işten çıkarıldım 😢

İşte bu hakkını kullanıp sizi istememiş dedim bende hiç bir yasal hakkınız yok zaten epi topu ne kadar çalıştınız ki 10 günü de rapor

Uzun süre muhasebe ofisinde çalıştım bir kere Sgk bu konuda çok katı kuralları olan bir kurum. Eğer işe girişini asıl girdiğin tarihe göre yaparlarsa asgari ücret tutarında ceza ödemek zorundalar. 900 tl sanırım şikayetten olan bir miktar diye söyledi yakınınız. Onu da geçtim eğer raporlu olduğunuz tarihe verdiyse çıkışı yine işveren suçlu olur. İşe bir gün gitmediniz diye çıkaramazlar. 3 gün devamsızlık ile iş akdini bozabilirler. İşten çıkış bildirgelerinin yani evrakın alt kısmında işçi imzası diye bir bölüm var eğer orda imzanız yoksa şikayet edebilirsin benim haberim olmadan işten çıkarıldım diye. Ayrıca evet haber vermeden gitmek pek uygun olmamış fakat iş etiğine uygun olmayan onların davranışları. Sgk gerçekten işverenlere ceza kesmek için Fırsat arar hakkını arayabilirsin bence.

İşten çıkarıldığımı gelen mesajla öğrendim herhangi bir yere imza atmadım. Ne aradım nede onlar aradı. Gidip almam gereken belgelerim var çok uzak 30-35 km arası ve araç sıkıntısı olan bi yer. Eğer gitme durumum olursa bu dediğinizi muhakkak soracağım teşekkür ederim.

Eğer gidemiyorsan bile herhangi bir şikayet durumunda senin imzalı belgeli sunamazlarsa korkma yine sen haklı olursun. Gerçekten Sgk denetimi ve bu konuda kuralları katı olan bir kurum işçi hakkını çok savunuyorlar son zamanlarda maddi olarak belki sen bişey alamazsın ama onlara zarar verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…