- 26 Ekim 2017
- 901
- 907
- 103
- Konu Sahibi burcudalli
-
Ne hakkın var ki alacaksın. Zaten ıse gıtmemıssın yeni baslamıs sın. O ceza oder cunku ılk o kurumda basladıgın an bildirimi yapılmalı. Ama 2 ay deneme deyıp performans düşüklüğü iş akdi feshi diyebilir. Ise de gıtmemıssın. Rapor da pesıne almıssın.yanı ne calısıp ne hakettın demek geldı içimden. Bu arada işveren her zaman resmı islerde avukatına danısır ve ceza alacak seyden kacınır. Ise girisi yapmasa da cıkısta bir dayanağı mutlaka vardır. Siz ama hangi maddeden cıkısınız oldu onu kesin ogrenın. Atiyorum inat edip yalancı sahıtlıkle bir iftira da yapabilirlerDaha önce konu açmıştım iş yerim ile ilgili rehabilitasyon merkezinde önce hasta bakıcı sonra idari kısmı ve tekrar sonra hasta bakıcı olarak çalıştırdılar vs.diye. Bütün olanlardan sonra ve oğlumun bakıcıya alışamaması sonucu işi bırakmaya karar verdim ve cuma günü işe gitmedim. Asıl olayda bundan sonra başladı benim sgk ya işe girişim bildirilmemiş. 5 ağustosta iş başı yaptım ama bildirim 17 ağustos. İşe girişiniz yapılmıştır diye sgk dan mesaj geldi okuyorum okuyorum anlam veremiyorum. Sonra 170 sgk danışma hattını aradım evet doğru yeni yapılmış işe girişiniz dedi ve şikayet dilekçesi oluşturduk. Bu arada müdür arıyor durmadan. En son tl kapatıp aradım kimsiniz falan diye kendini tanıttı işe neden gelmediniz dedi bende ilk önce siz neden benim işe girişimi bugün bildirdiniz bunun hesabını verin sonra bana sorun neden gelemdiniz diye dedim ve içimde ne varsa kustum resmenSonra bu durumu hemen düzeltiyorsunuz ben işimin başındayım çocuğum hasta ondan gelemedim falan dedim ayrıca şikayet ettiğimi de söyledim. Bende ne olur ne olmaz diye gidip 10 günlük rapor aldım kendime. Sonra bana yine sgk dan mesajlar gelmeye başladı sırasıyla işe giriş iptal sonra 5 ağustos işe giriş ve ardından 16 ağustos işten çıkış diye. Bu arada akşam teyzemden öğrendim ki 900₺ ceza ödenecekmiş geç bildirmekten dolayı kurucu müdüre yansımış olay cezayı müdüre demiş ödeyeceksin hemen düzelt demiş baya Bi bağırıp çağırmış nasıl unutursunuz her gün yanınızda gözünüzün önünde diye. Şikayet etti deyince de çıkışını verin demiş. İşten çıkmış olmak sorun değilde ben baya Bi kinlendim açıkçası hangi maddeden çıkış yaptılar bilmiyorum ama olayın aslı astarı bu. Şimdi benim bu işyerine açabileceğim alabileceğim bi hakkım varmı?aramızda bilenler vardır önce bi size sorayım dedim. Çalışma sürem kısa ya bide rapor almıştım. Yapabileceğim bişeyler var mı?
Konuyla mesajinizin hic alakasi yok, issizligin sebebi bu bayanmi ? Bayanin is ahlaki yetersizse isyeri gerekeni yapar. Daha ise girisi bile dogru durust yamayan bir isyerini mi savunuyorsunuz ?Ilk olarak işe girdiğiniz dönemde bunu konuşmanız gerekirdi. Kaldı ki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp öğrenebiliyorsunuz. Sizin işinize gelmiş. Benimde buna benzer bir durumum olmuştu ama ben en başında konuşmuştum buna göre devam etmiştim.
Ikıncı bir hususta işe gitmediğiniz gün gidemeyeceğinizin bilgisini verdiniz mi ? Müdür arayıp neden gelmediniz diye soruyor ise muhtemelen vermediniz.
Türkiye şartları belli.. işsizlik oranı çok yüksek. Ama siz sahip olduğunuz işe sahip çıkmıyor kafaniza göre gitmiyorsunuz. Belli ki işe pek ihtiyacınız yok.
Bir yorum bu kadar anlaşılmaz. Alakayı siz kuramamışsınız. 2019 yılının ilk yarısındaki işsizlik oranı %13. Bu demek oluyor ki şuanki ekonomik pozisyonda işinize sahip çıkmak zorundasınız. Yoksa %13lük dilime sizde dahil olursunuz. Bu arada yeni bir anlayamama durumunuz için şunu da belirteyim. Işyerinde size mobbing veya taciz gibi ahlaksız durumlar dışında sahip çıkmak zorundasınız diyeyim.Konuyla mesajinizin hic alakasi yok, issizligin sebebi bu bayanmi ? Bayanin is ahlaki yetersizse isyeri gerekeni yapar. Daha ise girisi bile dogru durust yamayan bir isyerini mi savunuyorsunuz ?
altına imza attımValla sizin gibileri anlamıyorum.
Hem zaten oğlum için çıktım diyorsun.
Hem habersiz işe gitmiyorsun. Gitmeyeceğini söylemeye bile tenezzül etmiyorsun.
Sonra da şikayet edip tehditvari konuşuyorsun.
Sonra da ortalığı birbirine katıyorsunuz
Gitmeyeceğin bi iş için neden rapor aldın mesela?
Geri gel çalış deseler gidecek misin mesela?
Resmen ne koparsam kardır diye oraya buraya saldırmışsınız. Onlar da sizinle uğraşmaktansa, hiç anlaşma yoluna girmeyip cezasını ödeyip sizi çıkarmışlar ki ben de olsam böyle yapardım.
Ben işe gitmediğim an sigortamın yapılmasına ne diyeceksiniz hala İş yerini savunup beni yerin dibine mi sokacaksınız sigorta bildiriminin yapıldığını ama belgesinin gelmediğini çalıştığımın 2.günü bana söylendi çünkü o an idarede personel dosyalarını düzenliyordum bunun üzerine hala neyin araştırmasını yapmam gerekiyordu sonuçta dediklerine inandım ki yerimde kim olsa inanırdı araştırmak aklıma bile gelmedi ama bu olay bi ders oldu bi dahaki iş deneyimimde ilk işim araştırmak olur.Bir yorum bu kadar anlaşılmaz. Alakayı siz kuramamışsınız. 2019 yılının ilk yarısındaki işsizlik oranı %13. Bu demek oluyor ki şuanki ekonomik pozisyonda işinize sahip çıkmak zorundasınız. Yoksa %13lük dilime sizde dahil olursunuz. Bu arada yeni bir anlayamama durumunuz için şunu da belirteyim. Işyerinde size mobbing veya taciz gibi ahlaksız durumlar dışında sahip çıkmak zorundasınız diyeyim.
Konuya gelince.. Konu sahibinin davranışı son derece etik dışı. Bu şirket veya X firması, ister köşebaşında bir dükkan veya plaza.. Hiç farketmez. Etik davranmak zorundasınız. Üstlerini arayıp haber dahi vermeden izin alınmadan son derece amatör bir şekilde çalışan teyzesine haber vermesi bu çalışanın etik dışı haraket sergilediğini gösterir.
Iş yerinin sigorta yapmadığını 12 gün sonra öğrenmek konu sahibinin dikkatsizliği.. Tecrübeli bir muhasebeci olarak çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını araması veya e-devlet üzerinden kontrol etmesi gerekiyordu. Iş yeri ne kadar gayriciddi olursa olsun konu sahibi kendi hakkını aramak zorunda. Ama üzerinden 2 hafta geçtiği halde habersiz bir şekilde işe gitmeyerek ve sonucunda da karşı tarafın işine son vermesiyle hakkını aramaya çalışıyorsa bunda bir tezatlık var demektir.
Gerçekten ya 10 gün rapor nasıl alınır, yatak döşek yatarken gece serum alıp sabah işe gittim de bir günlük rapor alamadım.çocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demeko raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
Ultra profesyonel bir durum tebriklerrrAynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim ama oda söylememiş iş yerinin yada başka birinin numarası yoktu müdür beni arayınca onunla konuşabildim.
Özelden almıştırçocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demeko raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
Konunuzu ben mi yanlış anladım diye tekrar okudum. Doğru anlamışım.Ben işe gitmediğim an sigortamın yapılmasına ne diyeceksiniz hala İş yerini savunup beni yerin dibine mi sokacaksınız sigorta bildiriminin yapıldığını ama belgesinin gelmediğini çalıştığımın 2.günü bana söylendi çünkü o an idarede personel dosyalarını düzenliyordum bunun üzerine hala neyin araştırmasını yapmam gerekiyordu sonuçta dediklerine inandım ki yerimde kim olsa inanırdı araştırmak aklıma bile gelmedi ama bu olay bi ders oldu bi dahaki iş deneyimimde ilk işim araştırmak olur.
İşsizlik evet hat safhada olabilir ama böyle bi iş yerinde çalışmakta bile bile enayilik olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?