istenmeyen BEBEK

Tvde bir dr anlatmıştı.12 tane kız çocuğu olan bir çift 13.doğum için hastaneye gelmiş.Kocası kadına eğer erkekse bana haber et,kız doğurursa başının çaresine bak demiş.Kadın doğum yapmış,yine kızı olmuş.Ne yaparım ,ne ederim diye düşünmüş,aklına çocukları değiştirmek gelmiş.Çocukları değiştirmiş,eşini aramış,gel al beni diye.Eşi güle oynaya gelmiş,eve getirmiş ,kurban kestirmiş oğlum oldu diye.Tabii hastanede kayıtlardan anlaşılmış kadının kız doğum yaptığı,değiştirdiği,gitmişler bebeği de almışlar,anne de cezaevine.O anneyi bu duruma düşürenler utansın.Babanız da annenize yüklenmeseydi muhakkak annenizde size karşı bu kadar katı olmazdı.Türk toplumu olarak erkek evlat sevdası var malesef.

ah ah eskiden olsa anlamazdım bu konuları yalan yok.
ama insan çocuk sahibi olup da bir çocuğun sevgi ile büyüdüğünü görünce, böyle anne babalara nefret besliyor gerçekten.
30 yaşında hala içinizi acıtıyorsa bir konu, demek ki hiç size hissettirmemişler azıcık sevgi bile.

valla böyle anne-babayı ben olsam affetmezdim, ne yalan söyleyeyim, hiç de öyle anne-baba atılmaz diye düşünmüyorum.

üzülme canım insallah evladin olur sen ona eminim daha cok sevgi gösterirsin erkeklere her seyi anlatmamak lazim malesef en ufak bir seyde kullaniyorlar

Bu bildiğin kul hakkıdır.
Zaten cinsiyeti belli olana kadar büyüyen, yaşayan iki cana kıymışlar. Allah bilir cezasını ama bu resmen cinayettir.
Benim oğlum olacak inşallah. Ama kız da olsaydı aynı şekilde sevecektim zaten.

Biz 6 kız kardeşiz. Annemin erkek çocuk merakı var mıdır? Olabilir kendisi hiç söylemedi. Ama bizden de hiç bir şeyi esirgemedi. Hala üstümüze titrer.

Sen de eminim iyi bir anne olacaksın. Eşine de diyecek laf yok. Fırsat kollamış resmen.
Sen kendini sev. Geçmişi bırak geleceğine odaklan mutluluğu ancak orada bulabilirsin.

Gercektende cahiliye donemi adeti devam etmis ailende İslamiyetten oncede kiz cocuklarini diri diri topraga gomuyorlarmis ne aci sonra Rabbimiz buyurmadimi rizik endisesiyle evlatlarinizi oldurmeyin diye Peygamberimizin soyu hz Fatimadan geldi.bi kiz bebegim var ikincide kiz olsun isterim ucuncude farketmez ne nasibse o olur
hayirlisi..iki evladin gunahi cok agir.e hadi
onu Alllaha havale ettik sana niye boyle
davranmis hala daha boyleyse akillanmamis
demek kiz insan dogurdugu yavrusuna nasil
sefkat gostermez.el adamindan dost olmaz
boyle sinirlenince kullanir anlatma ailenle
ilgili sorununu ben anlatmam asla.insaallah hayirlisiyla bi kiz evladin olur esinde seni anlar o zaman dua ve sabir mutluluklar dilerim

Ahhh bu nasil anlayis..dunyalar güzeldi bir kizim var ve Allah nasip ederse bir gun bi cocuk daha dusunursem onunda kiz olmasini istiyorum..kiz cocugu gibisi var mi...tabiii once rabbim hayirli evlat versin...esim bana diyorki ilk cocugun erkek olsaydi kesin on kere doğururdun kiz olsun diye...ama ilk kiz olunca bidaha cocuk dusunmedim bile....

benim ablam var bagirisiyoruz kiziyoruz ama heo birbirimizi ariyoruz.....erkek kardesim bi kusunce hayatta aramaz sormaz .....

canım anne babanın hatasını bence sen üzerinde bir yükmüş gibi taşıma sen artık küçük de değilsin bak evlenmişsin yuvanı kurmuşsun ama ben kocana da çok kızdım...anne baban bunu elbet çeker ALLAH'IN ADALETİNDEN KİMSE KAÇAMAZ...

senin anne baban iyi anne baba olamadı diye sen neden korkuyorsun ki için sevgi doluysa evladına da verirsin inş olacak evladında hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlardan olur....
çoğu erkek de bir erkek evlat tutkusu vardır benim de eşimden çok kaynanamda var yok işte erkek olsa ev bölünmez işte her şey ona kalır kız olsa ele kalır anlatıyor da hikaye anlatıyor daha evladım yok 20-21 aydır olmuyor bebeğim ben de artık öyle bir devir değil dedim hem evladın kızı erkeği mi kalmış dedim evladın hayırlısı olsun sağlıklı olsun dedim asıl yaşlandığından kapını açacak halini hatrını soracak evlat lazım bana dedim ben öldükten sonra ne kalırsa kimse kalırsa kalsın sanki koç holding bizim borçtan kurtulamıyoruz o da para varmış gibi gazel okuyor

eşinle mutluluğun huzurun yerindeyse canım anne ol geçmiş acılarla içini kavurma herkesin hayatında bir film hikayesi var ama işte üzme kendini bol bol dua et umarım o anne baban ilerde senin eline düşmezler

ben doktora taktım kafayı,sebep olduğu şeye bak doktorun,sevgisiz büyümüş bir insana sebep oluyor,kurtaj yapmasın dıye hastasından saklıyor,hatalı doktor burda,kocaları erkek istemıyor bılıpte,halennn o kocaya çocuk yapanda,hamıle kalan kadın suçludur arkadaş suçludur,adamı bılıyrosun,ne hakkın var,kız olma ıhtımalı var,neden hamıle kalırısn ki,erkekğın hiç suçu yok,adam net,fikrını beyan etmiş,bız kadınlarda akıl yok,hem o acıları çekecen hem kocan istemeyecek,ahhh kadınlar ahhhh,böle admalara doğurun,sonuç ortada

Üzücü. Oğlan çocukları oldu mu sonradan? +Eşinize aile sırlarınızı söylemeyin derim hep; bunu okuyan evlenmek üzere olanlara, yeni evlilere ders olsun bu da...

evet oğlan çocukları oldu ...
o çok istedikleri oğulları oldu...
lütfen iyi okuyun ibret olsun...
Onu çok SEVDILER...
EL ÜSTÜNDE TUTTULAR..
Çünkü o ERKEK ti. ..
ben hayatım boyunca onu kıskandım ayrımcılık yaptılar hep. ...
şuan hepimiz büyüdük. ..
oğulları ziyarete bile gelmez kızları kapıdan ayrılmaz. .. şuan çocukların içinde en çok bana ilgi duyarlar. .beni ararlar sorarlar. . sorunum oldumu benden çok dertlenirler. .. ama bazı şeyler için çok geç. ..

Hem bana bunu uzman rehberimiz soyledi cinsiyeti erkekten gelen genler belirliyormus sanki kadinin hatasi varmis gibi cinsiyet karninda degismiyoki babadan gelen gen belirliyor ne sacmalik cahillik sinir oldum gene erkekler kizacaksa kendilerine kizsinlar.

Vicdan yapiyorlarrr ama cektiklerin gecmezki.

sadece adamlar değil benim annem erkek çocuk manyağı. ..
bana bile der hadi ISSIZZ çocuk yapta adını. ..Yusuf ... koyalim. .. erkek ismi der tabi hiç kız ismi önerisinde bulunduğunu duymadım. .. erkek kardeşimin üstüne titrer annem. .. babam akıllandi beni çok sever. .. Bu kadar zamandan sonra dank etti. ..

Büyük konuşmamak lazım Rabbim Bilir biz bilmeyiz. Kız erkek hiç fark etmez. ikinci çocuğumun da kız olmasını isterim var mı kız evlat gibisi demek sizi de bi nevi o anne baba gibi yapar. tekrarlıyorum bi nevi! oğlunuz olsa kızınız kadar sevmeyecekmisiniz? Bir örnek bilirim ki yakınlarımdan evin gülü gibi yetişip anneyi babayı döven söven kız çocuğu... evi bırakıp bırakıp gidiyor.. günlerce.. daha lise çağında.. kafa tutuyor kaçar giderim siz karışamazsınız.. ki ailesi nasıl mahzun nasıl terbiyeli bir aile... asla sıkmadılar serbestte bırakmadılar ama öyle iyi erkek evlatları gelinleri var ki oğulları babalarının gözünün içine bakar saygıdan sevgiden... efendilikten... Mesele cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesi...

Korkma anne olmaktan :)
Gerci bunu soylemem icin daha erken tabi ama bende boyle trajedi bir annedenim...
ben cocugumu sevemem cocuguma kotu davranirim sonra ilerde beni suclar diye dusunmekten bi hal oldum hamileligim boyunca
ama simdi her emzirdikten sonra gogusume bastirip gozlerim doluyor :)
Sanirim cok da fena bir anne olmiycam...:) ki kendisi daha 2 haftalik bucuruk :) herhalde beni taniyip iletisime gecmeye baslayinca salya sumuk dolanirim ortalikta
Bence sende kendine guven ...
onlarin seni sevmemesi onlarin kaybi...

Konu sahibine gelince anlattıklarına üzüldüm. Birçok aile var geçmişten duyup dinlediğimiz benzer hikayeleri keza günümüzde bile var hala... Siz yaşadınız bu acıları siz bilirsiniz ne büyük travma olduğunu... Allahım sana bunu yapan aileni vicdana getirip sana af diletsiz. birazda olsun yüreğine su serpsinler.. Hayırlı evlatların olsun inşallah... Ama eşinin sana ettiği laflar yenilir yutulur gibi de değilmiş ne yalan söyleyeyim. Özür dilemiştir bu sözlerinden dolayı umarım dilemediyse bile yüreğinizdeki yarayı sırf kavga sırasında sizin canınızı acıtmak için kanatması büyük bi karaktersizlik örneği olmuş bana göre... İyi günde herkes iyidir güzeldir mühim olan kavgada aynı saygıyı ve karakteri korumak.

ne güzel allah size bağışlasin yavrunuzu. . ömrü uzun olsun sağlıklı bir yaşam dilerim.
allah banada nasip etsin sağlıklı..hayırlı. . bir bebek inşallah ...

tabıkı o ayrıntıyı sanki kadınlar mağdur gıbı yazılmışta ondan öle yazdım,elbet oğlancı kadın dolu,tatlım benım anamda öle,yıllarca bız bunun mucadelesini verdık,bebeğim adalet var,sakın unutma,konu dıne gelmeısn dıye yazamıyorum,iyiki cehen...var

Annenizin degisik versiyonlari hala var
Biraz yumusatilmis haliyle aramizdalar
Cunku onlar sadece oglan dogururlarsa degerli olacaklari beyinlerine kodlanmis kadinlar
Ustelik artik egitimli calisan buyuk sehirde yasayan insanlar ama malesef alttan alta bu dusunce yerlesmis bilincaltlarina
Farkinda da degiller

Her cocuk kiymetli
Kizi erkegi yok hayirli evlat var

Annen baban icin de sunu soyliym; Allah oyle buyuk ki onlari istemediginin eline birakir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…