işten çıkarıldım 😢

Ne hakkın var ki alacaksın. Zaten ıse gıtmemıssın yeni baslamıs sın. O ceza oder cunku ılk o kurumda basladıgın an bildirimi yapılmalı. Ama 2 ay deneme deyıp performans düşüklüğü iş akdi feshi diyebilir. Ise de gıtmemıssın. Rapor da pesıne almıssın.yanı ne calısıp ne hakettın demek geldı içimden. Bu arada işveren her zaman resmı islerde avukatına danısır ve ceza alacak seyden kacınır. Ise girisi yapmasa da cıkısta bir dayanağı mutlaka vardır. Siz ama hangi maddeden cıkısınız oldu onu kesin ogrenın. Atiyorum inat edip yalancı sahıtlıkle bir iftira da yapabilirler

Konuyla mesajinizin hic alakasi yok, issizligin sebebi bu bayanmi ? Bayanin is ahlaki yetersizse isyeri gerekeni yapar. Daha ise girisi bile dogru durust yamayan bir isyerini mi savunuyorsunuz ?

Davayı vs bilemem ama kafanıza göre gerekçe ne olursa olsun işe gitmemek etik dışı gidip bir de rapor alınmışsınız. Sağlık çalışanıyım devlette üzerime yazılı randevulu hastaları ani olduğu için iptal edemedik diye anneannem vefat ettiğinde ağlaya ağlaya hasta baktım. Çünkü o insanlar da aylardır randevularını bekliyordu ve benim yerime bakacak kimse yoktu hepsi de anneannem için dualar etti.. anneannem vefat etti diye sorumsuzluk yapamazdım Allah rahmet eylesin

Konuyla mesajinizin hic alakasi yok, issizligin sebebi bu bayanmi ? Bayanin is ahlaki yetersizse isyeri gerekeni yapar. Daha ise girisi bile dogru durust yamayan bir isyerini mi savunuyorsunuz ?
Bir yorum bu kadar anlaşılmaz. Alakayı siz kuramamışsınız. 2019 yılının ilk yarısındaki işsizlik oranı %13. Bu demek oluyor ki şuanki ekonomik pozisyonda işinize sahip çıkmak zorundasınız. Yoksa %13lük dilime sizde dahil olursunuz. Bu arada yeni bir anlayamama durumunuz için şunu da belirteyim. Işyerinde size mobbing veya taciz gibi ahlaksız durumlar dışında sahip çıkmak zorundasınız diyeyim.
Konuya gelince.. Konu sahibinin davranışı son derece etik dışı. Bu şirket veya X firması, ister köşebaşında bir dükkan veya plaza.. Hiç farketmez. Etik davranmak zorundasınız. Üstlerini arayıp haber dahi vermeden izin alınmadan son derece amatör bir şekilde çalışan teyzesine haber vermesi bu çalışanın etik dışı haraket sergilediğini gösterir.
Iş yerinin sigorta yapmadığını 12 gün sonra öğrenmek konu sahibinin dikkatsizliği.. Tecrübeli bir muhasebeci olarak çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını araması veya e-devlet üzerinden kontrol etmesi gerekiyordu. Iş yeri ne kadar gayriciddi olursa olsun konu sahibi kendi hakkını aramak zorunda. Ama üzerinden 2 hafta geçtiği halde habersiz bir şekilde işe gitmeyerek ve sonucunda da karşı tarafın işine son vermesiyle hakkını aramaya çalışıyorsa bunda bir tezatlık var demektir.

altına imza attım

Ihbarsiz is biraktiysaniz ihbar tazminati icin dava acabilirler. Ama 12 gunde bunu yapabilorlermi bilmiyorum

Zaten 2 ay deneme süreniz var. O sure içinde bildirimsiz çıkarılabiliyor. Önce giriş tarihini düzeltip 10 gün geriye dönükte Çıkarma Hakkı var.
En son geldiğiniz günden çıkarmış işte.
Kanun yoluna gitseniz de pek birşey olacağını sanmıyorum.

Gecmiş olsun başka bulursunuz.

Aslında işten çıkmak isteğiyle işe gitmemişsiniz, onlar sizi çıkarınca iş neden birden kıymetli oldu anlayamadım. Hayır siz beni kovamazsınız ben istifa ediyorum deseydiniz madem bu kadar gururunuza dokundu

Ben işe gitmediğim an sigortamın yapılmasına ne diyeceksiniz hala İş yerini savunup beni yerin dibine mi sokacaksınız sigorta bildiriminin yapıldığını ama belgesinin gelmediğini çalıştığımın 2.günü bana söylendi çünkü o an idarede personel dosyalarını düzenliyordum bunun üzerine hala neyin araştırmasını yapmam gerekiyordu sonuçta dediklerine inandım ki yerimde kim olsa inanırdı araştırmak aklıma bile gelmedi ama bu olay bi ders oldu bi dahaki iş deneyimimde ilk işim araştırmak olur.
İşsizlik evet hat safhada olabilir ama böyle bi iş yerinde çalışmakta bile bile enayilik olur.

çocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demek o raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
Gerçekten ya 10 gün rapor nasıl alınır, yatak döşek yatarken gece serum alıp sabah işe gittim de bir günlük rapor alamadım.

Oh ne ala memleket
Sorunsuzlukda diz biyu
Ise gitmeyeceginizi haber vermemek terbiyesizlik
Is yerinin nunarasi yoktu da bahane

çocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demek o raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
Özelden almıştır devlet hastanesi 1 gün zor veriyor rapor 10 gün ne diye verecek.
Hayat işte böyle şu anda bulaşıkçılık bile yapasım var bazısı keyfi işe gitmiyor

Konunuzu ben mi yanlış anladım diye tekrar okudum. Doğru anlamışım.
Burada en hatalı taraf sizsiniz. Ayrıca sizi yerin dibine sokan,hakarete varan tek kelime soylemedim.
Siz önce gözünüzü karartıp işten çıkmaya karar veriyorsunuz ve bunu son derece amatör bir şekilde yöneticinize değil teyzenize söylüyorsunuz. Size sorulduğunda da evladınızı koz olarak kullanıyorsunuz.Size neden gitmediğiniz sorulduğunda da ne var ne yok döküyorsunuz. Acaba bu insanlar sizi işten çıkardıklarını söylemeselerdi ve işe gitmemenizi problem etmeselerdi buraya sigorta girişim geç yapıldı hakkımı aramalı mıyım diye konu açar mıydınız ?
Kaldı ki sigorta konusunda işvereni savunan tek şey söylemedim. Siz sigorta girişinizi yapılmadığını söyleseydiniz ben şikayet etmenizi tavsiye ederdim.
Birşeyleri göze aldıktan sonra cesaret edemeyip haklı iken son derece haksız duruma düşen sizsiniz.

12 günde neye ne kadar kinlendiniz de müdür arayınca suratına kustunuz içinizdekileri?
Size çalışmak zor gelmiş, bahane aramışsınız.

Ayrıca deneme süresi içinde koşulsuz işten çıkarabilirler. Herhangi bir hakkınız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…