işten çıkarıldım 😢

orta ölçekli yerlerin çoğunda bu
evlendiğiniz için mi işten tazminat alarak çıktınız ? yada küçük bir yerse bazen hatır gönül patronlar hak verebiliyor kendi cebinden.

haber vermeden işe gitmemezlik yapıp, bi de üzerine zaten ayrılmaya karar vermiştim diyorsunuz; sonra insanlar iş etiğine uygun davranmamışsınız diyince bozuluyorsunuz. anlayamadım.

Acemice değil belki ama orada çalışmayı zaten düşünmediğim için açık sözlü konuşmuş olabilirim. Bunuda hatalarını düzeltmeleri için yaptım çünkü başka türlü bu olay kurucu müdüre hiç gitmez ve üstü kapanırdı çünkü müdür gerçekten çok itici.ve işine geldiği gibi.davranan biri.

Bu durumda işveren o zaman iki haftalık tazminat odemek zorunda çünkü bildirimsiz çıkarma yapmış.
Kaldı ki imzalanan sözleşme şartları nasıl? Deneme süresi var mı? Bunlar muallak.
Yine de ben soru sahibinin tazminat versinler diye cikarilmayi beklediğini düşünmüyorum. Yoksa niye ise gitmemezlik etsin.

raporlu kisiye isten cikaramazlar benim bildigim burdanda ceza yerler tekrar arayin sikayet ettiginiz yeri bunuda bildirin
Raporunu kuruma bildirmemiş.

Üstüne aramış 170 i şikayet etmiş.
Onlar da cezasını ödeyip çıkarmışlar mecbur.
Bence en iyisini yapmışlar.

OğLum olduğu için ayrıldım ve hiçbirşey talep etmedim. Bunu ayrılırken de belirttim ama emeğin çok fazla deyip kendi verdi.
Evet işe gitmedim ama işe3 gün gitmez isen tutanak tutup çıkarabilirler 1 gün hatta yarım günde değil yani

Valla sizin gibileri anlamıyorum.
Hem zaten oğlum için çıktım diyorsun.
Hem habersiz işe gitmiyorsun. Gitmeyeceğini söylemeye bile tenezzül etmiyorsun.
Sonra da şikayet edip tehditvari konuşuyorsun.
Sonra da ortalığı birbirine katıyorsunuz

Gitmeyeceğin bi iş için neden rapor aldın mesela?
Geri gel çalış deseler gidecek misin mesela?

Resmen ne koparsam kardır diye oraya buraya saldırmışsınız. Onlar da sizinle uğraşmaktansa, hiç anlaşma yoluna girmeyip cezasını ödeyip sizi çıkarmışlar ki ben de olsam böyle yapardım.

tamam yani hukuken hakkınız olmayan, o kişinin gönlünden kopan birşey olmuş o. o yüzden ayrılırken tazminat aldım demeyin, yanlış anlaşılır. size güzellik yapmış o patronunuz.
bence işe gitmediğiniz için değil, başka şeylerden rahatsız olmuşlar. siz de işe gitmeyeceğinizi haber vermediğiniz halde aranınca üzerine sigorta ile ilgili sayıp dökünce alelacele çıkarmışlar.
türkçe meali bu. çok kasmayın bence.

Böyle düşünmeye devam edin

Benimde size anlatmak istediğim kötü bi eleman olsam patronum bu güzelliği yapmazdı.
Geri dönme gibi bi derdim yok ama başlardaki bana karşı davranışları ve üzerine sigorta meselesi canımı çok sıktığı için sayıp döktüm sanırım
Neyse teşekkür ederim

Raporu öğleye kadar anca alabildim çok kalabalıktı hastaneler.
Alamadığım raporu nasıl bildirebilirdim
Hanım efendi zaten raporu da para koparabilmek için almışsınız belli. Gerçekten raporluk bi haliniz olsa zaten işe gitmeyiş 16 sı rapor 17 si olmazdı.

Cidden uzak durun ya, 12 gün çalıştınız diye yapışıp kalmışsınız ne koparayım diye ama referans olayını düşünmüyorsunuz hiç. Bu duyulursa zaten ileride de zor iş bulacaksınız. Yoksa haklı olsanız hakkınızı arayın derdik

o opatron ve o iş yeri için geçerli.
burdaki tavırlarınız bana onlar size değil de siz onlara çektirdiniz gibi hissettirdi.
akıl veren, kanun yazan insanlara bile atar gider.
açık açık desenize para versinler diye kasıyorum.

Rapor parası alabilmem için en az 90 gün çalışmam gerekiyor bunu bilmeyenler için yazıyorum. 12 günlük maaşım dışında alabileceğim bişey yok.

Asıl mesleği muhasebecilik olan birinin bu konuda hassas olmaması daha kötü bir durum. Başkasının vicdanına bırakılmayacak bir şey sigorta girişiniz.. Siz kendi emeğinizi hiçe saymış oluyorsunuz takibini sağlamayarak.
Diğer meselede ise yaptığınız şey etik dışı. Henüz ikinci haftasında iş ahlâkınızın olmadığını göstermişsiniz. 1 buçuk senedir çalıştığım yerde bunu yapamam çünkü asla etik bir davranış değil. Henüz 2 hafta olmuş gitmemeniz ne kadar hoşgörülebilir? En başta teyzenize yapmış olduğunu bir ayıp bu. O kişiyi orada zor duruma soktunuz.
Meslek isterse yöneticilik olsun ister hasta bakıcılığı.. önemli olan kişinin liyakatıdır. Ve siz bunu gösterememişsiniz.
Umarım bundan sonraki süreçte aynı hataları tekrarlayıp hem kendinizi hem de işverenlerinizi zor durumda bırakmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…