- 9 Haziran 2009
- 476
- 52
- 318
- 39
- Konu Sahibi burcudalli
-
Aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim ama oda söylememiş iş yerinin yada başka birinin numarası yoktu müdür beni arayınca onunla konuşabildim.işe gitmeyeceğinizi kimseye bildirmediniz mi ?
Aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim ama oda söylememiş iş yerinin yada başka birinin numarası yoktu müdür beni arayınca onunla konuşabildim.
Pazar günü aradılar işe başlayabilirsiniz diye pazartesi işe başladım işe girmeden önce sözleşme falan imzalamıştık işe girişi bildirmişlerdir diye sorma ihtiyacı hissetmedi. İşe gelemeyeceğimi de aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim diğerlerinin tl numarası yoktu çünkü.İşe de ihtiyacım vardı ama oğlum huzursuz ve mutsuz olunca ondan kıymetli değil deyip bırakma kararı aldım yoksa muhasebe mesleğim olmasına rağmen iş bulamadığım için hasta bakıcılığı yapıyordum gerçi hasta bakıcılığı değil temizlikçi bulaşıkçıda diyebilirsiniz. Çünkü her işi yapıyorduk. Ama işi bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlumIlk olarak işe girdiğiniz dönemde bunu konuşmanız gerekirdi. Kaldı ki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp öğrenebiliyorsunuz. Sizin işinize gelmiş. Benimde buna benzer bir durumum olmuştu ama ben en başında konuşmuştum buna göre devam etmiştim.
Ikıncı bir hususta işe gitmediğiniz gün gidemeyeceğinizin bilgisini verdiniz mi ? Müdür arayıp neden gelmediniz diye ise muhtemelen vermediniz.
Türkiye şartları belli.. işsizlik oranı çok yüksek. Ama siz sahip olduğunuz işe sahip çıkmıyor kafaniza göre gitmiyorsunuz. Belli ki işe pek ihtiyacınız yok.
Çok kırıcı bi yorum olmuş 12 günlük bi deneyimim oldu evet ama daha önceki.iş yerimde 6 yıllık çalışmışlığım ve işi kendim bırakmama rağmen tazminatımı aldığım bi kariyerimde var.12 günlük kariyer hayatınız da hiç bir alacağınız bulunmaz..
Zaten yapacağınızı yapmışsınız bence gelecekte de çalışmayın hiç
Çok kırıcı bi yorum olmuş 12 günlük bi deneyimim oldu evet ama daha önceki.iş yerimde 6 yıllık çalışmışlığım ve işi kendim bırakmama rağmen tazminatımı aldığım bi kariyerimde var.12 günlük kariyer hayatınız da hiç bir alacağınız bulunmaz..
Zaten yapacağınızı yapmışsınız bence gelecekte de çalışmayın hiç
Onlar çıkarsa da nasıl tazminat alacak?İşten çıkarılmamışsınız. Sizi işten çıkarsınlar diye elinizden geleni yapmışsınız. Muhtemelen onlar çıkarsın ki tazminat alayım filan diye düşündünüz. Sgk'ya geç bildirimde bulunmak onların hatası ancak sizin yaptığınız da iş etiğine uygun değil.
"kendi istediğiyle işten ayrılan bir çalışan ihbar tazminatı alamaz. İşverenler işten zamansız çıkardıkları tüm çalışanlarına ihbar süresi kadar ödeme yapmak durumundadır. 4857 İş Kanunu'nun 25. maddesine göre işveren haklı sebeplerle işten çıkarma yapıyorsa ihbar tazminatı ödemez." alıntıdırOnlar çıkarsa da nasıl tazminat alacak?
Bence onlar ben bırakayım diye ellerinden geleni yaptılar çünkü idare ye alınınca müdür bu durumdan rahatsız oldu ertesi gün kurucu müdürle konuşup sen yanlış anladın sanırım devamlı durmayacaksın gerekli olduğu durumlarda seni.çağıracağız deyip tekrar hasta bakıcılığına alıp hasta bakıcılığı dışında her işi yaptırdılar bulaşık yıkadım çamaşır serdim temizlik yaptım gocunmadım ama oğlum boynumu büktü ayrıca 12 günde ne tazminatı alabilirim ki. İş etiğine aykırı diye hakkımızı aramayalım o zamanİşten çıkarılmamışsınız. Sizi işten çıkarsınlar diye elinizden geleni yapmışsınız. Muhtemelen onlar çıkarsın ki tazminat alayım filan diye düşündünüz. Sgk'ya geç bildirimde bulunmak onların hatası ancak sizin yaptığınız da iş etiğine uygun değil.
İhbar tazminatı alabilirdim ama gerek çalışma sürem gerekse beni çıkardıkları kod gereği tazminat hakkım yokOnlar çıkarsa da nasıl tazminat alacak?
Hakkınızı aramayın demedim. Onların hatasına karşılık sizde uygunsuz davranmışsınız dedim ki hala aynı görüşteyim. Tazminatla ilgili kurduğum cümlenin başında muhtemelen var dikkatinizi çekerim.Bence onlar ben bırakayım diye ellerinden geleni yaptılar çünkü idare ye alınınca müdür bu durumdan rahatsız oldu ertesi gün kurucu müdürle konuşup sen yanlış anladın sanırım devamlı durmayacaksın gerekli olduğu durumlarda seni.çağıracağız deyip tekrar hasta bakıcılığına alıp hasta bakıcılığı dışında her işi yaptırdılar bulaşık yıkadım çamaşır serdim temizlik yaptım gocunmadım ama oğlum boynumu büktü ayrıca 12 günde ne tazminatı alabilirim ki. İş etiğine aykırı diye hakkımızı aramayalım o zaman
170 aradım sordum ama çıkış tarihi 16 ağustos rapor tarihi,17 ağustos olduğu için bişey yapamıyorlarraporlu kisiye isten cikaramazlar benim bildigim burdanda ceza yerler tekrar arayin sikayet ettiginiz yeri bunuda bildirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?