- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi burcudalli
-
evlendiğiniz için mi işten tazminat alarak çıktınız ? yada küçük bir yerse bazen hatır gönül patronlar hak verebiliyor kendi cebinden.Çok kırıcı bi yorum olmuş 12 günlük bi deneyimim oldu evet ama daha önceki.iş yerimde 6 yıllık çalışmışlığım ve işi kendim bırakmama rağmen tazminatımı aldığım bi kariyerimde var.
Bırakında ileride çalış çalışmayacağıma kendim karar vereyim
Acemice değil belki ama orada çalışmayı zaten düşünmediğim için açık sözlü konuşmuş olabilirim. Bunuda hatalarını düzeltmeleri için yaptım çünkü başka türlü bu olay kurucu müdüre hiç gitmez ve üstü kapanırdı çünkü müdür gerçekten çok itici.ve işine geldiği gibi.davranan biri.Hakkınızı aramayın demedim. Onların hatasına karşılık sizde uygunsuz davranmışsınız dedim ki hala aynı görüşteyim. Tazminatla ilgili kurduğum cümlenin başında muhtemelen var dikkatinizi çekerim.
Daha önce altı yıllık tecrübesi olan birine göre çok acemice davranmışsınız. Peşine düşmeyin bence. Çünkü teyzeniz orada çalılıyormuş. Onu zora sokmayın.
onu hesaba katmislar demekki170 aradım sordum ama çıkış tarihi 16 ağustos rapor tarihi,17 ağustos olduğu için bişey yapamıyorlar
Bu durumda işveren o zaman iki haftalık tazminat odemek zorunda çünkü bildirimsiz çıkarma yapmış."kendi istediğiyle işten ayrılan bir çalışan ihbar tazminatı alamaz. İşverenler işten zamansız çıkardıkları tüm çalışanlarına ihbar süresi kadar ödeme yapmak durumundadır. 4857 İş Kanunu'nun 25. maddesine göre işveren haklı sebeplerle işten çıkarma yapıyorsa ihbar tazminatı ödemez." alıntıdır
Biraz araştırırsanız sorunuzun cevabını kendiniz de bulursunuz.
Raporunu kuruma bildirmemiş.raporlu kisiye isten cikaramazlar benim bildigim burdanda ceza yerler tekrar arayin sikayet ettiginiz yeri bunuda bildirin
Deneme suresinde nasıl tazminat alacaksınız?İhbar tazminatı alabilirdim ama gerek çalışma sürem gerekse beni çıkardıkları kod gereği tazminat hakkım yok
OğLum olduğu için ayrıldım ve hiçbirşey talep etmedim. Bunu ayrılırken de belirttim ama emeğin çok fazla deyip kendi verdi.orta ölçekli yerlerin çoğunda bu
evlendiğiniz için mi işten tazminat alarak çıktınız ? yada küçük bir yerse bazen hatır gönül patronlar hak verebiliyor kendi cebinden.
haber vermeden işe gitmemezlik yapıp, bi de üzerine zaten ayrılmaya karar vermiştim diyorsunuz; sonra insanlar iş etiğine uygun davranmamışsınız diyince bozuluyorsunuz. anlayamadım.
Raporu öğleye kadar anca alabildim çok kalabalıktı hastaneler.Raporunu kuruma bildirmemiş.
Üstüne aramış 170 i şikayet etmiş.
Onlar da cezasını ödeyip çıkarmışlar mecbur.
Bence en iyisini yapmışlar.
Deneme süreli işe başlamadığım için olabilir meselaDeneme suresinde nasıl tazminat alacaksınız?
tamam yani hukuken hakkınız olmayan, o kişinin gönlünden kopan birşey olmuş o. o yüzden ayrılırken tazminat aldım demeyin, yanlış anlaşılır. size güzellik yapmış o patronunuz.Oğ
OğLum olduğu için ayrıldım ve hiçbirşey talep etmedim. Bunu ayrılırken de belirttim ama emeğin çok fazla deyip kendi verdi.
Evet işe gitmedim ama işe3 gün gitmez isen tutanak tutup çıkarabilirler 1 gün hatta yarım günde değil yani
Böyle düşünmeye devam edinValla sizin gibileri anlamıyorum.
Hem zaten oğlum için çıktım diyorsun.
Hem habersiz işe gitmiyorsun. Gitmeyeceğini söylemeye bile tenezzül etmiyorsun.
Sonra da şikayet edip tehditvari konuşuyorsun.
Sonra da ortalığı birbirine katıyorsunuz
Gitmeyeceğin bi iş için neden rapor aldın mesela?
Geri gel çalış deseler gidecek misin mesela?
Resmen ne koparsam kardır diye oraya buraya saldırmışsınız. Onlar da sizinle uğraşmaktansa, hiç anlaşma yoluna girmeyip cezasını ödeyip sizi çıkarmışlar ki ben de olsam böyle yapardım.
Yardımcı olmaya çalışıyoruz herhalde. Dovseydiniz keşke.Deneme süreli işe başlamadığım için olabilir mesela
Benimde size anlatmak istediğim kötü bi eleman olsam patronum bu güzelliği yapmazdı.tamam yani hukuken hakkınız olmayan, o kişinin gönlünden kopan birşey olmuş o. o yüzden ayrılırken tazminat aldım demeyin, yanlış anlaşılır. size güzellik yapmış o patronunuz.
bence işe gitmediğiniz için değil, başka şeylerden rahatsız olmuşlar. siz de işe gitmeyeceğinizi haber vermediğiniz halde aranınca üzerine sigorta ile ilgili sayıp dökünce alelacele çıkarmışlar.
türkçe meali bu. çok kasmayın bence.
Hanım efendi zaten raporu da para koparabilmek için almışsınız belli. Gerçekten raporluk bi haliniz olsa zaten işe gitmeyiş 16 sı rapor 17 si olmazdı.Raporu öğleye kadar anca alabildim çok kalabalıktı hastaneler.
Alamadığım raporu nasıl bildirebilirdim
o opatron ve o iş yeri için geçerli.Benimde size anlatmak istediğim kötü bi eleman olsam patronum bu güzelliği yapmazdı.
Geri dönme gibi bi derdim yok ama başlardaki bana karşı davranışları ve üzerine sigorta meselesi canımı çok sıktığı için sayıp döktüm sanırım
Neyse teşekkür ederim
Rapor parası alabilmem için en az 90 gün çalışmam gerekiyor bunu bilmeyenler için yazıyorum. 12 günlük maaşım dışında alabileceğim bişey yok.o opatron ve o iş yeri için geçerli.
burdaki tavırlarınız bana onlar size değil de siz onlara çektirdiniz gibi hissettirdi.
akıl veren, kanun yazan insanlara bile atar gider.
açık açık desenize para versinler diye kasıyorum.
e zaten onu kendiniz ayrılarak gözden çıkarmıştınız.Rapor parası alabilmem için en az 90 gün çalışmam gerekiyor bunu bilmeyenler için yazıyorum. 12 günlük maaşım dışında alabileceğim bişey yok.
Asıl mesleği muhasebecilik olan birinin bu konuda hassas olmaması daha kötü bir durum. Başkasının vicdanına bırakılmayacak bir şey sigorta girişiniz.. Siz kendi emeğinizi hiçe saymış oluyorsunuz takibini sağlamayarak.Pazar günü aradılar işe başlayabilirsiniz diye pazartesi işe başladım işe girmeden önce sözleşme falan imzalamıştık işe girişi bildirmişlerdir diye sorma ihtiyacı hissetmedi. İşe gelemeyeceğimi de aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim diğerlerinin tl numarası yoktu çünkü.İşe de ihtiyacım vardı ama oğlum huzursuz ve mutsuz olunca ondan kıymetli değil deyip bırakma kararı aldım yoksa muhasebe mesleğim olmasına rağmen iş bulamadığım için hasta bakıcılığı yapıyordum gerçi hasta bakıcılığı değil temizlikçi bulaşıkçıda diyebilirsiniz. Çünkü her işi yapıyorduk. Ama işi bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?