılır ve dava açardım şirkete. Sizin beyan ettiğiniz kadar fazla mesai ücretini ödemek zorundalar. Aksini ispatlayamadıkları sürece. Olaya duygusal bakmamanızı rica ediyorum.
Tecrübenizden dolayı da iş bulabileceğinizi düşünüyorum.
Edevletten primlerinize baktınız mı maaşınız üzerinden tam yatırıyorlar mı bari?
2001 yılında girdim. 15 yıl sonrası kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım için99 öncesi herhangi biryerde ilk defa SGK lı olmuşsa alıyor. 35 yaşındaymış
Siz dava açmazsanız ben şikayet edebilirim çalışma bakanlığınahayır asgari ücretten
günde 10 saat. haftada 60 saat ... maaş 3400Günde kac saat calisiyorsun ve ne kadar ücret aliyorsun?
O kadar guvenme canim benm patron ev evlilik gibi sebeplerden dolayi tazminat isteyenleri cikis giris yapti ihbar haric diger hakkini odedi fazlasiyla. Bende evlenirken borc var diye istedim bana zehra bu para ziyan olur ev falan alirsan verim dedi bende kabul ettim iyi niyetine guvendim babalik yapio sandim. Birevime yazildik adamlar onden odeme yaparsaniz kolaylik saglariz dedi bizde az vardi isyerine gittim durumu izah ettim ama turlu bahanelerle o parayi vermedi resmen adam secmis oldu ki isyerinde herseyi yapiorm caycisinin isine kadar ama kimseye guvenmiceksin is hayatinda. Ben evde cok rahatim kafam rahat param olmasn ama huzurum olsun. Isten sinirle gelip herkese satasan esiyle kavga eden hirsini ondan cikaran ben gitti sakin biri geldi2001 yılında girdim. 15 yıl sonrası kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım için
Bence o kadar emim olmayın.2001 yılında girdim. 15 yıl sonrası kendi isteğimle çıksan bile tazminat hakkı kanunundan yararlanamıyorum. Fakat işyerim tazminatımı verir. Kanunen hakkım olmaz kendi isteğimle çıktığım için
Ve maasin dusuk ben 2012 girisliyim 2500 aliodm ve 3 kisilik hatta ayak isiyle 4 kisilik is yapiodm sade muhasebe ya da telefona bakanlar bile 3 3500 den asagi almiolrdi ayni sitede. Siz 17 senedir oradasiniz ve hakkinizi almiosnzgünde 10 saat. haftada 60 saat ... maaş 3400
Bence prim gününüzü doldurun. Aynı şekilde ben de ayrılmak istiyorum ama en azından primlerimi doldurayım diye bekliyorum. Özel sektörde iseniz sürenizi doldurunca emeklilik ikramiyesi de alırsınız. Yalnız primler 19.5 sene de doluyor 25 yıl çalışma şartı da var o konuda nasıl davranmak gerekiyor bilmiyorum2 Yıl sonra prim günüm doluyor. Ama şu an o tarih o kadar uzak geliyor ki bana. Nasıl olsa 58 yaşında emekli olacağım o zamana kadar Öderim bir şekilde acelesi mi var diyorum .
Şöyle anlatayım.. geçen sene çalıştığım şirketten çıkış yapıldı. Herhangi bir tazminat almadım. Diğer grup şirkete girişim yapıldı ..Çıkış yapılan şirket kapandı işveren tarafından çıkış yapıldı yani.. eğer patronum kendi isteğiyle vermezse tazminatımı son 1 yılımı yok sayarım dava açar çıkarıldığım şirketten tazminatımı alırım.Bence o kadar emim olmayın.
Senelik iznimizi vermeyen , SGK nızı asgari ücretten yatıran işverene güvenmeyin. Öyleleri herseyi yapar.
ve bölüm sorumlusu konumundayım yani...kesinlikle bu kadar yılımı başka yerde çalışsaydım çok daha iyi maaşlar alıyor olurdum. zaten hep kendi işim gibi çalıştımVe maasin dusuk ben 2012 girisliyim 2500 aliodm ve 3 kisilik hatta ayak isiyle 4 kisilik is yapiodm sade muhasebe ya da telefona bakanlar bile 3 3500 den asagi almiolrdi ayni sitede. Siz 17 senedir oradasiniz ve hakkinizi almiosnz
Aynı işverene ait grup şirket miydi ?Şöyle anlatayım.. geçen sene çalıştığım şirketten çıkış yapıldı. Herhangi bir tazminat almadım. Diğer grup şirkete girişim yapıldı ..Çıkış yapılan şirket kapandı işveren tarafından çıkış yapıldı yani.. eğer patronum kendi isteğiyle vermezse tazminatımı son 1 yılımı yok sayarım dava açar çıkarıldığım şirketten tazminatımı alırım.
Aynı işverene ait grup şirket miydi ?
Işveren ve şirket adresi aynı mı ?
İşveren aynı kişi mişirket adresi, ünvanı vergi numarası farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?